- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz szabi__memo #87399 üzenetére
Ha Profile 5, akkor nincs, a többit HDR-ben játsza le. Ne tölts le P5-öt, ez a megoldás.
-
Beni2360
félisten
válasz csibe1 #87398 üzenetére
Igen, mivé rsjottem, hogy a BE végű csoag működik és olcsóbb int a futár. Ez logikus lépés egy keresedotol. Szvsz. Drágább cucoknal biztos marad a futár.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
gulyasa
őstag
válasz szabi__memo #87402 üzenetére
Az NFO fájlban vagy a "Tech info"-ban (az utóbbiban részletesebben is) leírják.
Szokott lenni mintafájl is, kipróbálásra vagy a MediaInfo-val ellenőrzésre.
Mondjuk néha sajnos előfordul, hogy a fentiek közül egyik sem áll rendelkezésre...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz szabi__memo #87406 üzenetére
Ellenőrizd a MediaInfo-val.
Egyébként melyik film ez?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
lali303
tag
válasz SunMount3r #87389 üzenetére
Nem jó a hűtése , hamar felmegy 70 fokra,egy ventilátorral oldottam meg, így 20 fokkal kevesebb.
-
djnice
veterán
válasz szabi__memo #87408 üzenetére
A fent lévő mkv P5-ös, töltsd le az mp4-et, az P8-as.
-
dan1
tag
Más járt már úgy,hogy feliratos sorozatnál konkrétan az egész box lefagy?
Még SSH-n se érem el . Csak táp ki / be segít. A felirat eléggé formázott , a benne lévő fal,egyéb feliratok is kaptak feliratott . Lejátszó egy Tanix tx9s talán ,s912 az biztos(rég nem láttam a tv mögött van a falon) . Van erre valami megoldás? Korábban is volt ilyen más sorozatoknál. Néha csak apró akadások. -
mexel
veterán
A legújabb nightly van fent ( vagy egyel előtte ha ma is jött ki)
Olyan dolgot tapasztalok amit eddig soha: filmlejátszás közben is kirak üzenetet, mégpedig az onlinestream hibát. Már vagy 5x kiírta 2 nap alatt hogy Onlinestream hiba.
Eddig lejátszás alatt soha nem láttam még üzenetet, semmi új menüpontot nem találtam ahol ez ki-bekapcsolhatóvá vált volna. Más is tapasztalta? Remélem ez csak véletlen kis bug. -
pixta78
senior tag
Matrix alatt megy a Watchdog? Nem találom Arctic Horizon alól.
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
Joshi
titán
válasz Beni2360 #87390 üzenetére
Mégis mit írtam össze-vissza? Én is azt írtam hogy az áfát tartalmazza az ár.
Egyébként nem tudom Ali hogy csinálja, de gyanítom az árban már benne van minden költség kivéve az estleges postaköltséget. Az X96 Max+ lejátszót Ali Belga raktárból rendeltem és futár hozta, semmilyen plusz költségem nem volt. Aztán nem rég rendeltem Ali Kínából 3D nyomtatós cuccokat 70$ értékben és nem kellett semmi plusz költséget fizetnem.
[ Szerkesztve ]
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Még mindig egy x96mini 2gb-al küzdök. Egyszerüen a wifi -je nem talál hálózatot. Több romot is kipróbálltam, sok el sem indul rajta, az elején a nyelvválasztás után leáll. Vagy ha be is tölt akkor vagy nem talál wifit, vagy a beállitásokra lépve, megáll az android,ilyenkor kis idő mulva, vissza tudok lépni.
-
gringoka
aktív tag
Sziasztok!
A napokban jön meg egy beelink gt king Coreelecet szeretnék rá.
A kérdésem az lenne , hogy coreelecen van torrentkliens? van valami webuis felülete?
Ha rákötök egy külsö hdd-t az vinné a 4k remux filmeket?
Mehetne a lejátszó 0-24-be seedelés miatt ?
A filmlejátszás és a seedelés mehetne egyszerre elbírná a lejátszó?
Vagy jobb lenne egy nasról streamelni?
Válaszokat előre is köszönöm.
További szép napot! -
robi12ster
tag
Foglalkozik valaki javitással?
-
Dr. Venkman
tag
válasz gringoka #87419 üzenetére
Nekem egy ennél sokkal régebbi 1G ramos Mini MX-em van Coreeleccel, azon Transmissiont használok (de van több torrent kliens lehetőség is) és még azzal is simán megy a lejátszás melletti seedelés, volt, hogy több mint 20 torrenttel egyszerre. 0-24-ben megy évek óta. Mellette plex szerver és Medusa kliens is fut rajta, ennek a modernebb gépnek a vázolt dolgokat simán bírnia kell. A 4K lejátszást is, bár arról nincs tapasztalatom, FHD tévém van.
[ Szerkesztve ]
-
gringoka
aktív tag
válasz Dr. Venkman #87421 üzenetére
Köszi, és a klienseket webes felületen lehet használni , és pl sorozat címeket át tudok nevezni?
-
Joshi
titán
válasz gringoka #87419 üzenetére
Tesóméknak egy X96 Max+ lejátszóra raktam a qBittorrentet (Csicsóka-féle) és ~30MB/s-el tud letölteni (Gigabites Digivel tesztelve). Szerintem filmlejátszáskor biztosan nem a torrent seedelés a prio, ezek általában úgy működnek, hogy ilyenkor a seed háttérbe kerül. A qBittorrentnek van egy Electorrent kliense ami több torrent klienst is kezel.
ui.: egy USB 3.0 1TB-os külső vinyó van a boxra kötve.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz gringoka #87422 üzenetére
Ha mobilról vezérled akkor a transmissiont ezzel link és át tudod nevezni, helyezni a torrentet. Ha qbittorrentet akarsz használni akkor pedig ezzel link vezérled és át tudod nevezni, helyezni stb (ezt használom és nagyon jó) . Szóval bármelyiket is használod mobillal mindkettőt nagyon kényelmes használni.
-
Joshi
titán
válasz gringoka #87426 üzenetére
A qBittorrent webböngészőben beírod az IP címet és a portot valahogy így. 192.168.1.130:8880
A felhasználónevet és jelszót pedig Csicsóka írja.Ezek az Amlogicos hardverek szerintem max ~30MB/s-et tudnak ez nagyjából ~300Mbps-es internet sebességnek felel meg.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz gringoka #87426 üzenetére
Én PC-t használok erre nem boxon torrentezek. A remote alkalmazásnak mindegy min fut a qbittorrent vagy transmission. A PC tudja a gigabitet az biztos. Arra figyelj, hogy ha nast akarsz akkor nas-ból elég combos /drága kell, hogy torrenten is tudja a gigabitet. Én ezért vettem inkább kis fogyasztású SFF PC-t. Ssd (op rendszer) és 3.5 2 TB-os hdd-vel 26 wattot fogyasztot alapból. Letöltés közben persze feljebb megy 45 wattra de az gigabites nettel általában 2-5 perc a letöltés.
-
Imi1981
veterán
válasz Imi1981 #87433 üzenetére
Szerintem jó lesz simán. Kábellel csatlakozik a net és egy nagyobb hdd bele vagy usb3 - on csatlakoztatva és arra töltesz és erre a célra jobb lesz mint egy 50 ezer Ft-os nas. Nekem az olcsó PC torrentes és plex /emby szerver gép is egyben. Simán lazán bírja. Ja és 25 ezerért vettem itt a hardverapron. Persze plusz hdd, ssd stb az már plusz költség de ez nasnál is fennáll.
-
trance89
őstag
válasz Imi1981 #87431 üzenetére
Dehogy kell oda combos gép, bármilyen 10W körüli TDP-s 4core Celeron bőven elég a gbit kipörgetéséhez torrent esetén. Az én Celeron dualcore N2807(4,3W TDP) Gigabyte Brix passzív minigépem simán tölt stabil 75 megával (Patriot Burst 480GB SSD-re) qbittorrent klienssel, miközben 6W-ot "zabál"
A gépen xpenology fut, qbittorrent Entware-ből telepítve[ Szerkesztve ]
-
Dr. Venkman
tag
Csak kiváncsiságból, miért olyan fontos, hogy teljes sávszélességgel menjen a letöltés? Hogy 10 perc helyett 5 perc alatt érjen le egy 15-20 gigás, kétórás film? Teljesen fölösleges szerintem erre plusz hardver...
[ Szerkesztve ]
-
gringoka
aktív tag
válasz Dr. Venkman #87437 üzenetére
Hát igazából a 75MB/sec az már teljesen jó , de akkor a médialejátszóhoz kellene vennem egy külső vinyót , a laptop meg ott van ahhoz nem kell semmi csak abból meg nast kellene csinálni vagy win10 alatt ftp szervert létrehozni , de nem tudom melyik volna az egyszerűbb meg a jobb azért érdeklődök.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz gringoka #87438 üzenetére
Milyen proci van a laptopban? Ha még egy viszonylag friss Celeron is, akkor is bőven jó és Win10 alá is mehet a Qbit, nem kell spéci NAS OS és az SMB, vagy NFS megosztást is meg lehet csinálni rajta. (Tudtommal a Seed mániás hard-core torrent-esek is főleg Win10 alatt tolják a Qbit-tel.)
-
Dr. Venkman
tag
Ha nincs külső vinyód akkor persze a laptopos megoldás egyszerűbb (és olcsóbb).
-
gringoka
aktív tag
válasz SunMount3r #87439 üzenetére
i5 3200m
-
pinnacle
nagyúr
válasz SunMount3r #87389 üzenetére
Ez a Vontar X3 jó választás lehet a megfelelő hűtés miatt (valakinek van ilyen, mennyire melegszik?), de tényleg melyik CE jó hozzá? Nem hiszem, hogy ajánlanák, ha csak Android fut rajta.
[ Szerkesztve ]
-
pixta78
senior tag
Hálózati másolásban jártas szaki véleményét kérdezném.
Adott egy X96max+ rajta egy USB3-as külső vinyó, amire Transmission szedi a Torrentet. Erről kelle vissza másolnom 3 sorozatot, bennük több mappával, egy Zsinóros Gbit hálózaton(router, switch) keresztül a PCmre dugott másik külső vinyóra ami szintén USB3-s.
Na most elindul a Másolás, felfut 30+ MB/s- re majd vissza 0-ra. Ezt kb 15s ciklusokban!TR kikapcsolva.
Miért nem tartja a sebességet?[ Szerkesztve ]
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
Beni2360
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Külpolitika
- Mazda topik
- Félórányi kulisszák mögötti videón a South of Midnight
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
- DRAGON GAMING PC // Ryzen 5 1500 // 16GB DDR4 // SSD+HDD // Gigabyte RADEON RX5700 8GB GAMING OC
- DELL VOSTRO 3900MT/i5 4460/8GB DDR3/GeForce GTX 745 4GB/240GB SSD/250GB HDD
- Gainward RTX 3070 Ti Phoenix
- Dell OptiPlex 780 asztali számítógép
- GAMER PC - GTX 1060 3GB - i5 4460 - 16GB RAM - 256GB SSD - 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest