- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Nem tudom, érdekes a dolog. Volt hogy ha bekapcsoltam kap egy kamu ip-t de műlködik a wifi. De van hogy bekapcsolom és utána nem indul újra a box Ezért lenne jó letiltani mint pl az update-t lehet.
érdekes módon a BT az lát eszközöket, de nem biztos hogy tud csatlakozni, nincs itt semmim amihez lehetne úgy hogy kipróbáljam.A LAN hiánya nem olyan gond mert az 5GHz-es wifi az gyors és tökéletes legtöbbször, régi boxoknál kellett inkább a lan.
-
Csicsóka
őstag
Csak az egész hálózat modul tiltható mivel erre ad lehetőséget a service.coreelec.settings.
################################################################################
# Base
################################################################################
XBMC_USER_HOME = os.environ.get('XBMC_USER_HOME', '/storage/.kodi')
XBMC_THUMBNAILS = XBMC_USER_HOME + "/userdata*/Thumbnails"
CONFIG_CACHE = os.environ.get('CONFIG_CACHE', '/storage/.cache')
USER_CONFIG = os.environ.get('USER_CONFIG', '/storage/.config')
# Connamn Module
connman = {
'CONNMAN_DAEMON': '/usr/sbin/connmand',
'WAIT_CONF_FILE': '%s/coreelec/network_wait' % CONFIG_CACHE,
'ENABLED': lambda : (True if os.path.exists(connman['CONNMAN_DAEMON']) and not os.path.exists('/dev/.kernel_ipconfig') else False),
}
connman['ENABLED'] = connman['ENABLED']()El is tűnik az autostart.sh-ba írt:
touch /dev/.kernel_ipconfig
ilyenkor így néz ki:
Ettől még az előzően beállított hálózat legyen az wifi, vagy LAN még ugyan úgy működik, ezért a cache-ben kell kicsit mókolni.
/storage/.cache/connman/settings-ben azt egedélyezed amit akarsz. Ezt fogja beolvasni a rendszer az induláskor.[global]
OfflineMode=false
[Wired]
Enable=true
Tethering=false
[WiFi]
Enable=false
Tethering=false
[P2P]
Enable=false
Tethering=falseEnnyit tud ezen a téren a CE, ha ez elég akkor hajrá!
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Adott egy X96Air 4/64 a gyári Androiddal (gőzöm sincs, milyen verzió, sosem használtam), és van benne egy SD kártyán Coreelec Matrix 19.3, amivel gyakorlatilag bootolva/használva van. Na most jó lenne bebootolni Androiddal, viszont nem életbevágóan fontos, és nem akarom szétcseszni a már szépen felépített, bekonfigolt Coreelecet.
Ha simán kiveszem a miscroSD-t, és úgy kapcsolom be a boxot, akkor ugye az Androiddal fog bebootolni. Viszont ha utána megint beteszem a microSD-t, és fogpiszka módszerrel kacsolom be, akkor simán a jó megszokott, belakott Coreelec for elindulni, mintha mi sem történt volna, vagy lehetséges, hogy szívni fogok vele?Ha a fenti kiveszem a kártyát - beteszem a kártyát dolog nem működik vagy nem ajánlott, akkor van valami más módja az Android / CE dual boot-nak?
Köszi előre is
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Beni2360
félisten
válasz Alabástrom #87961 üzenetére
Igen a kikapcsolás ikon alatt van lehetőséged atlépni, reboot to nad,(vagy hasonlo) android felületre. Majd onnan kilepve újra inditasnal siman a ce fog boltolni.
Vagy felteszeda playbol a reboot to libreelec appot és a vissza bootol a ce alá.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mexel
veterán
van valakinek tapasztalata valami más chipsettel ( ami nem amlogic) hogy most min fut még tökéletesen esetleg a CoreElec vagy Libreelec vagy akármi elek? A CE-nél látok RK-kat, de azokból van amit érdemes használni? Kipróbálnék valamit ami működik is
-
ORCA58
addikt
Van 2 A912-es boxom. Az egyik Minix a másik Tanix. A fellehető legfrissebb CE van rajtuk, ugyan azokkal az addonkkal. A Tanixen 2 napja semmi nem indul az RTLMOST addon alatt. Be vagyok jelentkezve, nónam RTL most+ kód is. Letöröltem újra raktam az addont, frissítettem mindent amit lehet, de az RTL nem megy. Minden más igen. Mi lehet a gond, mit próbáljak?
-
mexel
veterán
Az mitől lehet hogy nincs reboot eemmc/nand a kikapcsoló menüben? Akkor szokott ilyen leni ha nincs drod a rendszeren, de ezen van ( slimbox)
ceemmc-vel fent van a belsőn a CE ( de penről sincs)Szerk: kipróbáltam gyári androidos boxon, ott megvan a menü.
Az új slimboxnál kevertek be valamit?[ Szerkesztve ]
-
-
mexel
veterán
válasz vargalex #87970 üzenetére
Kérdés hogy vajon miért nem látja? Ott a droid a helyén.
tanixnál volt ilyesmi anno, a gyári romnál minden oké, csak a slimboxnál nem.
Hú de nincs kedvem pedig most nekiugrani az androidoknak
Itt maradt pár box mert nagyon megkésett a rendelés és akkormár muszáj valami jó rendszert csinálnom rá
A slimbox jó alapnak tűnt, de mégsem az igazi akkor[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Ha jól sejtem, akkor ha a
/usr/share/kodi/addons
alatt lévőskin.estuary
könyvtárat átmásolod a/storage/.kodi/addons
alá (mert ugye előbbi read only squashfs partíción van), akkor a/storage/.kodi/addons/skin.estuary/xml/DialogButtonMenu.xml
-ből törölheted avisible
feltételt, mivel tudod, hogy van android a boxon.
Soha nem csináltam ilyet, de lehet, hogy a másolatban azaddon.xml
-ben lévő verziót növelni kell, hogy az jusson érvényre az előre telepített helyett.Alex
-
mexel
veterán
válasz vargalex #87972 üzenetére
Köszönöm szépen, ezt megnézem. Most kipróbáltam a slimbox atv verziót, ott megvan a menüpont. Viszont a másik slimbox már az általam módosított, ezért előbb kipróbálom az eredetivel is, talán én szúrtam el valamit a moddolásnál. ( mondjuk ehhez nem nyúltam)
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
régen jártam erre, de visszahúzott a szívem az Ugoos-hoz.Beszereztem én is egy Ugoos AM6B Plus-t a Shield mellé, vagyis inkább helyett. Úgy gondolom hogy eljött az idő, hogy a játékot és médialejátszást külön válasszam. Pont úgy mint @gyűrű forumtárs ajánlotta régebben. Úgyhogy amint beállítottam az ugoos az NVidia-t el is adom.
Az lenne a kérdésem, hogy van valamelyik médialejátszó program amelyik jobban kezeli ezen a készüléken a DV és Atmos tartalmakat mint a Kodi?
NVidian a Kodi volt a legjobb...[ Szerkesztve ]
-
tomisanzero
tag
Örülök, hogy szóba került az am6b plus. Az enyém is most érkezett meg a napokban, ez az első média lejátszóm. Érdekelnének a tapasztalatok engem is melyik lejátszó vált be a legjobban, illetve van valahol egy jól használható videó / leírás az általános beállításokrol, mi hogy a legoptimalisabb a gördülékeny lejátszáshoz stb? Ha jól emlékszem valahol olvastam, hogy magán a lejátszón kell mindent jól beállítani, appokban pedig kikapcsolni a bizonyos frame rates funkciókat, de már nem tudom sajna hogy volt pontosan.
-
mikrofon
veterán
válasz tomisanzero #87976 üzenetére
Igazából ami biztos, hogy mielőtt elkezded állítgatni, érdemes az ugoos honlapjáról a legújabb teljes firmware-t letölteni és feltenni, gyári beállítások visszaállításával. Sok fórumban lehet olvasni, hogy ilyen olyan problémák felmerülnek amin a firmware teljesen újrarakása segít.
Így ezt elkerülendően szerintem érdemes ezzel kezdeni.Ami még fontos lehet, hogy ha nem a narancssárga gombos távirányítóval, hanem az újabb feketével kaptad már te is, akkor az már Bluetooth-os is, így érdemes párosítani, mint egy Bluetooth eszközt, mert légegérként is fog utána működni. Ráadásul két Power gombja van mert az egyikre betanítható a TV távirányítód bekapcsoló gombjának az IR kódja. Leírás hozzá itt található: [link]
A beállításhoz próbálj youtube-on keresni valami jó kis videót. Sajnos ilyet én nem tudok, mert én végig lépkedem a beállítási menüt és a jelentése alapján "logikusan" beállítom, egyszer a legelején aztán el is felejtem. Így közel sem biztos hogy számodra is ez az optimális beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
CoreElec letöltésének nem szerepel az odroid n2+ 2gb verziójához release csak a 4gb hez ettől függetlenül gondolom nem lesz semmilyen anomalia ha felrakom rá ? Egyébként sem eszik a elég 500mb bal többet tapasztalatom szerint 4k filmeknek sem hazudtoljatok meg ha tévednek
-
tomisanzero
tag
válasz mikrofon #87977 üzenetére
Köszi az infót. A firmware-t már néztem az oldalon korábban, de amivel érkezett az ugoos az frissebb, így nem cseréltem le. Távirányító az újabb érkezett igen, próbáltam is a legegeret, de vagy én vagyok ennyire béna, vagy valami nem okés, mert a kurzor mozgatásán és a hangerő adagolasan kívül mást nem tudok vele csinálni, tehát bármire klikkelni pl. Sima egeret radugva viszont tökéletesen működik, csak úgy kicsit kényelmetlen.
A box beállításokkal akkor kísérletezem[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #87949 üzenetére
sziasztok!
Erre valakinek nincs ötlete esetleg?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
mikrofon
veterán
válasz tomisanzero #87979 üzenetére
Légegér:
- Alkarodat alátámasztod mondjuk a fotel vagy szék karfáján és úgy mozgatod csak a csuklódat. Természetesen közben fogod a távirányítót.
- Inkább a távirányító végénél az ugoos feliratnál fogod.
- Nem kell meglepődni aki előszór használ ilyet annak szoknia kell és még a kezének is furcsa érzés lesz
- Mikor valami fölé vitted az egérmutatót, akkor kattintasz vele egyszer
- Nekem működik, ha neked nem akkor valami beállítás baj lesz, esetleg próbálj meg egy gyári beállítás visszaállítást.
- Ha úgy érzed, hogy az egérmutató folyamatosan megy egy kicsit az egyik irányba, pedig te nem mozgatod, akkor újra kell kalibrálni
- Kalibrálás: sima stabil felületre, mondjuk asztalra lerakod a távirányít´t, megnyomod és nyomva tartod kb. 10 másodpercig azt a gombot amivel a légegérfunkciót be tudod kapcsolni. Nagyon figyelni kell hogy miközben nyomod a gombot és nyomva tartod addig nem mozduljon meg a távirányító.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz jézusom #87982 üzenetére
CE már támogatja a DV-t?
Csak azért kérdem, mert az én infóim alapján még a kodi-ból is csak egy speciális verzió viszi: [Dolby Vision on Android with Kodi - Status] -
mikrofon
veterán
válasz pruzsi #87985 üzenetére
Fene se tudja hogy van ez, mert ezt találtam az Ugoos honlapján:
"Kodi community is working to solve the dolby true-hd stutter problems. Is there any chance we can have a working dolby true-hd and dts-hd passthrough option on Android? I know it works in coreelec but I also use dolby Vision, that isn't available in coreelec"Úgy tűnik ki kell próbálni.
-
jézusom
addikt
Hali!
Nálam nincs expert beallítás, csak profi. A kadencia helyes beállítást szeretném, de nincs olyan opcióm, mint ami a bevezetőben írva van. Csak fix frekiket tudok állítani. Mit tehetek?
-
gyűrű
addikt
válasz mikrofon #87986 üzenetére
A DV verziós maven buildban, ATV-s kodiban benne van az a javítás is..
CE nem tud DV-t. -
Strangers
tag
Sziasztok!
A napokban lett egy HK 1-es médialejátszóm de sajnos akadt egy kis problémám, direktben ugyan szépen dolgozik együtt a Tv-vel de az erősítőn keresztül nem, időnkét elmegy a kép vagy be sem jön, az erősítő egy Pioneer VSX-933
Tapasztalt valaki ilyent ? Lehet erre valamilyen beállítási megoldás?
Köszönöm annak aki válaszol! -
DJGABI
addikt
Sziasztok! Van most valami bestbuy vas? Ismerősöknek csak youtubera kéne, szerintem főleg droiddal használnák, úgyhogy egy 32es tárhely legalább jó volna. Banggood vagy ha van gyors postás Ali link is jöhet. Olyan 10k körül gondolkodtam. Karácsonyig jó volna ha megjönne
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Beni2360
félisten
válasz jézusom #87988 üzenetére
De ott van a kép frekvencia váltás, inditaskor/leallitaskor a videó beallitasokban.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
gyűrű
addikt
válasz mikrofon #87994 üzenetére
Jó, érdemes a repot felrakni, onnan könnyű a telepítés is..
-
Szokratesz71
csendes tag
Üdv mindenkinek! Neki futnék még egyszer! Amlogic témában kezdő vagyok, az összefoglalót igyekeztem elolvasni, dolby vision lejátszással kapcsolatban alig van info illetve a hozzászólások jó része is ködös számomra...
Szóval tud valaki Android alatt futó, olyan alkalmazásról, amely dolby Visionban képes lejátszani... ... Természetesen arra képes lejátszóval. Nekem ugoos lejátszóm van. A gyárilag felrakott, azt hiszem Movi player elnevezésű app egy két filmet lejátszik dolby visionban, de többször csak HDRben. Illetve nem valami stabil, valamint nem találok beállítási lehetőségeket így például a hálózatot sem tudom vele felismertetni csak közvetlen Usb ről tudom lejátszani a fájlokat. Vlc és Kodi is csak HDRben játszik le, A Nova player hasonlóan rapszódikus és instabil mint a Movie player. Vagy esetleg nincs külön topikja az ugoosnak vagy a dolby vision lejátszásnak? A hozzáértő válaszokat előre is köszönöm. -
Beni2360
félisten
válasz jézusom #87996 üzenetére
Gondolom CE és alap skint használok itt van.
Ha nálad nincs akkor menjél vissza alapra állítsd be és mehet vissza a sajátod.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
- DRAGON GAMING PC // Ryzen 5 1600 // 16GB DDR4 // SSD+HDD // Gigabyte RADEON RX5700 8GB GAMING OC
- DELL VOSTRO 3900MT/i5 4460/8GB DDR3/GeForce GTX 745 4GB/240GB SSD/250GB HDD
- Gainward RTX 3070 Ti Phoenix
- Dell OptiPlex 780 asztali számítógép
- GAMER PC - GTX 1060 3GB - i5 4590 - 16GB RAM - 256GB SSD - 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest