- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Gamepad
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Vennéh egy Amlogic S905D3 t TV okosításra.
Amire használnám: 4K HDR tartalmak lejátszása Hhálozatról való lejátszása, TVgo, HBOgo futtatása, olykor egy kis NES emuláció.Anyi gyártó vaan, teljesen elvesztem.:/
Tudnátok pár modeltz ajánlani?
Előre is köszönöm! :R -
Joshi
titán
Ma beüzemeltem tesóméknál az X96 Max+ lejátszót. Minden rendben is ment, viszont a torrent nem akar elindulni. Az a vicces az egészben, hogy itthon minden flottul ment, de náluk nem indul el a letöltés. A qBittorrent telepítve van a boxra, az IP cím átírva és csatlakozik is a kliens a boxra, de még a Putty is megy szépen. Ettől függetlenül a letöltés meg se nyikkan. Hol keressem a hibát? Gyanítom a boxon nem fut a qBittorrent, de nálam minden jól működött.
-
nfsu17
veterán
el. Max kevesebb helyről (peer/seed) tud szedni. Ha egy db seed van, ami szintén passzív (NAT), akkor nem fog jönni. Ha van 5000 seed, és a fele mondjuk natolt, akkor bőven kell jönni a másik felétől is. Lehet a http(s) tracker kever be, az nálam is vicceskedett, inkább átmentem transmissionre.
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Róla mi a véleményetek?
[link]
Erősen gondolkozom, hogy őt választanám. -
csendes tag
Sziasztok!
Kb két hónapja vettem egy Mecool KM 6 lejátszót. Nem volt vele időm foglalkozni, a yt smart nextet használtam, jól működik. A hétvégén szerettem volna vele (VLC-vel) filmet nézni, (x264, 1080p) de abbahagytam, mert akadozva játszotta le. Nincs tapasztalatom a coreelec-el, de megnéztem, hogy támogatott-e az S905X4, nem az. A segítségeteket kérném abban, hogy mit tudnék most csinálni, hogy tudjam használni filmnézésre is a készüléket? -
SunMount3r
nagyúr
válasz newline610 #87309 üzenetére
Próbáld ki az MX Player-t vagy / és a KODI-t. Esetleg még ez is felrakhatod hozzá, bár elvileg az X4-es chip nincs benne támogatva(?).
-
Kingcold
aktív tag
válasz SunMount3r #87308 üzenetére
Értem.
Alternatívaként, hasonló tudással mit ajánlanál helyette? -
Rodzser Mór
senior tag
válasz dingoka #87262 üzenetére
Lehet,hogy kicsinyesnek tűnök, de nem akarnék 3000 Ft-ot plusz 1800 Ft postaköltésget fizetni egy adapterért, hogy tesztelgessem a 14ezerbe került X96 boxot.
Laikusként úgy vélem, hogy ez az áramellátáshiba már a legelején mutatkozott volna és nem 4-5 hónap elteltével, ha ez a lenne a baja. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz Rodzser Mór #87252 üzenetére
Fejlemények X96 Max+ témában...
A box kijelzőjén az óra mellett jobbfelső sarokban a "HDMI" led világít akkor is, ha ad képet a tévé és akkor is ha nem ad. Aztán ez néha átvált "CVBS" jelre, azaz a HDMI eltünik, és ilyenkor nincs TV-n kép.
Most már gyakorlatilag nem ad képet a tévére. Eddig legalább rövidebb hosszabb időre ment 3 percől kb 100 percig, aztán hol visszajött a jel, hol nem.
-
Rick4
félisten
válasz Rodzser Mór #87312 üzenetére
Teljesen szabvány a dulalj és a fesz is, kizárt dolog, hogy nincs egy olyan tápegység, ami otthon van, és a dugó valamint a leadott teljesítmény, fesz is passzol, plusz a tápegység hiba szinte soha nem gyártási jellegű, mert azt kiszúrná a qc, hanem a használat során alakul ki, azaz akár pont itt lehet az ideje most is, hogy előjöjjön.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Beni2360
félisten
válasz Rodzser Mór #87316 üzenetére
Szóval nekem is eredet, ahogyan vásárolta at Androi. Az SSH paranccsal átformázza a belső NAD-t és oda rakja a CE-t ugyan úgy marad az Android. Ha le szeretnéd venni a belső tárról a CE-t akkor az SHH parancs vissza írja az SD kártyára (amin nyers ugyan olyan CE-t kell telepíteni mit a belső, majd elindítva lokalizálni.) visszaírás után vissza formázza a belső részt mint volt. Ennyi.
A gyárilag felrakott rendszer van rajta - Igen minden Android ki van herélve és a boxhoz igazítva, nem olyan mint egy telefonon vagy tabon.
Veszteni valód nincs de egy próbát megér ha esetleg a bemeneti portokkal volna baj.
És igen nincs mindenkinek otthon talonban több tápja.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Rick4
félisten
válasz Rodzser Mór #87315 üzenetére
MicroSD csatlakozójú tápegység nincs.
És nincs szomszéd, munkatárs, rokon, barát, akinek lenne egy ilyenje 1 napra?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Joshi
titán
válasz gulyasa #87303 üzenetére
Soha semmi ilyet nem kellet csinálnom mégis működött a letöltés. Itt egy port teszt oldal és nálam egyik se jó.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Rodzser Mór #87313 üzenetére
Másik HDMI kábellel kipróbáltad már, ahogy javasolták neked korábban?
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz DoItYourself #87320 üzenetére
Nem. Laptop jele átmegy rajta hibátlanul, mert most a rossz TVbox miatt a laptopra van rákötve ugyanaz a kábel ugyanazon vége, ami eddig a boxra volt kötve. És amíg nem volt box, addig is ez a kábel volt használatban probléma nélkül a fent említett laptoppal.
Rosszul gondolom, hogy akkor a laptopról sem menne, ha a kábel lenne rossz? -
Rodzser Mór
senior tag
Ezt nem tudom, még nem kérdeztem
#87317 Beni2360
Köszi, majd ráugrok a témára, előbb szólok a Geekbuyingnak, hogy vacak az X96MAX+Ja és nem volt agyonhajtva, hogy megfőtt volna. Amikor akciókamera összehasonlítóvideókat néztem, többynire csak akkor néztem 1080p-ben, a többi esetben 480 v. 720p-ben, mert olvastam a melegedési problémákról, nem akartam megfőzni.
De nekem az a gyanúm, hogy így is a melegedés tett be neki. Többször előfordult, amikor 1080p videó nézése közben lefayott a cucc. Persze lehet, hogy ez más miatt adódott és nem az 1080 miatti fokozottabb processzorhasználat miatt. -
Zamma
őstag
válasz Kingcold #87301 üzenetére
A hálózati lejátszáshoz jön még a Youtube, vagy mennyire fontos neked a Coreelec?
Elég neked egy dualbootos rendszer vagy mindenképpen felülirnád a gyári firmwaret?
Ha nem feltétlenül szükséges a CE, akkor az X4 vonal, ha igen akkor az X3 lesz a befutó.
Ha a kérdésekre megvannak az egyértelmű válaszok akkor az itteni mesterurak tovább egyszerűsítik az életed...
Én az elmúlt héten vettem egy GT Kinget, ami S922X. Azért S922X, mert kellően erős, sok tapasztalat gyűlt össze, többedik javítás jött ki, tehát fejlesztik és nem csak piacra dobják. Én ajánlom ezt a S922X vonalat is, ha a szoftver támogatottság (custom romok, oprendszerek, firmware frissítés) fontos szempont, ezentúl kapsz egy 8 gigás előre telepített CE-t is és egy légegeret... Ja, és az sem mindegy hogy egy kraftos modellt nézz ki min. 4 giga rammal, mert azt sokáig foltozgatják a fejlesztők és mindíg lesz használható app/rom/szoftver a vasadhoz...
Ha megy az orosz, akkor itt nézz szét [link]. Google translate a barátod.
És ami nagyon fontos: kerüld a zárt vagy titkosított boot-os eszközöket, mert lényegesen lecsökkentik a támogatottságot![ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Rodzser Mór #87322 üzenetére
Hidd el, hogy tápegység csere kell.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Zamma
őstag
válasz Rodzser Mór #87325 üzenetére
Már nem azért, de ha itt kikéred a hozzáértők véleményét mi okkal kérdőjelezed meg egyáltalán azt?!?
Nyilván a legkevesebb fájdalommal járó dolgot ajánlják először...
Az más kérdés hogy nincs csere tápod (egyébként nekem se). -
tomy86
addikt
válasz Rodzser Mór #87312 üzenetére
Olcsóbb megoldás, hogy veszel egy ilyen kábelt (biztos van olcsóbban is), felesleges telefontöltőd meg csak van otthon.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Ez nem magabiztosság kérdése, nyitva hagyod folyamatosan a konkrét választ, másik tápegységgel megy rendben vagy sem, holott ez a néha megy néha nem elég erősen tápegységes hibának tűnik, a magabiztosság csak innen ered, láttam már pár hasonlót. Ahelyett, hogy a megoldásra törekednél, inkább megpróbálod megmagyarázni, miért nem tudod megoldani a próbát. Lehetetlen, hogy semmilyen másik eszköz nincs, még egy internetmodem, router se, aminek ugyanilyen töltője lenne.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Rodzser Mór #87321 üzenetére
Ha hibát keresel, ez is benne van a pakliban. Még akkor is, ha úgy gondolod, hogy nem.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Imi1981
veterán
Szia! Használj kodit és ha kadenciahelyes lejátszás is kell akkor kapcsold be a a beállítások /advanced settings /playback settings /HDMI shelf adaption-t állítsd total mode-ra. Ezzel mindenhol vált frekit igaz kicsit lassan de működik.
-
Zamma
őstag
válasz Rodzser Mór #87325 üzenetére
Rick4 írta valószínűleg neked:
"Ez nem magabiztosság kérdése, nyitva hagyod folyamatosan a konkrét választ, másik tápegységgel megy rendben vagy sem, holott ez a néha megy néha nem elég erősen tápegységes hibának tűnik, a magabiztosság csak innen ered, láttam már pár hasonlót. Ahelyett, hogy a megoldásra törekednél, inkább megpróbálod megmagyarázni, miért nem tudod megoldani a próbát. Lehetetlen, hogy semmilyen másik eszköz nincs, még egy internetmodem, router se, aminek ugyanilyen töltője lenne." -
Rick4
félisten
válasz DoItYourself #87333 üzenetére
Itt már elég rég kicsengettek, ez egy családi ház csengője volt.
-
m_kovacs
tag
"A hétvégén szerettem volna vele (VLC-vel) filmet nézni, (x264, 1080p) de abbahagytam, mert akadozva játszotta "
Az nem derült ki számomra, hogy ez a film hol van tárolva. Mert hogy lehet sávszélesség probléma is. Nekem is ilyen boxom van, androiddal használom, nincs vele problémám.
legtöbbször az Nplayert használom, de a CX file explorer beépített lejátszója is kiváló.Ezzel megy az av1 kódolású videó lejátszása is. Én NAS-ról nézem a videókat.(SMB,NFS megosztások) A box frekvenciát is vált, igaz idegesítő lassúsággal.
m_kovacs -
Rick4
félisten
válasz vargalex #87336 üzenetére
D- link, netgear, némelyik zte, tp link, szóval tök általános eszközök, és ez csak a ruter vonal, bármi más is mehet ilyen tápegységről, a lényeg az volt., hogy ha kapok egy tanácsot, miszerint akár táp bajom is lehet, és tegyek egy próbátr, de nekem nincs, akkor kérek a szomszédtól, kollégától, rokontól.
Időjárás állomás, led lámpa, minden ilyennel megy.[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
médialejátszók közül ez a legolcsóbb Xiaomi Mi TV Stick ? vagy esetleg van boxban is ilyen olcso ami jó? külföldólról vagy honnan lenne a legolcsóbb?
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Beelink M18-ra melyik a legfrissebb CE ami feltehető. Egy linket tudnátok ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
vargalex
Topikgazda
D-Link, TP-Link általában nem 5 V-os tápegységgel van. A D-Link már régen is 12 V-ról ment (anno a DIR-825-öm is), a TP-Link esetében a régiek 9V-ról (TL-WR741ND, TL-WR841ND, TL-WR941ND), a TL-WR1043ND-től viszont szintén 12 V-ról. De nem vitatkozni akarok... Persze elvétve előfordul 5V-os is (pl. D-Link DWR-116), azt nem állítottam, hogy egyáltalán nincs, csak nem az az általános.
Gondolom, ha lenne a kollégának, akkor csak tenne vele egy próbát. De pl. nálam is csak az X96 Max Plus és a Tanix TX3 megy 5V-ról. Illetve a WS2812b led szalagomhoz vettem 5V-os tápot, valamint az Asus WL-500gP-ből megmaradt van még.[ Szerkesztve ]
Alex
-
Rick4
félisten
válasz vargalex #87340 üzenetére
Ehhez képest a valóság:
D-link 5V-os adapternél böngészhető a típusa, van 25 féle: [link]
Linksys: [link]
tp-link- d-link router tápegység: [link]
zyxel router: [link]tablet töltő: [link]
led lámpa: [link]stb stb stb stb.
Lapozzunk, engem a téma totál hidegen hagy.
[ Szerkesztve ]
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Van egy régi nexbox A95X B7N 2/16GB boxom. Anno először ATV xperiencet raktam rá, ennek bootképernyője jön be mai napig bekapcsoláskor. Utána először sd-ről coreelec, majd áttelepítettem internalba. Most viszont ki szeretném próbálni aiden romját de akárhogy próbálom nem sikerül sehogy visszarakni az androidot. USB A-A kábelem nincs így a Burn card makerrel próbálkozom. Próbáltam már azzal a gyári rommal amit találtam hozzá, atv xperience rommal amit anno felraktam rá, aiden romjával de akárhogy nyomom a reset gombot nem akar sd-ről bootolni mindig a coreelec jön be. Valami tippet tudnátok adni?
[ Szerkesztve ]
God must love stupid people, he made so many of them.
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
PS3 kontrollert lehet csatlakoztatni ezen eszközökhöz BT on keresztül?
Retro ROM ok futtatása is cél lenne majd. :) -
peestike
őstag
Bocsánat, ha hülyeséget kérdenék.
X96max plus, coreelec-el. Töltöttem le 4k tartalmat. Mp4 a formátum,de lejátszás közben mintha nem lenne zöld, csak piros, kék. Hdr, dolby vision esetén tökéletes. Valamikor kodek probléma lenne esetleg? Találkozott már ilyennel valaki?42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Dr. Venkman
tag
Egy kérdés a topikhoz. Van egy jónéhány éve, nagyon olcsón vásárolt Mini MX 1G rammal ellátott boxom. Teszi a dolgát, évek óta megy folyamatosan bekapcsolva, coreeleccel mint torrent kliens, plex server (!), még Medusa kliens is van rajta, sorozat beszerzéshez. Időnként lefagy (mondjuk havonta 1-szer, leginkább ha a béna PS5-ös plex klienssel akarok valamit lejátszani róla), de akkor újraindítom, ezzel együtt lehet élni. Viszont piszkálja a csőröm, hogy ha esetleg van már valami jóval erősebb box manapság ami a fenti célokat jobban, megbízhatóbban ki tudná szolgálni, mondjuk 4K-ban tudna plexet streamelni (most maximum alacsonyabb bitrátás 1080p-vel, vagy 720p-vel bírkózik meg a setup), akkor váltanék rá. Nagyon maximum 20e Ft-ig lenne-e értelme váltanom valami modernebb boxra? Profitálnék-e mondjuk a több ramból, a modernebb amlogic processzorok erősebbek-e esetleg annyival, hogy megbirkózzanak a feladattal?
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Sziasztok!
Nem hozzáértő idős valamint gyerek részére keresek megoldást.
GT Kingre keresek épkézláb romot, ami ezt tudja:
- sd kártyás dualbootos indulás (nem piszkálom az eredeti firmware-t)
- max 1080p anyag kijátszása sima fullhd tv-re
- sima (nem légegeres) távirányítós használat
- Spotify, Youtube tartalmak + vlc helyi háttértárról videó/zeneJól gondolom hogy az ATV a leginkább erre való felület?
A SmartTube Next nem jó irányt vett, inkább légegeres irányba tart, a régebbit verziót (smart youtube tv) fogom használni...
A Spotify-t meg ha jól tudom boxra csak ATV-n van olyan amit normál távirányítóval lehet vezérelni...
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Sziasztok. Telepíteni akarom a boxra a Transmissiont, de valami függőség kell neki. Mit kell telepítenem? A 19.3 Mátrix van a boxon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
- DRAGON GAMING PC // Ryzen 5 1600 // 16GB DDR4 // SSD+HDD // Gigabyte RADEON RX5700 8GB GAMING OC
- DELL VOSTRO 3900MT/i5 4460/8GB DDR3/GeForce GTX 745 4GB/240GB SSD/250GB HDD
- Gainward RTX 3070 Ti Phoenix
- Dell OptiPlex 780 asztali számítógép
- GAMER PC - GTX 1060 3GB - i5 4590 - 16GB RAM - 256GB SSD - 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest