- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz SunMount3r #66952 üzenetére
Itt nem desktop megoldásra kell gondolni. Egyszerű minimal Debian telepítést, az SSD 3. partíciójára másolva, lehet azt futtatni chroot környezetben, (ez egy virtuális géphez hasonló dolog, leegyszerűsítve) Leginkább arra jó, hogy ami nincs meg az entware-ben, a Debianban biztos hogy van, ezért lehet onnan futtatni.
-
junkpod
veterán
válasz ztsoft #66898 üzenetére
Elolvastam a ceemmc leírást és ez szerepel benne:
The boot device priority is:SD
USB
eMMCSzerintem ezért cár sokat, mire az emmchez ér a boot addig eltelik jópár mp.
És ez biztonság miatt muszáj, így ez mindig így lesz.
Viszont a Csicsoka felezos rendszer az SD ről indul azonnal, ott nem kell várni, mert ha gáz van akkor sincs 🧱.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
kovakovi77
tag
válasz Csicsóka #66950 üzenetére
Az a kezdet kezdetén volt. V81-est lapra feldobtam azt ATV-s romot. Mint kiderült abból is 2 fajta van V10-hez és V81-hez. Nekem sikerült V81-es lapra a V10-es ATV-romot fel varázsolnom ami okozta ezeket az usb-táp anomáliákat.
Vissza rakva eredeti V81-flasht minden megoldódott.
Volt már nállam minden. SSD-n kernel+rootfs.(Belső tárhely kihasználatlan.)
Mióta kész lett a felezős még nem volt ujra rakva azóta is teszi a dolgát, folyamatos frissülésekkel.
Ez azt jelenti SSD-n van kernel betöltés, majd belső flash-en a rootfs.(64/32GB így a droid is működik ha valamiért kellene)(Csak átfutottam a linkelt posztot. Android 10 A915X MAX-ra?)
-
Csicsóka
őstag
válasz junkpod #66956 üzenetére
Van a kernel init-ben egy max 15 másodperces ciklus, ami a /flash-t és a /storage-t mountolja fel. Ha az eszköz készen áll a mountolásra akkor is eltelik 1-2 sec, de ha nem mer nincs jelen a rendszerben, akkor 2x15x2 az idő amit kivár, ez meg 60 sec.
Ez a magyarázat a hosszú boot időre akkor.Erről beszélek:
# Mount handlers
# All handlers take the following parameters:
# $1:target, $2:mountpoint, $3:mount options, [$4:fs type]
mount_common() {
# Common mount handler, handles block devices and filesystem images
MOUNT_OPTIONS="-o $3"
[ -n "$4" ] && MOUNT_OPTIONS="-t $4 $MOUNT_OPTIONS"
for i in 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15; do
ERR_ENV=1
mount $MOUNT_OPTIONS $1 $2 >&$SILENT_OUT 2>&1
[ "$?" -eq "0" ] && ERR_ENV=0 && break
usleep 1000000
done
[ "$ERR_ENV" -eq "0" ] && return 0
error "mount_common" "Could not mount $1"
} -
junkpod
veterán
válasz Csicsóka #66953 üzenetére
Igen, visszajött a frissítések menü. Rendben le is frissült.
905X3 nightly 0206. A multichannel pcm output is hibátlanul működik! Hurrá!
Boot idő:
Azért ez a 15mp jóval túlmutat a szükséges biztonságon. Mi van ha berakod egy üres és kártyát és egy üres usb kulcsot, mount sikeres lesz ez 1-2 sec és utána a boot folyamat nem akad meg ha nincs rajta bootolhato rendszer?[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
tthom
senior tag
Sziasztok!
Van egy KM9 Pro dobozom, ami egész jól működik, ámde múltkor megpróbáltam volna az Asphalt 8-at és panaszkodik, hogy nincs net. Ethernet persze beledugva.. Mintha csak a wifi lenne neki a megfelelő, de hát az meg azon a részen nem annyira van. Át lehet verni vajon valahogy? A Nexus Playeren is ATV volt, USB - Ethernet átalakítóval simán ment a játék.
Thx... -
SunMount3r
nagyúr
Szinte tuti, hogy Wi-Fi kellene keni. Itt kérdezz rá esetleg, van e rá valami trükközés.
-
Csicsóka
őstag
válasz junkpod #66960 üzenetére
Ez még az első OE-k öröksége, amik mentek sok más platformon is.
Azóta gyakorlatilag minden utód átveszi ezt a program részt, és nem érdekel senkit sem hogy a mostani, főleg falsh alapú eszközök max 1-3 sec alatt ott lesznek a rendszerben, és nem kell várni az x86 vas lassú HDD-jére.
A boot nem akad meg üres hordozó esetén, mert lemez címke alapján mountol, és ha nincs tovább lép. -
Csicsóka
őstag
Nem, de a for ciklusból ki lehet venni az 5 fölötti lépéseket, (az is bőven elég max értéknek) és így nem vár addig. Boríts szét egy kernelt, és az init előbb linkelt részét keresd meg, módosítsd így, majd dobd össze.
for i in 1 2 3 4 5; do
így max 5x 1000000 milisec lehet a ciklus lefutása.
Próbáld ki és tájékoztasd a népet. -
Csicsóka
őstag
válasz kovakovi77 #66958 üzenetére
Akkor ez már nem jelent gondot ennél a vasnál sem.
Nem lesz egyébként itt semmi új feltalálva, a régen is kedvelt ext4 rendszert lehet majd egy szkripttel SSD-re (is) telepíteni. Az alapja a felezős rendszerű 9.2.0 SD, erről települ majd át ez is. A frissítés pont úgy fog működni mint az eredeti rendszeren, ebben jobb is mint a régi ext4, ott nem lehetett még frissíteni. Gondolom gyorsabb lesz még a felezősnél is az SSD miatt. (Most nincs még szabad SSD-m, de USB3-as penről is nagyon jó) -
Csicsóka
őstag
-
mexel
veterán
válasz Csicsóka #66974 üzenetére
Akkor minden frissítésnél újra meg kell csinálni
Az a fura viszont hogy ezzel a kernellel a 905x box ceemmc-vel gyorsan bootol. Ugyanaz viszont NG vassal már 4x annyi idő.
( a funhouse jó már 905x-re és NG-re is. igaz azt írják ne telepítsük ceemmc-vel, de kipróbáltam)[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
-
tthom
senior tag
válasz SunMount3r #66963 üzenetére
Szomorú, azért köszönöm!
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Egy best buy lejátszót keresek FHD TV/később majd talán 4K TV-hez.
Amire lenne használva:- Netflix
- HBO GO
- YouTube
- max. Kodi úgy, hogy nincs erősítő, dobozok, semmi.5Ghz wifivel.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
w.miki
veterán
válasz w.miki #66664 üzenetére
Megpróbáltam CoreElec-cel a leírás alapján
(Töltsd le a CE letöltő oldalról az .img.gz fájlt, írd ki egy SD kártyára balenaEtcher-el, majd másold a kártya device_trees könyvtárából a kártya gyökerébe a lejátszódnak megfelelő device tree fájlt (dtb.img néven), tedd be a boxba a kártyát és a reset gombot egy fogpiszkálóval benyomva adj áramot a boxnak.)
de így sem indul el a box, csak a kezdőképernyő X-et mutatja folyamatosan.
gxm_q200_3g.dtb-t másoltam az SD gyökér könyvtárába, de ha nem másolok semmit, talán még akkor is tovább jutna.
Valakinek valami ötlete?
Így néz ki belülről a gép, amire most FW-t keresek.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
SunMount3r
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #66983 üzenetére
720p. Az úgy fos. Akkor mi lehetne a megoldás? Vagy miben érdemes gondolkozni?
Nem kell CE ide.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Beni2360
félisten
Van még 2 box, zidoo x10 és egy CE-s de mindkettőnél ugyan ezt adja ki. Jó ez a parancssor? showmount -e nas_ip-je
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Kellene egy olcsó, 4K/60Hz/HDR lejátszó a tv-m mellé, jelenleg egy htpc üzemel erre, de úgy vélem az én szokásaimhoz erősen overkill.
A filmek külön samba szerveren vannak, mindent hálózaton érek el.
Kicsit visszaolvasva ezt néztem ki mert brutál olcsó és elvileg tudja azt ami nekem kell.
Mi a véleményetek? Vezetékesen kapcsolom a hálózatra, usb eszközök nem lesznek rajta. Erre van teljes értéká LE vagy CE?
Let the Zone take me if I am.
-
z1RoX
tag
Sziasztok, Odroid N2 et szeretnek vasarolni elotte viszont par velemenyt ki kernek rola. Ami engem erdekel az az hogy DV kepes lesz esetleg kesobb, stabilan fut pl egy nasrol 4k filmek teren, atmos kimegy e, cec mukodik, ki be kapcsol ha tv t kapcsolom. Erositore lenne kotve a hdmi. Nagyjabol ennyi koszonom!
Ps: frissites ugyan ugy zajlik mint a sima boxoknal a halozaton masolgatos modszerrel?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz devil-k #66984 üzenetére
Akkor nem marad más, mint az ATV 4K (drága) és a Fire TV Stick 4K (olcsó), ezek tudják UHD / HDR / Dolby Vision-el is. De az auto freki váltással csak az ATV 4K. Szerk: ja igen, a Mi-Box S is tudja ezeket, de szintén freki váltás nélkül (valahogy mindig megfeletkezem erről a Box-ról, olyan "mostohagyerek".)
(#66990) z1RoX: Mindenre igen a válasz, kivéve a Dolby Vision-t, az erősen kétséges, hogy lesz valaha is. A CE frissítés meg "megy magától" az interneten keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #66991 üzenetére
Erre a TV-re nem vagyok hajlandó költeni ATV-t. Azért ragaszkodom a droidhoz, mert azon van az az okosság YouTube reklámok ellen. S mivel a kislányom azon néz mesét, így erre kell az eszköz. No, meg az asszony nézi a Netflixet és az HBO GO-t a TV-n, ugyanis a Samsung TV appjait nem frissítik már és lassú az egész.
Nem, nem vagyok hajlandó már előfizetni YouTube Premiumra, de undorítónak tartom, hogy 5 percenként reklám van.....
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
djnice
veterán
válasz devil-k #66993 üzenetére
Fire TV Stick 4K most 35 EUR akcióban.
- Netflix 4K HDR / Dolby Vision: nem vált frekit, de 60 Hz-en sztem használható, nekem is úgy megy a hálóban (párom nézi)
- HBO GO: nem vált frekit, ennek 50 Hz lenne a jó, de a 60 Hz szintén nem zavaró
- Kodi: vált frekit
- Smart Youtube TV: vált frekit
- LAN nincs, de megoldható Y kábel + USB-s adapterrel[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz blakey #66897 üzenetére
Ebben számomra az az érdekes, hogy hogy nekem is ilyen rövid időt ír de érzetre sokkal több....
##############################################
# CoreELEC #
# https://coreelec.org #
##############################################
CoreELEC (official): nightly_20200129 (Amlogic-ng.arm)
RMCS-TVBOX-X2-CE:~ # systemd-analyze
Startup finished in 6.416s (kernel) + 9.578s (userspace) = 15.995s
kodi.target reached after 8.282s in userspace
RMCS-TVBOX-X2-CE:~ #
-
mpo
veterán
A Minix U9-H bekapcsolt magától, megnéztem frissült-e.
Nem.
A kép viszont szétesett, az UHD tévé esetén a displayt milyen felbontásra kell raknom, mert amivel próbálkoztam, nem jó?Ha érted, akkor már elavult.
-
mikrofon
veterán
igen, de ahhoz képest, hogy kb 90 sec-et mértem elég rövid..... azt hiszem vaóban pontatlanul írtam
Ráadásul 15sec böven az ingerküszöböm alatt van míg a 90sec meg bőven felette
Persze amúgy meg @DoItYourself-nek van igaza. Minek kapcsolgatnám ki-be. Nem is tudom mióta megy kikapcsolás nélkül. Annyira, jó hogy csak bekapcsolom a tv-t és már indítható is az amit szeretnék. Ráadásul abban a menüpontban és mappában áll, ahol hagytam utoljára..... és mindehhez most már elég egyetlen távirányító a G30 airmouse.
Így azt hiszem elértem a legmagasabb kényelmi szintet, amire szükségem van....Tényleg nincs valami SSH parancs, ami megmutatja mióta megy kikapcsolás nélkül vagy mikor volt az utolsó bekapcsolás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- Számítógép eladó
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs