- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Gamepad
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
-
blakey
titán
válasz LLKobe #67151 üzenetére
Simán viszi a 8K-t 4K-ra lebutítva, GTKingen és Vim3Pro-n tesztelve CE-vel.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Maradhat 1080p-n a GUI.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
Ne kapcsold ki.
Amúgy meg viszonyításképpen, nálam a kis S905 1/8G 54 másodperc alatt tölt be a távirányító gomb megnyomásától mérve, Kodi menü képig mértem.
Szerintem senki sem üresben használja majd a CE-t és nézegeti a semmit, hanem a belakott rendszer lesz majd a mérvadó. Nekem van Transmission, TVHeadend, rákötött HDD, Watchdog telepítve.
Majd nemsokára próbálom az X3-at is.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
zsoika
addikt
válasz nfsu17 #67148 üzenetére
Akár egy S912 re (pl.Tanix TX9S)
"pár évig időtálló, mindenes gépet szeretnék." Nem szeretnélek lebeszélni az x3-ról, hisz nekem is az van, de pillanatnyilag nincs rá stabil CE verzió(nálam ez FHD-n semmilyen gondot nem okoz). Az x3 ficsörökből semmit nem használok és lehet nem is fogok soha ,így akár egy S912-t is vehettem volna.
Nekem is az x3-ast ajánlották és meg is vettem. Végül is nem bántam meg, bár ez a napi szintű frissítés idegesítő egy kicsit de majd csak lesz (remélem )stabil verzió.
A lényeg (amit mondani szeretnék) hogy nem muszáj mindig a legújabb box-ot venned...a "régebbi", kiforrottabb verziókkal néha jobban jársz. Át kell gondolnod mire van, lesz szükséged.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Megvagyok én is a ceemmc-vel, eredmények SD-vel és eMMC-ről, telepítés 3-as gomb, szóval Android viszlát. Mérések a távirányító power gombjától, Kodi menü megjelenésig.
SD... Boot idő, 17 másodperc
login as: root
root@192.168.0.22's password:
##############################################
# CoreELEC #
# https://coreelec.org #
CoreELEC (official): nightly_20200210 (Amlogic-ng.arm)
CoreELEC:~ # systemd-analyze
Startup finished in 3.132s (kernel) + 5.555s (userspace) = 8.688s
kodi.target reached after 3.925s in userspace
CoreELEC:~ #eMMC... Boot idő, 28 másodperc
login as: root
root@192.168.0.22's password:
# CoreELEC #
# https://coreelec.org #
CoreELEC (official): nightly_20200210 (Amlogic-ng.arm)
CoreELEC:~ # systemd-analyze
Startup finished in 2.232s (kernel) + 15.272s (userspace) = 17.505s
kodi.target reached after 13.700s in userspace
CoreELEC:~ #Az userspace-n akad el a dolog ahogy látszik.
X96Air_P1 2/16G 100M LAN
[ Szerkesztve ]
-
sztomi1981
tag
Azt hittem eMMC vel pont gyorsabbnak kéne lennie mint SD-vel
-
cof
veterán
válasz zsoika #67158 üzenetére
Általában jó szándékkal készülnek az új verziók, sőt mindig.
De a fejlesztők nem próbálják le minden egyes BOX-on (ezért is adják ki, hogy az emberek teszteljék, mert ezek csak teszt verziók), hogy hibátlan-e a működés. Szóval néha előfordult már, hogy tönkretette az addig belakott rendszert, és kezdhette az ember elölről az egészet.
Vagy stabil rendszert használsz régebbi BOX-al, vagy letiltod a frissítést ha nem akarsz meglepetéseket.
++++++++++++++++++++++++++++++
(#67159) sztomi1981 Ahogy írod, hiszen az eMMC sokkal gyorsabb mint a kártyaolvasó, ez egy hiba ami javításra szorul.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz zsoika #67155 üzenetére
Egyet értek veled, ha nem kell BT, analog audio, SPDIF, 5 Ghz wifi jelenleg nincs jobb ár/érték arányú a Tanix TX9s-nél (912) ha fim nézés a cél CoreEleccel (HBO GO is Netflix is mehet ismert korlátaival)
Arra van stabil CoreElec (persze a 9.2.1 elég bugos, talán jobb a 9.2.0....)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ez valós mérés ( pl stopper) vagy az alaőján mondod amit kiírt? Mert az utóbbi systemd-analyze az nem mindig ugyanannyi mint a valóságban a táp bedugásától a Ce kezdőképernyőig.
Nekem a systemd-analyze még kevesebbet ír ki ennek ellenére a valóság több mint 1 perccel több.
És ahogy látom ez ismét 2/16-os box.Van aki próbálta már 64gb-ossal?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Próbáltam és írtam már! nálam is 26-29.Sec Stoperral mérve táp bedugástól mérve!
bármilyen X2 és X3 BOX.on Droid mellé és droidot gyalulva is ugyan ennyi! Nálam egyedül S922X(Gt-King) nél ilyen lassú hogy ~1.perc vagy kicsivel több! De bármilyen másik X2 és X3 BOX.on 30.sec alatt van
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Akkor fura hogy csak én kaptam olyan X96Air P2-t ami ennyi ideig bootol. Mindenki másnál jó. Csak nálam nem. Plusz jó pár embernél akik más fórumokon panaszkodnak. Vagy a stopperem nem jó vagy a boxok külön nekem készültek pedig mind más eladótól van. Vagy nem tudom. pedig sok lehetőség nincs a telepítésnél.
TV-re és monitorra kötve is ugyanaz a helyzet. Lap CE mind, szándékosan nem telepítettem fel semmit ( kivéve a Vontar-on van transmission)
Még kipróbálom LAN kábel nélkül is, eddig mindig azzal próbáltam. Nem tudom mi lehet még.Most fogok tesztelni egy Magicsee N5 Max-ot ( volt egy N5 plus, az gyors volt, igaz nem mértem )
Csak akkor lenne hiteles az összehasonlítás ha minden tényezőt egyformára tennénk ( pl lan-wifi, BT ki-be, alap telepítés, TV felbontás stb stb.) Ugyanakkora tárhely.
próbáltam már régi, első x3-ra készült CE nightly-t is, funhouse verziót is, de semmi különbség.
A logó 2x újratöltődik mindig és vár. -
cof
veterán
Esetleg az Android FW kavar be?
Annyi FW van hozzá, hogy az nem igaz, amikor én is kerestem a P1-hez. Aztán ugye ott az UBOOT ami az Android FW-vel jön, és az akkor is ott marad ha eMMC-re telepítsük.
Ugyanarra gondolok mikor az X96 MAX-nál volt a LAN mizéria CE-nél, azt is az Android okozta.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Én tettem fel saját fw-t is, de ugyanaz mindegyikkel.
Most teszteltem a Magicsee N5 max-ot. Ez 57 mp. ( 128GB-os)
Érdekes hogy minden boxnál a fentebb írt kb 30 mp-nél kezd működni a kijelző, akkor kapcsolja be. A logó az kb 40-50 mp-nél egyszer eltűnik és 1 -2 mp múlva visszajön, akkor a tv vagy monitor újból kiírja a felbontást, és utána változó hogy mennyi idő mire indul a rendszer.Szóval a 30 mp-nél a kijelzőél, addigra vfd.conf már megy, onnan van a várakozás valamire.
Szétszedni nincs most kedvem a boxokat.Ami még érdekes lehet:
a tesztelt Gemini Man sample, ami akadozós elvileg, az X96Air-okon egyáltalán nem akad ( 4k tv hdr), viszont a vontar X3-on és a Magicsee-n látni röccenést. Ugyanarról a pendrive-ról játszva le usb3-as porton. ( 20200210 nightly)
Igen nagy szórás lehet ezeknél az x3-aknál[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz kenand #67161 üzenetére
Milyen bug-ról van szó 9.2.1-nél? Tenném újra majd lassan a kis S905-ös BOX-on a CE-t, de a 9.2.1-re gondoltam, most a 9.0.3 van raja. Semmi HBO meg Netflix, csak Transmision, TVHeadend meg max. 720p tartalmak, engem is érintenének ezek a bug-ok?
-
hunaqua
addikt
válasz SunMount3r #67136 üzenetére
"Gyanítom, hogy ha csak a biztosan "támogatott" Box-okat ajánlgatná itt mindenki, akkor az áruk miatt, negyed ennyi hsz. sem lenne a Topic-ban már, vagy már be is lehetne zárni."
Ez egy lehetőség,még pénzbe sem kerül.Aki nem tud ezekkel a hibákkal élni az használja a gyárilag (arra fejlesztet) android rendszert.Evvel Te jelenleg tuningolod a suzukidat,és igen ott is el kell fogadni,hogy megy mint az ördög ,viszont cserébe időnként ingadozik az alapjárat.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
tkomlosi
aktív tag
Sziasztok,
Most váltottam Android TV-re és azóta a CEC vezerles nem megy a CE-vel, talán a play es stop gomb működik, de ennyi.
Másnál mi a helyzet? Lehet ezzel valamit kezdeni? -
koma106
senior tag
Sziasztok! Libreelec teljes rendszert szeretném átköltöztetni USB pendrive-ról SD kártyára. A boxon van egy HDD is, és a rendszer gyorsabb működéséhez Csicsóka módszerét is használtam annó.
Hogyan tudnám a költöztetést a legegyszerűbben megoldani, úgy hogy semmi más ne változzon?[ Szerkesztve ]
-
-
hunaqua
addikt
"a tesztelt Gemini Man sample, ami akadozós elvileg, az X96Air-okon egyáltalán nem akad ( 4k tv hdr),"
Nekem nagyon gyorsan indul a CE belsőn az Air dobozon,viszont cserébe a Gemini Man már a főcímnél is akad...
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Csicsóka
őstag
válasz stigma #67114 üzenetére
- Mindig csinálok backup-ot a box gyári android rendszerérel, ez működik S905x3-on is ugye?...Régi csicsóka írás Android backup-ra
Ez már nem működik 8-9-es droidon.
- A felezős módszerrel mint olvastam az utolsó 20+-os hsz-t múködik, linkeltek egy megoldást erre?
x3-on csak a nightly-k mennek, abból nincs felezős, csak 9.2.0 van.
Ez működik bármilyen jellegű nightly frissítéssel is, ha frissíteni akarok Update mappában?
Működne, oda vissza, x2-n működik is.
- Rajtam kívül több box esetén használEmby server-t?
Csak filmek vannak, sorozat nincs. Debian szerveren fut, BPI M2U vason.
-
Csicsóka
őstag
válasz sztomi1981 #67122 üzenetére
Ezekre az alapvető kérdésekre van válasz az összefoglalóban.
Azért van kitalálva, hogy ne kelljen leírni megint százszor, szemetelve tele a topikot. -
ttt
senior tag
Az ssh nem jó. Érdekesség képen elvileg nekem nem kellett volna, hogy frissítsen a rendszer; kézire volt rakva. Úgy néz ki mégis csak frissített és nekem előjött, hogy elhajtott az ssh.
Tegnap egy másik sd-re felraktam a tiszta 9.2.1-t a jelenség ugyan az.
Kenand javaslatára rákerestem itt a fórumon és megtaláltam, hogy a .cache-ben nem csinál ssh könytárat, így nem tud létrehozni kulcsokat.
Ok. Viszont nálam a tiszta telepítésnél is ott figyeltek az ssh kulcsok, ahol kell lenniük , de még is elhajtott.
Most csináltam egy tiszta 9.2.0-ás telepítést, úgy egy óra múlva tudom tesztelni is, majd megírom mi lett.
Amúgy a TvHeadEnd-nél kidaszta az epg-t, ill. úgy nézett ki, onnan indult a történet, de mivel droidon ment, így elvileg nem a szolgáltató a ludas. -
Csicsóka
őstag
válasz sztomi1981 #67178 üzenetére
Az összefoglalót a topik gazda, DoItYourself szerkeszti nem kis munka árán. Az általános KODI kérdések pedig nem tartoznak ide.
-
koma106
senior tag
válasz Csicsóka #67180 üzenetére
Jogos, köszönöm. Ha az USB pendrive és az SD kártya kapacitása megegyezik, akkor itt is működhet (usb és sd között) a 62h2 vagy csak a 62h3 jöhet szóba?
62h2: azonos kapacitású SD kártyák esetén a Win32Disk Imager-el is átmásolhatod a teljes rendszert.
62h3: egy USB-s kártyaolvasó segítségével a boxon is megoldható a másolás SSH-n keresztül.-
-
cof
veterán
Köszi, egyelőre felraktam SD-re a 9.2.1-et és valóban egy bug halmaz.
Nyelvválasztásnál mikor tenném át magyarra kifagyott. Nem az elején, azt hagyom mindig angolon, és újraindítom, hanem utána a beállításokból.
SSH egyszer megy, utána meg elszáll, CE beállításokban kikapcsolja magát.
Képernyő is érdekes, most így indult a fele kép fekete (még nem láttam ilyet soha):
Szóval nem leszünk barátok, majd megnézem a 9.2.0-t is.
-
Osynho
addikt
válasz #99499520 #67184 üzenetére
Írtam az eladónak, megkérdeztem a rendszerét. Azonban a splittert azért vettem és azt hittem eddig, hogy pont az a létjogosultsága, hogy a régi, 4K-t nem tudó erősítők esetén, azokat megkerülve lehessen 4K-s anyagot küldeni a 4K-s tv-re. Amennyiben az erősítő ezt befolyásolja, akkor mi értelme egy ilyen kütyünek?
-
cof
veterán
Tiszta telepítés, eldobtam a dolgot, most SMB másolás közben nemrég le is fagyott...
Ellenben a 9.0.3 már 175 napja szépen teszi a dolgát, sosem voltak még ilyen hibák amik itt 5 perc alatt előjöttek, csak időnként szeretem újrahúzni a rendszert, ez ilyen Windows-os berögződés.
[ Szerkesztve ]
-
ttt
senior tag
Na belaktam a [KI Pro (s905D)] a visszarakott 9.2.0-t minden megjavult. Van ssh és a TVHE is felnyalja az epg-t. Még ránézek a Entware is, mert az ezen sem ment - tudtam élni nélküle.
Uh úgy néz ki egyelőre vékony jég a 9.2.1 bizonyos vasakon, de lesz az majd jobb Szurkolunk a fejlesztőknek -
cof
veterán
Nem, ez egy S905 T95N 1/8G 100M LAN, békebeli kis pajtás. LE-el is imádtam, de nincs entware, meg szerintem a Sony chip-es DVB-C Tuner sem menne azzal.
(#67192) ttt Entware nincs? Ez baj, nekem kellene a Digi servlet-hez.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz nfsu17 #67146 üzenetére
Ha együtt tudsz élni az említett hibákkal, akkor lehet, csak az írom, hogy az én mércém szerint ez már nem éppen a "mindenkinek nyugodt szívvel ajánlható" kategória nálam (jelenlegi állapotában). Ezeket a hibákat vagy javítják később, vagy nem, én is szeretném persze, de tök min1 mit írunk itt össze róla a Topic-ban, ehhez a CE fejlesztőinek kell lépnie. Több más Box-on is előjött, tehát bizonyos szinten általános probléma. És én sem hiszem, hogy ezt annyira befolyásolja a Box típusa. Ez pedig így előre jelenleg megjósolhatatlan.
Jó, csak annyi, ha ajánlok egy ilyen CE-s olcsó Box-ot és pár hét múlva már Privátban ír az illető, hogy ilyen gondjai vannak a "hű de szuper tuti és milyen olcsón" lejátszóval, hát pont ezt nem szeretném.
A többiről/többieknek: S912-őt leírtam meg már leírtam, miért nem vennék már, de ez gyak. már ezer éve ismert ok. HA 4K HDR-es a TV-d, vagy, ha valaha az lesz, akkor jobb X2 / X3-ban gondolkodni, mer azok full HDR metaadat továbbításra képesek, míg a "régi" S912 nem. Én legalábbis így tennék.
(#67169) hunaqua: Igen jól látod, ha a szoftverért is fizettem volna és elég gyakran jelentkezne ez a probléma, akkor bizony elég mérges lennék. És nem kétséges, hogy vissza is küldeném/váltanám a Box-ot. A kérdés nem azon van amit írsz, ha így neked jó akkor használd, lehet én is fogom/tudom, ha nagyon kompromisszum képes leszek, de mostantól ebben a formában már nem ajánlanám senkinek. Aki pedig nem olvassa gyak. minden hsz.-ét ennek a Topic-nak és betéved ide, vagy a média lejátszós Topic-ba vásárlási tanácsért, annak meg marad utána a nagy hoppá. Ahogy nekem is (és mással szemben is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
- DRAGON GAMING PC // Ryzen 5 1600 // 16GB DDR4 // SSD+HDD // Gigabyte RADEON RX5700 8GB GAMING OC
- DELL VOSTRO 3900MT/i5 4460/8GB DDR3/GeForce GTX 745 4GB/240GB SSD/250GB HDD
- Gainward RTX 3070 Ti Phoenix
- Dell OptiPlex 780 asztali számítógép
- GAMER PC - GTX 1060 3GB - i5 4590 - 16GB RAM - 256GB SSD - 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest