- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugesz77
őstag
válasz htom127 #66547 üzenetére
Köszönöm, akkor az lesz.
kenand régen gond volt a wifivel,mert nem a megszokott volt benne a wifi chip de azt pár héten belül orvosolták. Azért is furcsa ,hogy gond van az új CE alatt. Mindegy rakok rá egy régebbit, megpróbálom azzal. Köszönöm neked is a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz htom127 #66554 üzenetére
Hát én a végén letöltöttem, elfér van hely bőven de még a FHD anyagot is. Végül azt néztem meg. Majd megy a levesbe. Elviekben már törölhetném. 10% ment csak vissza.
UI: Tényleg nem érte meg a kölcsönzést.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
van most ajánlott légegér S905 boxhoz? (MiniMX III)
Esetleg billentyűzetes? -
Takika14
aktív tag
Üdv!
Mivel a kínai rendelésem meghiúsult így kérdezném, hogy magyarországi "forgalmazóról" tudni aki S905X2/X3-al szerelt box-ot árul? Edigitalon sajnos nincs. -
syler123
veterán
válasz szabi__memo #66545 üzenetére
Tehát akkor érdemesebb s905x2-őt venni? Abból melyiket?
-
mikrofon
veterán
válasz zetecR #66557 üzenetére
Én Vontar T6 plus légegérrel vettem a box-omat mert ezzel volt szettben. (Másik típust, de a légegérnek mindegy a box). Ha most vennék és billentyüzetes légegeret szeretnék, akkor nem szettben venném, hanem külön venném a [vontar MX3] légegeret, vagy a VONTAR 69A-t
Azonban nagyon jó ha nem kell a hátlapi billentyűzet, a vontar g30 légegér, mert 33 gombja van, ami mindegyik programozható IR-ként is használható, így elég egy távirányító a box-hoz, a hangrendszerhez és a TV-hez.
Vontar G30 tökéletesen működik nekem CE alatt is, mindenféle remot conf állítgatás nélkül. -
nagyúr
-
kenand
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz SunMount3r #66566 üzenetére
3.at már nem fogok rendelni ;)
de ez is jó hangzik[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Én a hangerőt nem veszem le, a TV-n kell ilyenkor halkítani, mivel a hang előerősítéstől hangosabb lesz, amit eddig 15-ös hangerőn hallgattam, most 10-es hangerőn ugyan olyan hangos.
Így használom évek óta, nekem ez vált be. Amit te említesz (lekeverés), azt sosem próbáltam. Mondjuk én DTS hanggal nem sűrűn találkozom, inkább SD-t töltök, max 720p, azon meg AC3 van általában.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
nagyúr
-
cof
veterán
Lehet nem veszed észre, mert hozzányúltál a hang beállításokhoz is. Egyből érződnie kell ha játszol az előerősítéssel, realtime, lejátszás közben, hangosodnia kell.
Mondjuk pl. ha pass-through-ban küldöd akkor vajmi kevés befolyása lesz a Kodinak a hangra.
De itt egy kis eszmecsere a DTS-ről, [link]. Lehet el kellene felejteni, és AC3-at előtérbe helyezni helyette, amúgy sem hinném, hogy TV-n bármi létjogosultsága is lenne, hogy most AC3 vagy DTS.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
A hangbeállítások full alapon vannak, nem nyúltam hozzá ( illetve visszaállítottam).
Csak és kizárólag azt a center lekeverést tettem 30 db -re a nulláról és többen is úgy érezzük hogy a beszédhang erősebb vagy az effektek talán kevésbé tolakodóak. Most érteni amit mondanak, nem nyomja el a zene, egy robbanás stb.
Az előerősítésél nem vettem észre ilyet. -
djnice
veterán
Valaki megtudja nézni hogy S922X-en megy-e a Dolby Vision a mai nightly-val?
-
blakey
titán
válasz djnice #66584 üzenetére
Nem megy.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mikrofon
veterán
Köszi, meg is oldódott a librespot brutálisan terhelt a rendszert. Letöröltem és az üresjárat vissza eset 15-20%CPU terhelésre.
Mondjuk a CPU frekvenciájának csökkentése nem oldódott meg mert továbbra is max-on megy de a hőmérséklet is vissza esett kb 15°C-öt. Így már használható -
cof
veterán
válasz dugesz77 #66589 üzenetére
Milyen Androidot tettél rá? Ha nem a gyári és Android alatt sem megy, CE alatt sem fog.
Lehet ezért van a .dtb probléma is, hogy nem azzal megy amivel kellene.
Biztos, hogy S905X és nem S905W? Itt egy Stock .img FW: [link]
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
Jelenleg ez az ATV-s Nexus van rajta. Természetesen X-es a box. Az a baj,hogy a gyári stock droidot annyira nem néztem csak a CE-t akartam frissíteni de nem működött semmi. Ekkor jött az ötlet, hogy megpróbálom a Nexus-t, mivel csak HBOGO és Netflix kell és a box L1-es ,hátha megy csont nélkül. Nem jött be. Lehet még vissza flash-elem és megpróbálom még egyszer .
-
mexel
veterán
válasz dugesz77 #66592 üzenetére
Ha minden igaz van ehhez még régebbi talán 621-es ( lehet nem jól emlékszem a számozásra) kicsit moddolt gyári fw. Azzal megy még az L1 és ha unrootolod azon megy a tv go is. De nem tudom mikor leszek otthon, ha nem sürgős akkor majd megnézem. Azt hiszem az még nem is atv-s hanem a régebbi.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
-
kenand
veterán
Magyar szinkron úgy sincs más csak Dolby Digital 5.1.... DTS extrém ritka, HD meg még felejtősebb
(#66596) dugesz77
Tedd vissza a gyári droidot,l akkor talán lesz Wifi. CoreElec 9.2.x-en meg megy a Netflix és HBO GO Eu is jól, lén is egy 1GB-s mecool 905x-en használom. (más típus) és és LAN párti vagyok, (de menne a wifi is)[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz kenand #66597 üzenetére
Szerintem azért nincs a többi, mert DD a legkompatibilisebb és a DVD szabvány alapból azt támogatja (mivel a mai napig a legtöbb szinkronos kiadás csak a DVD-ig jut el). Így a többire meg vagy nincs plusz pénz, hogy még azt is kikeverjék, vagy nincs is értelme, mert BD-n úgy sem jelenik meg. A moziban meg "tökmindegy" mi szól a népnek.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz SunMount3r #66598 üzenetére
Értem, én, de lényeg, hogy nincs... egyébként is, alap erősítőkön/szetteken amúgy sem szól jobban a HD sem.
Ahhoz elég drága szett kell, hogy kijöjjön a különbség .... DD 5.1 bőven elég és jó. Sokkal jobb, mint egy TV-s 2.0.... DD 5.1 egyébként már egy 10 éves erősítőn is szépen szól...(Pl Marantz SR 4400 nagyon szépen teszi a dolgát nálam, használtan vett hangfalakkal)Van néhány BD filmem, de 90%-a angol import, mivel a magyar olyan drága, hogy nem éri meg (így marad az angol hang+angol felirat )
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz kenand #66597 üzenetére
Néha a kiadók tudnak viccesek lenni, láttam olyat is, hogy egy romantikus vígjátékra csináltak magyar DTS-t, ellenben egy akció filmre ami ugye tele van robbanással meg mindenféle effekttel kijöttek 2.0 AC3-al.
Én amúgy azt sajnálom, hogy magyar minőségi release nem készül 2.0 hanggal az 5.1-ből (régebben mindig lekevertem magamnak a külföldi képre, de ráuntam idővel...). Külföldi releaserek már réges régen lekeverik az SD-re 2.0-ra a hangot... Itt egy friss példa, gemini man, 800 MB a külföldi release, magyar 1600 MB... persze mert ott az AC3 640-es hang, ami rengeteg helyet elfoglal, valahogy én nem tudom elképzelni azt a szituációt, hogy ki néz SD tartalmat, de 5.1 rendszerrel. Régen igen, CRT TV-n, de manapság akinek van 5.1 rendszere szerintem ott a TV sem CRT.
És ha már DVD vs Blu-ray, itt ugye a gemini man ami CEE kiadás, azon is csak AC3 5.1 hang van, de nem csak magyar nyelven, szóval eléggé pénz és megrendelés függő, hogy DTS lesz-e vagy HD.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Nintendo Switch
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- GTA V
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Android szakmai topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest