- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Basszus, ott is van konkrét a típus. Sorry.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz DroiDMester #4400 üzenetére
A boxra között USB-s merevlemezre milyen sebességgel lehet hálózaton másolni, vagy olvasni róla. Ha alapból nem osztja meg a hálózaton, akkor vmi samba appot telepíts a play-ből.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Joshi
titán
Működik a LibreElec a Nexbox A95X lejátszón, de van észrevételem. Nektek is csak úgy érzékel a távirányítója ha pontosan a lejátszóra irányítjuk a távot? Ha egy kicsit félrefordítom már nem érzékel.
A másik a Kodiban nincs magyar nyelv, a Q5 Próban van mindenféle nyelv. Ez miért van? Egyelőre ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Miután összekaparták a Ph-t, ismét leírom a problémámat. Szóval a Nexbox A95X csak All CH Stereo kimenetet hajlandó nyomatni. Kérdésem az, hogy miért nincs Dolby és DTS? Most elsősorban a sima 5.1-re gondolok nem a HD hangokra.
-
Joshi
titán
-
Mankó
veterán
Beállítások - Rendszer - Hangkimenet. Hangtovábbítás engedélyezése és az alatta lévő AC3, DTS, True hd, nagy felbontású DTS kompatibilitású vevőkészülék bekapcsolására gondolt. Fent a csatornák számát is állítsd be!
Nálam egy Hdmi-s Onkyo-ra van csatlakoztatva a box, mindegyik engedélyezve van és minden hangformátumot kiküld és megszólaltat a kütyü. Dtshd-ma-t és True Hd-t is. -
Joshi
titán
Nekem is egy Onkyo 636-os erősítőm van, de gyanítom hogy nálam a Kodival lesz valami. Az alábbi beállítások vannak az említett menüben, én nem látok külön DTS True-HD stb beállításokat.
Egyébként annyi előrelépés történt, hogy a film lejátszása közben a hangbeállításoknál kijelöltem a hangtovábbítás engedélyezését. Így már Dolby Digital van, viszont DTS továbbra sincs.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
Baloldalt, alul a beállításoknál kapcsold be az expert-et (magyarul haladó, azt hiszem), mert így nem látszik sok fontos beállítás. Egyébként Kodi audio quick settings, erre keress rá. A csatornák számát tedd 2.0-ra, passthrough esetén ennek nincs szerepe.
-
Joshi
titán
válasz DoItYourself #4414 üzenetére
Igen köszi megtaláltam, furcsa hogy ezek a dolgok nem alapértelmezettek.
Viszont vannak további problémáim remélem ebben is tudtok segíteni. A készüléket kikapcsolni kitudom, ilyenkor kékről pirosra vált a világítás, de bekapcsolni nem lehet a távirányítóval. Csak a tápkábel ki és bedugásával lehet életet lehelni a készülékbe. Ez mennyire normális jelenség?
A másik probléma a 2160-as felbontással van, csak a max 30Hz-es képfrissítéssel működik a dolog, mert az 50 és 60HZ-nél az alábbi kép fogad. A 2160-as filmeknél is amelyik max 30fps-es azzal nincs gond, de az 50 és 60fps-sel szétesik a kép. A HDMI kábeleim Audioquest Pearl szóval nem gagyik, de mégsem működik a 2160@50 és 60Hz. A TV egy Sony x8505b készülék ha ez számít valamit. A 2160@50 és 60Hz működik egy Himedia Q5 Pro-val igaz ott is akadnak problémák, de nem ennyire drasztikusak.
-
Joshi
titán
válasz bostone #4416 üzenetére
Ha kikapcsolja egy adott távolságból, akkor be is kapcsolná. Sajnos itt az a helyzet, hogy meg se nyikkan a távirányítóra a lejátszó, mintha valahol olvastam volna ki vagy bekapcsolásos problémákat a LibreElec 006-al kapcsolatosan, csak már nem emlékszem hogy mit és hol.
-
junkpod
veterán
Javaslom, hogy mielőtt letoltesz bármit telepítésre, mindig csak olvasd el a leírást.
Sajnos vannak gondok a LE-vel, én 002-est használok ami 1080p-ig hibátlan, nézd meg az LE-t leírását és a neked megfelelő verziót használd (changelog tartalmazza a változásokat és bug-okat, 006-osnak standby gondja van ki/be kapcsolasnak működni kell.
Telepitesnel úgy a dtb és remote fájlokat cserelted a megfelelő re? VBox's don't touch!
-
-
gyuri152
csendes tag
válasz interstate76 #4224 üzenetére
Végül csak a tTorrent PRO működik és tud külső USB merevlemezre tölteni és onnan seedelni. 24/7 torrent pipa
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz junkpod #4419 üzenetére
Az optikai S/PDIF se megy a 006-al, a 007-ben fog menni, azt írta kszaq.
Sokakban az nem tudatosult még, hogy itt egy új dolog készül, egy univerzális LE verzió, ami nagyon sok féle Amlogix S9xx lejátszót támogat már most is. A fejlesztés elején tart még kszaq, és sok minden fog még változni, lehet, hogy a "váz" lesz meg a végleges verzióban, és a lejátszónkénti adaptációt a közösségnek kell majd elvégezni, mert ahány lejátszó, annyi hülye megoldást lehet látni a kínaiaktól fw szinten.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz DoItYourself #4424 üzenetére
Lejárt a szerk. idő, ez még lemaradt:
Korábban ilyet még nem láttunk, az openeELEC verziók (és újabban LE), amiket az amlinux-on lehet találni, most is egy adott lejátszóra vannak optimalizálva, nincs univerzális verzió. Tehát a kszaq féle LE egy fejlesztői verzió, eszerint kell kezelni. Ha van olyan verzió, ami egy adott lejátszón jól fut, akkor nem kell kapkodni, ha új jelenik meg. És továbbra is respekt a fejlesztőknek, hogy támogatják ezeket a lejátszókat.
[ Szerkesztve ]
-
tsilver
aktív tag
én úgy értelmezem, hogy úgy néz ki valóban lesz dual S2 tuneres és egyéb a K -ból
Newest Products will be show up:
KII Pro Hybird box Andriod 5.1.1 Amlogic S905 Quad core TV Box (with DVB S2+T2/S2/T2/ATSC/ISDB-T optionalbemutató szeptember IBC
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz tsilver #4426 üzenetére
Ez az a KII Pro, amit már lehet kapni egy ideje, vagy vmi új?
-
Zirowe
nagyúr
válasz DoItYourself #4424 üzenetére
Ha már fejlesztésről esik szó, lenne két kérdésem.
Szerettem volna lementeni az alap confluence skint, hogy tudjam módosítani, de szembesültem azzal, hogy a libreelecben az alap skin "bele van dolgozva" az fw-be, ami meg is magyarázza, hogy nekem miért lett egy picit lassabb letöltött skinnel.
Szerinted így, hogy confluence nem található meg külön a tárolón, van lehetőség a módosítására (talán csak egy settings.xml nevű file van)?
(a lejátszó boot utáni kezdőpontját szeretném módosítani, próbáltam már más skint, de egyik se jó, máshol olvastam, hogy le kell menteni a confluence-t, mert azt nem lehet csak úgy mókolni, majd más néven betölteni, és abban már szabadon módosítható a home.xml)Ha már van egy ilyen linux alapú "just enough os", mennyi az esély egy gui-s teljesértékű linuxra s905-re?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
interstate76
addikt
válasz gyuri152 #4423 üzenetére
Ez érdekes (korábban nekem gond nélkül ment a Flud-dal memóriakártyára és külső HDD-re is) - köszi az infót!
(#4431) gyuri152 Kár, pedig jó kis program!
Kedves Mki!
Kicsit szomorú vagyok! Tudom, hogy az elmúlt napokban bedőltek a szerverek, meg hogy biztos jópáran nem értetek rá, de az elmúlt 3 napban kétszer linkeltem egy kérést (1 és 2) és gyakorlatilag mki sz.rt rá.
Továbbra is azt gondolom, hogy ez egy segítőkész topik, de ennek fényében még furcsább a történet. Főleg, hogy azt látom, hogy kérdésből nincs hiány: sok LE-t futtató emberke érdeklődik mindenféle dolog kapcsán várva a választ, de arra nem volt 2-3 perc, hogy valaki feldobjon egy általam belinkelt kiegészítőt és ránézzen. Semmi bonyolultat nem kértem, csak egy .zip-ből történő telepítést és egyetlen url bepötyögését a címsorba. Aki tud SD kártyára LE-et telepíteni, annak ez sem lett volna nehéz, de könnyebb továbbgörgetni és a saját problémával foglalkozni, mint besegíteni másnak.
Akinek nem inge (nem látta egyik hsz-emet sem/nem ért rá az elmúlt napokban stb.), ne vegye magára, de azt ne mondja senki, hogy kérdezgetni van ideje, segíteni meg nem, mert akkor nincs értelme az ilyen topikoknak.
A kérdést közben megoldottuk: megkerestem Mankó kollégát privátban, aki nagyon gyorsan és készségesen segített, amit ezúton is köszönök, ennek ellenére nem bírtam ki e kis szösszenet képernyőre vetése nélkül.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
gyuri152
csendes tag
válasz interstate76 #4430 üzenetére
A Flud nekem csak memóriakártyára tudott tölteni USB meghajtóra nem
-
junkpod
veterán
Azért egy dlna szerver telepitese kicsit nagyobb szívás, ugyanis ha elkezdi beszkennelni adatbázisba a filmjeidet az igen csak eroforras igényes lehet.
Amúgy ki az az Mki?
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
interstate76
addikt
válasz junkpod #4432 üzenetére
Nem értem, miért kezdené el beszkennelni? Annyit kellett volna megnézni, hogy elindul-e a PMS kiegészítő. Egy 2 perces install plusz egy sor bepötyögése a böngészőbe. Sztem ennél bonyolultabb kérések tömkelegét teljesítettem már a különböző mini pécés topikok látogatóinak (van olyan is, akivel kb. 80 levelet váltottam a különféle kérdéseiről, ebben a topikban is aktív, mégsem jutott eszébe segíteni), szóval inkább hagyjuk.
Mki = mindenki
Téma részemről lezárva.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
DoItYourself
Topikgazda
Nem foglalkoztam még ezzel, de amit írsz, az logikusnak tűnik:
máshol olvastam, hogy le kell menteni a confluence-t, mert azt nem lehet csak úgy mókolni, majd más néven betölteni, és abban már szabadon módosítható a home.xml
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz DoItYourself #4434 üzenetére
Igen, logikus, csak itt nem lementhető, mert be van építve.
Mondjuk mindegy, mert úgyis az a tapasztalat, hogy más skinnel lassabb, az meg nem jó.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Dr. Venkman
tag
válasz interstate76 #4433 üzenetére
Én megnéztem, nem megy egyáltalán, bár települt. Mondjuk meg is lepett volne, mert nekem is Mini MX-m van 2-es LE-el, tehát olyan amit te is használsz.
-
DoItYourself
Topikgazda
Csak ilyen linkkel tudok segíteni, vagy keresel egy hasonló skin-t, és abban írod át, amit akarsz, pl. itt van a Xonfluence.
-
Mankó
veterán
Nem lehet, hogy egyéb beállításokat is igényelt volna a Plex? Furcsa azért, hogy 3 különböző verzión sem ment, ugyanakkor más addonok meg csont nélkül működnek.
Tüzetesebben meg kellene vizsgálni ezt a dolgot! -
interstate76
addikt
válasz Dr. Venkman #4436 üzenetére
Ezeknél a kütyüknél semmi nincs kizárva, még akár működhetett is volna! Kösz, hogy ránéztél!
(#4438) Mankó Szerintem valamiért ezzel az univerzális LE-vel van baja - lehet, hogy kszaqnak kellene írni az ügyben. Beállítási probléma nem lehet, mert elérhetetlen az adminisztrációs felület, magának a kiegészítőnek pedig szinte nincsenek is beállítási lehetőségei.
Ha lesz időm, akkor utánaolvasok, milyen eszköz/LE/PMS-kombóval működőképes a dolog. Ill. azt tudom, hogy van olyan, akinek 7.0.2-es LE alatt működik az 1.1.3-as verziójú PMS add-on (ez utóbbit linkeltem be), csak azt nem, hogy milyen eszközön.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz DoItYourself #4437 üzenetére
Köszi, ezt már próbáltam, de sajnos ez is lassabb.
-
FreedomHUN
senior tag
Sziasztok.
Most szándékozok venni egy ilyen kütyüt.
Érdemes a 3 gigás verzióra a felárat rászánni?
[link]
Esetleg ezzel a márkával van-e tapasztalat, bár ahogy elnézem csak a "matrica más a tetején".
Nekem csak nagy MKV-s tartalmak lejátszásához kell DLNA-N keresztül, youtube, meg miracast.
Nagyjából ennyi. -
gyuri152
csendes tag
válasz FreedomHUN #4442 üzenetére
Szia,
Én is hasonló dolgokra használom (AirPlay, MKV movies) a box-ot plusz még torrentezek rajta. Nekem 2GB rammal rendelkező eszközöm van, de eddig nem bizonyult kevésnek. Attól függ, hogy később fogod-e még másra is használni.
[ Szerkesztve ]
-
komzs
tag
Milyen programmal tudom tükrözni a telefonon lévő dolgot a Média boxra?
Samsung telefonom van és hiányolom a saját videóim megosztását a Tvre. Samsung Smart Tvre szoktam átküldeni vagy tükrözni.
Elég lenne a S Beam funkció is, hogy képet, videót meg tudjam jeleníteni a Tv-n[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz FreedomHUN #4442 üzenetére
Az elírás vagy kamu lehet. Az amlogic s905 max 2GB ramot támogat [link]
3.6 Memory
o 16/32-bit SDRAM memory interface running up to DDR2133
o Supports up to 2GB DDR3, DDR3L, LPDDR2, LPDDR3 with dual ranks -
gyuri152
csendes tag
AirPlay/DLNA Receiver (PRO). Beállítottam a programba, hogy induljon a box oprendszerével. Én iPhone-al és Macbook PRO-val használom és tökéletesen megy.
[ Szerkesztve ]
-
danih
veterán
Sziasztok!
S905-ös eszközt nézek (első hsz-nek hála kizártam az S905x-et), igazából igényeim nem nagyon vannak, max hogy 1080p/60 akadásmentesen menjen alacsonyabb bitrátán - ezt talán azért hozza a kínálat alja is.
Kérdésem inkább az AV port körül forog. (Első hsz tartalmaz némi infót de ha nem gond rákérdezek).
Van-e esetleg olyan tulaj aki a képet HDMI-n, a hangot pedig AV-n keresztül (3.5 jack - stereo hangfalra) vezeti ki? Ilyesmit vennék: MXQ (vagy ez), Nexbox, stb...
KösziUI. megtaláltam ezt, nekem biztató szóval rendelek is valamit. Default android elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz interstate76 #4439 üzenetére
A LE fórumán van van még némi infó a Plexről, talán itt is érdemes kérdezősködni.
Szerk.: most látom, hogy ez a player, nem a szerver verzió, bocs. Itt a szerver thread.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest