Hirdetés
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
Kerestem, de nem találtam ilyen témát.
Egy olyan dologról van szó, ami külföldi kártyás vásárláskor, pénzfelvételkor lehet hasznos, különösen ha többszörös konverzió lenne. Pl. Horvátországban, ha a bankunk a fizetést úgy számolná el hogy először kunát euróra, aztán eurót forintra, és természetesen mindkét eseteben nekünk kedvezőtlen váltási árfolyamon, halmozva ezzel amit pénzváltáskor veszítünk.
A Revolut ezen segít (középárfolyamon vált, és havi fenntartási költsége sincsen)
Egy ideje már olvasgattam róla, most be is regisztráltam, persze innen még másfél hét amíg megjön a kártya, stb, szóval nem használtam még, tapasztalatom nincs, kérdésem viszont lenne
Szóval vannak itt a fórumon tapasztalt felhasználok?Addig is egy link arról hogy mi ez, miért jó, stb:
Revolut, a kötelező bankkártya minden utazónak – tapasztalataim
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
b.vr
őstag
Szia!
Hát igazán sok kérdésem majd azért akkor lesz ha meglesz már a kártya, de addig is két dolog ami nem egészen világos
(1) a forint folyószámlámhoz van normál kártyám és hitelkártyám is (bár végülis ez al-számla) Te melyikkel kötötted össze a revolut-ot?
A regisztrációnál kellett 10 euro, én meg (mivel gondoltam ez olyan mint az internetes vásárlás, és nekem amúgy is jó ha van hitelkártya tranzakció mert olyan a konsktukció), szóval a hitelkártyámat adtam meg. Viszont itt utána nem kérdezett már semmit milyen pénznemben szeretném, euro-ban vonta le és kész.
Pedig a faq-ban is azt javasolták, meg hát ez a logikus, hogy olyan pénznem legyen amiben a bank számol, és az ugye forint (lévén pont azt akarnám kiküszöbölni hogy a bank váltson a saját árfolyamán)Nyilván ezt úgy is kikerülhetem hogy nem kötöm össze egyáltalán kártyával, hanem banki átutalással töltöm fel.
(2) A másik ami nem világos hogy itt a különböző pénznemeket hogyan kezeli a Revolut? Három pénznemet ad meg (eur, gbp, usd), ami között még váltogathatnék is az app-on belül. És akkor mi alapján dönti el miben fizetek? Mert lehet hogy ez nem lenne mindig mindegy.
Nekem pl. van USD-m mert végeztem amerikaiaknak munkát akik utána átutalással usd-ben fizettek. Pl. ezt ha feltöltöm (nna, itt rögtön lehetne egy másik topicot is nyitni - transferwise-t érdemes lenne vajon használni? ) akkor ott automatikusan át fogja konvertálni euro-ba? Vagy akkor lesz euro-m és dollárom is? (Amik között az app-ban persze váltogathatok is, középárfolyamon)
Hát egyelőre ennyi (de lehet hogy félreértettem, de elvileg felsorolt egy csomó pénzt amiben lehet feltölteni és a 3 devizanemet amiben számol, én ezt úgy értelmeztem mintha lehetne 3 "al-számlám", mindegyik devizanemhez külön, de lehet hogy ez részemről félreértés, és a revolut számlámnál aze lején el kell döntenem hogy ez euro mondjuk, és onnantól mindent arra konvertál, aztán onnan váltogat tovább középárfolyamon. Nekem az első lenne a logikus, de igazából ez nekem nem világos)
-
_ATi_1
senior tag
(1) Sajnos feltölteni csak kevés pénznemben lehetséges, a Forint pedig nincs közte.
Nekem többféle kártya is hozzá van rendelve: Sajnos az én bankom nagyon rossz árfolyamon váltja az idegen devizában történt vásárlásokat, ezért hozzá adtam egy családtag kártyája adatait, akinek jól vált a bankja. Arról szoktam tölteni, vele pedig rendezem kp-ban.
A legtöbb hitelkártya erre nem ad visszatérítést, mert nem minősül vásárlási tranzakciónak a feltöltés.
A banki utalást a költségei miatt még nem próbáltam.(2) Először mindig a terhelés pénznemében próbál terhelni, aztán az accountod "fő devizájában". Viszont nem osztja szét a terhelést, több deviza között. Tehát ha van 100 USD és 500 EUR a számláidon, és érkezik 200 USD terhelés, akkor mindet az EUR számlára terheli.
A rendelkezésre álló dollárod milyen számlán van? A legjobb, ha van a számlához bankkártya...ekkor bankkártyás fizetéssel tudsz USD-t feltölteni költségmentesen. Átutalással is lehet, itt külön számlaszáma van az EUR, USD, GBP..stb számláknak, viszont az EUR számla egyedi, a nevedre szól. Ide akár fizetést is kérhetsz. A többi devizáé egy-egy gyűjtőszámla, és a megjegyzés rovatban lévő azonosító alapján fogják tudni, hogy kinek érkezett a pénz.
Tudtommal emiatt Transferwise-on keresztül történő átutalás is csak az egyedi EUR számlára működik.
Appban tudsz váltogatni a különböző devizák között. Hasznos lehet ha tudod előre, hogy hétvégén fogod használni a kártyát más devizában való fizetésre mint az egyenleged, mivel hétvégén van valamennyi konverziós díj.
Remélem nem maradt ki semmi.
Üdv,
Attila. -
Patrol
tag
-
Patrol
tag
Transferwise-al lehet direktben a Revolut Euro-s számlára utalni?
Vagy mindenképpen kell a magyar banknál Euro-s számla és arra kell utalni a TW-al?
Utána pedig arról feltölteni a Revolutot?
A Revolutnál a kp felvételi limit oké, de napi vagy havi vásárlási limit van?
Köszönöm! -
b.vr
őstag
Nocsak, kezd felélénkülni a topic, jó hír!
Megvan már a kártyám de mivel eddig még nem volt rá szükségem így még nem igazán foglalkoztam vele, viszont pár héten belül kellene majd.
Dollár van a dollárszámlámon, és eurora lenne majd szükségem az utazásnál. Szerintetek mi éri meg jobban: dollárt utalni a revolut-ra és ott átváltani euro-ra, vagy transferwise-zal utalni dollárt és közben már egyből átváltani euro-ra.
(CIB banknál van az USD alszámlám. Kártya nincs hozzá)"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
tsilver
aktív tag
egyik sem igazán jó. külföldi deviza utalasa rohadt drága, (EUR lehet SEPA az ingyenes de a dodo az drága) ezért mint az előbbi hozzázólásban látod, ez a járható út,
Közvetlenül revolutra sem jó USD mert az is nagyon drága 3%, várni kell míg lesz közvetlen ft számlájuk és akkor kicsi tegyszerűbb lesz.AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
b.vr
őstag
Hát igen, de a kiinduló felállás, tehát hogy USA dollár, az adott. Volt egy amerikai ügyfélnek végzett munkám ahol dollárban kaptam a pénzt.
Tehát az alap-lehetőség ugye hogy kiveszem a dollárt a bankból (ennek is van rögtön költsége), elviszem a pénzváltóhoz, ahol meg úgy váltanak euro-ra (megkérdeztem) hogy először átváltják forintra, és onnan aztán euro-ra (ahol mindkétszer természetesen a nekem rosszabb árfolyamon)Namost ehhez képest kellene nézni hogy melyik opcióval járok jobban, tehát transferwise dollárból eurora fel a revolutra, vagy dollárt a revolutra és ott átváltani eurora.
-
b.vr
őstag
Köszi, viszont a dollár átutalást az mindegyik rendszer eléggé bünteti, és igazából erre lettem volna kíváncsi, hogy melyik módon veszítek kevesebbet. Tehát nem is csak a dollár-euro konverzióval, hanem ha beleszámítjuk azt is hogy mennyibe kerül a feltöltési tranzakció.
(transferwise-nál szerintem csak a bank számít fel díjat. Másik esetben meg szerintem a bank is, meg a revolut is)"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
_ATi_1
senior tag
A dollár számlához nincs véletlenül bankkártya hozzárendelve?
Patrol: Mire hivatkozva utasította el a bankkártyás feltöltést? Milyen devizában próbáltad feltölteni? Ha HUF-ban, akkor azért nem sikerült, mert még nem lehet. EUR-t válaszd ki, úgy mennie kell, és határozottan jobban jársz, mintha átutalással töltenéd fel.
[ Szerkesztve ]
-
Patrol
tag
Forint számláról próbáltam feltölteni a minimális 10 Euro-t, mert láttam, hogy virtuális HUF számla már van az alkalmazásban, gondoltam kipróbálom hátha működik és nem kell Transferwise.
Azért akartam a 10 Euros feltöltést, hogy megigényelhessem a fizikai bankkártyát.Egyébként pont ma néztem, hogy kis összegnél jobban megéri, ha a bankkal váltatom a saját Forint és deviza számlám között.
A Transferwise nagyobb összegnél vált csak jobban.A kb. 10 Euros minimális feltöltési díjnál maradva, ha az Erste váltja akkor 4000 Ft = 12,499 EUR (320,03 HUF-os váltási árfolyam)
Ugyanez a 4000 Ft a Transferwis-al váltva: 11.53 EUR (323 HUF árfolyam, - 428 HUF Teljes díj, így eleve csak 3572 HUF-ot vált át)Viszont ha 1 milliót vált az ember, akkor már így alakul:
Erste: 3124.707 EUR (320.03 EUR árfolyam)
TW: 3204.57 EUR (323 EUR árfolyam, de lejön az összegből - 6951 HUF teljes díj) -
Patrol
tag
Bár, jut eszembe itt nem csak váltásról lenne szó, hanem HUF számláról EUR számlára utalásról, melynek gondolom szintén lenne az Erste-nél egy plusz költsége....
-
_ATi_1
senior tag
Igen, az lehet hogy kicsit felforgatja majd a piacot.
Arra gondoltam hogy ha a Revolutot töltöd fel EUR-al, akkor nincs más díja. Ezzel jársz legjobban.
Pár hónapja TW utalásnál is lehet kártyás fizetést választani, ez is nagy előrelépés. Beljebb vagy egy utalási és egy tranzakciós adó költséggel. -
-
_ATi_1
senior tag
Összeg és bank függő. Meg kellene nézni, hogy a bankod milyen árfolyamon váltja a devizát. Nagyobb összegnél megérheti az általad felvázolt módszer, de kis összegnél túl nagy lehet a TW jutaléka.
Illetve nem tudom, hogy technikailag lehetséges-e a TW-n magyar EUR számlára utalni. -
Patrol
tag
Akkor a kártyás fizetés az akármennyi lehet? Az szuper!
Akkor érdemes a nyaralásra szánt komplett összeget a kártyára feltölteni. A 200 Euro kp felvétel meg pont elég az autópálya díjakra, vagy azt is kártyás fizető kapuknál kell fizetni.Próbálta már valaki esetleg a horvát fizetős kapukat Revoluttal fizetni? Elfogadja?
-
Patrol
tag
Hoppá, a Transferwise is készül valamire...
A borderless számlák mellé hamarosan Debit Mastercard kártyát adnak ők is, hasonló konstrukciók mellett mint a Revolut.
Egyelőre meghívás alapon jutnak hozzá a borderless számlával rendelkezők, így még béta, de hamarosan mindenkinek elérhető lesz. -
jezsu1998
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég én is rendeltem Revolut kártyát, emiatt feltöltöttem 10€-val forint számláról. A rendszer a feltöltésnél először felajánlotta, hogy HUF-ban terheli meg a kártyát (elvileg érzékelte a kártyaszám alapján, hogy milyen országból/devizával akarom fizetni, és 3500 Ft-ot írt minimum összegnek), de úgy voltam vele, hogy inkább 10€-val töltöm fel, mert most csak a kártyát szerettem volna megrendelni későbbi utazásokhoz, és így most euróval kevesebbe került, mint a 3500 Ft.
Fentebb azt írtátok, hogy nem lehet forintot feltölteni a Revolutra.(pontosabban forint terhelést küldeni a revolutból). Én most ezt találtam a Revolut honlapján:
We currently support top-ups in 26 currencies - EUR, USD, GBP, PLN, CHF, SEK, NOK, DKK, RON, AUD, NZD, SGD, HKD, ILS, TRY, AED, CAD, HUF, INR, JPY, MAD, MXN, QAR, THB and ZAR.
Ez alapján, és az általam tapasztaltak alapján lehet közvetlenül forintot feltölteni.
De kérem mondjátok, ha tévedek vagy nincs igazam.És még azt szeretném kérdezni, hogy a kártya rendeléskor a szállítás időpontja mennyire reveláns? Nekem 02.05-öt ír, de lehetséges hogy mondjuk holnap vagy a hétvégén megérkezik? Mik a tapasztalataitok?
Továbbá az app-ban az eurós számlaszámom így néz ki GB06 REVO XXXX YYYY ZZZZ TT (az x,y,z,t nyilván számok) Magában a számlaszámban állhatnak betűk is? Vagy a REVO mit takar?
Köszi a segítséget!
Üdv mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
_ATi_1
senior tag
válasz jezsu1998 #29 üzenetére
Szia!
Sajnos nem lehet HUF terheléssel tölteni bankkártyás fizetéssel...amikor EUR töltés közben felajánlja, az valószínűleg bug lehet, már én is belefutottam. Ha kiválasztod a HUF terhelést, hibaüzenetet dob.
A felsorolt devizanemek nagy része, köztük a HUF is csak átutalással tölthető fel. -
pleszi
csendes tag
Hello!
2 napja jött meg a Revolut kártyám. eddíg remekül működik, igaz csak netes vásárlásokra használtam. A HUF-os bankkártyás feltöltési lehetőséget én is hiányolom. Illetve én úgy láttam egy promóban, hogy dedikált IBAN szám is jár a számlához, ezt a lehetőséget most nem látom az appban sehol. Tud erről valaki valamit?István
-
törölt tag
Én EUR-ban toltam fel a 10-et, de nem váltotta szarul a VISA Gondolom továbbra is ebben a legjobb fetölteni?
Kicsit off, de hátha képben vagytok: N26 nincsen itthon ??? Ha muszáj lenne, mit ajánlanátok helyette?
Van esetleg hír mikor várható? -
törölt tag
Kipróbáltam a virtuális kártyát, vettem valami eBay-en 5.80 USD-ért erre 6.07 USD-t vontak le Plusz még egy dollárt
WTF -
-
_ATi_1
senior tag
válasz #74018560 #36 üzenetére
Milyen devizában van az egyenleged Revoluton?
A PayPal a kártyaszám alapján megpróbálja megállapítani, hogy milyen nemzetiségű a bankod, és ennek megfelelően fel szokta ajánlani, hogy majd ő el is végzi az átváltást..és sajnos ez az alapértelmezett. Esetedben a Paypal először átválthatta GBP-re az USD-t, a Revoluthoz beérkezett GBP terhelést pedig a Revolut átváltotta arra, amiben van az egyenleged. PayPal fizetésnél figyelni kell arra, hogy a saját bankod végezze a konverziót.[ Szerkesztve ]
-
jezsu1998
csendes tag
Sziasztok!
A kriptovalutákkal való kereskedéssel kapcsolatban nem rég olvastam, hogy fokozatosan mindenkinek elérhetővé teszik. A revolut oldalán és a hivatalos chaten viszont nem nagyon találtam/kaptam, ezzel kapcsolatban egyértelmű információt. Ti mit tudtok erről? Elérhető lesz mindenkinek vagy marad a 3 meghívás/prémium lehetőség?
Kösz szépen a válaszokat!
-
törölt tag
Nem szaroznak ezzel a turbo utalással. Szerdát írt, erre pár órára rá már meg is jött (ráadásul nem SEPA)
-
RobexX10
aktív tag
Kaptam ma Revolut hírlevelet
"Hallottad? A Revolut annyira bírja a magyarokat, hogy március 18-ig ingyen adja a bankkártyát az új számládhoz.
Szólj a barátaidnak, családnak, kollégáknak, hogy Magyarországon az első Revolut bankkártya ingyenes, de siess, mert nem sokáig!" -
-
Isikamika
tag
Hogyan kell ,mi a menete a fizikai kártya igénylésnek? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Lenovo Yogabook 9 14" FHD i7 1065G7 16gb 3733Mhz érintőkijelző 512Gb SSD
- Canon EF-S 10-18mm 1:4,5-5,6 IS STM kit, és objektív eladók
- Delock HDMI HD Audio Extractor 4K 60 Hz - HDMI eARC
- Új Gamer PC Ryzen 5 5600/MSI RX 6600 XT 8Gb/2x8Gb Fury DDR4/500Gb NVME M2/650W 2Év gari
- Játszós PC v2 , R5 5600X , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest