Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• interstate76

addikt

válasz kazan23 #116 üzenetére

Ha megengeded, hogy belefolyjak a társalgásotokba, akkor bekapcsolódok:

1. A média playeres lehetőségek terén egyetértünk, én is azt várom az új generációtól (én az RK3288+Mali T760 kombót várom Messiásként), hogy legalább közel teljes értékű médialejátszóként funkcionáló mini PC-m legyen végre, mert a mostani messze nem az.

2. Mire használható még? Szerintem mindenre, ami jobb nagy képernyőn és/vagy hangfalszettre kötve, mint tableten vagy telefonon. Pl. a TuneIn Radio jobban szól a nappaliban még az MK908-as sztereó hangkimenetével is, mint akármilyen kisebb eszközön, a telefonomat meg nem akarom állandóan rákötözgetni a hangfalakra, vagy pl. mielőtt az asszony kinectes ftineszprogramokat kezdett volna használni, a hasonló témájú droidos cuccok is használhatóbbak voltak a TV képernyőjén, mint kisebb kijelzőn. De torrentezni is szívesebben torrentezek egy 10-12 ezer Ft-os eszközön, mint PC-n, tableten vagy telefonon. Sőt, asztali pc-t is simán ki lehet vele váltani.

Mindez nyilván felhasználófüggő, mert egy tervezőmérnök vagy egy videószerkesztő nem igazán tudna egy mini PC-n dolgozni, de sok feladat ma már megoldható mini PC-n is.

Én egyébként olyan eszközre vágyom a leginkább, ami a fent említett CPU-GPU párosítás mellett dual boot-os, azaz ha valamit nem tudnék megoldani droidon, akkor be tudnám izzítani rajta a linuxot. Kicsit elkanyarodva a témától: ha lenne ezen feltételeknek megfelelő tablet megfizethető áron, akkor nemcsak a PC, hanem akár a laptop kiváltására is használható lenne. Utána is nézek, hogy van-e ilyesmi! :K

törölt tag

válasz kazan23 #116 üzenetére

Tudomásom szerint jelenleg is lehet a kernelben 24Hz, 1980x1020. Ez létezett már RK3066 -osokhoz is. De akkor csak ez van. Nincs HDready és nincs 50, vagy 60Hz, ami mondjuk egy 25, 30 fps filmnél, vagy egy játéknál már nem annyira előnyös.

Új hozzászólás Aktív témák