- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- ZIDOO médialejátszók
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #9792 üzenetére
Azt a hozzászólást láttam a GTA kapcsán [link].
"Megyek tovabb a kocsival egy pillanatra megall a kep, na mondom KO(?), nem, letomoritette a memoriat 2.5-re, majd felment 3.1GB-ra es ott is maradt."
Ez nem valami szuper egy csúcskártyánál, a mezei 150$-os 260X is így csinálja ha elfogy a memória.
(De mivel neki csak 2 GB van így jóval többször)
Akkor ha jól emlékszem meg is magyarázták, hogy a hatékony memóriakezelés/tömörítés nem így működik, amit akkor tapasztaltál az pont ennek az ellenkezője és kényszerből történt meg mert kellett a több memória, de nem volt a driver pedig ugyanúgy szabadította fel amit tudott ahogy DX11 alatt eddig is tette minden kártyánál.A hatékony memóriakezelés úgy működne, hogy a driver a háttérben gondoskodik a textúrák cserélgetéséről úgy, hogy a játékélményt (pl. beakadás) ez ne befolyásolja, semmi tudomásod ne legyen róla, hogy a háttérben épp ez megtörtént - erről megy a mantra, hogy DX11 alatt ez nem működik mert a törlés művelet teljesítménycsökkenéssel jár ezért is "kételkedtünk" már a cikk megírásakor abban, hogy ez működik és nem csak a 4 GB kimagyarázása... De amúgy az AMD sem reklámozta, hogy spéci eljárások lennének erre, csupán annyit mondtak egy interjúban, hogy ami nem fér be az megy a rendszermemóriába és majd cserélgetik - ahogy eddig is.
-
TTomax
félisten
válasz
Yllgrim #9792 üzenetére
Én erről láttam több videót is,többször is elérte a 4GB-ot akkor rántott egyet és visszaugrott 3.1-3-2GBra...hát nekem valahogy az nem szimpatikus... Az én beállításaimmal 8-9GB VRAM foglalást látok GTAVben 4K-n,persze lehet ennél kevesebb,de hogy 4GB több abban szinte biztos vagyok,nincs az a tömörítés ami ezen segít,a rángatásból meg nem kérek,mert az bizony ott van.Ahol vannak frametime tesztek ott ez szépen látszik.
Nem véletlen raktak már a 390X-re is kétszeres mennyiséget a 290 után... az hogy a flagship future proof kártyára ami 4K-val lett reklámozva,fele annyi kerül mint egyel alatta nem kicsit fail.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest