Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• X Factor

addikt

válasz do3om #30645 üzenetére

Én egyedül azt nem értem, h. a gyártók, miért nem csinálnak annyit, h. 1.2V helyett p6 és p7 State-ben adnának 1.050 és mondjuk 1.100-as értéket.

Mindenki ezt csinálja, így csökken a fogyasztás, kevesebb hő lesz, halkabb még a blower venti is, a kártyák meg konstans 1500+-at tartanak órajel szinten. HBM-ből meg a vega56-ok is mind 1000+-t futnak.

A guru3d-s strix tesztet meg abszolúte nem értettem... Korábban maga a cikk Író is leÍrta, h. ha megjön az új bios megnézik majd az UV-t. Erre a teszt végén 1.2V mellett áthúzta a csuszkát a performance módra, majd közölte h. hát az órajelek nem nőnek, a fogyasztás meg az egekben... :D

Máshol meg 1700+-al rohangál a strix rotr alatt, 60 fokon, 40%-os rpm settingel.

Vagy magát az AMD-t nem értem, h. inkább a magasabb chip kihozatal miatt az egekbe lett tolva a fesz, mert hiába van fejlett vezérlés, ha a limitek miatt folyamatosan fogja valami a kártyát.

Az alap setting-hez képest egy picit több mint 20%-ot sikerült kifacsarni a vega56-ból nálam, úgy h. kevesebbet fogyaszt és halkabb lett :S timespy-ban pedig több mint 7k pötyöt tol. Ami olyan 1070 és 1080 közti régió, attól függően h. ref-hez vagy aib kártyához hasonlítjuk.

Nem kell nevetni, 131k volt, annyit megért :) A 21:9-es 144hz-es IPS monitor meg 150k (34uc79g), koppra ugyanaz Gsync-el (34uc89g) meg 290k, nekem ez volt a döntő érv :)

Új hozzászólás Aktív témák