Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ghoula

senior tag

válasz gbors #13726 üzenetére

Én is így tudtam,de talán a firestrike mérésekből erre lehet következtetni, vagyis inkább arra, hogy ott a latency nagyobb szerepet játszik,mint a sávszél.

290X bios:
    1200/1250
    1200/1500
    compare
    2-4% gyorsulás

390X bios:

1200/1250
    1200/1500
    compare
    0 differencia

290 vs 390:
    1250
    11% gyorsulás, combined-ban 17%

1500
    8% gyorsulás 12% combined

Gondolom itt már valamennyit behozott a lemaradásból a 290 bios az emelt órajel miatti latency csökkenéssel.

Persze,hogy van neki, nevezhetjük paraméterezésnek is, de pl 775 időkből még emlékezhetsz a performance level/Trd időzítésre, ami nem a memóriához kapcsolódott, hanem a northbridge időzítése volt, hogy a memóriából fetch-elt dolgokat hány órajel késleltetéssel tegye át a GTL buszra. Persze az MC integrálásával ezeken sokat tudtak faragni,de szerintem teljesen nem veszett azért ez el. GPU-nál sem hiszem, hogy másként lenne ez.
    Viszont ez alapján azt mondanám, és a tapasztalat is azt mutatja, hogy hiába alacsonyabb pl a maxwell sávszélje, de ha a memória alrendszer késleltetése, nagyobb l2 cache miatti kevesebb memória kinyúlás miatt simán lehet gyorsabb valós felhasználásnál. Persze magasabb felbontásban,ahol több adat mozog, ott a sávszél tud kompenzálni, ahogy látjuk is.

szerk,az kimaradt, hogy mindegyik esetben ugyanaz a Stilt féle 1250-es Elpida BBBG timing van a biosokban

Új hozzászólás Aktív témák