-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
koko52
nagyúr
Van nálad egy bug vagy beállítás hiba ezért szer az AMD. Ok. Ha általános lenne amit írsz, akkor miért nincs ezzel tele a jutub és a nagy tesztelők (sok fizetett inteles) miért nem említik sehol? Szerintem előbb derítsd ki mi a gond és fuss neki még egyszer. Nekem 3 intel és 3 AMD tesztgépem van, de sehol nincs ilyen hiba. És sok százat összeraktam mindegyikből, ha ilyen hiba volt akkor megkerestem mi a gond.
"A játékoknál és egyéb máshol sehol nem érzem,hogy annyira villogna az ereje kb az intel is tudta ezt és sztem a mai napig tudja annál aki megvette."
Érzed??? Mérted is? Milyen VGA-d van?Ha továbbra sem vagy megelégedve az 5900-al adok cserébe egy 10900k-t.
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
válasz
Malibutomi #2115 üzenetére
Kb olyan szinten van mint a botleneck kalkulátor
-
koko52
nagyúr
válasz
Malibutomi #2090 üzenetére
Ti sem egyből win piszkálásra gondoltatok? Itt mindenki hülye?
-
koko52
nagyúr
válasz
Malibutomi #2084 üzenetére
Arra gondolt, hogy óriási energiát szív fel az a kis "csoda". AMD-nél nem vett volna észre semmit.
Stewen1967: egyik radiátort le is kapcsolhatod! -
koko52
nagyúr
Na kérem, a linkelt táblázaton mehet a kukába. AMD zen3 még jobban feltörölte a padlót intellel immáron játékokban is.
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
válasz
s.bala31 #2060 üzenetére
A gyári hűtője is elég hozzá húzva is. Használtam úgy is. Én hóbortból vizezem illetve szeretem ha csend van. Ez ugye toronyhűtő vagy víz, csak a toronyhűtőt nem szeretem.
Amúgy egy 3080-at tervezek kb 1 év múlva, 3600 pont jó mellé 1440p-n.-Gabesz-: nem a villanyszámla érdekel senkit, hanem a forróságot kell elvezetni. Ugye teszteknél is throtlingolt a 10900k AIO víz mellett 94C-on.
-
koko52
nagyúr
válasz
s.bala31 #2057 üzenetére
Igen, van pár FPS különbség FullHD-n, 1440p-n de milyen áron? A cikk elején leírja, hogy a 10900K-t szabadon engedték, a BIOS-ban kilőttek minden korlátozást aminek az eredménye egy 300W feletti fogyasztás. Akinek ez ér ennyit az ne sajnálja, fűtést lejjebb lehet tekerni.
Tegnap azon háborgott egy észlény, hogy szar a 3080, mert 40W-al többet eszik a 2080ti-nél, de mellé kell rakni a 10900K-t, hogy minden FPS ki legyen csavarva. Akkor most mi a fax van?
-
koko52
nagyúr
válasz
Véreshurka #2041 üzenetére
Most nézem a magasabb freki miatt jobb a 4500U hiába csak vega 6 [link]
-
koko52
nagyúr
válasz
Véreshurka #2041 üzenetére
Ja, hogy ilyet? Akkor főleg Ryzen az integrált Vega 8 miatt. Sok esetben 3x gyorsabb intel UHD-nél. [link]
A 3550H ami neked kell! A másik kettő csak Vega 6 -
koko52
nagyúr
válasz
Véreshurka #2039 üzenetére
Régebbi játékokhoz egy 4 magos is bőven jó, de a 6 mag időtállóbb. Egy 2600 de ha van keret akkor 3600 bőven jó az igényeidnek. Egy 3600 RTX 2080 VGA-t is kiszolgál 1080p-n. Ha 1440p akkor 2080ti, vagyis a jelenlegi csúcsot is.
A hőtermelés és fogyasztás miatt mindenképp Ryzent vegyél. -
koko52
nagyúr
válasz
VirsLee #1991 üzenetére
Azok a 2400-as RAM-ok is soványak Ryzen mellé! Legalább 2933 kellene oda a 2400 hoz képest +10-15%-ot dob a minimumra. Valamint igen ez a 2 mag elég gáz. Én megpróbálnám a 3300X-et, elég szép eredmények vannak, ha kevés mag kell a 3600-at is megelőzheti. De ezek borzalma 0,1% minimumok minden procinál az optimalizálatlanság miatt vannak vannak, sok mindent nem tudsz kezdeni vele.
-
koko52
nagyúr
válasz
xmercedesx #1900 üzenetére
Nem boltbol kell venni hanem kez alol szamlaval ,ovp vel-----de akkor a Ryzen árát is felezd meg! Engem érdekelne ez a forrásod. Privátba küld már át légy szíves, kellene pár proci. Ennyiért akár Intel is lehet.
-
koko52
nagyúr
válasz
xmercedesx #1895 üzenetére
Ezmiez? Azt látom, hogy 4 magos valami.
Most írjam megint, hogy mikor tanuljátok a PrtScr gombot?
Ilyet mutattam én is Ryzen 4 magossal: [link]
Most nézem belinkelted az akkori képernyő fényképet.Ha ez a 8700k akkor eltűnt két mag?
-
koko52
nagyúr
válasz
xmercedesx #1893 üzenetére
Dobj már jobbat, mert ez a német árukereső!
-
koko52
nagyúr
válasz
xmercedesx #1885 üzenetére
-
koko52
nagyúr
xmercedesx szerintem a nemrég törölt troll (már nem tudom a nevét mert csak számot kapott [link] ) isten tudja hányadik regje. Ugyan az a duma: 1 magos teljesítmény, nálam minden érték sokkal jobb mint a hivatalos és a mindenki álltal mért, fogyasztás nem számít, hő nem számít.
-
koko52
nagyúr
válasz
xmercedesx #1850 üzenetére
NÉmetbe lakok 3x annyi kb az áram és nem érdekel tele van napkollektorral a ház teteje szinte már az a ritkaság akinek nincs.
A napkollektor meleg vizet termel. Ez neked felesleges, mert a procid megtermeli helyettük. Ahogy olvasom a processzorok és az energiatermelés egy szinten van nálad. De ne hagyd abba, jót mulatok!
(van napelemem de nem mertem Intelt venni) Amúgy régen járhattál itthon, mert lassan itt is ez lesz a helyzet, napelem-e lesz lassan mindenkinek.
-
koko52
nagyúr
válasz
Apokalipszis #1723 üzenetére
ilyet még nem is láttam.
-
koko52
nagyúr
válasz
#90211072 #1713 üzenetére
Ezt az 1 magot miért nem tudod elengedni? Ez a baromságod eltörpül a high end procid mellett. Tessék egy teszt, amit nézned kell az a 0,1% és 1% FPS. [link]
Van itt egy ami még közelebb áll a hülyeségedhez: [link]
De ha neked 1 mag mindent ugyan úgy visz akkor légyszi erről egy tesztet. Gondolom erre is jön a tesztelj magadnak, nincs időm stb... válasz. -
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
válasz
#90211072 #1532 üzenetére
Hű, látom hűtés terén is képben vagy. Nézd csak: [link] 4.8 ghz és throttlingol a proci mert 90C felett jár 240-es vízzel. Nincs húzva, saját boost-ja felforralja, nézd meg a wattokat is.
Az alaplap tuning engem is érdekelne. Eddig csak a procit, vga-t, ram-ot huzigáltam.
-
koko52
nagyúr
válasz
#90211072 #1512 üzenetére
Rosszul fogalmazol. A 3900 minden téren erősebb a procidnál, csak felesleges lecserélned, mert nem használod ki. Én sem írok olyat, hogy a 9900k harmat gyenge a 3600-amhoz képest, csak nem érdemes lecserélnem rá mert nem használom ki. De hülyeséget ne írjunk már.
Az alaplapodra kíváncsi vagyok. Tedd fel a C20-at és bizonyíts! -
koko52
nagyúr
Van friss teszt. 10900k vs 3900 [link]
-
koko52
nagyúr
6 magost olcsón valaki? Van ennél lejjebb? [link]
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest