Hirdetés
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
koko52
nagyúr
Van nálad egy bug vagy beállítás hiba ezért szer az AMD. Ok. Ha általános lenne amit írsz, akkor miért nincs ezzel tele a jutub és a nagy tesztelők (sok fizetett inteles) miért nem említik sehol? Szerintem előbb derítsd ki mi a gond és fuss neki még egyszer. Nekem 3 intel és 3 AMD tesztgépem van, de sehol nincs ilyen hiba. És sok százat összeraktam mindegyikből, ha ilyen hiba volt akkor megkerestem mi a gond.
"A játékoknál és egyéb máshol sehol nem érzem,hogy annyira villogna az ereje kb az intel is tudta ezt és sztem a mai napig tudja annál aki megvette."
Érzed??? Mérted is? Milyen VGA-d van?Ha továbbra sem vagy megelégedve az 5900-al adok cserébe egy 10900k-t.
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Kb olyan szinten van mint a botleneck kalkulátor
-
koko52
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ti sem egyből win piszkálásra gondoltatok? Itt mindenki hülye?
-
koko52
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Arra gondolt, hogy óriási energiát szív fel az a kis "csoda". AMD-nél nem vett volna észre semmit.
Stewen1967: egyik radiátort le is kapcsolhatod! -
koko52
nagyúr
Na kérem, a linkelt táblázaton mehet a kukába. AMD zen3 még jobban feltörölte a padlót intellel immáron játékokban is.
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
válasz
s.bala31
üzenetére
A gyári hűtője is elég hozzá húzva is. Használtam úgy is. Én hóbortból vizezem illetve szeretem ha csend van. Ez ugye toronyhűtő vagy víz, csak a toronyhűtőt nem szeretem.
Amúgy egy 3080-at tervezek kb 1 év múlva, 3600 pont jó mellé 1440p-n.-Gabesz-: nem a villanyszámla érdekel senkit, hanem a forróságot kell elvezetni. Ugye teszteknél is throtlingolt a 10900k AIO víz mellett 94C-on.
-
koko52
nagyúr
válasz
s.bala31
üzenetére
Igen, van pár FPS különbség FullHD-n, 1440p-n de milyen áron? A cikk elején leírja, hogy a 10900K-t szabadon engedték, a BIOS-ban kilőttek minden korlátozást aminek az eredménye egy 300W feletti fogyasztás. Akinek ez ér ennyit az ne sajnálja, fűtést lejjebb lehet tekerni.
Tegnap azon háborgott egy észlény, hogy szar a 3080, mert 40W-al többet eszik a 2080ti-nél, de mellé kell rakni a 10900K-t, hogy minden FPS ki legyen csavarva. Akkor most mi a fax van?

-
koko52
nagyúr
válasz
Véreshurka
üzenetére
Most nézem a magasabb freki miatt jobb a 4500U hiába csak vega 6 [link]
-
koko52
nagyúr
válasz
Véreshurka
üzenetére
Ja, hogy ilyet? Akkor főleg Ryzen az integrált Vega 8 miatt. Sok esetben 3x gyorsabb intel UHD-nél. [link]
A 3550H ami neked kell! A másik kettő csak Vega 6 -
koko52
nagyúr
válasz
Véreshurka
üzenetére
Régebbi játékokhoz egy 4 magos is bőven jó, de a 6 mag időtállóbb. Egy 2600 de ha van keret akkor 3600 bőven jó az igényeidnek. Egy 3600 RTX 2080 VGA-t is kiszolgál 1080p-n. Ha 1440p akkor 2080ti, vagyis a jelenlegi csúcsot is.
A hőtermelés és fogyasztás miatt mindenképp Ryzent vegyél. -
koko52
nagyúr
válasz
VirsLee
üzenetére
Azok a 2400-as RAM-ok is soványak Ryzen mellé! Legalább 2933 kellene oda a 2400 hoz képest +10-15%-ot dob a minimumra. Valamint igen ez a 2 mag elég gáz. Én megpróbálnám a 3300X-et, elég szép eredmények vannak, ha kevés mag kell a 3600-at is megelőzheti. De ezek borzalma 0,1% minimumok minden procinál az optimalizálatlanság miatt vannak vannak, sok mindent nem tudsz kezdeni vele.
-
koko52
nagyúr
válasz
xmercedesx
üzenetére
Nem boltbol kell venni hanem kez alol szamlaval ,ovp vel-----de akkor a Ryzen árát is felezd meg! Engem érdekelne ez a forrásod. Privátba küld már át légy szíves, kellene pár proci. Ennyiért akár Intel is lehet.
-
koko52
nagyúr
válasz
xmercedesx
üzenetére
Ezmiez? Azt látom, hogy 4 magos valami.
Most írjam megint, hogy mikor tanuljátok a PrtScr gombot?
Ilyet mutattam én is Ryzen 4 magossal: [link]
Most nézem belinkelted az akkori képernyő fényképet.
Ha ez a 8700k akkor eltűnt két mag? -
koko52
nagyúr
válasz
xmercedesx
üzenetére
Dobj már jobbat, mert ez a német árukereső!
-
koko52
nagyúr
válasz
xmercedesx
üzenetére
-
koko52
nagyúr
xmercedesx szerintem a nemrég törölt troll (már nem tudom a nevét mert csak számot kapott [link] ) isten tudja hányadik regje. Ugyan az a duma: 1 magos teljesítmény, nálam minden érték sokkal jobb mint a hivatalos és a mindenki álltal mért, fogyasztás nem számít, hő nem számít.
-
koko52
nagyúr
válasz
xmercedesx
üzenetére
NÉmetbe lakok 3x annyi kb az áram és nem érdekel tele van napkollektorral a ház teteje szinte már az a ritkaság akinek nincs.
A napkollektor meleg vizet termel. Ez neked felesleges, mert a procid megtermeli helyettük. Ahogy olvasom a processzorok és az energiatermelés egy szinten van nálad. De ne hagyd abba, jót mulatok!
(van napelemem de nem mertem Intelt venni
) Amúgy régen járhattál itthon, mert lassan itt is ez lesz a helyzet, napelem-e lesz lassan mindenkinek.
-
koko52
nagyúr
válasz
Apokalipszis
üzenetére
ilyet még nem is láttam. -
koko52
nagyúr
válasz
üzenetére
Ezt az 1 magot miért nem tudod elengedni? Ez a baromságod eltörpül a high end procid mellett. Tessék egy teszt, amit nézned kell az a 0,1% és 1% FPS. [link]
Van itt egy ami még közelebb áll a hülyeségedhez: [link]
De ha neked 1 mag mindent ugyan úgy visz akkor légyszi erről egy tesztet. Gondolom erre is jön a tesztelj magadnak, nincs időm stb... válasz. -
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
válasz
üzenetére
Hű, látom hűtés terén is képben vagy. Nézd csak: [link] 4.8 ghz és throttlingol a proci mert 90C felett jár 240-es vízzel. Nincs húzva, saját boost-ja felforralja, nézd meg a wattokat is.
Az alaplap tuning engem is érdekelne. Eddig csak a procit, vga-t, ram-ot huzigáltam.
-
koko52
nagyúr
válasz
üzenetére
Rosszul fogalmazol. A 3900 minden téren erősebb a procidnál, csak felesleges lecserélned, mert nem használod ki. Én sem írok olyat, hogy a 9900k harmat gyenge a 3600-amhoz képest, csak nem érdemes lecserélnem rá mert nem használom ki. De hülyeséget ne írjunk már.
Az alaplapodra kíváncsi vagyok. Tedd fel a C20-at és bizonyíts! -
koko52
nagyúr
Van friss teszt. 10900k vs 3900 [link]
-
koko52
nagyúr
6 magost olcsón valaki? Van ennél lejjebb? [link]

Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Battlefield 6
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9480m - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

. Sőt neki egyedi az IPC-je, nem kell a Mhz. Gondolom mérnöki egyedi darabot kapott.
, tekeri a villanyórát mint a haverodnál. Este mutatok neked 6 magosat is.