- VR topik
- Videós, mozgóképes topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
-
do3om
addikt
válasz
MiklosSaS #848 üzenetére
Erre én is kíváncsi leszek.
Elég sok dolgot kell összehozni hogy jó legyen. Nem csak a CPU-ra gondolok hanem a körítésre is.
A feladat em lehetetlen hála az intelnek, a fejlődés elégé lelassult.
Nem igen erőltetik meg magukat, azért jó pár éve még arra számítottunk hogy mostanra a 8 magos procik lesznek az elterjedtek, (nem az AMD fél(e) megoldására gondolok). Na meg ami ezzel jár kihasználásban. Erre meg minden megrekedni látszik gamer szinten, saját véleményem szerint a konzoloknak köszönhetően. A régi csúcs pc-er írt játékok még mindig elmennek, és nem ócskának tűnnek. De azért a vas kell az új szarok alá. -
Wasquez
senior tag
-
Petykemano
veterán
válasz
MiklosSaS #827 üzenetére
(3-)4 szálra való skálázódás már elég ahhoz, hogy a 4 magos athlonok labdába rúgjanak a celeronok és i3-ak ellen. Tulajdonképpen már ez a helyzet is jónak mondható. Itt és ha ezen egy picit túlnyújtózunk (DX12 tervezetten 6 magig skálázódik), akkor a 6-8 magos (3 éves) visherák állják a sarat az elmúlt évek i5 és mainstream i7-ekkel szemben.
Jelenleg a programok (játékok) nagy része pont azért nem skálózódik 3-4 szálnál tovább, mert a piac cca 90%-a celeron i3, i5 vagy más többnyire 4 szálas processzor (Ugye a 2 magos cerkák most kezdenek majd kikopni)
A zen sikerét szerintem nagy mértékben befolyásolja az, hogy az Intel lehozza-e mainstream árba a 6 magos jelenleg még E-s változatot. Ha igen, akkor a programok fognak majd skálázódni 6-8 magra és akkor a zen nyert.
Figyelembe véve azt, hogy DX12 és a Vulkan is egy ilyen szoftveres irányba indult, szerintem erre van esély. a Kaby lake egyelőre nem tűnik úgy, hogy jelentősen IPC előrelépést hozna a Skylake-hez képest. (Jelentős alatt olyan mértéket értek, amivel az intel továbbra is erőltetni tudná a jelenlegi magszámokat kiütve minden 4-nél magasabb magszámú próbálkozás létjogosultságát.)Ha a jelenleg 70-80%-os IPC előny leapad mondjuk 20%-ra, az már nem olyan jelentős, hogy ne lehetne fontolóra venni egy inkább többmagos processzor vásárlását. Ez a Vishera idején azért nem volt így.
-
Petykemano
veterán
válasz
MiklosSaS #818 üzenetére
Igen, de mindegy is, hogy legnagyobb legkisebb, mert nagyjából egy árban vannak. (nem számolva más körítéssel)
Nem lett jobb, csak nem a szokásos "bármilyen intel processzor 2x jobb, mint a legerősebb AMD FX".
Fogalmazzunk úgy: beérett.
Figyelembe véve, hogy mennyi ideje adják ugyanazt, még ha csak kis számban is, lehet, hogy az AMD-nek ez a FX-X3XX széria lehetett a legjobb ROI-val rendelkező befektetése. -
MK VII
veterán
válasz
MiklosSaS #798 üzenetére
Assassin's Creed Syndicate alatt High beállításokkal GPU 99%-on teker a 4,5ghz-re húzott proci pedig 60-66%-on. Ebből kiindulva gondolkodtam egy R9 380 teljesítményű kártyán. Szerintem az pont jó lenne mellette és még marad is benne pici. Na, de előbb legyen rá keret aztán álmodozok.
-
MK VII
veterán
válasz
MiklosSaS #796 üzenetére
Jah.. Félreértettél. Pont arra akartam kilyukadni, hogy talán tényleg nem kéne skaploni.
Amúgy 750Ti nem lenne valami nagy előrelépés.. Szinte nulla.. Meg megmondom őszintén, hogy a szívem mindig AMD-hez fog húzni VGA fronton szóval majd ott nézelődök egy komolyabb után. Talán egy 280x esetleg egy 290-es vagy egy 380-as.. Majd elválik. Egyenlőre élvezem az 1 napos első SSD-m. -
MK VII
veterán
-
MK VII
veterán
válasz
MiklosSaS #792 üzenetére
Vérbeli tuning ára is van..
Hát az már nem az én szintem.
Én most épp azon gondolkozok szabadidőmben, hogy megskalpolom a G3258-at.. Igaz teszteket néztem és semmi különbség delidelt és nem delidelt G3258 közt hőfokokban... 1 fok a különbség..
Szóval segíts... Szerinted megéri?Hajt amúgy a kíváncsiság, hogy valójában mennyit jelent..
-
Habugi
addikt
válasz
MiklosSaS #780 üzenetére
Nagyon sokat számít a DDR4, az R15 pedig amúgy is érzékeny a RAM-ra.
Nem egészen fer az összehasonlítás.., a Vishera 3éves, ez teljesen új, 32 vs 14nm stb..
Na meg ugye azt 2éve vettem ~36k bruttért, ezt meg..
Nagyon jó kis proci az, ez már sehol nem lesz mikor arra még mindig emlékezni fogok!
Ettől függetlenül persze nyilván vitán felül tetszik a 6600K..
-
V!ck
senior tag
válasz
MiklosSaS #731 üzenetére
Egyik lap sem dzsunka amit írtam, hanem a legjobb 970-es lapok (normális keretek között). Akkor 30k egy Giga 990XA UD3, meg 35k egy M5A99X EVO és még mindig olcsóbb jóval. De amúgy annyira tök mindegy, kinek mi tetszik. A 970 UD3P-ben is elmegy az FX 4,6-on, ami szintén
ütősnem rossz -
V!ck
senior tag
válasz
MiklosSaS #723 üzenetére
Túlspilázod az alaplap-dolgot, mindenki azt hiszi, hogy FX alá 990X vagy 990FX kell... mi a lóf..pikulának? Max ha többkártyás rendszert akarsz. Egy 30k-s M5A97 EVO R2 ugyanúgy 6+2 fázis és megvan 30ból, simán megy benne a procim 4,8-on. A giga 970 ud3p még olcsóbb és ugye a ph fórumtagok szerint ajánlott lap.
Máris -15k.
Nem kardoskodok az AMD mellett, csak most egy kicsit túllőtted a dolgot sasbácsiEgy 970UD3P + FX8320 + 10k-s hűtő 78k-ból kijön... ha az asussal számolok, akkor kb 84. Szerintem nem rossz ár. De kinek mi szimpatikus...
-
-
mackosajt
addikt
-
mackosajt
addikt
válasz
MiklosSaS #720 üzenetére
Kétlem az arbeli dolgot.
Nekem a 8120 cseréje 20+ lenne.
És akkor egy 2500k, vagy 3770k lenne.
Játékban kapnék 5-15 átlag fps-t a teszteket látva.
A média markt szlogent ismerem.
Fogyasztás meg nem igazán izgat.Norbi...
Szóval 4.4-en 65. Ahham, ebből neked egyértelmű, hogy mennyi lett volna, miközben soha nem ment annyit.Korábban a 8120-ammal nem bírtam igazán stabil 4.4-et, mert nem fektettem bele időt.
Pár teszt ment már 4.5-4.6 között is, csak most 24/7-re 4.4 van inkább belove. És stabil.
-
rambustibi
őstag
válasz
MiklosSaS #708 üzenetére
Semmiképpen sem akarok megfelelni senkinek sem, csak magamnak. Ha valaki privátban kérdez szívesen válaszolok, semmivel sem vagyok különb, ha privátban nem válaszolok.
Ez sem tetszik neked.
Neked semmi sem tetszik, amit én csinálok, akkor miért velem foglalkozol és miért nem magaddal?
Esetleg a saját nemedhez vonzódsz, akkor messze kerülj el!!!!Ha valaki még buzulni akarna, akkor miklosss2012 fórumtárshoz fordulhat.
Lépek innen a homárok tanyájáról...
-
mackosajt
addikt
válasz
MiklosSaS #676 üzenetére
Nem tudok románul, és nem is ismerem őket.
Csak abból indulok ki, hogy a 8350 alap 4 GHz.
Vagyis alap beállítások mellett is rá lehet fogni, hogy annyit ment. Viszont azt is tudjuk, hogy olyankor sz.rt sem ér a 4 GHz.Az meg, hogy rekordot döntöttek, pont nem jelent semmit számomra, mert láttam már karon varjut.
-
V!ck
senior tag
válasz
MiklosSaS #671 üzenetére
Clock2Clock értem... döbbenetes, hogy mennyivel fejlettebb az intel architektúrája. Persze, húzhatjuk az FX-et mondjuk 4,6-ra, de az intelnél sem 4 a max... a fogyasztásról ne is beszéljünk. Mondjuk gyengének nem gyenge, az igaz, de ebben a tesztben tisztán látni a bődületes lemaradást...
-
mackosajt
addikt
válasz
MiklosSaS #502 üzenetére
ELvtársunk 8150-jéből kiindulva, ami érintetlen bios beállítások mellett siralmasan ment, még az én, akkor 4.2-n duruzsoló 8120-amhoz képest is, bármi lehetséges.
Még az is, hogy egy ilyen teszthez képesek hagyni alapon a bios-t, ami aztán olyan szépen lerontja a teljesítményt, hogy elmegy a kedve mindenkinek az FX-től. -
Habugi
addikt
válasz
MiklosSaS #491 üzenetére
Ezzel simán együtt lehet élni hogy szerinted mit mennyire droppol le.
Szobahőmérséklet/szellőzés, CPU fesz és még sok egyéb dolog függvénye. Az offosban leírtam nemrég egyik kalandomat 4+1es hűtetlen VRM-es lappal, abban egy 6300as fetrengett de valami rettenetesen.
Egy bizonyos feszen/VRM hőmérsékleten túl nemhogy töredék FPS-t produkál adott játék mert húzza magával a fetrengő proci a VGA-t de van olyan kakukk is hogy egyenesen leáll az egész hóbelevanc.
Ilyenkor még a TS is megy, van adatforgalom, áll 3-5mp-et mintha lefagyott volna (az ember nyúlna a restart gomb irányába csak ugye van TS kommunikáció..) majd egyszercsak folytatódik a játék. A másiknál (ezesetben nálam..) meg felugrik a kisablak hogy "waiting for XY..", mintha leszakadt volna a serverről..
Na ha ez nem FPS drop akkor semmi nem az.., 10+ éves játékban, 1.2V alá feszelve.., kthxbyx+1edszer.., kalapom emelem norbert1998 előtt amiért úgy be tudta állítani a sajátját hogy kettő óránál tovább megtűrte, nekem ez eddig még egyszer sem sikerült, se úgy hogy a kezem alatt volt, sem távsegítséggel.
Esetleg csak béna vagyok/voltam, simán elképzelhető, oké..
Ahogy medvesajt is, kizárólag azt nem tartom szerencsésnek, hogy esetében egy feltételezett teljesértékű 8320as van hasonlítva bármihez is, mert a 88. dolog az hogy éppen Intelhez, konkrétan.
Ha elektronikai fémhulladékról lenne szó, na az már egy egészen más helyzet lenne. -
mackosajt
addikt
válasz
MiklosSaS #469 üzenetére
Az intel meg ár hátrányban van.
Sajnos a konkurencia lemaradása miatt gátlástalanul, vagy néha pofátlanul képesek magas árcédulát rakni egy pár dologra.
Sok esetben sajnos nem tudnak annyival többet, mint amennyivel drágábbak. Sőt, ritkán azért, de akad olyan eset is, amikor a sokkal olcsóbb termék, kicsit megcibálva a száját, üti a drágaságokat.Norbert! Olvastam a vázlatod, de igazából valahogy úgy gondolom, miután sokan lefuttattunk hasonló teszteket, hasonló/öregebb/újabb procikkal, hogy igazából nálad valahogy az a lap nem egyszerűen csak hulladék minősége miatt limitált, hanem extra negatív hatással is volt esetenként a teljesítményre, így az összehasonlítások esetenként kicsit olyanok, mint amikor a sántát indítjuk egy futóversenyen, és még Pistike a 6.b-ből is előtte ér be.
-
pzolika9512
aktív tag
válasz
MiklosSaS #469 üzenetére
sajnos, de remélem a jövőben másképp lesz, és majd emiatt fellendül a proci piac (amd-intel versengés miatt)
norbert1998
tudom, tudom
szeretnék is venni egy ssd-t minnél előbb, de max talán novemberre lesz annyi pénzem
sajnos érettségi ballagásából befolyt pénz már ki is folyt a kezem közül, és nem dolgozok még, mert még tanulni szeretnék (enyhe túlzás, inkább kell)
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MiklosSaS #449 üzenetére
Előlapi USB 3.0-át, ventivezérlést abba belekötni és kábelmenedzselek. Meg visszaraktam a Macho gyári ventijét.
OFF-ON:
Amúgy mekkora már, hogy a saját topikba mindenki szétoltja a másik gyártóhoz tartozó embert, ha valami olyat szól, itt meg tök békésen elvagyunk egymással? Ez valami k*rv@jó!
De most tök komolyan -
V!ck
senior tag
válasz
MiklosSaS #431 üzenetére
Ez csak a benchmarkja, ingyenes.
-
do3om
addikt
válasz
MiklosSaS #423 üzenetére
Már megszoktam, ilyeneket merek írni hogy VGA 99% de mégis gyorsabb egy jobb procival a játék tehát lehet 80FPS meg 100FPS minkét esetben vga ugyan az és 99%-on, mégis felmehet az FPS 80-ról 100-ra.Vagyis felesleges videózni hogy a vga mennyin megy mert az itt már nem számít.
Vagy nem jól értettem?
Mert lehet egy gyengébb proci is nyomja 99%-on de egy erősebbel mégis sokkal több lesz az FPS, nem számít hogy már a VGA 99%-ot mutat.
Persze az jó ha megvan 99%, de nem biztos hogy ott a vége.
Jól értem?
Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged