- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amazon Kindle
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HDMI topic
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
válasz tailor74 #19044 üzenetére
A P10 kockája átnyúl a 300-as széria háromnegyedéig,ez a 390 szintje lehet.
És ott van a Fury széria tetején is.Ez szvsz. azt jelenti hogy mind a 390-et mind a Fury X-szet is váltani fogja a Polaris 10.De ez nem azt jelenti hogy ugyanolyan erős lesz,lehet erősebb is.Aztán a P10-et a Vega10 fogja váltani,majd a Vega10-et a Navi10(?).
Tehát:
Tahiti-->Hawaii-->Fiji-->Polaris10 aka Ellesmere-->Vega10-->Navi10 -
törölt tag
válasz tailor74 #18948 üzenetére
Köszönöm !
Ez gyártástechnológiailag azt jelenti sok a selejt és ezért azzal kezdik az árusítást ?Amúgy a Kvantumos hírre "a Project Quantum nem halt meg" csak nem jelent meg
Akkor ez csak szóértelmezési anomália. Mondjuk ezt tudtuk hogy a részvényesek megnyugtatására volt összerakva és a negyedéves jelentés előtt két héttel még kész se volt, ott reszelgették a műhelybe
Csak milyen vicces lesz ha Lisa Sue majd újra előhozza a kezében hogy és íme itt az új AMD számítógépünk..
és valahogy mindenkire rátör a dezsavű...[ Szerkesztve ]
-
-
füles_
őstag
válasz tailor74 #18747 üzenetére
Ilyen spekulációs táblázatai mindig is voltak a VideoCardZnak,ezek semmiféle szivárgáson/információn nem alapszanak
Egyébként ezek az adatok meg túl durvák a Polaris 10-nek,szerintem a Veganak lesznek ilyen specifikációi
Ha tippelnem kéne a Polaris 10-re én 3584 SP-t és 96 ROP-ot mondanék -
törölt tag
válasz tailor74 #18724 üzenetére
Nincs nekem gondom azzal ha idéztek bármilyen aszzociációban, remélem asztrofizika és kvantumfizika fórumokon is találkozunk majd FAN az aki képtelen belátni a kártyai hibáit és csak az előnyeit polírozza folyton, mi beismertük a Fury csíkozódást, a Fury X kotyogást, a nagy TDP-t, de tudjuk azt is hogy van működő asszinkron computénk , hogy VR alatt jóval kisebb a késleltetési idő az ACE egység miatt, és egy Fury Nitro a leghalkabb és leghüvösebb kártya a mezőnyében a 68 fokkal és 20 decibellel.
Van működő Polariszunk amit kiállításokon mutogatnak és 2015 óta használunk HBM-et ami, egyetlen Nvidia kártyán lesz 2017 -re tán ? Az első fázis a beismerés a második fázis az elfogadás...
Amúgy én tökre meglepődtem azon amikor a kamu x80 hír miatt életemben először bementem a NV találgatós topicba és Malibutomi és Füles viszi oda is a híreket, én azt hittem a hardcore fanatik tagok (név nélkül ) nyomják ott az igét.[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz tailor74 #18704 üzenetére
Az ATI/AMD legnagyobb problemaja 10+eve ugyanott van, ez pedig a szoftverek termektamogatasa megjelenesre, tavaly sok jatek volt amiben jelentosen elmaradtak teljesitmenyben, es/vagy grafikai anomaliak diszitettek a jatekot.
Voltak esetek amikor gyorsan reagaltak, es eltudtak erni a megfelo szintet, de sajnos nem ez a jellemzo, igy meg nehez meggyozni az embereket az internet altal uralt vilagban, ahol pillanatok alatt kiderul, ha valami problema van.Ezen kivul ugye fogyasztasban a jelenlegi generacioban durvan elszalltak, emiatt joval magasabb a kartyaik gyartasi koltsege sokkal kisebb arressel tudjak ertekesiteni a termekeket.
Ezt a 2 dolgot a Polaris orvosolja, szoftver oldalon meg az oszi-teli jatekdompingben meglatjuk elorebb jutottak-e.A forgatokonyv eddig ugyanaz ami az elmult evekben tortent, ido elott beszelnek dolgokrol a GPU-k kapcsan, ezzel a hype meter az eget verdesi, aztan egy ~170wattos fogyasztasu Polaris10XT, 390x +~15% teljesitmennyel a 390x kozeli MSRP-vel (szamukra es partnereik szamara ~20%-kal magasabb profittal) csalodas lesz azoknak akik felultek a hype vonatra.
Regebben is tobb kart okoztak ezzel az elore hypeolassal mint hasznot, azota meg anyagilag padlon vannak, tehat a remenyek es a realitas kozotti ur tovabb not.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
-
füles_
őstag
válasz tailor74 #18691 üzenetére
Nálam 20-30W nem sokat számít
Nem mondom hogy biztosan 110W-ot fog fogyasztani,de szerintem van rá esély.2-3 hónap múlva megtudjukŐszintén szólva engem addig nem nagyon zavar a fogyasztás amíg jól hűthető léggel és csendben is van.Az Asus 280X-szem sokóra Dying Light után sem megy 65 fok fölé stabil 1600 RPM-mel,így maga az álom ez a kártya
[ Szerkesztve ]
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz tailor74 #18631 üzenetére
Egyik sem a csucs gpu ha erre gondolsz nagy alatt.
A most erkezok kozul a 11 a kicsi (also kategorias), a 10 a nagy (kozep kategoria).
A csucsgpu meg majd ev vegefele jon.A masik kerdesedre, a Polaris 10 mar 980Ti teljesitmeny koruli (de ez meg csak 1 jatek rovid sneak peek alapjan)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tailor74 #18498 üzenetére
A 380X és a 960 eredmények rosszak. A 960-nál lehet az oka a 2GB VRAM (nem tudom, milyennel teszteltek), de a 380X az teljesen értelmezhetetlen. A Fury X 55-60%-át kellene hoznia - a hardware.fr-nél a 380 majdnem pont a fele volt a Fury X-nek.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
-
-
Dtomka
veterán
válasz tailor74 #16295 üzenetére
Annyira nem égető, előbb CPU + lap cserét szeretnék. Bár még az is nagy kérdőjel :S, de az nem ide tartozik.
Ez évben már lesz Dx12 játék? Sztem a BF5 már tuti Dx12 támogatású lesz.(#16298) ffodi
Ne legyen, jó lenne ha dx12 ben ezeknek a kártyáknak megmutatkozna az előnyük.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz tailor74 #14235 üzenetére
ettől azért nekik lehet szopás, azzal ugyanúgy nem érünk sokat ha amiatt csődölnek be mert sok kártyát adnak el buktával, mintha nem lenne rajta bukta de nem adnak el kártyát.
persze ettől még nem lehet tudni mennyi buktával adják ténylegesen , de a víz nem olcsó rá az biztos.
HSM: a buktát úgy értem, hogy gyártástechnológia nem olcsó, nekik is kellene bevétel, és az a víz is rajta dob vagy 80-120 dolcsit szerintem. Tehát ha nem is veszteséges, profit sincs igazán rajta.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
aktív tag
-
Ren Hoek
veterán
válasz tailor74 #12572 üzenetére
Csak azt nem tudom ki veszi ezt meg 980 áron? Mikor az szinte mindenhol elveri... Majdnem 100 Wattal kevesebbért...
(#12574) do3om: Egyre több forrásból is azt lehet hallani hogy 450 dollár környékére jön, és ha semmi extra nincs rajta a 4GB-on kívül, akkor ugyan az átmatricázva még drágábban is kb.
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz tailor74 #12572 üzenetére
Lehet a HBM-re koncentráltak. Amúgy meg jó VGA a 290x, csak jól kéne árazni, a 390(x) -nél is majd ezen múlik a dolog. Sajnos árban nagyon nem tudnak lemenni, pedig kéne. Agresszív árpolitikával egy kis teret nyernének a piacon, csak sajnos ezt sokszor a másik oldal teheti meg.
Szaby59
Ha belefér az árrésbe hogy eladható maradjon, ez meg kérdéses.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
letepem
aktív tag
válasz tailor74 #11863 üzenetére
A cikk végére odaírta a gurus srác hogy nem tudja pontosan az órajeleket sem ezért a 200-as széria specét írja oda... Kéretik elolvasni, hamár referenciának használod. Amúgy ez is egy feltételezés, ami szereintem nem guru-ra való...
látok, hallok, érzek és gondolkodom.
-
-Solt-
veterán
válasz tailor74 #11857 üzenetére
Na ezt most nem értem... Megvetetik? Szerencsére még mindig nem kötelező... Egyébként meg lesz újítás, az összegyűjtögetett pénzt arra kell költeni... már akinek az kell, és nem lesz elég neki a szoftveres fejlesztések után az a tudás, ami jelenleg is elérhető...
Egyébként pedig még mindig nem tudunk semmi biztosat... azért ennyire előre ne legyen már világvége hangulat!
www.smart-bus.hu
-
törölt tag
válasz tailor74 #11797 üzenetére
Lejárt a másik úgyhogy ide írom.
"Oké, de ha ez annyira jó leyz, hogy elég lesz a 4 giga untig mindenre, akkor minek a 8 gigás 390X kártya? Lehet én nem értem, de nekem kicsit sántít valami."
Úgy, hogy nem elég főleg nem magasabb felbontásra.
Viszont többet nem tudnak rátenni úgyhogy más megoldás után kell nézni, hogy ez mennyire lesz hatásos majd elválik, de a vásárlókat értelem szerűen arról kell meggyőzni, hogy elég lesz[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
-
nagyúr
válasz tailor74 #11258 üzenetére
Gondolom, a demonál azért volt érdekes a DX12, mert a specifikáció szerinti 60M poligont nehéz lett volna a DX11-es csatornán keresztülpréselni másodpercenként 40-50-szer. Aztán jön az, hogy a 60M poligon további grafikai munkáit 4 Titan tudja elvégezni - ebben mondjuk semmi különösebben meglepőt nem látok, ennek a nagyobb része brute force kérdése.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
-
veterán
-
HSM
félisten
válasz tailor74 #9617 üzenetére
Ha engem kérdezel, szerintem sokáig jók lesznek még a jelenlegi 290-ek is, ha az embernek nincsenek extrém igényei. A Maxwell-ek miatt már inkább aggódnék, ha másért nem, a szűkös memóriabuszuk végett, főleg a 970-eseken. Általában nem kifizetődő amúgysem egyből felugrani a vonatra az új kártyáknál.
-
HSM
félisten
válasz tailor74 #9612 üzenetére
Szerintem abszolút részletkérdés, 380X vagy 390X lesz a Fiji neve, nyilván arról volt szó. Az 50% gyorsulás sem légbőlkapott, a legpesszimistább becslések szerint is 25%-al több feldolgozó+villámgyors HBM memória, el tudom képzelni. De nyilván az árát is meg fogják kérni. Bár kérdés, mennyire akarnak majd piaci részesedést szerezni, az döntő lehet az árképzésben...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz tailor74 #9297 üzenetére
azt tegyuk hozza, hogy hutes szempontjabol a Giga G1ek az egyik legjobb megoldasok a 970/980ak kozott. plusz a power limitjuk alapbol az egekbe van love (970nel 250W!).
"ref" boost 970 orajel 1178, g1 papiron 1312ig megy, gyakorlatban nalam 1400-1420 kozott mozgott surround alatt. mindezt 80 fokon, 200W fogyasztas mellett, halkan/elfogadhato hangerovel, ugy, hogy semmit nem piszkaltam.
tehat oke, meg kene fogni a 980 (g1)et, de ha ehhez viz kell, akkor mar megette a fene. arra a 290x is kepes 5760x1080/4ktol hasonlo feltetelek mellett. (290x magasabb felbontasokban kevesbe lassul, mint a 980, valahol 5760 es 4k kozott ahogy neztem elfogy hOCP alapjan a 980 elonye).
gbors: ugy a 380x eleg jo vetel lehetne.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz tailor74 #9297 üzenetére
Hát valamit biztos okosítanak ha már újabb rav a chip más névvel. Mert ok hogy ugyanaz a tdp, de magasabb órajellel azért jobban is melegszik. Bár ha annyit tudnak csiszolni, hogy nem kell sok fesz az órajel eléréséhez akkor müködik a dolog.
(#9296) daveoff
Elég kicsit kevesebb órajel, CTC kicsivel a 290x ès a 780ti is erösebb mint a 980.De továbbra is úgy gondolom hogy tartalék nem lesz annyi bennük mint a 980-ban. Ahhoz csodát kellene tenni az amd-nek, hogy +300mhz hüthetöen még legyen a chipben(a hawaii átlagis elérhetö 1150-hez képest), mert akkor tudna OC vetekedni a 980-al.
Ha 1250-1300-at elérnek az is nagy dolog lesz, viszont akkor olyan dorrend alakulhat ki hogy 970-380-380x-980-390-980ti?-390x?[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz tailor74 #9182 üzenetére
Nem volt szó átnevezésről. Legalább is nem olyan értelemben, hogy fogják a raktári 290x-eket, felhúzzák őket 1300-ra majd 380x-ként árusítják. Valószínűleg marad a fogyasztása a mai szinten, de jobb teljesítménnyel. Mivel a 290x most is hozza a 970 teljesítményét, így gondolom az újragondolt Hawaii-t a 980-hoz lövik be. Teljesítmény/fogyasztás még mindig nem lesz olyan mint a GTX-é, de már jobb lesz mint volt. A 390/X meg a 980Ti-vel fog boxolni, olyan áron, amilyet a GTX is képviselni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest