Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #198 üzenetére
Szia. Megnéztem, most meg az az 1db memória van rossz helyen. Lehet akkor már jó a gép csak most kell a táp a régi gépbe mert melózni kell. :-) Köszi.
-
Walter_White
senior tag
39x-es szorzóval - 100-as BCLK (sajnos nem jöttem rá, hogy ezt hogy lehet fixálni kerek 100-ra) a Biosban - Winben 99.7x . 1.30V-ra állított CPU VCORE (kevesebbel fagy a rendszer) - így is a Winben eléggé sokat ad neki a beállítotthoz képest, 1.15V-os VSOC
4.1ghz-t meg sem próbáltam mert már a 4Ghz-hez is, 1.35V felé kellett volna menjek a Biosban, azt már nem akartam, a hőmérsékletek miatt, így gondoltam beállítok egy 3.9-et, ami bőven elég, ahova a 3.9 nem elég, oda a 4ghz-sem lesz az... A Maximum 4.1ghz meg már azért nem, mert oda horror értékek kellenek, amikre én már nem is vállalkozok, meg amúgy is 4.1 a Ryzenek határa. Most 1 pár napig teszt jön, aztán jöhet a RAM. (nem sietek sehova)
Ahogy néztem a neten 1.30-1.35V-ig biztonságos (De szerintem a 1.4V is beleférhet) csak lehessen hűteni...VRM-re nagyon figyelni kell, a stabilitástesztek idejére azért felszereltem egy 12-es ventit, ami max fordulaton fújta rá a levegőt (viszont megnyugtató, hogy ezek a hőfokok a VRM-nél csak stressztesztnél voltak kimutathatók, már ki is vettem, mert másképp oldom majd meg)
Kép Róla: -
bogarimre
csendes tag
válasz
csatahajós #166 üzenetére
Üdv.Segítségre szorulok. Gigabyte lap és 1950x cpu. Sajnos nálam is se kép se hang. Cpu led nálam is pirosan világít viszont ventik pörögnek. Cpu-t kiszedtem újra visszaraktam de semmi. Most már csak 1 slotban van ram de nincs kép. Tanácstalan vagyok. Ötlet? Köszönöm a segítséget.
-
tipuka
addikt
válasz
Walter_White #190 üzenetére
azzz igen apukám
már a látványa is egy kellemes időeltőltés
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Walter_White #192 üzenetére
vagy haz tetejebe ket 140es? megiscsak elegansabb mint a VRM bordara gyorskotozott venti
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #191 üzenetére
Köszönöm
, neeem, 3x140-es EK Coolstream CE
Idle 30-34 fok - Max terhelés 1.248V 49-53 fok (IBT) VRM 66 -oda majd fogok tenni egy kis 4cm-es ventit valahogy...
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #190 üzenetére
Grat, alakul a szörnyeteg
! Én is péntekig várok az EK-ra, hogy bejelentség a monoblokkot, ha nem jön megveszem a sima blokkot (VRM hőmérsékletek nem voltak vészesek szerencsére levegő mellett sem).
Nálad milyenek a hőfokok? 280-as a radi?
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
<Lacy85> #187 üzenetére
A cinebench nagyon jól skálázódik a mag szám növekedéssel, egyéb programok kevésbé jól gyorsulnak.
Egy szálon a 7900x jelentősen gyorsabb mint a 1950x (4.3 Ghz vs 4Ghz). Ez a különbség minden olyan proginál ki fog jönni, ami nem elég hatékonyan használja a több magot. Ráadásul a 1950x két darab "összetákolt" proci, vagyis késleltetésben hasonlóan viselkedik pl. egy dual xeonos Intel konfighoz, ami pl. játékok esetében (VR-nál különösen) hátrányt jelent egy egyprocis géphez képest. Ezért van egyébként a TR-nek gaming módja, ami letiltja az egyik procit. -
<Lacy85>
addikt
Sziasztok!
Azt mondták a másik topic-ban, hogy inkább itt érdeklődjek. Igazából csak kíváncsiság, mert nem igazán tudom hova tenni a dolgot.
Kicsit kutakodtam nemrég, és megnéztem ezt a videót.10 magos 7900X vs. 16 magos 1950X.
Kicsit csodálkoztam, hogy Cinebench tesztet leszámítva szinte alig van előnye a TR-nek +6 maggal.
Ennyire rossz programokat választottak tesztelésre? Simán azt hittem, hogy földbe döngöli az i9-et. -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
Walter_White #184 üzenetére
Jó látni, hogy mégsem annyira "finnyás" a cucc!
-
Walter_White
senior tag
Az biztos hogy szép Eredmények!!! Grat!!
-
Walter_White
senior tag
Na nem varok nezegetek tovabb memoriákat, magas orajelekre vadászva mi működik mi nem, mit agyaljak a ramokon annyit gondolva, és elmentem a hardverkerbe, és lesz ami lesz alapon a meglévő 2x8GB CMK16GX4M2B3000C15 Dual Kit (Ryzenhez lehető legroszabb páros SKHynix IC-s..) mellé vettem 2x8GB, rögtön felismerte Quadba. 2933-3066-3200-on elindul, 3200-tól felfele már sajnos nem... Kitesztelem majd, de most előszőr a dual kitet nézem, alapon futtatok egy memtestet, mert ha hibás lenne esetleg akkor csak magamat sz.patnám...
De egyenlőre elégedett vagyok. Ha a teszt oké a kittel, akkor bevágom a házba és hadd szoljon... -
füles_
őstag
Szép eredmények.
Gratula mindkettőtöknek.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
csatahajós #181 üzenetére
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #179 üzenetére
Köszönöm
maradni fog a G.Skill
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #178 üzenetére
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #177 üzenetére
Megköszönöm a pontos tipust, mert annyit vacilálok a ramokkal... amit anno rendeltem az beszerezhetetlen, legalábbis az a bolt ahol rendeltem ezeket az alkatrészeket, nem tudja beszerezni... 3000-res ramot nem akarok mert azok szinte, sőőt egyik se Samsung B-Die.. QVL-ből válasszak, vagy vegyek egy G.Skill TridentZ RGB 3200 esetleg 3600-ast 4x8GB-t. - ami nincs benne a listában.. Vagy minimálissal olcsóbban jönnék ki 2db-os Dual kittel - hogy azt próbáljam meg megy-e Quadba (Milyen ramot vegyek topikban elrettentettek hogy ez márpedig nem 100%, még a 2 ugyan olyan tipus se... mert ezeket Dual kitbe vagy Quad kitbe adják direkt..)
Nem akarok mellélőni..
Corsairból meg annyi rev van mint égen a csillag, sőt lehet még több is...
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #175 üzenetére
Várom a ki**** EK-t hogy kihozzza a monoblcokot végre
...
RAM-om az G.Skill Trident Z LED-ből 3866 Mhz CL18. Holnap lefotózom a dobozt ha kell pontos típus. Lehet megy feljebb is, de léggel nem mertem próbálgatni a CPU-t nagyon.
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
Walter_White #175 üzenetére
"Gondoltam hogy 300 korul lesz, soot lesz ez még olcsobb is."
Én egyfelől azt várom, hogy az új Intelek piacra kerülésével kicsit tovább mérséklődjön az ár, másrészről, hogy kiderüljön minden jól működik-e éles projektek és használat során.
-
tipuka
addikt
válasz
clyvejhamma #173 üzenetére
jaja, most pcx-nél proci akció van,
1900X 162,373 Ft
1950X 301,565 Ft -
clyvejhamma
aktív tag
-
csatahajós
senior tag
Lesz itt még durranás:
http://wccftech.com/amd-threadripper-delidding-epyc-32-core/
Mondjuk szemely szerint a 32 magost ketlem de egy 18-20 magost siman ehuzhatnak, levalogatva a legjobb magokat minden dieról.
-
namaste
tag
Egy memóriacsatorna távolabbi foglalatába kell először a modulokat elhelyezni. Ha csak a közelebbi foglaltban van modul, akkor a vezetéken visszaverődik a jel és megzavarja az adatforgalmazást.
A 100 ns nem számít, egy DDR4-2400 RAM esetén 0,416 ns idő jut egy bitre, erre kell méretezni az összeköttetést. -
keIdor
titán
Mind a négy die igazi.
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #166 üzenetére
Asusnál láttam anno egy olyan Youtube videot, ahol mikor az U.Dimm-ben is betették a kis kártyát. Akkor nem akart indulni... majd csak bios frissítés után, bár ez mondjuk nagyon érdekes, hogy 1950-es CPU-hoz frissíteni kellett, de a lényeg hogy sikerült!
Amúgy erre a Bios frissítésre visszatérve, nálam a Giga lapon, miközben vártam a procit, gondoltam megcsinálom a QFlash+ -al a frissítést a fehér dedikált portban
- (RAM- és CPU nélkül is meg lehet állítólag) - vagyis a youtubon a videók is erről árulkodtak... de nálam pont hogy ezt a frissítést nem akarta megcsinálni
... úgyhogy mikor meglett a proci akkor tudtam feltenni az F2-t...
Szerintem az a 20-30mp-es POST azért tart annyi ideig mert valamit ellenörizhet,.. - én ha van egy sima SSD-d megnézném, hogy kábelesen rákötve csak azt az egyet, úgy mennyi ideig tart.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #164 üzenetére
Na hát kicsit bővebben:
elsőre összeraktuk, minden slotban SSD ahol lehet, 4 modul RAM. Táp bekapcs, LED-ek világítanak a lapon, de start gomb lenyomásra semmi az ég világon, semmi nem pörög fel, se POST kód, semmi. Na mondom DOA a lap vagy nem jól raktuzk be a CPU-t és nem ül rendesen a foglalatba.
Cserélgettünk mindent jobbra balra, CPU újraigazít, mindent kiszedünk, úgyse semmi, de legalább a CPU piros LED-je világított, h nincs benn a CPU. na mondom ez jó hír leglaább kakor nem a CPU döglött és valszeg a lap se kuka.
Aztán telefonos segítség ASUS-tól (köszi még 1X Matteo
) és Achille3us tapasztalatának köszönhetően a ROG lapon simán tudtunk BIOS-t flashelni a megfelelő USB portról. Ahogy bedugfta a pendriveot a lap feléledt a következő ráindításkor. Amazing technology..jah nem
...mind1, a lap 1 hónapja áll már lassan nálam, de elvileg az 1950X launch CPU volt szóval nem értem, hoogy a gyári BIOS miért nem volt hajlandó indítani a konfigot.
Lefutott a BIOS update, utána zsír királyul működik minden.
A POST idő iszonyat hosszú egyelőre, remélem ezt a későbbi BIOS-ok javítják (kb 20-30mp), persze utána bootol mint a villám, win desktop szűz WIn 10-zel kb 3 mp desktopig. Samu 960 Pro SSD rulez, no meg az M.2!
Szóval egyelőre öröm és bódottág, de a simán csak a súlyával rápakolt Noctua miatt nem merem nagyon kínozni. Ami bíztató jel lehet, hogy Ryzen Master-ben nézve 2 mag fel-fel turbózgat 4.2 Ghz-re, így van rá esély, hogy all core is meglesz az az eredmény. Meglátjuk, ha all core 4 Ghz lesz már örülni fogok.
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #163 üzenetére
Amúgy mellesleg nekem minden Asus lapom így indult, Asus P5Q-E, Asus M5A99FX EVO, Asus Maximus VIII Hero
... mindet 3-4x szét kellett kapnom, és újra össze.
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #163 üzenetére
NA! De akkor ment minden utána! a Bios frissítést hogy csináltátok meg? - de ez érdekes
alapbol ami van rajta Bios annak pöccre kellett volna indulnia
-
csatahajós
senior tag
Nah megvolt a dryrun. Hát volt egy kis para az elejen mert se kép se hang bootkor...CPU ki, RAM Ssdk ki, majd tapcsere, de még mindig semmi...hát mit mondjak elkezdtü k izzadni Achill3us kollégával
.
Szerencsére egy BIOS update megoldotta a dolgot es azota megy mint a kezes bárány. RAM kapásból 3200on ment, egyelőre 3333-ra van belőve. CPU 68 fokra ment fel egy Noctua hutovel Cinebench alatt (élőben még impresszívebb h milyen gyorsan kész a renderrel...)
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #161 üzenetére
Most kaptam a választ direktben az EKtol h "very soon"
. Vartam 1 honapot a CPUra ez a par nap mar nem oszt szoroz.
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #160 üzenetére
En ideiglenesen vennek egy blokkot addig, ki tudja mikor lesz a monoból valami, addig léggel hűteni, hat nem tudom (gondolom nem TR-es huto)
Ha megjelenik a mono, akkor a HA-ra feltennéd a simát. 1900x is már kaphato, szerintem lesznek még vállalkozo emberek egy AMD HEDT rendszerre. -
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #159 üzenetére
Az lesz , ha nem lépnek záros határidőn belül. Csak aztán mit csinálok a külön blokkal?
(itthon elég kicsi a kereslet az ilyenekre
)
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #158 üzenetére
Ideiglenesen miert nem veszel egy sima blokkot?
-
válasz
Walter_White #154 üzenetére
Kb. ugyanolyan eredmményeket kaptál mint én. Gratu hozzá,
De az a radiátor hűtés nem valami szakszerű. :-) A ventillátoroknak át kellene fújni rajta a levegőt. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Walter_White #154 üzenetére
radit rakd az oldalara (es tamaszd ki nehogy eldoljon de NE a bordakkal mert elhajolnak), ugy jobb lesz.
-
Walter_White
senior tag
Na, volt idom tesztelni, nem akartam addig mig a ram meg nem erkezik, meg mig be nem tudom epiteni a vizes cuccokkal a házikóba.
Az X370-es alaplapom Windows 10-es legfrisebb verziojaval Bootoltam szépen, de kaptam egy Network04.sys BSOD-ot.
Hwinfo is fals ertekeket adott, na mondom gyaluljuk le szepen a Wint. Letoltottem a Media Creation Toolsal a legfrisebb Windows 10 Home N-t, rufussal Uefi GPT-t letrehozva. Majd bootolok szépen, (IMMOU-t nem kelett kikapcsolnom, sőt semmit tiltanom) kimentem a konyhába összedobni egy szendvicset, (nem tulzok) 4 percet lehettem kint, mikor visszaérek már asztalt látom és fel is van téve a Win. Gyorsan be a hálozati eszkozokhoz, letiltani mind a 2 adaptert.
Feltettem a legfrisebb illesztoket, a Chipset driverrel szivtam, ha fejen álltam akkor sem akart elindulni a telepito. Aztán rájottem a trukkre, eloszor telepitenem kellett a VGA Crimson Drivert, na és az tudta előhivni a Chipset drivert, probléma megoldva.
Hamarosan hőfokok. Tesztprogikkal. -
válasz
proci985 #151 üzenetére
A miértje is egyszerű.
Ezeknél a többcsatornás CPU-knál az egyes csatornákat ABCD stb betükkel jelzik az egyes csatornákhoz tarozó fizikai slotok meg A1-A2 B1-B2 stb. Mivel itt 100 nano secundum alatti időzítések vannak már, a szinkronizálás miatt nem mindegy, hogy az egyes foglalatok fizikailag milyen messze vannak a CPU foglalat(tok)tól. Ezért fontos, hogy az egyes csatornákhoz tartozó RAM modulokat hova rakod és ezt az alaplap meg is követeli.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Walter_White #149 üzenetére
intel HEDT is haklis egyebkent, amikor beraktam a jelenlegi memoriak melle meg 4x4et (tehat 8x4+4x4 konfig) az is bootlockolt valamiert.
szoval szerintem itt feltoltesi sorrend lesz szvsz.
-
válasz
Walter_White #149 üzenetére
Ez nem BIOS bug, minden HEDT és server alaplapoknál szigorúan meg van határozva a RAM slotok feltöltési sorrendje.
-
Walter_White
senior tag
válasz
proci985 #148 üzenetére
F1-es és F2-es Biossal is, valami osszekottetés lehet, de a PCWorld kulfoldi youtube csatornajan volt egy Threadripperes gép építős live, ugyan ezzel a lappal, csak ott nem neztek a Manualt, és 3 kulonbozo rammal is probaltak, a masodlagos slotokban akartak mukodesre birni a quad channelt, es ugyan ugy bootloop, de ahogy betettek az elsodlegesbe máris bootolt. Másik csatornán 8db memoval toltotték meg, rogton boot.
Mondjuk lehet ezek már sokkal érzékenyebbek, mint a Dualos lapok, esetleg a tervezésben igy kellett kialakitani.Ugyhogy aki Gigat vesz, 4 modullal, es nem bootol és csak a Q-code van megőrülve az a ramokra vessen egy pillantást
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Walter_White #145 üzenetére
bios bug?
egyebkent talan p55on lattam hasonlo problemat meg regebben
-
Szerintem is-is. Nem rég megjelent az AMD FCH-hoz egy AHCI vezérlő, ami a 7901-es Device ID-t támogatja.
https://www.vmware.com/resources/compatibility/detail.php?deviceCategory=io&productid=42109&deviceCategory=io&details=1&releases=367&DID=7901&page=1&display_interval=10&sortColumn=Partner&sortOrder=Asc
Nekem viszont az alaplapban 7904-es a DID, szóval valószinüleg ezért bizonytalan a működése. Érdekes, mert kb. 10-ből 1x betölti a drivert.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Walter_White #143 üzenetére
nezd meg a manualjat, lehet irjak, hogy milyen sorrendben szabad benepesiteni oket.
-
Walter_White
senior tag
Idő hiányában most csak a lap slotokat tesztelgettem, mem slotokat, elsodleges -masodlagos PCIE 16x VGA slotot, hogy ha valamelyik nem mukodik 14 napban benne legyek.
Érdekesség, lehet csak számomra, mivel HEDT platfromom ez az első. Hogy működhet a proci memo vezérlője, hogy hiába egyenként rakosgattam a slotokba a memot, és néztem meg hogy minden rendesen müködik-e, csak az elsődleges slotokkal bootolt a gép, a masodlagos slotok mindegyikeben bootloop, es mivel annak 0% esélye van hogy mind a 4 masodlagos slot szar legyen, igy nem ertem a müködési elvét..., Miért nem mind1 ha csak 1 ram modulrol van szó... -
S_x96x_S
addikt
A forbes.com -on az AMD Ryzen Threadripper háttér történetéről irnak.
Röviden: Nem tervezett szabadidős szerelemgyereként indult, és egy ex-Inteles ( Inteltől az AMD-hez igazolt ) vezető ( Jim Anderson) lökte tovább.- " Threadripper was not part of the original 2017 AMD product roadmap. That only included the Ryzen 3, 5 and 7 ranges of 4, 6 and 8-core CPUs, plus versions of EPYC ranging from eight to 32 cores. "
AMD Ryzen Threadripper: The Fascinating Story Behind The Processor That Beat Intel
-
A hétvégém teszteléssel zajlott, íme a tapasztalataim.
Az tisztán lászik, hogy mivel nagyon új még ez a platform, vannak vele gondok, de gondolom ez idővel javításra kerül mind az AMD mind az alaplap gyártók részéről.
Mint tudjátok én virtualizációra szeretném használni és már a Ryzen-el is gondok voltak az IOMMU-val, ami a PCI eszközök átadásával kapcsolatos. Így nem meglepő, hogy a Threadripper sem százas ezen a téren.
https://community.amd.com/thread/215931
Azonkívül a VMware, amit szerettem volna felrakni, már az AHCI vezérlő betöltésekor lefagyott, aztán sokszori próbálkozás után egyetlen egyszer sikerült tovább mennie azon a ponton, de ez azóta sem sikerült neki. Ezt nem tudom mire vélni, de más is így járt.
https://forums.overclockers.co.uk/threads/home-lab-threadripper-build-thread.18789497/
Így jobbára letiltottam az AHCI-t, ezzel viszont az a gond, hogy az alaplapra dugott SATA eszközök nem látszottak. Így kulső SAS/SATA kártyára dugtam a diszkeke. Sajnos azonban jött a következő probléma, miszerint egyetlen PCI eszközt sem sikerült átadni a VM-nek, mert hiába jelöltem ki az eszközöket, egy újraindítás után ugyanúgy passzívak lettek.
Szóval egyelőre VMware jegelve, majd ha lesz rendes támogatás megint nekifutok.
Így marad a másik virtualizációs platform, a linux KVM, ezen belül is a Proxmox-ot szoktam használni, mert elég jól össze van rakva, sokat tud és van ingyenes verziója is.
Ezzel egyelőre nincs gondom, még tesztelés alatt van, de megy rajta a PCI/VGA passthrough. A sebességről annyit, hogy összességében a régi dual Xeon 2680-hoz képest 50%-al gyorsabb az egész cucc ill. per cpu core szinten is hozza ezt, ami több mint elegendő nekem. Plusz itt van az 3db M2-es foglalat, a rengeteg USB 3.0/3.1 és egy modernebb alaplapi platform.
A hőfok és a zajszint szintén előnyösebb lett a vízhőtésnek köszönhetően, max. terhelésnél sem ment 60 fok fölé, idle meg 34 fok. A fogyasztás szintén javult 2x130W helyett lett 1x180W a proci részéről, de az alaplap is kevesebbet eszik. Így az átlagos 250-300W-os teljes fogyasztás 200W alá süllyedt.
Szóval összességében én nagyon meg vagyok elégedve a Threadripper-el, de az biztos, hogy kell neki legább 3-4 hónap, hogy mindenhol teljes támogatást élvezzen és elmúljanak a gyerek betegségei.
Lassan eladó lesz a régi szerverem.
-
Walter_White
senior tag
válasz
elfelejtette #137 üzenetére
AMD HD6450
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #136 üzenetére
Naggyon jó naggyon jó grat! Na majd egy hőfokot tőled is kérünk szépen, kíváncsiságból
!
-
Apucy01
őstag
válasz
Walter_White #136 üzenetére
szép szép! grat!
Most operál kedves doktor úr? -
elfelejtette
veterán
válasz
Walter_White #135 üzenetére
Ez milyen vga? FX5200?!
-
válasz
csatahajós #133 üzenetére
mivel hutod?
https://www.arctic.ac/eu_en/liquid-freezer-360.html
-
Walter_White
senior tag
Várok, sasolok, és ha jó árban látok valamit lecsapok rá, Alaplapra 36honap gari, Ramra élettartam, most az a 1-2 max 3 honap semmi, főleg úgy hogy a Ram árak lehet még kúszni fognak feljebb is.. ha valami nem jo, akkor gariba, és a gari ujrakezdődik. csak szar hogy a polcon figyelnek még..
procira se fogok kiadni akkora felárat, ha csak pár helyen lehet őket kapni még jelenleg, így nagyon a kiskerek se tudnak egymással "versenyezni". Meg az ujdonság felára is. Max November es 300-310eFt-ért már lehet kapni, jó pár helyen 1950X-et, ebben biztos vagyok.
-
tipuka
addikt
válasz
Walter_White #129 üzenetére
a mázlista fejed. grat
-
tipuka
addikt
válasz
Walter_White #122 üzenetére
mennyiért vetted azt a brutál RAM-ot?
-
Na egész délelőtt szopás volt, mert semmit sem tudam feltelepíteni. SSD-n volt Windows, de nem indult el, USB W10 telepítő nem indult, DVD telepítő nem idnult, Proxmox telepítő is lefagyott.
Aztán a neten keresgélve megtaláltam a hiba okát. ami egy elég nagy fail az alaplapgyártóktól és az AMD-től is.
Ugyanis az UEFI BIOS-ban az IOMMU alapértelmezetten be van kapcsolva, ami akkor kell, ha virtualizált környezetben PCI eszközöket akarunk kiadni a VM-nek. Ez VmWare alatt majd jó is lesz nekem, de amúgy egy csak desktop munkaállomásnak használt gépen ez nem kell. Intel platformon ezzel nem is volt gondom, mert ott soha sem okozott problémát. Itt viszont semmilyen eszköz nem működik rendesen, ha be van kapcsolva.Szóval letiltottam és onnantól kezdve minden működött. :-)
Találtam egy jó kis videót is róla. https://www.youtube.com/watch?v=mMt-Hqf76LIDe, hogy valami értelmeset is írjak, itt az első teszt. Teljesen default beállítások W10 alatt, 2400-as CL15-ös RAM-ok.
-
válasz
Walter_White #124 üzenetére
Nem volt, csak a sinben lévő átlátszó vedő. Nincs is értelme még egy plusz kupaknak.
-
Ideiglenesen öszeraktam a 2x8GB RAM-al, szépen el is indult, de VMWare telepítésnél egyből belefutottam egy AHCI hibába. Egyelőre még keresem rá a megoldást.
OC fórumon van róla egy thread: https://forums.overclockers.co.uk/posts/31082078/
-
Walter_White
senior tag
Visszavittem 14 napos elallassal a még bontatlan ramokat, a 3000-es Corsairt, volt egy olyan ajanlat amit nem hagyhattam ki.. CMU32GX4M4C3466C16R
3466-os Quadkit - QVL listában benne van, lehet még 3600-is kijön belőle. jöv héten érkezik, utána már csak a proci marad, szeptember vegeig muszaj varnom, utána már csak az ár lesz az ami dönt, akkora felárakat biztos nem fizetek rá, 1800X példájábol kiindulva... 220-al inditott, 1-2 honapra rá már 180-170-160 -
válasz
Walter_White #116 üzenetére
A CPU az 1950X, az Oázisból van 330K, az alaplap alza-ból.
A jelenlegi konfigom DUAL XEON E5-2680 egy Supermicro lapban, 128GB ECC DDR3, és virtualizációra használom, minden gépem ezen van: tűzfal, NAS, FreeBSD szerverek, W2012 server, egy W10 meg egy Hackintosh SierraAz Intel proci mai desktop VM-re már elég lassú, így ez lesz lecserélve. A regi is 16/32 szál volt, ez is az lesz. Kiváncsi leszek a különbségre. VMWare 6.5u1 lesz alatta. A RAM sajnos csak 09.15-én jön, addig 2x8GB-al fogom tesztelni.
-
-
csatahajós
senior tag
válasz
S_x96x_S #113 üzenetére
"Azért jó lenne, ha EPYC (1socket) processzort is müködne a Threadripperes alaplapokban. ( alapból )" - erre miért van szükség? EPYC alá (1P) lesznek valószínűeg olcsóbb WS lapok mint a TR4-es lapok legalja....no meg ha futja EPYC CPU-ra akkor már nem a 400 USD-lapon múljon a dolog szvsz.
Nem hiszem hogy kompatibilissé teszi őket az AMD, mert nem igazán van rá igény és árban meg nincs nagy különbség. Akkor már ezzel az erővel több értelme lenne a TR CPU-t az SP4-es foglalatban működőképessé tenni, ha magas órajelű szerver CPU kell (bár felteszem EPYC vonalon is lesz ilyen).
Más: úgy néz ki jövő héten végre befut a CPU meg a RAM! már csak a hűtést kell megoldani
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Walter_White #112 üzenetére
>Onnantól kezdve a RAID 1, RAID 5 és RAID 10 alapú NVMe tömbökről indítható lesz a rendszer,
Megijedtem, hogy RAID0 nem lesz, de mintha mégis ..
"The new driver will enabled RAID 0, 1 and 10 with up-to 10 devices."Kiváncsi leszek, hogy 3 hónapon belül csinál-e valaki publikus 10 NVME RAID0 -ás sebességtesztet és vajon mennyi lesz az eredménye.
>"méghozzá ingyenes frissítés keretén belül."
Azért jó lenne, ha EPYC (1socket) processzort is müködne a Threadripperes alaplapokban. ( alapból )
-
Walter_White
senior tag
Ahogy az a fentiekből is látszik, pusztán játékra nem érdemes Threadripper 1900X modellben gondolkodni, munkaállomás célra azonban már jó alternatíva lehet a termék, annál is inkább, mert a RYZEN modellekhez képest rendelkezik NVMe RAID Boot funkcióval is, hála az X399-es platformnak. Ez a funkció viszont csak szeptember 25-én válik elérhetővé, méghozzá ingyenes frissítés keretén belül. Onnantól kezdve a RAID 1, RAID 5 és RAID 10 alapú NVMe tömbökről indítható lesz a rendszer, ugyanis elérhetővé válik a boot támogatás.
"méghozzá ingyenes frissítés keretén belül." ez azért szomorú, hogy ki kell hangsúlyozni, ennek alap hogy ingyenes kellene legyen, akár Intel fronton is.
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #110 üzenetére
Sajnos a Youtubeot nem tudom még megnézni, (mobilnet) de ha 280as radival 68 fokon tartja stresstest alatt, az nagyon jo (szerintem) főleg ugy hogy ennyire csak a tesztprogik pörgetik meg ezt a dögöt
-
csatahajós
senior tag
Hát ahogy elnézem a mostani review-kat a vízhűtés az egyetlen értelmes opció ezekre a dögökre. Még az EK Threadripper spec blokkal is 68 fok loadban (stressz teszt) az 1920X, igaz mindössze egy 280mm-es radi volt rákötve de akkor is...nem irígylem aki ezt léggel akarja majd hűteni. AZért remélem nálam az 560-as + 4480 -as radi benn tartja 50-55 fok körül loadban is.
-
füles_
őstag
-
Apucy01
őstag
válasz
Walter_White #105 üzenetére
Drága config lesz
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #105 üzenetére
Gondolom 376.060 akart lenni csak elcsúszott a tizedes (kettőt is
). Vagy szimplán azt csinálják, mint a Merlin, hogy valami überdurva árat írnak ki, hogy senki ne rendelje meg amig nicns meg a végleges, pontos ár.
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #103 üzenetére
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #103 üzenetére
Igen, de OEM, 1 ev garival, tehat talcas, viszont az jo hir, hogy az OEM dragabb szokott lenni az Iponban, szerencsere
ugyhogy a Boxos olcsobb lesz valamivel, (bár nem tudom hogy kalkulaljak ezt az OEMET.
-
csatahajós
senior tag
iponba megjöttek a CPU-k, végül is picit olcsóbb lett (hála a jó forintnak).
-
csatahajós
senior tag
Egyelore amitol parazom az a magas hofokok. Youtubeos teszteken eleg lehangoloak egyelore az ertekek (talan majd ha kesz lesz Jayztwocents konfigja...).
Meh irtak arrol h csak kemeny sik feluleten szabad installalni a CPUt kulonben a lefogato keret csavarjai nem kapjak el rendesen a menetet a hajlas miatt.... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Walter_White #100 üzenetére
neztem en is, jo arban van es a VRM is megfelelonek tunik. USB / sata portokat se sporoltak le rola.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell notebook topic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3264, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest