Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
Friss - hütéssel kapcsolatos teszt ( Noctua NH-U14S / NH-U14S TR4-SP3 )
"Analyzing Threadripper Thermals: Big Base Cooling Wins"
by E. Fylladitakis on March 14, 2018 8:30 AM EST
https://www.anandtech.com/print/12454/analyzing-threadripper-cooling-big-base-cooling-wins -
Dr.FantastiK
őstag
válasz
rambustibi #296 üzenetére
azert arra kivancsi vagyok hogy a Kepen lathato 117 process !! hany ertelmes program futtatasat jelenti ?????
a Tragya 10 Windoz futatt onmagaban tobb mint 100 process-t pucer friss telepites utan !!
-
Z_A_P
addikt
válasz
rambustibi #293 üzenetére
Fura, nekem Firefox-al es IE-vel is megy
-
Z_A_P
addikt
válasz
rambustibi #289 üzenetére
Hat akkor nem sokat izzad a procid
Egy ilyen task manager brutalul nez ki. -
Z_A_P
addikt
válasz
rambustibi #287 üzenetére
Mire hasznalod amugy a 16/32magot?
-
rambustibi
őstag
válasz
Dr.FantastiK #284 üzenetére
Használtan vettem
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
rambustibi #283 üzenetére
prima !
mennyiert vetted az 1950x -et ??
-
rambustibi
őstag
Futtattam egy Geekbench 4-t:
[link] -
füles_
őstag
válasz
rambustibi #279 üzenetére
Nem volt elég a 8 mag?
Gratula hozzá, szép csomag! -
S_x96x_S
addikt
Van remény - EPYC a Threadripper-es alaplapokban ...
#der8auer "EPYC in ASUS ZENITH EXTREME? (en)"
https://www.youtube.com/watch?v=MWKnLvqjquw
via https://wccftech.com/amd-epyc-threadripper-mobo-compatible/
via https://www.techpowerup.com/241072/an-epyc-threadripper-der8auer-gets-epyc-cpu-working-on-x399-motherboard -
Dr.FantastiK
őstag
válasz
csatahajós #181 üzenetére
ha megkerlek szepen : neked hanyas Bios-al jott a ZENITH ??
Jol ertem hogy lehet frissiteni a Biost , Proci es Ram nelkul is ? ?
-
Dr. Bubó
tag
BUÉK mindenkinek!
Mindenkinek minden szuperül megy? Annyira, hogy már nem is írtok ide?
Nekem is kell egy ilyen alapú dögös gép! -
Walter_White
senior tag
válasz
rambustibi #270 üzenetére
Szia! Igazábol, sajat tapasztalataimbol kiindulva, Nekem pl a lehető legrosszabb kitem volt (Dualos) CMK16GX4M2B3000C15 ver5.30 - SKhynixes. AM4-el 1800x mellett 2933 is csoda volt vele, de mivel megvolt mar a kit, igy Próba szerencse alapon vettem melle meg egy dualos kitet, poccre indult minden felismerte hogy Quad Channel, es meg a 3200-at 1.35v mellett C15-el rohogve viszi.
Lekopogom,de nalam most is megy, es amikor osszeraktam a gepet ment minden szepen. -
bogarimre
csendes tag
válasz
Hello.
TEAMGROUP ELITE 2400 MHz DDR4 TED416G2400C16BK / TED416G2400C1601
Nem ajánlott !Nem működik vele
,hiába van a támogatási listába.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Mi ez a nagy visszatérés vagy csak én nem láttalak jó ideje a fórumon?
-
rambustibi
őstag
Sziasztok!
Tervben van egy új gép összerakása.
A kérdésem az lenne, hogy mire kell figyelni a TR4-nél? Memória típusra, időzítésre érzékeny? Van kifejezetten ajánlott Quad memória kit, amit érdemes venni, és jól kezeli az Asus Prime x399-a alaplap?
Üdv. Tibi -
válasz
SECTORnooB #267 üzenetére
Jó, de a "bekötés" a lapkában, vagy az alaplapban hiányzik? Erről sehol se találtam infót.
-
SECTORnooB
addikt
-
Nem tudom mikori volt a dummy-s infó, ez szeptemberi cikk. Persze kérdés még, hogy lapkán belül rendesen be vannak-e drótozva, de ha már egyszer ennyit vesződtek a lapkák elkészítésével, kétlem, hogy a lábakhoz való kivezetésen spóroltak volna...
Új alaplapgeneráció kell, és remélhetőleg 24-36magos asztali TR-ek is. Sajnos utóbbira nincs nagyon sok esély, az intel kifulladt, nem valószínű, hogy a 18 magos Skylake-X-nél nagyobb szörnyet dobnának piacra a közeljövőben. Már az is 500W körül eszik rendesen meghajtva
-
-
válasz
SECTORnooB #259 üzenetére
-
proci985
MODERÁTOR
Ti talaltatok mar Threadripper / Ryzen / Intel multiGPU scaling osszehasonlitast?
akcioban van a ryzen es a threadripper is. az 1800X 320 eur korul van amihez ugy 150-200 eur korul kapok lapot es realisan 270 euroert 32GB ramot, az ugy 750-800eur. meg esetleg ugy 70 euroert blokk.
az 1920X 660 eur (1950X 810eur), erre jon ra a lap 300-350eurert es 270 euroert a ram, meg esetleg 110 euroert a monoblokk. tehat igy kb 1300/1500 eur.
alapvetoen igy kb 4-5 evre vennem, jellemzoen SWfejlesztesre / neha data crunchingra / nemi jatekra van befogva.
inteltol a 8700k 400eur (egy helyen ahol epp van), kb 200eur a lap es 270 a memoria, szoval az ugy 870bol jon ki, viszont blokk lehet nem kell.
amitol tartok, hogy multiGPUnal nem tudom mennyit szamit az X16/X16 felallas, illetve pl az USB3.0 vezerlo jo lenne ha emellett meg a processzorra lenne direktbe kotve es nem az SBn keresztul.
-
válasz
SECTORnooB #259 üzenetére
Ha már sok $$, lehet az Epyc-et is be kéne dobni a kalapba - bár az tudtommal nem tuningolható (nincs hozzá tuninglap).
-
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
t72killer #256 üzenetére
>Nem annyira követtem az eseményeket,
>de a jó párhuzamosításhoz már nem kell ultragyors RAM? (Fabric-fiaskó)ha párhuzamosan 2db ( ~ 6 magos) programot elinditasz, akkor a Windows/Linux ütemező valósznüleg külön ccx -en futtatja őket és nem lesznek hasonló NUMA jellegű problémák.
Egyébként a Ryzen/TR a párhuzamosítható dolgokat szereti - lást Cinebench R15 MT / Blender és más teszteket - ahol ultragyors RAM nélkül is pariban van a 7960x -el.
Amúgy a 7940X -is jó, azon is tudsz párhuzamosan több programot futtatni.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
t72killer #254 üzenetére
> ... TR - AE-CC - Intel
csak 2 gondolat még:
* Meg kell nézni az "Adobe After Effects CC 2018" eredményeit is. ( valósznüleg azért patchelik és kisebb lesz a különbség a jövőben ) Linuxon pl. az elmúlt hónapban elég sok patch került be a kernelbe és a gcc fordtóba, ami optimálisabb kódot generál.
Vagyis a jelenlegi tesztekből óvatosan extrapolláljunk a jövőre vonatkozóan.* Nem értek hozzá, de ha meg lehet oldani, hogy egyszerre 3 példányban fusson az After Effects és 3 videót konvertáljon párhuzamosan- párhuzamosított IO-n ( 3 külön M.2 nvme diszken ) akkor talán racionális lehet a TR a több magszámával. De ha nem is 3 hanem kettő, az se rossz. vagyis szerintem az a fő kérdés, hogy ki tudod-e használni a kihasználatlan CPU magokat és ehhez másképpen kell gondolkodni. Ha csak sorosan dolgozod fel a videókat, akkor tényleg nem sok értelme van a TR-nek, mert kihasználatlan a kapacitás fele.
Tehát a kulcs a párhuzamosítás. -
válasz
SECTORnooB #253 üzenetére
Vásárolni akarok adott célra, és itt vannak hozzáértők. Azzal, hogy az intel vs AMD topikban Athlonok és Celeroncsok gyepálják egymást, VGA-témákat is belevéve, nem sokra megyek...
#252: Köszi, ez nekem nagyon úgy néz ki, mintha nem CPU-limites lenne a cucc, nagyon egyformák az eredmények
-
SECTORnooB
addikt
válasz
t72killer #251 üzenetére
Nem értem miért kell ebből is Vs topikot csinálni, vissza emlékszem anno az első i7-i5 szèriàkra, ott sem volt az első steppekben 5Ghz mègsem nyavajgott senki sem.
Ez egy teljesen új architektúra, így ez is fejlődni fog és lesz Ipc és órajel javulás is. Ár érték arányban meg egyértelmű szerintem hogy melyik a jobb választás. Örülünk neki hogy akinek nem számít a pénz és vagy nem érdekli ő megtudja /megakarja fizetni azt a plusz 500mhzt dupla áron, pásztázott kupakkal.Szemèlyes velemènyem, hogy főleg a HEDT/Workstation platformon szàmit az àr/èrtèk mutató. -
clyvejhamma
aktív tag
-
Ez itt a kérdés... A tesztek szerint a kevésmagos 7900x még alapon járatva se mindíg marad le az 1950x-től, hiába a szép elmélet és a csilivili cinebench eredmények. Amúgy errefelé Ny-€pában kb 30%-kal fizetnék többet a 7940x-ért, mint az 1950x-ért.
#249: Jogos
#250: ha mind a 16 mag ténylegesen 4GHz-en nyúzódik, mennyit eszik? -
clyvejhamma
aktív tag
Én azt néztem, hogy az a 2-300 Mhz, amivel a sokmagos Intelek jobbak az nem hoz igazán nagy előnyt.
3.8-4.0 a Ryzen 7 határa, általában a TR-ek többsége megy ennyit mert az infók szerint a legjobb ryzenekből válogatják őket. Az inteleknek szerintem "csak" 4.7-5 GHz környékén van akkora előnye (egy szálon), hogy érdemes legyen azt venni.(#246) t72killer:
A TR-ek viszont OC mellett is normális hőmérsékletűek, egy 400k-s procit én sem hasítanék ketté. -
Walter_White
senior tag
"Pontosan az OC-t hiányolom én is az AMD procikból, 4.1GHz-en komplett végük, delid+LN2-vel is."
AMD Procikat nem lehet delidelni, mert forrasztottak.
-
Walter_White
senior tag
válasz
t72killer #246 üzenetére
4.3Ghz Delid nélkül, 394eFt - MO-n lévő legolcsóbb árat néztem, Lehet erős proci, engem pl visszatartott az, hogy 1 ilyen procit nem 1-2 évre vesz az ember, a paszta az mégis csak paszta, ami ugyan ugy elkezd veszíteni a hőátadó képességéből mintha a blokk\borda alatt lévő paszta lenne. + Míg a kupak és mag között szar lesz a hőátadás, tehetek én több 100eFt-os vizet rá, a hőátadás lesz a szűk keresztmetszet. És akkor még nem beszélve arrol, hogy milyen drága proci, Prémium termék, és ez a része meg bóvli kis pasztázás, amihez delidelni kell egy majdnem 400eFt-os procit...
Amúgy most 3.9-4ghz a max, - fixálva 16 mag\32 szálra. X- miatt ugye a Turbo 4.1ghz, + a TR4-be is tuti várhatóak még procik, amik biztos fognak kapni órajel optimalizálást kicsit(+200-300mhz).Nálam pl 3.9ghz-n. elszórakozva a feszekkel, éppen hogy csak hallható ventikkel 65foknál nemigen ment feljebb (masszív stresszteszten) - Idle 23 fok
. mikor éppen hogy csak terhelve van a gép, még passzívan is viszi a 420-as radi, egy Magicool DCP450-es pumpával, és a leghangosabb alkatrész a gépemben a HDD
-
válasz
clyvejhamma #245 üzenetére
Az az igazság, hogy hipertérugrásra van szükségem, ehhez sovány a 6 mag. Úgy néz ki, masszívan vizezett 7940X lesz a sztori vége, azt ~4.3GHz-ig lehet húzni delid nélkül, azaz multiban meglesz a 8700k teljesítményének duplája, mostani 4770k-m háromszorosa.
Pontosan az OC-t hiányolom én is az AMD procikból, 4.1GHz-en komplett végük, delid+LN2-vel is. Intelből még a 7960x szörnyet is 5GHz-re lehet húzni delid+vízzel.
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
t72killer #244 üzenetére
Nézegesd meg esetleg a 8700k-t ! Nagyon komoly tuningpotenciál (4.8 - 5Ghz) és ezen az órajelen brutális egyszálas teljesítmény (200+ CineBench 15) és korrekt többszálas (1600 CB). És még bankot sem kell hozzá robbantani, csak sikerüljön beszerezni egyet. Én most ebben gondolkozom mert a TR vagy 2066 és e közötti árkülönbségből még rakok +32 GB ramot a gépbe, azzal többet nyerek, mint a +2 maggal.
A Ryzen 7 és a TR ár/teljesítményben nagyon durva versenyző, kár hogy nem sikerült kicsit feljebb húznia az AMD-nek!! Tényleg "csak" 3-400 MHz + oc kellene átlagban és akkor nem lenne semmilyen kérdés.
-
válasz
clyvejhamma #243 üzenetére
Köszi
Akkor ezen nem fogok túl sokat rugózni
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
t72killer #242 üzenetére
16 éve vágok, professzionális környezetben, olyat még nem láttam, hogy a nem ECC-s ram miatt a renderelt anyagban hiba lett volna....
A ram hibák jellemzően preview-nál vagy vágás közben jelentkezhetnek. Megakad egy pillanatra (framedrop) vagy ilyesmi, de ez nem befolyásolja a munkát.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
t72killer #237 üzenetére
> a melós rész videófeldolgozás lenne, azaz elvileg minél több mag annál jobb.
Ha "profi" videófeldolgozás ( határidős, fizetős munkák) akkor ECC memórián is érdemes lehet elgondolkodni.
Ez amolyan biztosítás féle - amit az AMD platform lehetővé tesz.
* https://blog.codinghorror.com/to-ecc-or-not-to-ecc/
* https://macperformanceguide.com/blog/2017/20170903_1838-2013MacPro-ECC-memory.html
* https://news.ycombinator.com/item?id=14206635
*http://www.cs.toronto.edu/~bianca/papers/sigmetrics09.pdf
"We find that DRAM error behavior in the field differs in many
key aspects from commonly held assumptions. For example, we
observe DRAM error rates that are orders of magnitude higher
than previously reported, with 25,000 to 70,000 errors per billion
device hours per Mbit and more than 8% of DIMMs affected
by errors per year. We provide strong evidence that memory
errors are dominated by hard errors, rather than soft errors, which
previous work suspects to be the dominant error mode. We find
that temperature, known to strongly impact DIMM error rates in
lab conditions, has a surprisingly small effect on error behavior
in the field, when taking all other factors into account. Finally,
unlike commonly feared, we don’t observe any indication that
newer generations of DIMMs have worse error behavior."Ha hobbi videófeldolgozás, akkor anyira nem fontos az ECC, és akár a "Intel® Core™ i7-8700K " is racionális upgrade számodra.
-
-
válasz
t72killer #237 üzenetére
+ez a teszt sem győzött meg: sok játékban megmaradt a lemaradás a kékektől, egyéb alkalmazásokban kicsi az előny - amit az intel jobb tuningolhatósága esetleg kompenzál
-
válasz
csatahajós #236 üzenetére
Ezen én is rágódom mostanság, váltani kéne a jó öreg 4770k-ról. Az a necces, hogy kéne masszív 2magos teljesítmény (Blizzard csapatjátékok - primitívnek tűnnek, de nagyon kell nekik 2db prociszál), miközben a melós rész videófeldolgozás lenne, azaz elvileg minél több mag annál jobb. Mivel 1db VGA-t tervezek csak, ezért a PCIe szálak száma nem téma.
Videófeldolgozásra ezeket találtam. Adobe Premiere Pro
Ezekszerint azért az 1950x néha még ki is kap az intel 10magosától, szimplán mert a való világban nem tökéletes a sokszálúsítás és picivel magasabb órajelekkel többre lehet menni akár 10magon is, mint 16-tal.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #235 üzenetére
Dettó, plusz a TR4 mellett szólt a jóval több PCI-E sáv is meg az hogy nincs mindenféle hardware kulcsos megkötés a RAID-hez.....
Amúgy Cinebench R15-ben nagyjából a húzott 7900X hoz annyi pontot mint az 1950X alapon, úgyhogy nagy különbség nincs a két CPU között. És húzva a 7900X lényegesen többet fogyaszt.
-
Walter_White
senior tag
válasz
clyvejhamma #234 üzenetére
Igazán nincsmit. Intel 7900X között és 1950X között vaciláltam én is sokáig, aztán végül az 1950X fele hajlottam, nekem nem tetszik az Intelnél az a pasztázás amit használnak a kupak és a mag között.. annyi pénzért amit elkérnek, csinálják meg tisztességesen, lehet másnak nem döntő, de nekem fontos az, hogy ha már kiadok ennyit, akkor ne sajnálják sehonnan az anyagot,hiába öntöm pl nyakon vizzel, ha a hőátadás kupak alatt silány, akkor felesleges volt a vízre is áldozni annyit..
Persze Deliddel már más a helyzet, de én nem szivesen Delidelek egy 300eFt-os procit.... -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
Walter_White #233 üzenetére
Igen, azt olvastam én is, hogy 3.9 körül jön a fal a ryzeneknél. Ezért is az agyalás, mert az AE teljesítmény lenne az elsődleges, ott meg a megahertz számít még mindig!
Köszi a részletes beszámolót!!!
-
Walter_White
senior tag
válasz
clyvejhamma #232 üzenetére
Szia! Én teljesen meg vagyok a rendszerrel elégedve, sokat kellett rá várnom míg megépült, de pöccre indult minden.
Windows is, programok is amiket használok (Adobe család összes tagja - Maya), Bios is bár ez laponként eltérő, Giga Biosában 1 hiányosságot és bugot vélek felfedezni, ami egyenlőre nem tetszik, hogy a legkisebb manuálisan beállítható és fixálható CPU fesz az 1.29V - de pl megnéztem mindent Auton hagytam és a Turbot kikapcsoltam (alapon) 1.04V-ot ad 3.4Ghz-en a lap a procinak, se több se kevesebb. Tehát valószinüleg idővel javítják ezt a fesz skálázhatóságot, de ez lehet más lapoknál nem így van. Memórián csodálkoztam, mert a lehető legrosszabb kitem volt CMK16GX4M2B3000C15 ver5.30 SK Hinyx IC-s (Dual kit) ami köztudott nagyon nem szereti a Ryzen, és sokat filóztam a ram kérdésen, de mondom, ilyen ram árak mellett, tiszta ideg voltam, és eldöntöttem, hogy lesz ami lesz alapon veszek mellé a már meglévő kit mellé még 1 ugyan ilyen Dual kitet. Betettem mind a 4 modult, Quad Channel, hozza a sebességet, XMP Profil aktiválva 2933 c15-ben 1.35V - na mondom megnézem meddig megy el, 3333 már nem ment, 3200-ami bőven elég a Ryzeneknek simán megy még feszt sem kellett emelnem. Proci tuning ezzel ugy voltam hogy - 4.1 a Ryzenek határa ez is rettentő kevés akinek megy, de nem igen éri meg, mert a 4Ghz-n is pl az enyém több mint 1.4V-ot kér, melegszik is rendesen. 3.9Ghz stabil 1.35V-al - ez nem tul sok, hűthető (bár én vizzel hűtöm, kicsit tulméretezve). Ahol 3.9Ghz nem elég oda a 4 sem, lesz elég, 4.1 meg azért nem mert az már hatalmas feszt kér és nem érné meg. Megemlítem a játékot is, nem voltak problémák a futással. -
clyvejhamma
aktív tag
Threadripper tulajokat kérdezném, mik a tapasztalatok, stabil a rendszer? Progikkal szokott probléma lenni?
Folyamatos munkavégzésre megbízhatóan működik?
Előre is köszi a válaszokat!Lassan aktuálissá válik a gépcsere és gondolkozom, hogy mi legyen!
2066/TR4/AM4 között vacilálok.
Kellene a single core (AE-hez, időnként VR játékhoz) és a multi teljesítmény is (C4D, de a 3D-re van minifarm, szóval az nem elsődleges). 3960x-ről (4.3Ghz) váltanék. -
Apucy01
őstag
válasz
Walter_White #230 üzenetére
ez egy barom amúgy is ennek mosogatnia kellene valamelyik vietnámi utcai kajáldában.. nem gépekkel foglalkozni.
-
Walter_White
senior tag
Itt is szinte izomból nyomja bele a menetbe a csavart
pedig 1-est 2-est 3-ast először el kell kapatni, (hülyén van irva mindenhol, mert mindenütt ugy irják, hogy be kell csavarni, az 1-est és csak utána szabad a többit sorba...) utána olyan könnyedén megy bele...
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #228 üzenetére
Igen egyelőre sajnos csak ott ,de bízzunk benne, h ide is lecsorog. Persze ettől nem fognak sorban állni az emberek érte, de ár-értékben így brutálisan jó a cucc.
Igen, még mindig várunk, de legalább mostmár van fix dátum, nov. 2.-án shippelik, úgyhogy még idén lesz belőle valami végre valahára
!
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #227 üzenetére
Amazonon, es neweggen
- am hogy alakul a Monoblock? Varsz meg ra? -
csatahajós
senior tag
Aki eddig kivárt a Threadripperrel, annak jó hír: 880 USD-re esik az 1950X ára
Persze lehet ez csak átmeneti, de ez így elég vonzóvá teszi. A 1920 ára 750re ment most ezzel párhuzamosan.
-
Walter_White
senior tag
válasz
Swiftmendi #225 üzenetére
Szia!.
Thermaltake Core X71-ből a sima változat, de van Tempered Glass oldallal is. Ár-érték arányban, komplett nagy vízhűtéshez, bajnok. -
Swiftmendi
tag
válasz
Walter_White #190 üzenetére
Hali
Meg tudhatnám a kuckód nevét? Így első ránézésre pont ilyet keresek -
Walter_White
senior tag
válasz
SECTORnooB #220 üzenetére
Minuszba kell menni a 3.9-nél. 1 szálas teljesítménye 155-156
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
SECTORnooB #222 üzenetére
Igen, végre az AMD is odatette magát és az egyszálas teljesítmény is meggyőző!
-
SECTORnooB
addikt
válasz
clyvejhamma #221 üzenetére
Értem , bár így is nagyon szépek ezek az eredmènyek
Szép ez a sandys eredmény is jól látszik azért a fejlődése az iparnak. -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
SECTORnooB #220 üzenetére
Szerintem nem. A mellékelt kép a 4GHz-es állapot és ahhoz képest mínuszba jönnek le az említett számok.
Összehasonlításképpen az én 3960x-em 4.3-ra húzva (igaz csak 1600-as ramokkal) ezt produkálja. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Walter_White #219 üzenetére
Tehát 3660 multi és 176 single? Durva nagyon tetszik, nagyon összeraknèk egy ilyet
de nem tudnám mire használni
-
Walter_White
senior tag
válasz
SECTORnooB #218 üzenetére
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Üldöz a kiváncsiság, hogy hogyan muzsikál 3.9-4Ghz környékén az 1950x, single core-on valakit megkérhetnék,hogy csinál egy cinebench single core-t a kedvemért? -
Walter_White
senior tag
válasz
bogarimre #216 üzenetére
Lehet kifogtál egy teljesen halott procit, sőt 99%-ban az lesz a ludas... 2 teljesen más lapnál ugyan az a hiba így a laphiba kizárva, ramhiba is mivel hogy mind a 2 QVL listájában benne vannak a ramok. és az hogy mind a 4 ram hibás lenne annak az esélye 0. így marad a proci.
-
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #215 üzenetére
Hát a tuszkolás az annyiból igaz,hogy az 1 es csavar nem ért le a menetig miután lehajtottam a lemezt.
Csak a lemezt nyomtam meg kicsit erőből újjal miközben a másik ember bekapatta a csavart. Ez a jelenség az MSI nél nem volt tapasztalható. Amúgy vannak fent videók ahol a giga lappal pont így küzdenek mert nekik sem ér le a csavar a menetig.
Szerintem a cpu-ba nehéz kárt tenni mert elég érzetre jól össze van rakva. Meghajlítani vagy hasonlók szerintem igen nehéz lenne.
Az arany részre direkt lett figyelve,hogy ne érintsem.
A ramokat próbáltam már szinte mindenféle slotba.
Lehet véletlenül 4db alátétet forrasztottak a kupak alá AMD ék
Kereten rajta van rendesen már néztem azt is.
Ahol ram van (slot) ott mindig pirosan világít a led az MSI ben. Mintha az hibát jelentene nála, utánanézek. -
Walter_White
senior tag
válasz
Walter_White #214 üzenetére
Esetleg még azt nézd meg hogy a proci teljesen felfekszik a narancssárga müanyag keretre, amiben szállítják ezeket a TR-ket? Nem fogtad \ fogtátok meg a proci arany érintkezőit ?
-
Walter_White
senior tag
válasz
bogarimre #212 üzenetére
CPU behejezés - ez pont az MSI-nél. A Ram is jó helyen van
Jól látom ahol bekarikáztam ott is van 1 ram ugye? ha azt a ramot átteszed oda ahova behuztam pirossal?
Tehát olyan hogy mind a 2 lapnak ugyan az a hibája legyen, mindegyik ram rossz legyen, szinte DOA, annak az esélye szinte a 0-al egyenlő. ott valami a procinál lesz.
-
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #211 üzenetére
-
Walter_White
senior tag
válasz
bogarimre #210 üzenetére
MSI lapnál is ugyan az, bármelyik memóriával bármelyik slotban is legyen? - annak az esélye hogy mind a 4 memória rossz legyen, illetve ez az alaplap is ugyan azt produkálja mint a Giga, 0.0001% - ott a Proci lesz a ludas
a Prociban 2 IMC van, jobboldalon 1 dualos és baloldalon 1 dualos és azok vannak összedrótozva. Jobboldalon is és Baloldalon is kipróbáltad?
-
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #209 üzenetére
Visszavittem, 1 hónapot mondtak a bevizsgálásra. Kicsit mérges lettem és hazafelé vettem egy MSI lapot. Az sem indul,
vagyis indul (ventik pörögnek) de semmi, se kép se hang. Msi ledek azt mondják hol a cpu hol a ram hibás. Mindkét lapnál fent van a listán a ram,hogy megy vele. Mondjuk quad módba sehol nem írták ,hogy jó lenne de mindegy is mert 1db al sem indul
. Ram típusa TeamGroup TED416G2400C16. Indításnál először a cpu led világít majd az elalszik és a ram led kezd el világítani. Itt is megcsináltam a qflash bios frissítést mert az msi is azt írta. Teljes tanácstalanság van. Lassan már 2 konfigom lesz ami nem működik
. Egyenlőre feladom a küzdést mert csak az időmet veszi el a meló meg nem halad. Mondjuk ötletem sincs most mit csináljak mert megint ramot venni már nincs kedvem. Aztán majd azzal sem megy.Sajnos nincs az ismerőseim között senkinek DDR4 es ramja tesztelgetni.Maradt a cpu meg a ram , valamelyik nem akar működni. Valahogy nekem nem akar összejönni ez az AMD konfiguráció
. Azt hiszem megy vissza minden a boltba így vagy úgy és maradok Intel vonalon.Még alszok rá .
-
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #207 üzenetére
Közben megcsináltam megint de semmi,
proci led világít melegszik is a teteje a cpu-nak de semmi kép.
Holnap visszaviszem a boltba. Érintkezőket már néztem de nem láttam semmi szokatlant.
Reméltem hogy a bios frissítés megoldja a problémát de sajna nem. Most d5 hibakód van ha átrakom a memóriát másik slotba.Köszönöm -
-
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #205 üzenetére
Szerintem így csináltam ahogy írtad, max kiszedem megint . Először az 1-es csavart egyszerűen nem lehetett becsavarni mert nem ért le a menetig. Izomból nyomva a fémet a másik ember tudta becsavarni a csavart. Azóta már kiszedtem vagy 2x mert aggódtam,hogy azért nem megy mert nem érintkezik rendesen.Mos tmár 1 emberes :-). Láttam videót ahol pont ez volt a gond, ott is izomból nyomta a pali miközben szentségel. Köszönöm a segítséget, próbálkozok újra.
-
Walter_White
senior tag
válasz
bogarimre #204 üzenetére
a procihoz magához kapsz egy torx kulcsot, azzal kinyitod a foglalatot, majd a sinbe belecsúsztatod teljesen ütközésig a procit, (ekkor kattan egy minimálisat) - majd lehajtod és ott is fog kattani egyet, teljesen ráhajtva. majd a fém részt is ráhajtod a procira, és nem rögtön csavarod 1-2-3 - hanem mindegyiket elkapatod minimálisan (azzal a torxal amit a procihoz kaptál) majd mikor mind a 3 csavar elkapta a menetet, akkor 1-est addig tekered mig a procihoz kapott torx nem kattan (pont így van tervezve, túlhúzás ellen), és igy a 2-est és a 3-ast is. annak a foglalatnak olyan stabilan kell állnia mint a ..
semmi lötyögés.
Ezaz amit irtam,ahova tettem a piros nyilat, hogy oda a kis hézagba be kell pont csússzon a proci.
-
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #203 üzenetére
Nem értem pontosan a kérdést de az biztos,hogy 2 ember kellett a becsavarozáshoz és nekem nagyon lötyögősnek tűnik az egész foglalat de megnézve sok videót szerintem jól csináltam. azért nem túl meggyőző a foglalat.Ahol a 2 csavar van na ott lötyögős és felfelé áll a cpu, gondolom a vas majd leszorítja.
-
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #201 üzenetére
Hello.
Megnéztem a ramokkal, variálhatom ahogy csak akarom a dolgot sajnos ez nem indul.
Max a hiba kód változik, most d5.
Utoljára 286 os időkben volt AMD-s cuccom. Lehet megy a piacra ez is. Vicces ,hogy fél millás cucc nem kompatibilis saját magával :-)
Esetleg más ötlet valakinek ?
Köszönöm az eddigi segítséget is. -
Walter_White
senior tag
válasz
bogarimre #200 üzenetére
nm, Jó lesz az, a memóriára a legérzékenyebb, mikor teszteltem az összes slotot hogy jók-e, akkor jöttem rá, hogy a EPS 8 pines csatitól haladva a 8. - 6. slot majd a 3. - 1. (mindegy melyikben van, de ez az elsődleges) a másodlagos 7. - 5. , 4. -2. ha ezek bármelyikébe rakod nem bootol a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest