- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Milyen videókártyát?
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Drága lesz a terméktámogatáson túl használni Windows 10-et
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Walter_White
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Walter_White #98 üzenetére
ja akkor ennyire elore megvetted a blokkot?
tartosteszteket varom. jelenleg intel SB-E 2011 HEDTn ulok a Threadripper (a legkisebb 1900X is) javitja az osszes olyan problemat ami miatt az 1800X kevesbe tunt jo alternativanak (pciE, mem savszel, keves port ugy altalaban a lapokon).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Walter_White #77 üzenetére
grat! aztan majd teszteket, foleg, hogy Te vizen vagy.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #94 üzenetére
A képlet nem ennyire egyszerű, de annak alapján ami a jellemző kisker haszon a bruttó ár az 1950X-re kb 360-370k HUF-ra várható kezdéskor, ez persze fog lejjebb menni mert ebben már van egy adag újdonság felár is.
Ez az 1000 USD-t 1000 EUR-ban számolják dolog azért meglehetősen elnagyolt és nagyon általánosító, mondjuk h ököl szabálynak elmegy, de azért nem ennyire egyszerű.
Általában véve én inkább azt mondanám, hogy az amcsi 1000 USD-s MSRP az itt Budapesten (1000*aktuális HUF-USD árfolyam)+~10% a kisker haszna + 27% ÁFA., tehát jelenleg kb 260.000+26.000= 286.000+ÁFA és így jön ki a 360-370k attól függően h mennyire tartják a 10%-os saját hasznot az itthoni "csatorna" partnerek (merthogy a disztrik, a nagy halak azok nem 1000 USD-ért kapják, abban már benne van az ő haszonkulcsuk is).
Kis adalék még: eleve nem mind1, h milyen kisker bolt stb. Nem mindneki csak a magyar nagykerektől vásárol, sőt. És nem minden terméket kap azonos beker áron minden kisker, baromira függ attól h a hazai képviselet (ha van) kinek mennyire kedvez és mire ad kedvezményt, persze az eladott mennyiségek alapján. Brand (OEM) gépeknél (én Dell-ben vagyok viszonylag járatos) meg aztán még sokkal sokkal faramucibb a helyzet. Eleve van direkt sales meg indirect sales ország. Aztán az indirect sales országban is ha elég nagy kaliberű a vásárló cég akkor kaphat komolyabb kedvezményeket a beker árból, főleg ha egy adott fix konfigból vesz sokat. Nyilván egy AMD CPU esetén ennél egyszerűbb a képlet, mert abból (sajnos) nálunk nagyon kevés fogy, a közhiedelemmel ellentétben (amúgy nem csak nálunk). Mármost gondolok itt arra, hogy Mo. csóró ország és itt ezért jobb piaca van az olcsó AMD CPU-knak. Az eladások nem ezt mutatják (jó persze a Ryzen hatása még csak most kezd érződni, szóval ez éppen változóban van, de a Threadripper itthon nem lesz soha egy tömegtermék, hiába brilliáns az ár-érték arány, akkor is egy 300-350k HUF-os CPU bőven túlvan az itteni ingerküszöbön.
-
válasz
Walter_White #94 üzenetére
Az 1000 USD az a manufacturer's suggested retail price (MSRP), az az a gyarto altal javasolt vegfelhasznaloi ar. A kiskerek ennel olcsobban kapjak. Itt EU-ban meg rajon meg a vam, afa ezert ennyi az annyi.
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #84 üzenetére
Hali! Szépen előrendeléssel, foglalással szállingóznak a procik is látom már, viszont kalkulálok, és érdeklődnék, hogy most (hátha nagyobb rálátásod van, igy az ismeretség miatt is) Ugye nálunk 1:1-ben váltják USD vs Euro - 1000dollár amit az AMD meghatározott, az itt 1000 euro, tehát az 1000Euro-ra mennyi ÁFA jön rá pluszba? vagy azért 1000 euro mert arra nem kellene rájöjjön semmi, max amit még magának a bolt haszontként rátesz?
-
tipuka
addikt
válasz
Walter_White #91 üzenetére
lassan az egész géphez véletlen jó árban jutottál hozzá
persze az egészet jó olvasni, amit írsz -
Walter_White
senior tag
Giga fórumon, de lehet hogy minden X399-es lapot érint(het)
Windows 10 kékhalálózásának\boot problémák - telepítés közbeni megoldása.
- Illetve a WiFi-t jó ha telepítés idejére kikapcsoljuk, - Win10 telepítés után (lehet ez is csak Gigákat érinti - többi gyártónál nem kutakodtam annyit.) elszállhat BSOD-al netwtw04.sys -el, az a Win10 telepítőbe beépített Wifi Driver miatt van. - vagy Lemezről telepíteni, vagy netről kell leszedni a megfelelőt. -
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #90 üzenetére
Igen az Asuson van, nem szükséges köszönöm, ma egész nap ezt kutattam, és van egy youtubos aki nyitott a giga usa forumában egy topikot ezzel kapcsolatban, és akik oda kommenteltek mindenki igy kapta kézhez a lapot - még antistatikus zacsi sem volt. Amúgy sokan nem olvassák a Manuált, (megnéztem az Asus Manuálját is és az MSI-t is - és ott direkt mutatja is hogy le kell venni az a védőt) viszont se az Asrock, se a Giga Manuálja nem mutatja, ha valami nem stimmelne a lappal, akkor a Manuál is mutatta volna, mivel tételezzük fel, én nem vagyok hozzáértő, akkor "hogy szedem le a védőkupakot ha látom hogy ott van, de nem irnak róla egy szót sem"... Ugyhogy megnyugodtam - bár volt 1 video, és 1 tesztoldal ahol volt fekete védőkupak a sin alatt, de valószinüleg vagy az lehet hogy valamelyik lapra kerül, lehet valamelyik lapra nem vagy-vagy alapon, Vagy ezek még nagyon kezdetleges lapok voltak, és rájöttek hogy felesleges a védő ha van a sinbe helyezett átlátszó védő (ez lenne a leglogikusabb)
Nagyon jó árban jutottam hozzá a Blokkhoz.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #88 üzenetére
Asuson van kupak igen. Csinálok képet ha gondolod.
Grat a blokkhoz, hogyhogy nem vártad meg a full covert?
-
Walter_White
senior tag
Beszeltem az Iponnal, es korbeneztem tuzetesebben, Gigához nem jár az a + socket védő, se az Asrockhoz. Manual se mutatja, ha járna, ugyan ugy mutatná mint az Asus Zenith Extremenél. Lehet vannak forgalomban esetleg kezdetleges lapok gyártás elején még használták ezt a védőt, de már nincs, amugy lehet majd a kesobbiekben ujra alkalmazzák, de oszinten nem latom ertelmét
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
"Két dolog van, ami határtalan:az emberi hülyeség, és az Univerzum...bár az utóbbiban nem vagyok egészen biztos!" A.E.
Milyen jól elszórakoznak rajta...nem baj dolgozunk egy hetet?, aztán veszünk másikat! Mások nyomorából telik...ilyenek készítenek mérvadó teszteket ?!
Üdv
-
Walter_White
senior tag
Irtam nekik, az a biztos. Jeleztem. És megkérdeztem, hogy ez gyártóspecifikus lenne?.. majd kiderül, az a biztos hogy írásban jeleztem, Mailek között ott van mai dátummal. (Ha késöbb esetleg garanciáztatásra kerül sor, ne lehessen azt mondani, de hát Ön hagyta el, keverte el, biztos Önnél lesz, vagy miért nem jelezte, szolt... )
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #84 üzenetére
Meg tudod kerlek nezni, hogy Neked az Asus lapon van vedosapka a foglalaton? Mert most vagy gyartospecifikus hogy tesznek-e ra, vagy az en csomagombol kifelejtették... Nekem csak az atlatszo muanyag keret vedi a foglalatot, ami a sinben van. Neztem videokat, de 1 videonal van csak ott a másik védő, a szürke. (Lehet az még az elsők között lehetett) más videon unbox videon nem látok ilyet.. érdekes.. és a Guide se mutatja csak azt hogy ha felnyitod a foglalatot, kihuzod a védőt a sinből, majd a procit becsúsztatod és kész is. Bár a logikus az az hogy minek az a szurke védő, ha már egyszer el van látva a foglalat azzal az átlátszóval...
Szerinted/szerintetek kérdezzek rá az Iponnál? -
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #81 üzenetére
Utóbbi
Off: Látom már megvan az upgradelt aláírás
BTW nem rakod ki az 5 diskedet egy kis NAS-ba vagy home serverbe és akkor SSD only gép?
-
tipuka
addikt
válasz
bontsd kiiiiiiiii , én nem bírnám ki
nagyon jó vétel volt úgy tűnik, csak minél előbb szerválj bele procit -
Apucy01
őstag
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #80 üzenetére
300k? - Mailben kértél tőlük ajánlatot, vagy ismeretség? mert még nem látok lapot se és procit se a Webshopban náluk.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #79 üzenetére
CPU is Oázistól van, de még egyelőre nincs végleges ár, csak sacc per kb. 300k (meglássuk mennyi lesz aktuálisan a HUF-EUR akkor).
Nem értem egyébként, hogy hogyhogy CPU-ból nincs, máskor új platfromok esetében az alaplap szokott a szűk keresztmetszet lenni nem a CPU...
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #78 üzenetére
Köszi
az Én lapom oktoberig kb, 115eFt-ért jutottam hozzá- alább nem hiszem hogy menni fog, meg belefért a lapra szánt költségbe, gondoltam nem hagyom ott. Addig elérhetőek lesznek bőven a procik, több helyen is, szépen esik majd a kezdőára is.
Te mennyiért rendelted, illetve honnan? a Procit.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Nah grat!
Ahogy látom az EK is készülődik a monoblokkokkal hozzájuk
. Sajnos az én CPU-m csak hó végére jön legkorábban, így addig szépen porosodik a lap a dobozában
...
-
Walter_White
senior tag
Jövh héten már meg kell hogy érkezzenek a lapok, nem csak 2db
1x lattam 230eFt-ert Asrock Taichit, es 270-ert Prof Gamingot, de mikor kommenteltem, hogy a 330Euroból ezt hogy kalkulálták ki, lekerült mind a 2.
Ha 115e- 125eFt kozott megjelenik az Asrock Taichi, akkor lehet lesz egy felszabadult rendelésem, a Gigára. -
Madmax81
aktív tag
válasz
Walter_White #63 üzenetére
Szia
Gondolj csak bele ez kétszer annyi mag mint a Ryzen dupla annyi a tdp ( válogatott darabok de akkor is ) is szóval így érthető a duplázás , de majd a később érkezők darabok lehet hogy jobbak lesznek .
-
tipuka
addikt
válasz
Walter_White #71 üzenetére
de így csak kiröhögik őket az ember
akkor miért nem már 9999999999ft?
valami nem stimmel itt.
-
Oliverda
félisten
válasz
Walter_White #71 üzenetére
Ha nem tudnak árat minek teszik ki...
-
-
Apucy01
őstag
válasz
Walter_White #67 üzenetére
ütős vas lesz az tuti!
-
Walter_White
senior tag
1950X-et tervezem -de meglatom majd mennyiért vesztegetik a Magyar kiskerek. Megvárom hogy tobb helyen is kaphato legyen, mert mig 1-2 hely a max, addig annyit kernek amennyit nem szegyellnek.. 380eFt-ert lattam a Merlinnel, 350eFt ert az Alzanal... 1800X is hasonloan kezdett 220- majd ahogy megjelentek tobb helyen, ugy 180-most meg már 140..
-
Apucy01
őstag
válasz
Walter_White #65 üzenetére
mellyik procit tervezed bele?
-
Walter_White
senior tag
Ahh... 115e es pár száz Ft Iponnál volt egy ilyen ajanlat, lecsaptam rá, 1-2 honapig még pihen majd a polcon, de az ára nagyon jo volt- a lapnál a Határ nálam 130-135eFt lett volna, Többet feleslegesnek tartok, hiszen minden van mindegyiken, ami kellhet.
Asrock X399 Taichiert adnék minimálisan többeta 3 Lanért. -
Apucy01
őstag
válasz
Walter_White #63 üzenetére
szia mennyiért is veszed a giga lapot? itthon [link] ez van ez sem rossz szerintem.
látom bocsi!!!
-
Madmax81
aktív tag
-
Walter_White
senior tag
válasz
#45997568 #60 üzenetére
Én is nagyon szeretem az Asrockot...azokba ha kalapáccsal ütöttem volna a helyére a procit\ramot, még akkor is stabilan müködtek volna. - 3 lapom volt tőlük Asrock 990FX Extreme 9 - H81M-DGS R2.0 - X370 Prof Gaming- most is Asrockot néztem, de kiváncsi vagyok más márkára is, persze nem horror felárral. valószinüleg elírták egy 100eFt-al... Mind a 2-ről jót írtak, Gigát sajnos még nem próbáltam, soha, és nem tudom mennyire megbízható márka - support \ stabilitás \ tuning \ megbízhatóság \ hibásodási arány (tudom ez mindenhol van) terén.
-
törölt tag
válasz
Walter_White #59 üzenetére
Egy normalis vizhuteses lap kellene nekem, mint az ASrock OC Formula sorozata, az vizallo, kemeny OC-t enged, atomstabil egy deszka volt, imadtam. Jovore lehet erdekel egy TR, nagyon vadallat cucc lett, a konkurenciat lemossa a fenebe
-
Walter_White
senior tag
Tudom azt hogy a megjelölt 330Euro - Taichi \ 440Euro Prof Gaming - és 550Euro Zenith sem olcsó, de ezeket az árakat hogy szabják ki
Többe kerül az Asrock mint az Asus
ilyet se láttam még. Berendeltem 115eFt-ért egy Giga Aourus X399 G7-et, 3 év garival 1 hét mire megjön. - és itt lesz a polcomon. - az egy számomra korrekt ár. - annál lentebb szerintem nem fog menni...
-
Apucy01
őstag
Ez sem lesz rossz lap [link]
-
Apucy01
őstag
válasz
csatahajós #50 üzenetére
Az RX vega t ha megküldöd 600W körül eszeik 1 akkor hol van még a cf? és a proci stb stb...
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #49 üzenetére
Sajna az M.2 RAID az szerintem nem is fog működni TR-nél, ez az MCM-es felépítés átka állítólag. Az egy más kérdés, hogy praktikusan ha nem rendszermeghajtónak kell akkor ott a szoftveres RAID a winben (Storage SPaces) ami 90%-os megoldásnak jó.
1000W-is táp elég lesz erre a konfigra, nekem a leírásban lévő dual Xeon-os cucc egy 1080Ti-vel eszik kiterhelve ilyen 600W körül (iAX1500-n a venti nem kapcsol be full loadban sem...)
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #47 üzenetére
Nem sietek vasarolni, nem szeretnek beleugrani rogton mint az 1800X-nál. (Még a M.2-nél a Raid 0 sem mukodik sajnos...) Ha a lapnak nem is,(akkor marad a Taichi vagy a Giga G7) de a procinak mindenképp fog csokkeni meg az ara, 300 korulire saccolom. (1800X is 220-al kezdodott majd 180- most meg 140-150k.) Meg RX Vega64 CF-et is szeretnék, ugyhogy bőven van még mit gyüjteni - 2 körös vizzel- ha az 1000W nem lesz elég akkor 1000W mellé még 1 tápot is be kell szereznem 2 táp 1 házba
.
Alzánál láttam csak... Illetve figyelek mindent. -
tipuka
addikt
válasz
csatahajós #47 üzenetére
megnéztem mit tud ez a lap, és valami brutális...
direkt csak utána néztem meg az árát, aztán egy kisebb szívroham jött rám mondhatni
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #46 üzenetére
Oázis Computer-es a cucc.
Sajnos CPU még nincs, Alza-t nem mertem még bevállalni, de ha más nem marad az lesz
....ha van jobb ötleted forrásra akkor várom
!
Durván nagy a lap az fix, EATX-nek van írva, de szerintem közelíti az SSI-EEB méretet. Cserében van rajta minden földi PC jóság, és a minden alatt értem h amit csak el lehet képzelni 2017-ben
.
Hátuljának a fele pl fém backplate-s, amit nem tudtam, ettől olyan súlya van és oylan masszív a cucc h ihaj. a 10Gb-es kártya is mgelepően súlyos. DIMM.2 jónak néz ki szintén. A chipset borda egy része ugye leszedhető, az alatt van a harmadik M.2. A hűtőborda egy része tükröződő felület.
Sajna az extrák meg a körítés miatt kötve hiszem h érdemben le fog menni az ára 2-3 hónapon belül (de kívánom, hogy úgy legyen).
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #45 üzenetére
Honnan rendelted? Illetve a proci mikor jon?
Most kineztem 2 lapot es vacilalok melyik legyen. Taichi, vagy Giga G7
Asuson is gondolkodzam, de azt a felarat nem szeretnem kifizetni, meg hazat se szeretnek venni E-ATX miatt... (Esetleg ha 2-3 honap mulva lemegy 150-re az ára) -
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #34 üzenetére
Megjött a lapom, naggyon durca! Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a legkomolyabb AMD CPU alá való deszka amit valaha láttam, az Asus odatett apait-anyait. Meg merem kockáztatnih az utóbbi 10-12 évben (az Athlon X2-k fénykora óta) most először van a csúcs Intelhez való lapokkal egy szintű AMD-s lap.
Mostmár csak azt remélem sikerül kifogni egy jobban OCzhető 1950X-et
....
-
Sonja
nagyúr
Ezt fájt nézni.
-
Z_A_P
addikt
Vajon az TR4 socket is legalabb addig lesz tamogatva mint az AM4?
Aki 1800x-en gondolkodik, erdemes lehet megfontolnia az 1900x-et.
Mert ha jol ertem, akkor az 1900x az kokemeny $50-el tobb mint az 1800x (550 vs 500).
Persze az alaplap is dragabb, de megiscsak egyik a belepo, masik a csucs az adott platformba. -
tipuka
addikt
válasz
Walter_White #39 üzenetére
lehet a palimadarat várják, vagy csak úgy vannak vele, aki nem tud várni, fizessen csak...
-
tipuka
addikt
válasz
csatahajós #36 üzenetére
mondjuk, ha van rávaló, akkor miért is ne , nem?
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #32 üzenetére
Grat, kiváncsi leszek majd. Amúgy én is igy vagyok a márkákkal, ami bevált azt nem igen bolygatom..
Én is néztem a Zenith Extremet, - vannak olyan funkciók amiket nem használnék ki, és igy mérlegelve, azt a ugymond minek fizessem ki. + sajnos bármennyire is hihetetlen E-ATX nem fér be a Thermaltake Core X71-es házamba, vagyis befér, de akkor a kábelkivezetéseket eltakarja... faragni meg sok kedvem nincs hozzá. Mert ha visszamennék ATX-re akkor elég csunya lenne...
tudom nem látszik, de nekem ott lenne a gondolataimban
...
-
Oliverda
félisten
válasz
csatahajós #29 üzenetére
Mire fogod használni?
-
csatahajós
senior tag
válasz
Walter_White #31 üzenetére
Asus Zenith Extreme, és nem nem az RGB miatt
. Szimpi az oldalra kihozott 2 X 8 tű, a DIMM.2 slot , meg a connectivity hátul. Valljuk be vizuálisan se néz ki rosszul. Plusz egy érv nálam, hogy valószínűleg az EK ehhez fog legelőször monbolokk-ot csinálni. Ami nálam még pluszba szól az Asus mellett, hogy mindig is Asus lapjaim voltak így kicsivel jobban fekszenek mint bármi más, de amúgy a Taichi tényleg szimpi lenne 2. választásnak.
CPU egyértelműen az 1950X, nem szeretnék lejjebb lépni magszámban, viszont jó lenne a nagyobb órajel meg modernebb uarch.
RAM-nak valami GSkill lesz, 3200 CL 14 a cél, majd meglátjuk mit lehet kapni, ahogy elnézem csak az RGB-s kiteket főleg. Egyelőre 32GB, mert többre nem lesz zsé.
-
Walter_White
senior tag
válasz
csatahajós #29 üzenetére
Te milyen lapot valasztottal hozza? Illetve milyen procit szeretnel? En meg varok vele nem akarok rogton beleugrani...
En amit kineztem az Asrock X399 Taichi+1950X de amig ilyen ram arak lesznek addig marad az elozo konfigombol a 2x8GB Dual kit..sajnalok a memokra kiadni 50%os felarat.. -
törölt tag
Mentem, varom a tulajokat es az eredmenyeket
-
csatahajós
senior tag
-
füles_
őstag
Summit Ridge, mint a processzorlapka. Tudtommal ugyanazt használják a Threadrippernél, mint a sima Ryzeneknél. Vagy a kisebb Ryzeneknél a Summit Ridge mást is jelent a processzorlapka nevén kívül, ami Threadrippernél megváltozott? Nem teljesen értem.
Egyébként én beleegyezek a topik nevének megváltoztatásán, felőlem nyugodtan lehet kérelmezni.
-
Oliverda
félisten
A cím nem teljesen oké. Egyrészt a procik kódneve is Threadripper, tehát a Summit Ridge itt nem játszik. Másrészt szvsz felesleges beleírni a címbe az összes típust, mert ha még kiadnak kettőt, akkor már hülyén fog festeni.
Ez így rövidebb, egy sorba is kifér:
AMD Ryzen Threadripper 19*0X "Threadripper " (TR4)
-
Walter_White
senior tag
Az enyemet (6700K) egy kompakt pumpaleallasa megolte a memoriavezerlojet,vagy valamit mert folyamatosan fagyott...
Illetve volt mar akivel beszelgetesem soran halott volt a proci, vagy a memoriak nem ugy mukodtek, ami a vezerlore volt visszavezetheto, mert mem-lapcsere utan csak maga a proci maradt. Tudom, ne parazzak, de elovigyazatos vagyok -
awexco
őstag
válasz
Walter_White #20 üzenetére
Ahány embert ismersz akinek szar volt a procija ?
Többi alkatrésznél egyértelmű .
-
awexco
őstag
180W os tdpvel érdekes lesz meddig pörgeti ki az AMD az 1900X -et
Lehet a leginkább gémre való proci lesz a TDP kerett miatt .
-
-
awexco
őstag
válasz
Walter_White #17 üzenetére
ez forintosítva 315
-
Walter_White
senior tag
Oktoberre-Novemberre csak lemegy az ára az 1950X-nek, olyan 290-300-ra. Mellé egy Asrock Taichi lap. Nagyon maximum 450-bol meg akarom úszni. Memoria 2x8GB - addig jo lesz amig le nem mennek az árak... Memoriara sajnalom kiadni azt a felarat...
-
Televan74
nagyúr
Alza -s árak. [link]
-
Apucy01
őstag
THX füles!!!!
-
arnoldito
senior tag
UP! Hogy vissza találjak.
-
Apucy01
őstag
válasz
->Raizen<- #9 üzenetére
valószinüleg igen sőt biztos... "kerestem a videót de már nem találom.....
-
Apucy01
őstag
válasz
->Raizen<- #3 üzenetére
Láttam rólla videót nagyon drága nem lehet majd hiszen a ryzen 1800x a nyakában van sőt itt ott el is püföli..
-
awexco
őstag
válasz
->Raizen<- #3 üzenetére
-
füles_
őstag
válasz
->Raizen<- #3 üzenetére
Az indulóárakat kifelejtettem:
1950X: 999 dollár
1920X: 799 dollár
1900X: 549 dollárszerk.:
Azt sajnos még nem tudjuk, mert még nem jelent meg. De én indulóárnak olyan 180-190e Ft-ot tippelnék, ami később beállna 150-160e Ft környékére. -
->Raizen<-
veterán
Zsír topic!
8 magos mennyi zsé? magyar forinttal sarcokkal együtt?
-
füles_
őstag
2017 augusztus 10. napján tette elérhetővé az AMD a sokak által várva várt Ryzen Threadripper (U)HEDT processzorcsaládot, ezen belül is egyelőre még csak a két legnagyobb modellt, az 1950X-et és az 1920X-et, de augusztus végén érkezik a legkisebb Threadripper is, az 1900X személyében.
Ezekben a processzorokban rendre 16, 12 és 8 mag aktív, mindegyik támogatva az SMT technológiát, aminek köszönhetően a feldolgozószálak duplázódnak a magok számával.
A processzorlapka továbbra is a kisebb Ryzenekben is használt Summit Ridge, ami a GlobalFoundries 14nm-es gyártástechnológiáján készül. Ebből a Summit Ridge lapkából viszont most nem egy, hanem két darab lapka van a PCB-re integrálva, amelyek az Infinity Fabric interfészt használják az egymás közti kommunikációra.
Ugyanúgy, mint az eddigi összes Ryzennél, az IHS-t itt is forrasztotta az AMD.
Ezeknek a monstrumprocesszoroknak a fő célpontjuk a tartalomgyártás, kép/videó renderelés, streamelés és minden olyan feladat ami ki tudja használni az irdatlan mennyiségű végrehajtószálat, amit a Threadripper processzorok nyújtanak.1950X
Processzormagok száma: 16
Feldolgozószálak száma: 32
Alapórajel: 3.4GHz
Maximális turbóórajel: 4GHz
Maximális XFR órajel: 4.2GHz
L1 Cache mérete: 1.5MB
L2 Cache mérete: 8MB
L3 Cache mérete: 32MB1920X
Processzormagok száma: 12
Feldolgozószálak száma: 24
Alapórajel: 3.5 GHz
L1 Cache mérete: 1.125MB
L2 Cache mérete: 6MB
L3 Cache mérete: 32MB1900X
Processzormagok száma: 8
Feldolgozószálak száma: 16
Alapórajel: 3.8GHz
L1 Cache mérete: 0.75MB
L2 Cache mérete: 4MB
L3 Cache mérete: 16MBÁltalános specifikációk
Platform: X399
Szorzózármentesség: Igen
Gyártástechnológia: 14nm LPP FinFET GlobalFoundries
Foglalat: sTR4
PCI Express lane-ek száma: 64
TDP: 180W
Maximális hőmérséklet: 68°C
Maximális memóriasebesség: 2667MHz
Memória interfész: DDR4
Memóriacsatornák száma: 4
Támogatott technológiák: AMD SenseMI, AMD Ryzen Master Utility, AMD Ryzen™ VR-Ready Premium, Virtualization
Támogatott utasításkészletek: SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1/4.2, AES, AVX, AVX2, FMA3, AES, SHA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- E-roller topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows Insider Program
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest