Új hozzászólás Aktív témák
-
zsid
senior tag
Azért nem egészen. A Threadripper 1920x-nél ott a 12 mag és a 64 PCIe csatorna és a 4 csatornás memóriakezelés
Ha szeretnél egy SLI/CF rendszert meg esetleg némi NVMe RAID-et akkor oda a Ryzen 7 20db PCIe csatornája kevés lesz. Egy 1920x utód 12db zen+ maggal, jobb energiahatékonysággal és magasabb turbóval pont jó lenne valamire. Ez a huszon-harminc mag nekem már nagyon felesleges, de a jóárúsított 12-esnek örülnék.
-
BandiT85
aktív tag
Valószínüleg attól, hogy kiszedtem-beraktam a procit, jobb ötletem nincs, semmilyen komponens nem változott amúgy.
Tokozás meg úgy érzem eléggé hülyebiztos, volt már dolgom pár procival, de ez tényleg nem lehet rosszul, vagyis rosszul illeszkedve berakni. Súlya az mondjuk van, de ezen kívül tényleg semmi nehézséget nem okoz egy TR beszerelése.
Volt egy külföldi kolléga, akinél kb ugyanez volt a tünet, azt hiszem 5 különböző memória és 5 különböző lapot kipróbált, és végül a proci cseréje hozta meg a várt hatást. És volt egy hozzászóló, aki kérdezte, hogy nem-e próbálta újra ki-be rakni a procit, de nem próbálta, kapott egy újat és azzal jó lett minden.
Na mindegy, most már csak ki kell találnom hogy fognak menni 3000-ren, és akkor minden f@sza.
-
rambustibi
őstag
-
Nem tudom mikori volt a dummy-s infó, ez szeptemberi cikk. Persze kérdés még, hogy lapkán belül rendesen be vannak-e drótozva, de ha már egyszer ennyit vesződtek a lapkák elkészítésével, kétlem, hogy a lábakhoz való kivezetésen spóroltak volna...
Új alaplapgeneráció kell, és remélhetőleg 24-36magos asztali TR-ek is. Sajnos utóbbira nincs nagyon sok esély, az intel kifulladt, nem valószínű, hogy a 18 magos Skylake-X-nél nagyobb szörnyet dobnának piacra a közeljövőben. Már az is 500W körül eszik rendesen meghajtva
-
-
Ez itt a kérdés... A tesztek szerint a kevésmagos 7900x még alapon járatva se mindíg marad le az 1950x-től, hiába a szép elmélet és a csilivili cinebench eredmények. Amúgy errefelé Ny-€pában kb 30%-kal fizetnék többet a 7940x-ért, mint az 1950x-ért.
#249: Jogos
#250: ha mind a 16 mag ténylegesen 4GHz-en nyúzódik, mennyit eszik? -
clyvejhamma
aktív tag
Én azt néztem, hogy az a 2-300 Mhz, amivel a sokmagos Intelek jobbak az nem hoz igazán nagy előnyt.
3.8-4.0 a Ryzen 7 határa, általában a TR-ek többsége megy ennyit mert az infók szerint a legjobb ryzenekből válogatják őket. Az inteleknek szerintem "csak" 4.7-5 GHz környékén van akkora előnye (egy szálon), hogy érdemes legyen azt venni.(#246) t72killer:
A TR-ek viszont OC mellett is normális hőmérsékletűek, egy 400k-s procit én sem hasítanék ketté. -
-
Szerintem is-is. Nem rég megjelent az AMD FCH-hoz egy AHCI vezérlő, ami a 7901-es Device ID-t támogatja.
https://www.vmware.com/resources/compatibility/detail.php?deviceCategory=io&productid=42109&deviceCategory=io&details=1&releases=367&DID=7901&page=1&display_interval=10&sortColumn=Partner&sortOrder=Asc
Nekem viszont az alaplapban 7904-es a DID, szóval valószinüleg ezért bizonytalan a működése. Érdekes, mert kb. 10-ből 1x betölti a drivert.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest