Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen digitális videókamerát?
- Androidos fejegységek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumee
őstag
4x8GB SR = 2x16GB DR legalábbis rankok tekintetében, ezért is állnak az fps-ek közel egymáshoz, viszont a 4 modulra sok alaplap háklis bizonyos órajel/timing felett.
Talán ez a két videó a "legpontosabb".
[link] [link]Átlag fps-ben nem sokat számít a DR, minfps-ben és fps drop-ban már érezhetőbb a különbség. FPS drop-ot kifejezetten érezni ugye.
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz fudi2002 #28344 üzenetére
Ja, a 2xDr vagy 4xSr ugyan az ebből a szempontból.
Az a "gond", ahogy látom az új Intel gen. imc sávszélben húz nagyon szép kis pluszokat Dr ramokkal, ami zen2-nél erősen limit alatt van inf. fabric sávszél miatt. Ha így van, akkor sajna itt nem várható olyan mértékű plusz teljesítmény, persze azért nem mindig a netto max. régió játszik, olyankor azért nyitva az a kapu. Bár ez csak megérzés, azért nagyon szívesen kipróbálnék több okból kifolyólag is egy 4x8 -as ram leosztást. Filózom még 2 Loki-n néha. Meglátjuk, egyelőre sem esély, sem kényszer nincs hw változásra komolyabb szinten, szóval óriási nyugalommal szemlélem a világot.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
mozso
senior tag
Csomó játék tesztje 1080p és 1440p-ben az alábbi komponensekkel:
Operating System : Windows 10 Pro 64 Bit
CPU : AMD Ryzen 7 3700X @4.0GHz (Gigabyte X570 GAMING X)
GPU : NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER 8GB @Stock
RAM 1 : Corsair Vengeance RGB Pro Series 1 x 32GB DDR4 3600MHz
RAM 2 : Corsair Vengeance RGB Pro Series 2 x 16GB DDR4 3600MHz
RAM 3 : Corsair Vengeance RGB Pro Series 4 x 8GB DDR4 3600MHzTeszt itt:
[link]Ahogy néztem sokszor a 4x8GB SR volt a leggyorsabb azonos RAM sebességnél. Vannak esetek, amikor a 4x8GB SR minimum FPS alacsonyabb, de az átlag FPS meg magasabb, mint a 2x16GB DR. Ezt más összehasonlításnál is láttam már.
-
rumkola
nagyúr
válasz fudi2002 #28340 üzenetére
Most nekem single rank memók vannak bent dual channelben, de az itt írtak hatására hétfő este megnézem ugyan ilyen dual rank modulokkal, kíváncsi vagyok.
A 2 modul ellen a 4 modul mind single rank semennyit nem hozott 1440-ben, R3600 AC OC 4300Mhz-n RTX2070 mellett. Most megnézem ezt a dual rank hülyeséget, gyanítom, hogy itt sem lesz semmi különbség.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Aztán meg jönnek az ilyen városi legendák....
Nem a sok fail miatt adta meg magát, hanem mert valamit csúnyán elrontottak a beállításokban. Azért ez nem olyan dolog, hogy ész nélkül beállítgatsz dolgokat, aztán meg szidod a BIOS-csipet, hogy elromlott. A tuning megkövetel némi utánanézést, ha az ember nem akarja kiengedni a füstöt a csipből. Ugyanez igaz itt is, akár PBO, akár allcore, azért nem árt józanul megválasztani a beállításokat. -
-
weri
senior tag
válasz wwenigma #28325 üzenetére
En is ezt probaltam reggel elmondani...
A masik problema ezzel a tesztelgetessel hogy nem csak en, hanem mas ismeroseim is jartak ugy alaplappal hogy a sok fail utan egyszeruen megadta magat a bios chip a sok clear mos miatt vagy isten tudja. Jellemzoen gigabyte es msi lap volt.Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
fudi2002
veterán
válasz Gyuri27 #28336 üzenetére
[link] Parancsolj, erősen gpu limites környezetben ratyi felbontásnál látható. Hogy kinek mi mit ér meg, ezen persze lehet vitázni, de van előnye.
Ui: itt a 3600cl15 megközelítőleg xmp közeli subokkal, azóta meg lett hergelve rendesen ami hozott még pluszba. Nem egetrengető, de javult itt-ott.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
Alpi, Recska és Arabus.
Titeteket kérdezlek főként. Valamelyikőtök látta már az érezhető hatását a dual ranknak zen2 platformon? (én nem használtam párhuzamosan, de nem látom a nagy áttörő eredményeket drnél sem aidában, sem pedig a winrar stb teszteknél, amit a single rankom ne ugrana meg)Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
scream
veterán
válasz MPowerPH #28333 üzenetére
"Azok az emberek, akikrol beszelsz, nem forumoznak"
Ez nem igaz, mert én is itt vagyok, régebben érdekelt volna sok időt eltölteni mindenféle tuninggal, de mára se kedvem, se időm (sokkal többminden hasznos dologgal lehet tölteni az ember idejét) ilyesmivel foglalkozni. Azt szeretném, hogy amit megveszek, azt berakom, működik, tudom használni (alapbeállítások mellett, nem kell keresgélni, hogy hogyan mit és mire kell állítani) és örülök. És szerintem ezzel nem csak én vagy csak 1-2 ember a fórumon van így.
Én azért jöttem ide, mert beraktam, és AMD laikusként (előtte sose volt) meglepődve tapasztaltam, hogy igen nagy fesz mellett (1.3V körül, PBO és mostmár tudom, hogy nem gond) boostolt 4.2-ig és idle 65 fok volt - és ez számomra nem ütötte meg a "berakom és működik" szintet, így emiatt kénytelen voltam időt és energiát szakítani rá.
Most 4.3GHz AllCore-nál járok, így idle 45 fok 1.2V mellett. Nem örülök, de ezzel ki tudok békülni.
Közben volt egy alaplap + RAM cserém (B450 Aorus M + 3200MHz 32GB Aegis-ről B550M Mortar + 3600MHz Trident Z Neo-ra), hogy esetlegesen ezzel jobb eredményeket tudok elérni - ami igazából igaz is, mert az Aorus M-ben jóformán semmit nem lehetett állítani - de a RAM-mal nem fogok szüttyögni - nézzem ki, hogy milyen die, utána DRAM calculator - megérteni hogy működik, mit befolyásolnak az adott timing értékek és aztán az alapján nekiindulni a try-fail-nek. Nem igazán vonz, mégis itt vagyok - bár leginkább még mindig a magabiztosságom hiánya és a - számomra - magasabb hőfok miatt.
Amúgy tetszik ez a 3600, bár nem gondoltam, hogy ennyi mindenre kell majd figyelni, meg ennyit kell bűvészkedni hozzá, hogy ne süssön (oké, az a hő már a bordára már csak kis részben jut át). Emiatt azért nagyot csalódtam - persze lehet, ha Intel is már 7nm-en lenne és arról jönnék, ezt normálisnak élném meg.
Most, hogy jön majd a Zen3, lehet megnézek egy 5600X-et (geekbench-en néztem, kb 3700X szintjét hozza), hogy az milyen lesz ilyen szempontból (bár oda már lehet megint kéne vagy venni 4000MHz-es RAM-okat vagy a Z Neo-kkal próbálkozni (a fent leírt utat járva), de ha odakerül a sor, akkor lehet inkább a vétel mellett teszem le a voksom, mert több pénzkiesést jelent megtanulni és végigtesztelgetni, mintha csak simán megvenném a 4000-es kitet. Vagy megvárom a Zen3-at és apróról veszek egy 3700X-et - bár lényegi hőmérséklet javulásra ott sem igazán látok esélyt. Vagy marad ez a mostani. Másik táborból meg néztem, mit tudnék hasonló áron kihozni (B460, meg 10700F 3000-es RAM-okkal), de teljesítményben meg elmaradna.
Szóval nem is igazán tudom mihez lenne érdemes kezdenem.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz MPowerPH #28333 üzenetére
Azért ne sarkítsunk. Szerinted, itt mindenki azért olvas és ír, hogy az utolsó cseppet is kicsavarja a modulokból? Ez még mindig nem a RAM tuning topik. Itt is vagyunk szép számmal, akik pattintanak egy XMP-t, és ha csak nincs gondjuk, úgy használják. Csak nézd meg, mennyien írnak ide, és mennyien vannak közülük, akik DRAM calccal játszadoznak. Arányokat kell nézni, ne abból indulj ki, hogy Téged speciel érdekel az utolsó 5 százalék elővarázslása is a rendszerből, mégpedig bármi áron. A legtöbb idejárónak erre se ideje, se a technikai tudása nincs meg. Köztük például nekem se nagyon, pedig rendszeresen olvasom a topikot. Peace!
@Gyuri: "Hanem mikor randomjózsinak leirjuk azt, hogy vegyél xy 3200 ramot mert az megy 3600-on".
Maximálisan egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz Gyuri27 #28314 üzenetére
Nem vitatom, hogy van némi baj nálam ram téren.
Csak arra szerettem volna némileg rámutatni, hogy az a kis specifikációt tartalmazó matrica sokkal kevésbé tech. alapon kerül kiválasztásra sok esetben, mint amennyire gazdasági.
Az a gond, hogy mint sok más, ez is fillérekből gyártódik. Van egy nagy gép, fossa ki a cuccost, nénik, bácsik meg szedegetik serényen.
Akár csak valami egyszerűbb binnelés is óriási plusz költség, ami így aztán tényleg csak végszükség esetén képzelhető el vagy akkor, ha vételáron szépen vissza tudják szívogatni a lóvét. Elég csak egy-két G.skil kittre gondolni, pl a 3200C14 ami sose lett olcsó, stb.
Pár szerencsés helyzetben, egy-egy chip, ami potensebb mondjuk órajelre, pl. az emlegetett Micron rev. E bekerül a gyártásba és gazdasági okon szépen cimkézik is felfele 3200-asnak, stb., de mivel Ők is tudják, hogy megyeget szépen, ezért itt még eszük ágába sincs binnelni, így egy alsóbb sávba marad jó áron a cucc ! Cserébe szépségesen szép tartalékokkal kecsegtet !
Ezek után egy kis csoport, aki hajlik kis próbálkozásokra, tesztelgetésre és (!!) a kellő információ birtokában van a chip-ekről. Mert sajna, néha agyhalál kideríteni, hogy egy-egy kit, pontosan milyen ic-vel is van szerelve, milyen típus is pontosan. Ergo igen, igazad van, hogy van jó néhány szűrő, amin mind át kell menni, hogy releváns legyen ez az egész.
Viszont az információ birtokában lenni, minél többnek az a világon a legjobb dolog. Aztán ezek tudatában dönteni. Én csupán ezt szerettem volna közölni, semmi több !
Nem kívánok senkit becsalizni, hogy kezdjen ram birizgálásba vagy semmi ilyesmi.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
MPowerPH
félisten
Azert van a forum. Aki itt teszi fel a kerdest, az azert van, mert erdekli, kivancsi azok velemenyere/tapasztalatara, akik ertenek a temahoz. Magyaran probalja a legjobbat kihozni a lehetosegeibol.
Azok az emberek, akikrol beszelsz, nem forumoznak, hanem bemennek a legkozelebbi boltba, es megveszik a legolcsobbat, amire a legnagyobb freki van irva.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
addikt
Az igaz, de az is igaz, hogy aki ide jön, az túlnyomó részt nem a bepattintós fajta vagy a bepattintás után nem úgy működik, ahogy szerette volna. Én se értek a mem oc-hoz, de kiszenvedtem a 3200mhz cl16-ból a 3600mhz cl16-ot, mert nem akartam venni 3600-as kitet, ha már ez meg volt az előző konfigból. Aki nem akar szenvedni vele, természetesen van könnyebben járható út is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Srácok, én egyetértek Gyurival. A legtöbb user még a DIY piacon is olyan ,hogy megveszi, bepattintja, XMP-t állít, és csecs. IT-ben dolgozom, de a közvetlen kollégáimtól se lehet többet elvárni ennél, némelyiktől még ennyit is kár... A memória tuning ráadásul ezer sebből elvérezhet, sokkal komplexebb, mint egy CPU tuning alapszinten is. Az más kérdés, hogy egy táblázatot átnézni a jobb választásért nem nagy kunszt, feltéve, hogy tudod, hogy van ilyen. Állítom, hogy az említett kollégák azt sem sejtik, hogy van egyáltalán SR / DR, még a CL értékekkel sincsenek tisztában. Mondhatni, hogy ez az Ő szégyenük, de ha ők szakmabeliek, szerintetek mennyit ért ehhez egy Random Józsi? Ilyen szempontból jobb, ha eleve olyat vesz, amihez már nem kell nyúlni (csak lehet).
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz wwenigma #28325 üzenetére
Ezt senki nem vitatta, hogy az a legjobb, ha megveszed és működik. De ennek semmi köze nincs a SR - DR kérdéshez. A DR kitet ugyanúgy megveszed, elindítod és gyorsabb, mint azonos órajelen a SR. Ilyen egyszerű. És főleg semmi köze ehhez a személyeskedő, kötekedő stílushoz, ami nem szakmai topikba való.
A fórumtárs rényeket írt le, tesztekkel alátámasztva, erre nem így illik válaszolni: "Nekem nem a duma kell. Mert ül valaki és mondja az okosat. Az fasza. Csak egyenlő a 0-val."
Ez semmi más, mint vegytiszta flame.[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
Ha nem baj leírom én is a véleményem ebben a SR vs. DR témában.
A DR valóban nagyobb teljesítményt ad, azaz tényleg több lesz tőle az FPS és nem kerül többe az SR-hez képest, csak utána kell járni/olvasni a megfelelő típusnak.
Viszont azt is le kell szögezni, hogy ez egy win more szituáció, azaz ha a jelenlegi setupoddal is jól fut minden, akkor kapsz egy pici ingyen extrát, de ha pl. van egy harmatos VGA-d, akkor ez sem fog csodát tenni. Arról nem is beszélve, hogy játékokban 1440p-ben még kissebb ez az előny, 4k-ban meg kb. nulla.Az említett Hardware Unboxed videó alapján 1080p maximum beállítások mellett egy 2080 Ti + 3900x társaságában az alábbi pluszt kapjuk DR ramok esetén SR-hez képest:
COD:MW
Min FPS: +1 (+0,7%) Átlag FPS: +2 (+ 1.1%)F1 2019
Min FPS: +0 (+0%) Átlag FPS: +0 (+ 0%)Shadow of the Tomb Raider
Min FPS: +1 (+0,8%) Átlag FPS: +0 (+ 0%)AC: Odyssey
Min FPS: +3 (+4,9%) Átlag FPS: +4 (+ 4,4%)FC New Dawn
Min FPS: +3 (+3,75%) Átlag FPS: +2 (+ 1,9%)World War Z
Min FPS: +15 (+9,3%) Átlag FPS: +5 (+ 2,3%)Szóval érdemes azonos árkategórián belül a DR típust választani (vagy 4 SR modulos kiépítést), mert minden extra mókolás nélkül kapsz egy kis plusz teljesítményt. De ez az extra teljesítmény annyira nudli, hogy ezen nem éri meg egymásnak esni.
-
MPowerPH
félisten
válasz fudi2002 #28326 üzenetére
Nem DR -t kit -ed van/volt Crucialbol?
De, ahhoz. Irtam is, hogy teli talalat volt, a vegen orultem is neki, hogy nem DR, mert igy nem volt gond a magas frekvenciaval.
wwenigma: Gyuri27 Zen 2 user jelenleg? Csak mert en bannolva lettem anno a topikbol, hogy ugyan ne szoljak mar olyanhoz hozza, amivel nincs tapasztalatom. Ugye meg emlekszel?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
addikt
válasz MPowerPH #28324 üzenetére
Az a baj, hogy ez a dolog már régebbről indult egyes emberek közt.
De innentől meg van húzva a határ, nem lesz kivételezés részemről, és nem amiatt, hogy kinek van igaza, hanem, hogy ki hogy fog beszélni a másikkal.
Ezért megkérek mindenkit, hogy egyértelműen próbáljon fogalmazni, nehogy félreértés miatt menjen a pihenő. Szarkasztikus megjegyzéseket kerüljük.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Gyurinak is rohadtul igaza van mert vagy megveszed boltban, berakod és működik, vagy veszel valamit amit utána brennolsz és működik jobban.
Az emberek nagy részének igenis az kell hogy megveszi és brennolas nélkül működni fog. Tehát ismételten, ne azért legyen már támadva mert egy tök alap hozzáállást preferált. Le lehet írni hogy ez meg ez így megy így brennolhato DE mellette oda kell tenni hogy ez rizikós és ráadásul pl alaplapok memória alrendszerének vezetekelesetol is függ hogy hogy fog viselkedni.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Mumee
őstag
válasz Create. #28322 üzenetére
Az én gondolatmenetem eleve a 32GB-os kitekből indult ki. A 16GB-os kitek esetén, ahol a DR nem opció egyetértettem Gyurival. Hasonló áron kap 3600/3733mhz kit-et a laikus vásárló (nem akar BIOS-olni).
32GB kit esetén egyszerűen butaság a véletlenre bízni, hogy SR vagy DR laikus vásárlóként is, főleg hogy jellemzően nincs felára.
Aki 5e Ft-on is árérzékeny az meg vegyen 3200mhz 32GB DR Aegis-t 40e alatt, az is jobb minfps-ben mint CL18-19-22-22-45 3600mhz SR, avgfps-ben meg kb. egy szint.Én szépen fogalmaztam végig. Mások nevében nem tudok nyilatkozni.
Mútlkor írtam egy másik topikban egy szép összefoglaló hozzászólást, ahol 2-3 embert elküldtem "melegebb éghajlatra", finoman fogalmazva, az ottani pihenő elég volt egyelőre, kiéltem a negatív erőket magamból akkor és ott.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz MPowerPH #28320 üzenetére
Akkor ez esetben, ha nem drágább és ténylegesen valós előnye van, akkor nem szóltam. Mondom én nem vagyok otthon a témában.
De azt értsétek meg, hogy lehet szépen fogalmazva, piszkálást mellőzve is kommunikálni. Ez mindenkire vonatkozik. És ezzel van a fő baj, hogy egy idő után elfelejtkeztek arról, hogy annak semmi értelme nincs, ha lekezelően akarjátok a saját igazatokat bizonyítani.
Azt meg nem akarom, hogy a ram-os téma ki legyen zárva a topikból teljesen vagy ezt szeretnétek?
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Create. #28317 üzenetére
Szerintem most hallgass Mumee -re, mert, mert csak segiteni akar. Szvsz valotlan infot akar megcafolni, tenyekkel alatamasztva. Ebben nincsen semmi rossz. A masik oldalrol ellenben mindenfele szakmaisagot nelkulozo hsz -ek tomkelege zudul a topikra. Es meg mindnig nem tiszta, hogy egyaltalan Zen -t hasznal e?!
mod: Nem dragabb a dual rank.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
addikt
Ezt értem, viszont ezt meg az ár fogja behatárolni, hogy belefér-e az árba vagy sem. Én ebben a témában nem vagyok otthon, de gondolom a dual rank drágább. Illetve ez már annyira mélyre menő dolog, hogy átlag felhasználót nem biztos hogy érdekel, hogy a min fps is akár 10-20fps-el több a 100+os tartományban. Pl sajátomból kiindulva, aki csak singlepayerrel játszik, nem érdekel, amikor full vga limittel játszok, hogy fhd-ban 100-ról beesik 80-ra az fps. És nincs stutteringem így sem.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Create. #28317 üzenetére
Részemről egy ideje már a Dual Rank valós előnyeiről próbálom csak meggyőzni és az nem OC, nem kell hozzá biosba menni és többet segít, mint akár egy 3600mhz-es kit, mivel pont a legzavaróbb minfps "stutteringeket" csökkenti és ez nem szempont és preferencia kérdés.
Ahogy az sem, hogy rengeted 32GB-os kit random, hogy SR vagy DR, így az egy nagy előny, ha van olyan kit amit fixen lehet tudni, hogy DR.Mivel ismétlem, hogy a DR előnye nem preferencia és nézőpont kérdése, így nem vagyok hajlandó elengedni a témát, mert az ilyenek elengedéséből jön később az, hogy a Gyuri-hoz hasonló felhasználók ajánlanak SR 3600mhz kitet nem ügyelve arra, hogy a DR többet ér felhasználói élmény szempontjából (minfps), az esetleges egyéni tuning pedig mindezeken felül áll, hozzátéve hogy az XMP is OC és nem garantált működés minden körülmények között.
-
addikt
Most már tényleg fejezzétek be. Úgy hiszem hagytam elég időt meggyőzni egymást. Ez láthatóan nem fog sikerülni, inkább skippeljétek a témát.
Mint írtam korábban is, van aki akar tuningolni, van aki nem. Az teljesen jó, ha több szempont is jelen van. Valószínűleg, aki ide betéved, annak egy része szeretne tuningolni, vagy legalábbis elgondolkozott rajta.
Ezt az elvet követve, aki betéved és memória ajánlást kér (pedig van topikja), kérdezzétek meg tőle (ha nem írja), hogy mit szeretne. Minél magasabb órajelű memóriát xmp on és menjen (ami ugye vagy megy vagy sem 3200 felett), vagy szeretne a biosban turkálni és magának kihozni a legtöbbet.
Az a baj, hogy megint kezd átmenni a dolog kötekedésbe, pedig csak annyi történik, hogy más a nézőpontotok, preferenciátok. Pedig az elején még normálisan indult az eszmecsere, csak egy idő után egyikőtök se akar engedni a 100-ból.
Aki innentől kezdve nem tudja türtőztetni magát, annak egy kis pihenőt fogok elrendeltetni.
Normális érvekkel mehet tovább az eszmecsere, de amint kis szurkálódás is van, megy a modkerbe.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Gyuri27 #28314 üzenetére
Viszont már 3-jára mész el a HW Unboxed videó mellett. 16GB vs 16GB Single vs Dual.
[link]
Itt van egy másik noname videó is. [link]
Itt meg a kivágott részletet ajánlom figyelmedbe, minfps ugye... [link]Igazából teljesen mind1. A dual rank egymagában ad legalább 5% fps boostot és sok game-ben a minfps-ben többet is és ez tény. Ha nem hiszed "google it".
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
16 vs 32? Hagyjuk már.
Alpi.: csak vedd tudomásul hogy amit csinálsz az extrém. Te kb az 1%-ba tartozol. És ami neked alap az még a legtöbb tuningosnak se. Nem hogy az átlagnak. Ezt tartsd észben.
HSM: jaja. Majd elő szedek egy xeont és a krájziszt mint te vagy 100x. Ha az maradhatot itt akkor a ram téma is nyugodtan maradhat. És nem nekem irták már vagy tizen 5 fórumba, hogy add el az amd-t és fáradj át inteles topikba.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
HSM
félisten
válasz Gyuri27 #28308 üzenetére
"Nekem nem a duma kell. Mert ül valaki és mondja az okosat. Az fasza. Csak egyenlő a 0-val. "
Mondja az, aki még egyetlen mérést vagy releváns tapasztalatot nem osztott meg ebben a topikban. De a másik állításába rendszeresen belekötsz, a bizonyítási kényszert áthárítod, és nagyvonalúan csak 5-10-15 game tesztet várnál el. Gratulálok, sokat segít ez a konstruktív légkör fenntartásához.Remélem, a topikgazda is majd látja/értékeli a tevékenységed.
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz Gyuri27 #28302 üzenetére
Akk jó. Úgy gondoltam, hogy remélem nem tűnik úgy, hogy veszekednénk vagy ilyesmi.
Néha rossz a forum abbol a szempontból ,hogy nem hallod a hangsúlyt, stb. és ugye nem mindegy, hogy adott mondatok, milyen hangnemben hangzanának el élőben.
De akkor jó !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Mumee
őstag
válasz Gyuri27 #28308 üzenetére
Esetleg ez a videó, ahol a 16GB Single Rank a 32GB pedig Dual Rank. [link]
Meg a korábban linkelt Hardware Unboxed video, ahol detto a 2x16 Single Rank 4x4 Dual Rank. [link]MPowerPH : A memória kereső, amúgy pont erre van hogy azt vegyük, amit akarunk.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz MPowerPH #28307 üzenetére
Nekem se volt tapasztalat, amikor vettem, de eleget olvastam róluk, hogy akkor ott tudjam.
Mind1, a rossz szándékot nem látom mögötte és az a lényeg.Én ráadásul nem is a 3200/CL16 32GB kitet vettem, hanem a 3000/CL15-öt, mert akkor az volt a gondolat még, hogy jobban mehet mert alacsonyabb a tRCDRD gyári értéke.
#28308 Gyuri27 : Ez áll a legközelebb az igényedhez, itt látszik órajel és a rank jelentősége is nagyjából. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Azért amiről te ti beszéltek az komoly tuning. Nem mindenkinek van meg hozzá a szakértelme, kedve.
Ezért mindig csak az alapból indulj ki. Épp belép a biosba profilt beállitja. Max a fő időzitést, időzitéseket átirja (de nem fogja).
És akkor itt jutunk el oda, hogy 3200 esetén teljesitményt bukik. Már 2xxx-nél is. De 3xxx-nél pláne ha nem a 3600-ot választja.Nekem nem a duma kell. Mert ül valaki és mondja az okosat. Az fasza. Csak egyenlő a 0-val. Legyen 5-10-15 game teszt. Lássuk mennyi az annyi.
Amd - Radeon - Ryzen
-
MPowerPH
félisten
Nem benezte. Szimplan nem volt meg tapasztalat a 3600 -as kit -el. En megneztem vagy 10 -et, mindegyik SR volt. Es mindegyik az az IC, ami a MAX -okra is kerul, es valszeg lazan mentek volna 5GHz -t. En csak 4600 -ig toltam oket, de azt tudtak C15, rohadt sok fesszel. C16 valszeg kenyelmes lett volna, csak a tRCD es tRP mar nagyon magas ertekeket kert. Szvsz, Intel -hez, foleg Comet -hez, amiben mar jo az IMC, rohadt jo valasztas, mert azok kozul sok kepes 4.8GHz -re is 24/7. Azt meg mar a B-Die sem birja. Es olyan frekinel mar nem kell a DR. Es igazabol O Comet -hez mondta oket. Csak kozben valtottam Zen -re, es itt mar nem tudnak ervenyesulni a magas frekvenciaval, es a gyenge sub timingokkal.
Aztan pont most bukkant fel a forumon ugyan olyan 3600 -as, de DR. Na bumm, erre ugye nincs magyarazat.
Egyebkent itt a 3200 -as B-Die kittem. Gyuri27, igen, ez gyarilag 3200 -as, de a legjobb bin a szeriaban. Es igen, jobban megy, mint ugyan ebben a szeriaban a 3600 -as. Es DR.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
BerserkGuts
őstag
Irhatnal egy blogtesztet mert eedekes farcry5 benchmarkja kiváló hozzá hogy mennyivel több képkockát tud megjeleníteni ugy ha mas ramok vannak.
Rendered frames alatt mutatja
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
MPowerPH
félisten
A hangsuly a dual vs single rankon van. Szvsz ezt probaltam fudi2002 -nek is elmagyarazni. Nem voltak rosszak a 3600 -as Crucialok, Intel -hez. De Zen -hez az O altala is hasznalt 3200 DR kit a nyero. Banom, hogy nem azt vettem egyebkent meg akkor a 3600 -as helyett. Csak tudnam miert akart rabeszelni O is az SR -re, mikor DR -t hasznal, es tudva levo, hogy itt AMD mellett az nagyon nagy elony, nem hozod be semmifele timinggal.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Mumee
őstag
válasz Gyuri27 #28293 üzenetére
Single rank nem lesz dual rank akárhogy mókolod, arról is nézz videót hogy mennyit számít, főleg minfps-ben.
Illetve azt írtam "jól beállított 3200mhz lenyomja az ilyen 3600mhz-eket".
"Ilyen" alatt az XMP 3600mhz-et értettem. Az általad hozott teszteken a subtimingok nincsenek beállítva, csak szimplán a CL. A maradék 40 timing meg gyári.
Micron B-die-t pedig csak nagyon minimálisan lehet mókolni, szinte értelmetlen szinten.Ha valaki teljesen elzárkózik attól, hogy belépjen BIOS-ba akár DRAM Calculator értékeket beírni, akár PH segítséggel, azon természetesen nem lehet sokat segíteni, bár a fix dual rank előnye akkor is megvan, viszont 3200mhz CL16 dual rank vs 3600mhz CL18 single rank nem lesz akkora különbség, de az esély se lesz meg rá ha esetleg később meggondolná magát az illető.
Túl sok jó videó nincs a dual rank témában, ami nem olyan száraz mint amit linkeltek grafikonok nélkül.
[link][ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Nem vesztem veled össze. Csak 100-emberből 99-nek nem opció a kinából rendelés. És nem opció az ilyen mérvű, tuning, finomhangolás.
És még mindig tartom hozzá magam, hogy egyszeri halandónak jobb a 3600 cl 18 3-4k-val drágábban mint a 3000-3200 mókolás.Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest