Új hozzászólás Aktív témák

• nkmedve

őstag

válasz HSM #6957 üzenetére

és (#6959) Milka 78

A további órajelemeléssel esetleg csak azt tesztelném, hogy a proci mit tud, 24/7-re nem mennék a mostani értékekről fennebb. Az eddigiek alapján talán fölösleges is eröltetni a több feszt és órajelt, nem egy tuningbajnok az én példányom (de panaszkodásra sincs ok :) ).

Nagy a gyanúm, hogy a 120 fokot a gyenge hűtés miatt érte el, eredetileg amikor a rendszert építettem nem vettem figyelembe a VRM hűtését, jóformán semmi légmozgás nem volt körülötte. Amint raktam egy kis ventit a VRM-re irányítva, egyből leesett a hőmérséklet 80 fok környékére erős terhelés mellett. Talán az LLC beállításon is tudok finomítani (a stabilitás érdekében a legdurvább beállításra raktam, amire valószinűleg nem is lenne szükség).

(#6956) Ueda Az SMT mindenképp ki lesz kapcsolva (eddig is ki volt, csak most a tesztelés erejéig engedélyeztem), 8 mag/szál nekem bőven elég, és úgy hűvösebb/stabilabb is minden.
    Amúgy nem gyakran használok olyan app-okat amelyek a Prime95 Small FFT tesztjéhez hasonló mértékben terhelik a procit, úgyhogy nem hiszem, hogy valós körülmények között gond lenne a hőmérsékletekkel.

(#6961) Omli85 és (#6958) HavocS A 3.7 sem lenne rossz, bár ha lehet megtartanám a 3.8-at, hogy a lehető legjobb egyszálas teljesítményem legyen.

Új hozzászólás Aktív témák