- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaren91
senior tag
válasz
#92006144 #2821 üzenetére
Majd ha lesz kis időm rálesek mit tudok még kihozni a ramból. Amikor feltoltam 2800 mhz re akkor alapból cl 20 at állított be , azért tettem egyből 17 re, mert alap 2400 on is annyi volt. Meg kell majd egy budget hűtő a procira mert ebben a nagy melegben így húzva szeret 70 fok főlé menni.
-
vipisti
tag
Köszi a tesztelést, akkor azt megvárom! A munkagépemen én is az LTS-t preferálom (még 16 van rajta) és általában a supported kerneleket. Ennél a gépnél kiegyeznék a rendszeres upgrade-del is, ha azon múlik, vagy akár más disztróval. Persze ha kijön a 18.10, akkor a 18.04-en is elérhető lesz repóból a kernele HWE-vel (már ha az egyáltalán segít rajta).
-
válasz
vipisti #2850 üzenetére
Most pihen, mert hulye voltam es nem vettem figyelembe, hogy tulorazos nyaram lesz, es ugysem lesz idom otthon meg tobbet gepezni - plane nyaron...
Linux kernel szempontjabol ez pont kapora jon, de a gari porog, az arak meg szep lassan csokkennek.
Viszont jo, hogy ezt felhoztad, mert az Ubuntu vonalat nem probaltam meg ki rajta (alaposan) egy kisebb idoszakot leszamitva.A napokban visszajelzek, es ha Ubival fasza, akkor nincs akadalya szamodra sem a megvetelnek.
Viszont en foleg az LTS Ubuntukat preferalom.
-
válasz
vipisti #2848 üzenetére
Helo!
Nekem is ez van, es hullamzo a tamogatasa.
Tudtommal az Ubuntu vonal (pl. Mint) meg van csinalva rendesen ra, de pl. Arch, vagy Solus eseten az ujabb kernelekkel bejott egy bug, ami miatt 5-bol egyszer indul el a gep, egyebkent kernel panic vagy siman fekete kepernyo.
A 4.19-ben allitolag javitva lesz.
Tehat nem betonstabil a dolog, de az Ubuntu vonal tudtommal nem tartalmazza ezt a bugot.Ezt ki is tudom neked probalni egyik nap.
Altalaban ritka, hogy ekkora bug legyen az AMDGPU kernel driverben, es ha egyszer kijavitjak, nem szokott visszajonni. Szoval jo lesz ez ugy par honap mulva Arch/Solus vonalon is.
-
vipisti
tag
Helló. Tervezek egy gépet Ryzen 2400G-vel, és érdekelne a stabilitása és az IGP támogatottsága Linuxon, lehetőleg valamilyen Ubuntuval használnám. (alaplap: ASROCK B450M-Pro4, ram: HyperX 8GB Predator DDR4 3000MHz CL15 KIT HX430C15PB3K2/8) Láttam külföldi fórumokon, hogy legalább 4.17 kernel kell neki, de valakinek 4.18-cal is instabil. Érdemes belevágni, vagy még nincs azon a szinten a támogatás?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
solfilo #2846 üzenetére
Igen, ezt észrevettem én is. Hát szerintem higgyünk inkább az AMD-nek.
Amúgy én noti fronton nagyon ellenék egy Vega 3-al is. Szerintem simán vállalható.A tesztet én is szívesen látnám.
Jaah, és nem bírtam ki, hogy ezt ne rakjam ide be. Annyira ne sírjon a szánk. Emlékszünk még a 8800GT/9800Gt -re? Isten volt akinek egy ilyene volt, mindennel játszhatott magas beállítások mellett. Nekem ez nem volt olyan régen.
-
válasz
tzsolesz #2845 üzenetére
Gondolom a notis Ryzen 3 2200U-ban lévő Vega 3 lehet a linken.
Elvileg egyébként a notis gyorsabb picit, mert 1100MHz a GPU órajel (graphics specnél írja), míg a hoc cikk szerint 1000Mhz az Athlon 200GE-ben.
De ha egy HD630-at hoz, szerintem már rendben van, régebbi, nem nagy igényű játékokra elég lehet sokaknak.remélem lesz egy alsóház teszt itt ph-n.
mod: ja látom te is megtaláltad, bár nem értem hogy hogy csak 1000Mhz, AMD oldalán 1100-at írnak.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
tzsolesz #2844 üzenetére
Utánanéztem, az utolsó mondat a linkkel nem helyénvaló. Hiszen az nem az új Athlon 200GE-ben debütáló Vega 3. De amúgy szerintem közel azonos lesz vele, csak a cpu ami mellette lesz (athlon 200GE) az fog eltérni.
A UserBenchmark-ban a 2200U szerepel.....AMD Ryzen 3 2200U
The integrated graphics card is called Radeon RX Vega 3 and offers only 3 CUs (192 Shaders) clocked at up to 1000 MHz. The TDP is configurable between 12 and 25 Watt (15 Watt nominal).
-
tzsolesz
nagyúr
Annyira nem is vészes ez. Ahogy számolgatok nagyjából megfelel egy UHD630-nak.
Már amennyiben 70+ %-al erősebb a UHD 630 a HD 610-től. De én úgy gondolom, hogy igen.
Akkor viszont azért ellehet ezzel játszogatni is.Szerkesztés: Ezek alapján gyengébb az UHD 630-tól 20%-al. De kíváncsi leszek hogy valós játékokban ez mit fog majd jelenteni. Mert ez csak egy szintetikus steril teszt.
-
pubyy
tag
Egy icipici gépben még elmenne, de ilyen horror mini-itx lapárak és DDR4 árak mellett, agyrém lenne egy ilyen kis olcsó és kis tudású proci.
-
35W TDP, nem hinném, hogy húzható az Athlon 200GE, turbója sincs. Mivel ennyire vágott (8CU és 2 mag letiltva), tippre erősen selejtesek lehetnek.
A belépő Celeron/Pentium vonalnak állítanak ellenfelet, irodai, netezős gépbe egy bizonyos keret alatt eddig nem volt alternatíva, most lesz. -
kireka
tag
válasz
solfilo #2836 üzenetére
A CPU teljesen rendben van, ha húzható, de azt a VGA-t miért kell ennyire kiherélni, miért fáj az nekik ha benne van? Vagyis mindenképp benne van, csak ha nem halott. Kinek konkurencia a 2200G-nek? Vagy az RX kártyáknak
? Legalább 5 feldolgozót meghagyhattak volna.
Tanultak a hibájukból, hogy a 2200G túl erős lett?
A 2400GE az OEM partnereknek készül és elég borsos az ára is, ha akarták volna már arulnák a boltokban is, de látszólag nem akarják. Házilag kell megoldani, vagy nem hivatalos forrásból szerezni. pl innen: https://www.ebay.co.uk/itm/401576280574
-
dhcodoki
senior tag
2400GE-ről még mindig nincs hír. Áprilisban jelentették be, s már itt a szeptember.
-
válasz
solfilo #2826 üzenetére
Most látom nem jól írtam. Ha a reddit postban igazat írnak, akkor mivel simán megy 3200MHz-en, nem Samsung D-die van a G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB RAM-omon, hanem Hynix M-die. (mivel ez a RAM mindkettő lehet)
idézet még egyszer onnan: "In general (on Ryzen) you can expect up to 3466 MHz (without BCLK-OC) with Samsung B-Die (on AGESA 1.0.0.6+ Bios Versions), up to 2933 MHz (without BCLK-OC) with Samsung D/E/S-Die (AGESA 1.0.0.5+). Hynix A/M-Die are mostly working @ 3200 MHz with AGESA 1.0.0.5+. Do note that Dual Rank RAM is faster than Single Rank. E.g. 2933 MHz Dual Rank is faster than 3200 MHz Single Rank. Single/Dual Rank is not to be confused with Single/Dual Channel (Dual Channel is always better)."
(#2831) tzsolesz: igen, most vettem azt is, a kiszemelt utód: ACER NITRO VG270BMIIX
-
-
Akkor az is hasonlít, bár nálad átalakítóval van a gond, itt meg ha HDMI kábelt dugok HDMI-be, ahova való. Fel nem fogom, hogy lehet ez.
Monitorcsere lesz ebből szerintem nálam.Elég rossz vicc volt, hogy külön vennem kellett még egy DP kábelt a régi monitorhoz, mert az új monitort rákötve nem tudom telepíteni a Windowst az új konfigra.
-
Egyelőre ott tart a story, hogy vettem egy DP kábelt, azt rádugtam a régi monitorra, így fel tudtam telepíteni a Windows-t.
Biosba is beléptem, beállítottam RAM-okat 3200MHz-re, pöcc röff ment XMP 2-es profillal, roppant elégedett vagyok, pedig QVL-en sincsenek rajta és Samsung D-die csak, nem B vagy E.
(MSI B450M Mortar és G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKBÁtkötöttem a gépet az új monitorra, Windows bejelentkezési képernyőtől kezdve van kép, előtte ugyan az a hibaüzi. Szóval se post, se bios. Gép újratelepítésnél vagy bios turkálásnál így monitort kéne cserélnem.
Amúgy be tudtam lépni biosba restartnál, csak nem láttam belőle semmit. Onnan tudom, hogy sikerült, hogy nem jött a Win bejelentkezési képernyő.(Esc + Enterrel léptem ki biosból, jött is rögtön a login)
-
kireka
tag
válasz
solfilo #2822 üzenetére
Én már hozzáedződtem az intel grafikán, hogy csak akkor megy a hdmi-vel ha éppen úgy tartja kedve, de ha kikapcsoltam újra 6x reboot, tv ki-be kapcsolás, kábel dugdosás, hajtépés, egyszercsak elkapja, onnan megy.
Ryzennel is mintha csinálta volna-nem biztos- de az utóbbi hónapokban pöpecül megy, látom az alaplapi grafikát, a bootot, de a BIOS-t soha nem hozta be.
Szereztem egy DVI-D(alaplap) - VGA (tv) kábelt (kb 2500Ft) és azzal turkálom a biost, viszont azzal meg nincs rendes képem windowsban, csak zaj 5mp-2mp kép-zaj5mp-2mpkép körbe körbe, akármilyen felbontást is választok, szóval a hdmi egy nagy szívás, átalakító kábelek/csatlakozok (mindenről-mindenre, esetedben DP-VGA ?) viszont vannak nem túl nagy pénzért, keress rá ebay-en, de nem tudom van-e amelyik tökéletesen tenné a dolgát, nem csak kényszermegoldás.
Használtam RX560-al is, és az Intel IGP-vel ott csak 2 értelmes felbontás volt a játékokban, Ryzennel van választék és még frissítési frekvencia is 17 Hz38 Hz 50 és 60Hz. Le vagyok nyűgözve. Windows asztalt is fel tudtam tenni 900p-be ami piszok nagy ugrás a 720p-hez képest. Játékokban is, mintha egy másik játék lenne annyival jobb a kép 900p-ben. 1080-ban sajna nem tudok mindent használható méretűre skálázni, játékoknál meg DDR4 limit-VGA limit miatt nem megy jól.
A régi (analóg) szép időkben volt egymillió felbontás és frissítési frekvencia, és mindig volt kép. Ha a DP olyan jó mint a régi jó vga akkor én vadásznék olyan monitort, nem szivatnám magam a hdmi-vel, bár most lekopogom egész élhető. (lenne ha nem kellett volna BIOSt resetelni, az eldurrant tápegységet helyettesítő mini tápegység miatt és nem lenne azóta is még mindig alapon (2400) a ram freki).
-
tzsolesz
nagyúr
Mivel hűlt az idő mostanában egy kicsit, újra ránéztem az alap hőfokokra. 26-27 C° a CPU, és GPU is. Alaplap pedig 28 C° körül alakul. Majd este megnézem újra terhelve is.
Mind ez egy bóvli házban, egy 12cm-e 1000 rpm-es ventivel rásegítve, ami az oldallapra van szerelve. Gyári hűtővel, 1500Mhz-es GPU tuning mellett. -
válasz
solfilo #2819 üzenetére
Ez a thread is érdekes.
"Dell is not going to buy and test on the retail AMD desktops.
We did test on our only consumer AMD Ryzen Inspiron 5675 desktop which has the Promontory X370 PROM4 chipset and a 7th Generation AMD A12-9800 with Radeon graphics (végül is ez ha hunyorítok, majdnem Ryzen 5 2400G
). We removed the AMD Radeon RX 580 discrete video card and connected in this way =
AMD Ryzen Inspiron 5675 desktop HDMI out port --> HDMI to HDMI cable --> SE2717H HDMI in port
We could see the POST screens and boot into the BIOS. My advice, forget the retail AMD onboard graphics and install a discrete PCIe x16 video card. Or report the issue to AMD as I stated above."
Járt még valaki így? Vagy csak a Dell örvendezteti meg az új tulajokat ezzel?
-
-
törölt tag
válasz
solfilo #2819 üzenetére
Vegyél egy dp kábelt neten rendelve (vagy kérj kölcsön), hogyha azzal is b@szakszik, akkor vissza tudd vinni 14 napos elállással. Amúgy ha van még egy tv a háztartásban, akkor esetleg azzal ideiglenesen áthidalható, de egy tuning tesztelésnél már durván macerás lenne mindig ki-be húzkodni a hdmi kábelt.
(#2818) Anaren91
Örülök, hogy segíthettem
Memóriánál lehetőleg páros számokkal próbálkozz (pl.: cl16). Random apróról guberált 2400 cl17 ramokkal megy a 3000 cl16 nálam.(#2820) kireka
A kérdező alapvetően nem akart gyengébb teljesítményű gépet összerakni a jelenleginél, és a számok alapján még tetszett is neki a végeredmény. Mindenki más okból fejleszt, nekem például egyfajta hobbi is mert kíváncsi vagyok rá. -
kireka
tag
válasz
#92006144 #2817 üzenetére
Nézd én csak nem akarom, hogy egy zsák pénz elkültése után ugyanazt a teljesítményt kapja. A driverrel én is megküzdöttem, kb. a legujabb win10 verzióval csak a legújabb, ez előzővel csak az előző driver megy és azt olvastam hogy csak minden második radeon csomagban lesz APU frissítés, a gt1030nál tuti nincs gond.
A platform tényleg zseniális/teljesítmény arányt képvisel a zen gyors és a vega pedig valami elképesztő, a fogyasztás is nagyon-nagyon alacsonyan tartható jó teljesítmény mellett.
Vega: Most csináltam 7zip jelszó feltörés tesztet, 36x gyorsabb a CPU-nál ez 45 perc vs. 24 óra, Boinc számolásban is egy hét alatt számolt annyit mint 10 éve 2 év alatt értem el (az állam itt is leesett), játékokban is ott van és a videózást is kiröhögi. SoC feszültséggel 25W alá is szorítható az éhsége terhelve, miközben még mindig TFlops kapacitás, ami nem is olyan régen szuperszámítógép szint volt..
Ez bizony nem a régi AMD élmény amikor a vörösök is intel módra csepegtették a GPU-t kis pénzért herélt egység és csak a prémium árért volt teljes GPU, csomagolva mellé egy alacsony hatékonyságú CPU-t.
Volt Trinity A6 -os laposom, bizony a 2,5 GHz+ CPU adott ilyen 1,6 GHz élményt (sőt...), kb limitálta még az akkori jóval-jóval gyengébb GPU-t is játékokban.A ram nálam is húzós tétel volt, de egyszerűen nem biztam benne, hogy a ősszel leesne, aztán télen megint jönnek az új szifonok, droidok amik árából 2 alap PC-t is össze lehet rakni...
Furcsa hogy nálad a 2200g megy jobban, de nem csak 2 helyen láttam az ellenkezőjét. Úgy láttam a 100-asra kerek oc a divatos, pedig eddig semmi hátrányát nem vettem észre a 25-50-75 végű órajeleknek.
IGP-t van értelme teljesen kifacsarni? Nálam a tesztprogik kb. jobban érzékenyek a RAM-ra mint az IGP órajelre olyan 1250-1300 felett mintha kezdene kifújni, csak a gondok gyűlnek nem a pontszámok.
Tényleg néztem hogy a 2200g olyan 2500k szint.Annyi pici probláma azért van, hogy ez még kifutó 14nm-es technológia és a 7nm küszöbén vagyunk mind CPU mind GPU téren most egy gyorsabb avulás várható, mint általában, főleg fogyasztásban, magszámban, órajelben, IPC-ben, szóval kb. mindenben, talán az IGP-ben nincs akkora potenciál a DDR4 miatt jópár évig. Ezért is terveztem parkolni ezen az APU-n 1-1,5 évet amig megjön a kánaán
A 4k persze nem avul gyorsan, inkább csak most fut fel, azt meg kisujjból tudja, ha ez a cél. -
válasz
csemiubi #1250 üzenetére
Szia!
Hogy telepítetted a gépet?
Nekem is ilyen hibaüzenet ír ki a monitor. A gond, hogy most akarnám telepíteni a gépet, de így ugye nem tudom, nem látok semmit.
Nemrég jött meg pcx-től a gép (Ryzen 5 2400G, MSI B450M Mortar)
oázistól meg a monitor, Dell SE2717H, mint neked.
A kettő metszete a HDMI.
VGA kábel ugyan van, de a lapon nincs kimenet. HDMI kábel meg jó, MSI A78M-E45 és A8-7600 kombóval megy szépen, bios is látszik.Régi monitorral meg nem tudom most telepíteni, mert azon meg HDMI bemenet nincs, csak DP, VGA, DVI, de DP kábelem meg nincs, többi kimenet meg nincs a lapon.
Hibaüzi nekem is ugyan az: "The current input timing is not supported by the monitor display. Please change your input timing to 1920x1080, 60hz or any other monitor listed timing as per the monitor specifications."
Mikor ez az üzi van, mindegyik gombra az input választó jön csak fel. Kötöttem rá notit, akkor már bejött a monitor menüje, csináltam factory resetet is, de hiába.
Írtam oázisnak is, hátha van tippjük, de ez a thread eléggé elszomorított.
Dell moderátor: "and I can see Windows all is fine"
Because the monitor functions perfectly well in Windows which is what is supported here, we cannot exchange it just because the pre-Windows BIOS cannot be seen using HDMI. If you need to see the BIOS for some testing purpose, simply connect another monitor.At a minimum, you should connect the SE2717H via VGA to VGA cable on a different PC and see if the BIOS is shown.
Valaki valami tipp esetleg a 14 napos elálláson kívül?
-
Anaren91
senior tag
válasz
#92006144 #2800 üzenetére
Kipróbáltam amit írtál és fura de stabilan megy a proci... Azért írom így mert előtte ryzen masterben vagy miben állítottam egy 3.8 as tuningot 1.4v al, plusz gpu 1400 MHz 1.2 v al és kekhalalt dobott... Biosbol most állítottam egy 3.8 GHz et 1.2 v on, gpu 1500 szintén 1.2v al, plusz a legolcsobb crucial 2400 mgz es memória is kapott egy 2800 as oct. Egyenlőre cl 17 el, de holnap szabadnapos vagyok mokolok még vele, hátha tudok még faragni belőle. Köszi az infót.
-
törölt tag
Húzott i5K-ról váltottam első körben én is még 6 magos zen-re, szóval nem ő az egyetlen "perverz" ilyen téren. Aztán visszaváltottam még egyszer oda-vissza immáron raven ridge-re.
A mostani konfigjához képest negyed és fél közötti fogyasztással beéri hasonló teljesítmény mellett ami hangban és hőtermelésben is arányos lesz. Alapvetően garanciális gépet akartam első körben, és sokáig húztam a számat a ram árak láttán, de nem bántam meg egyszer sem.Ahogy láttad a 4 ghz-es cb eredményeket, nálam pont a 2200G bírta jobban a húzást, szóval 2 proci után ne vonj le messzemenő következtetéseket. Ezek nagyjából első körben gurultak le a "szalagról", summit ridge-nél is javult az oc potenciál az idő haladtával.
A G-s procik is hasonló ütemben kapják már a drivereket, csak az elején volt döcögős a dolog, mert csúszott a win 10 frissítés, amihez csináltak drivert amd-nél. A piros-kék színcsere "mókás" volt, de az is csak a múlt.
Szóval a kezdeti nehézségek és részben win 10 update késése és durva hibái miatt ne húzd le ennyire a platform-ot. Szerintem.
Aprón 22000 körül kapni garanciális 2200G processzort, ami 2-6 gen i5-nek és gt1030 körüli teljesítményre képes húzott állapotban. Ilyen máshol nem létezik. -
-
kireka
tag
válasz
Anubis_9 #2790 üzenetére
Elég perverz az elgondolás, azonos teljesítményű CPU-ra upgradelni teljes rendszercserével, ha a későbbi fejlesztés a cél akkor ugyan a legjobb platform az am4, de amit most kapsz a pénzedért...
Én is haswellről váltottam, de egy 2+2 magos 1.7 GHz-es példányról 4+0 magos 3.5GHz-re (2200G), így minden téren masszív az előrelépés, de a biztonság kedvéért a ram-ot és az ssd-t is megdupláztam, emellett van egy alaplapi Nahimic hangchip-pem amiben nem az a legjobb funkció hogy ki lehet kapcsolni...3,8 GHz még teljesen ok, de a 3,9-es betonstabilitáshoz nekem kell vagy 1,45-1,50Volt, nem is használom.
4GHz en kb egyszálas teszteket tudok futtatni, a 3. magom elég gyenge, de a hő miatt a többi is destabilizálódik, vízzel lehetne meglépni egy veszélyesen magas feszültség mellett.
A 2400G szerintem válogatott, mert az enyém 1,51Voltot ad a 3,7GHz-hez, szóval itt a vége a gyári tuningnak, nem lenne lehetőség a 3,9-es turbóra és a fórumokon is ezt olvasni, hogy a 2200G nem megy 4000-en a 2400G viszont igen.A G-s prociknak kissé limitált a VGA támogatása, csak ritkább időközönként kapnak frissítést, többen panaszkodtak inverz szin bug-ra néhány játékban, kötve vagy windows 10-hez, nagyjából abból is a legújabb verzióhoz, csak hogy felmenjen a driver. Az egyszálas teljesítményben lesz 10%+ visszalépés, ami legalább annyira fontos, mint a 4 plusz szál. Előrelépés lehetne később egy újabb APU-val, de egyelőre nincsenek bíztató hírek, ezek eleve low end chipek, soká lesz ütős 7nm-es új APU, még az is lehet hogy a 7nm első körben túl drága lesz és valamit gyártani kell a szerződött 12nm-es technológián szóval borúsak a kilátások.
Mi a gond a külön GPU val?
https://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gt-1030/specifications ebből még passziv hűtésű is van és 20-30 W közötti tdp-vel jönnek. Szerintem még windows 7-es támogatás is van és onnan felfelé is minden könnyedebb driver fronton. A teljesítmény azonos 2400G-vel.Mindezek ellenére videózásban nagyon otthon van az APU tele a legmodernebb funkciókkal, nálam soha semmilyen gond-akadás-reccenés nem volt. A beépített intel IGP-nél voltak megmagyarázhatatlan dolgok, pl a képernyő újrainicializálása, dekódolási hibák, reccenések, vagy a minőségi deinterlace hiánya a 1080i anyagokhoz.
Jut eszembe nagyon ritkán marad pici kosz- vonaltöredék az asztalon az ablakok nyitása-zárása-mozgatása közben ez bug, vagy túlhajtott igp/ram-ra utal?
-
törölt tag
válasz
Anubis_9 #2810 üzenetére
Cinebench-ben még meg voltak a 2200G 4000 mhz-es eredményei (single, multi), így nem csináltam smt nélküli tesztet. A 2400G cb15 teszt képet is felrakom.
szerk.:
kihagytam a cpu-z tesztet.
single 442,1
multi 2349,5UserBenchmarks is kimaradt, ezt már nem tudom beleszerkeszteni ebbe a hsz-be.
-
Anubis_9
addikt
válasz
#92006144 #2805 üzenetére
Szia!
Itt van pár friss benchmark.
- CPU-Z 1.86 ver.
- Cinebench R15.0 ver.
- UserBenchmarks 2.9.4.0 ver.AIDA 5.97.4600 ver.
Memória olvasás
24019 MB/mpMemória írás
25315 MB/mpMemória másolás
23764 MB/mpMemória késleltetés
67,1 nsCPU Queen
42697CPU PhotoWorxx
16362 MPixel/mpCPU ZLib
307.5 MB/mpCPU AES
19455 MB/mpCPU Hash
4725 MB/mpFPU VP8
6768FPU Julia
28180FPU Mandel
14089FPU SinJulia
3827FP32 Ray-Trace
4824 KRay/sFP64 Ray-Trace
2568 KRay/sKöszi!
-
törölt tag
válasz
jozsi0224 #2806 üzenetére
Amd vga driver telepítőnél megkérdezi először, hogy egyéni vagy gyors telepítés (egyéni), majd a következő lépénél lesz 2 lehetőség: telepítés vagy telepítés törlése. Ha utóbbit választod, akkor leszed mindent, és újraindítás után folytatja a telepítést, ahogy azt tennéd pl DDU használatakor.
Még annyi különbség lehet a szoftveres háttér között, hogy tojtam rá a chipset driverre, mert win 10 mindent frissít, és néhány telepítőcsomagban voltak nagyon régi driverek is (pl. vga).(#2808) Anubis_9
Rendben, forma 1 után próbálom lemásolni a tesztsorozatot. -
jozsi0224
újonc
válasz
#92006144 #2805 üzenetére
én úgy csináltam hogy win10 install aztán x470 chipset driver amd oldaláról majd a radeon software szintén ugyaninnen mivel a win 10 microsoft graphics adapternek ismeri fel.
ha ujraindítom is csak az asus logóig jut el aztán nincs jel.
amit te mondassz letudnád írni részletesebben ? -
törölt tag
válasz
Anubis_9 #2803 üzenetére
Cpu-z, aida, cinebench és hasonló ingyenes(en is elérhető) teszteket szívesen futtatok, de nem birtokolt szoftverekkel nem foglalkoznék.
Szóval csinálj egy tesztsorozatot ingyenes programokkal, és utána megcsinálom hasonlóképpen lehetőleg azonos verziószámmal smt-vel és anélkül (4/4 és 4/8). Láttam pár ps usert itt, szóval ők is be tudnak segíteni ilyen téren, de egytől egyig pozitívan nyilatkoztak. (szerk. időn belül csak egyet találtam)Engem is érdekel, hogy kb hova lehet belőni pontosan a sebességét, mert úgy szoktam rá hivatkozni, hogy nagyjából 2-6. gen intelnek felel meg azonos órajelen, csak nálad magasabb az órajel.
4K 60 hz rengeteg lappal működik, de a bios frissítés mizéria miatt nem akarlak rábeszélni b350 vagy egyéb lapra.(#2804) jozsi0224
Telepítőnél vagy egy olyan lehetőség, hogy telepítés törlése. Úgy csináltad? DDU szerűen takarítja a drivert, újraindítja a gépet, nem engedi felrakni a windows drivert újraindítás után, és indítja a telepítőt. -
jozsi0224
újonc
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni!
Olyan problémám van hogy radeon software telepítése közben fekete lessz képernyő és nemjön vissza a kép.
A gép adatai a következőek:
Asus prime x470 pro
ryzen 5 2400g
2x 8gb hyperx predator 3000mhz
kingston a1000 ssd -
törölt tag
válasz
Anubis_9 #2801 üzenetére
Igény esetén csinálhatok teszteket, amivel összehasonlíthatod a jelenlegi rendszered, átlag felhasználásra bőven sok a proci ereje, az igp fullhd felbontáson is megállja a helyét, és ezen még javít a freesync.
Ph-s hír alapján alaplap szintű ddr5-ig érdemi változás nem lesz, csak minimális javulást várható új steppingekkel, ahogy történt ez a bga változatnál.
Amúgy milyen alkalmazásnál jönne ki a 4,4 ghz-re húzott 4670K előnye? -
Anubis_9
addikt
válasz
#92006144 #2800 üzenetére
Értem. Köszi a részletes választ. Akkor nincs olyan nagy tuningpotenciál benne, ha 3.6GHz az alap órajele és max 3.8-4GHz-et bírna léghűtéssel, stabilan. Így viszont elgondolkozom a cserém, mert a jelenlegi i5 4670K-m szerintem erősebb ennél a CPU-nál. Lehet várok még egy erősebb G-s Raven Ridge-re. Esetleg nincs egy ilyen megjelenésről pletyka? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DOOM - The Dark Ages
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NBA és kosárlabda topic
- Újabb videón nézhető meg a Soulframe
- Autós topik
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Ryzen 5900X - GARANCIA 2027.04.22.
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest