Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- Amazon Fire TV stick/box
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
ASRock lapoknál emlegettek páran BIOS frissítés után hibát, az MSI B350I-je meg enyhén túl van árazva, pedig egy fapados deszka.
GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI-t javasolnám inkább 35k HUF-ért.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Erdei88
veterán
válasz AxBattler #191 üzenetére
és Vartanus: Lényegében csak netezésre használnám és a Plex server onnan futna. Ezért is választottam ezt a procit
Csilli-villi körítés annyira nem érdekel, inkább hogy normálisabb tápellátása legyen, vrm-n legyen borda, stb...
Egyik kiszemeltem az ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
Ahogy nézegettem, az itx lapok jobban fel vannak szerelve. -
Erdei88
veterán
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyen járok-e. Alaplap választásban kérnék segítséget
2400G lesz a választott proci, hozzá matx és itx-es lapot szeretnék. Teljesen gyártó független vagyok, nekem a teljesítménye a fontos. Tuning nem lesz. Árban max 40 ezerre gondoltam
szerk: Szerintem nekem egy B350 is elég lenne
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz OutSider17 #181 üzenetére
Szia!
Itt felmerült, hogy hiába van Wraith Stealth a Ryzen 5 1400-hoz és a Ryzen 5 2xxxG-hez is, mégsem ugyanolyanok. Te milyen hűtőt kaptál az 1400 és a 2200G mellé?
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Jinxb1rd
addikt
Asrock AB350M-HDV
Valaki nem tudja véletlen, hol találhatom a vga húzására alkalmas opciókat a Biosban ennél az alaplapnál? a VGA memória méret állítás is el volt dugva, így reménykedek, hogy esetleg a vga-t is lehet biosból húzni, mert winfos-ra nem ismerek programit, ami a ryzen masteren kívül alkalmas lenne rá, de az meg megállás nélkül kifagy random.
Btw, csak nekem instabil a rendszer vagy másnak is? Okozhatja, hogy van egy dedikált gt 710-es kártya is a gépben?
Vagy húzzam újra a windost?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
S. Szabi
őstag
válasz Vartanus #183 üzenetére
RX 580-ról elvileg hétvégén tudok nyilatkozni (ha ide ér...) 2400G mellett
Több tesztet néztem én is emiatt, (például ez), sok különbség nincs x8 és x16 PCIe között.
-
Vartanus
őstag
A 4MB a 8MB helyett L3 mennyire lehet majd hátrány kép és videószerkesztésnél, zene konverziónál? És mennyi előny lehet a CCX-ek közötti latency problémájának kiütésével?
Illettve később ha a 2400G mellé menne nagyobb dVGA akkor a PCI-Express 3.0 X8 mennyire fogná vissza egy RX 570-580 szintű VGA-t?
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
félisten
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
OutSider17
senior tag
Vajon ez jónak vagy rossznak számít?
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Vartanus
őstag
válasz OutSider17 #178 üzenetére
A Mortar Arctic is kezdetektől szolgált az 1400 alatt? Arról mi a véleményed?Látom már válaszoltál is
[ Szerkesztve ]
-
OutSider17
senior tag
válasz Vartanus #177 üzenetére
Szervusz!
Nekem a 2400Mhz-es HyperX megy 3200Mhz-et 1.3volttal.
De én 2933Mhz-en használom 1.25 volttal atom stabilan lassan 8 hónapja teljes megelégedéssel. (CL14-en. Gyárilag CL 15-ös.)
A Ryzen 3 2200G előtt egy Ryzen 5 1400-as volt melette és egy R9 270X. Elég jó eredményeket értem el vele. Nem egyszer lepett meg játékok alatt hogy mit bír még egy R9 270X is.Hát nem tudom nekem eléggé adja ez a mortar arctic lap.
[ Szerkesztve ]
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Vartanus
őstag
No emberek lassan én is benevezek majd egy 2400G-re.
A kiszemelt lap főként az MSi Mortar Arctic vagy sima Mortar (még függ a modding belső színétől ami még függőben van )
SR topicban van akinek meggyűlt a baja a Mortaral, ahogy itt nézem a legtöbbeknek Mortar van (gondolom ti is a relatív kis méret/jó szolgáltatás és ár alapján választottatok no meg hogy erős IGP mellé jól jöhet a Displayport is). Nektek mik a tapasztalatotok simán jó lap a Mortar a 2400G alá? (Másik kinézett lap az Asus Strix B350-F Gaming).
2x8GB RAM esetén vagyok még gondban, ezek közül kéne választani:
G.Skill Fortis 2400Mhz - 57.2K - 5 év gari - kérdés, hogy fel lehet-e húzni 3200-ra? Ez spécileg Ryzenhez van, mint a FlareX...
G.Skill Ripjaws V 3200Mhz - F43200C16D-16GVGB CL16- 62K - 5 év gari
Corsair Vengeance LPX 3200Mhz CL16 - 63.5K - 3 év gari
]Corsair Vengeance LPX 3333Mhz CL16 - 64.8K - 3 év gari
Corsair Dominator Platinum 3200Mhz CL16 - 67.5K- 3 év gari
Corsair Vengeance RGB 3200Mhz CL16 - 68.5K - 3 év gari
G.Skill Ripjaws V 3400Mhz CL16 - 68.7K - 5 év gari
HyperX Predator 3333Mhz CL16 - 69.1K - 3 év gari
A gép főleg renderelésre némi videó és képszerkesztés no meg zene konvertálás és néha WoT-ra és pár régebbi címre lenne.
Minden választ javaslatot szívesen fogadok.
JA és mint aláírásomból is látszik AMD fan vagyok (Ez van srácok ) csak és kizárólag AM4 jöhet szóba
A gép többi részei lesznek: custom loop WC , 120GB SSD+ 1TB HDD, Tt XaserV Damier modding ház, SB Z hangkari, Corsair TX550M táp.
[ Szerkesztve ]
-
OutSider17
senior tag
-
Z_A_P
addikt
válasz OutSider17 #173 üzenetére
CPU eroben erzel kulonbseget, elvileg a 2200G kicsit lassabb, nem?
Amugy Porhardver teszt lesz egyaltalan?
OK
-
Fred23
nagyúr
2400G - AC: Origins.
2200G - Rise of the Tomb Raider.
Ryzen 5 2400G vs i3 8100Szimpatikus nagyon a 2400G, de az IGP része azért nem éri el a GT 1030-at, ahogy látom. Talán húzva nagyon megközelítheti.
-
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
Sok ismerős arcot látok a Summit Ridges fórumról szerencsére.
Le cseréltem egy kicsit halkabb és energia takarékosabb megoldásra az előző gépem.Ryzen 3 2200G + Fractal Design Celsius S24 lett a régi Ryzen 5 1400 + DeepCool Gammaxx 200T + R9 270X helyett. Hát..... ledöbbentem hogy ennyire erős lett az IGP. Persze nem egy R9 270X kategória hiába régi az a kártya még is csak "gamer" kártya volt az az ő korában.
-
xigris
őstag
Sziasztok! Rendeltem egy 2200g-t a kérdés a gyári hűtő mennyire használható,vagy egyből le kell cserélni ha igen milyen ajánlott hozzá?
-
veterán
Biosban 45 és 65W között állítható a TDP keret, kéne legyen ilyen opció. Megnézni nem tudom neked, mert még nincs AM4-es rendszerem, de ez már az FM2+ foglalatos Kaverinél is állítható volt 4 évvel ezelőtt, úgyhogy szerintem itt is van.
35W-ra más modellek érkeznek, de szerintem elég a sima modell 45W-ra visszafogva.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
S. Szabi
őstag
válasz ->Raizen<- #165 üzenetére
Röviden: ennél kevesebbet
Hosszabban: Nem azt, hogy akár FulHD-ban is lehessen vel normálisan játszani több játékban szép grafikával neormális FPS értékekkel. Szerintem ez egy integrált GPU-tól igen szép teljesítmény, és nekem valahol akkor is "hihetetlen", ohgy ilyen kicsi izé ennyit tud
Itt jönnek sokan, de hogy ai i3-8xxx egy nem tom milyen VGA-val ugyanaz. Ja, az lehet, deha más hátrányát nem is nézzük, akkor van még egy zajos ventid a gépbe (oké, lehet passzívot is venn, de ahhoz megint több venti kell a házba), szóval he nem muszáj, miért kéne két cucc a monitorhoz, ha meg lehet oldani ugyanolyan jól egyből is?
Ez már nem az a kategória, amit régen "integrált viedókártya" néven megszoktunk
-
sakal83
addikt
Ha nem lesz a gpu hasznalva akkor miert veszel 2200gt? Egy i3 8100al es egy 2133as rammal jobban jársz. Ha van 3 heted akkor lehet mar lesz olcsobb lap is.
Egyebkent cpu ero esetén a mhz nem szamit sokat a dual szamit. Ha használod a gpujat akkor kizarolag dualchanel jatszik es 3000mhz. De a dc fontos.
[ Szerkesztve ]
-
Scooter
tag
-
veterán
Itt ugye 1CCX van, játék nem lesz. Mennyit számít a magasabb RAM órajel vagy a single-dual kiépítés a programoknál?
mod: ipon tesztben van különböző memória sebességek vizsgálata, a single-dual összehasonlítás kimaradt. Kár, hogy a legtöbb szintetikus mérés.
[link][ Szerkesztve ]
solfilo
-
xigris
őstag
Sziasztok! Érkezik egy 2200g proci a ram lenne a kérdés
1: 2 x 8g 2133mhz kingston HX421C14FB2K2/16
2: ADATA XPG Dazzle 1 x 16GB DDR4 3000MHz CL16 AX4U3000316G16-SRD
Mind kettő támogatott listába van a gpu nem lesz játékra használva. -
Bossp
addikt
Na szóval az E is csak egy useless jelző mint az X semmivle sem tud többet kevesebbet csak gyárilag alacsonyabb feszen/űrajelen van belőve egy ksi utánajárással be tudod lőni a simát is arra mint anno az FX-eknél. Ott is telejsen mindegy volt a stepping. nekem egy sima 8320-am volt de simán ment low Voltagen is a gyári 3,5 Ghz-en 0 fogyasztással és simán vitte a 4,8 Ghz-et is!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Chaser
legenda
pár bibi van vele, se számla, se garancia, de legalább rengeteget zabál, ezt a konfigot ssd-vel 120-as panel táp is elviszi
használt árakat kár újhoz hasonlítani
nem kell 16gb, 2gb az igp-nek bőven elég, nem ott van a gyenge pontja, jellemzően 1gb is
multitask alatt nem tudom mit értesz, nyilván tudja a cpu, de nem dx12 függvényeszerk: intelnél jelölik általában u-val az ilyen cpu-kat
tkesy
alulfeszeled, ha gyárilag veszed az is annyiban más, hogy csökkentett órajele és feszültsége van..na erre várni meg felárat fizetni érte... teszteltem már épp eleget, pH@rasztvakítás, céges környezetben ahol nem fér bele hack oké, egyébként semmi értelme[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tkesy
őstag
Azt megtudná mondani valaki, hogy a bios-okban van olyan opció amivel U-s verziót lehet csinálni a most kapható procikból?
Számomra elég lenne egy 2200GU de egyelőre semmi infó róla, hogy mikor jön, meg hogy mennyiért....Előre is köszi!
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Bossp
addikt
Szerintem a Phenom ii configot hasonló vagy olcsóbb áron összeszeded mint egy jű am4-es lapot és procit és ddr4-et! Gondolom mival a Ramot hazsnálja kell a 16 GB .
Más arról valami hr hogy egy genygébb kártyával menne a multitaszking? DX12 ben? az még lehet nyerő dolog hisz a procik elég erősek!
-
-
veterán
Tényleg azt vártad, hogy egy IGP hozza majd egy egykori felső kategóriás GDDR5-ös kártya teljesítményét?
Szerintem többen örülnénk, ha hoznál számokat te is, csak hogy mi is lássuk, közel sem tud annyit a 65W-os Ryzen 5 2400G egymagában, mint a 325W-os Phenom II X4 + HD 6950 kombó.
solfilo
-
Bossp
addikt
válasz S. Szabi #103 üzenetére
Köszi! Ebben két dolog ami meglep, eleve hogy ilyen szinten pörög a GPU, második pedig hogy akkor ennyire gyengus lenne . Többre vártam sokkal . Igy a 7 évvel ezelőtti Phenom ii+radeon 6950-es config teljesiitményét sem hozza közel sem
-
félisten
Mit vártál? Dying Light gépigénye nem az a kimondott matyóhímzés, de nem esik 30fps alá 720p/medium-on, vagy 1080p/low-on a 2200G 22660Mhz-es RAM-okkal. Ez nem elég jó egy 32k HUF-os APU-tól? Mi kéne még?
Mellette a GT1030 önmagában kerül 22-25k HUF-ba...
Komolyan nem értem az embereket.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz GeneraL_XTX #137 üzenetére
720p
Min: 31 074
Medium: 17 6161080p
Min: 25 725
Medium: 10 480
Ultra: 4 5741440p
Medium: 6 604Mind élsimítás nélkül
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz GeneraL_XTX #134 üzenetére
Medium 1920x1080, élsimítás nélkül
Ha mondasz konkrét beállítást, megnézem úgy is.
-
S. Szabi
őstag
válasz GeneraL_XTX #132 üzenetére
-
S. Szabi
őstag
válasz GeneraL_XTX #130 üzenetére
Erre gondolsz? -> https://wotencore.net/3142_en1
-
GeneraL_XTX
veterán
Tudna valaki 2400g-vel nyomni egy world of tanks bencset azt ami már az új mozorral megy?
-
S. Szabi
őstag
Remélem valami nagy összehasonlító teszttel készülnek, azért csúszik ennyit, amiben csak CPU-ként is összehasonlítják házon belül és intelekkel is 15-20 CPU-val, APU-ként pedig legalább 5-6 hasonló VGA-val, régebbivel, újabbal, még meg nem jelenttel stb...
[ Szerkesztve ]
-
patakij
tag
Esetleg aki nem hajította volna ki azonnal a gyárilag hozzáadott default ventit, azoktól kérdezném hogy mennyire hatékony pl egy 2200g esetében a gyári megoldás? Illetve mennyire tekinthető hangosnak?
-
senior tag
Nyilván nem fő felhasználási profilként veszem számításba, csak hogy mondjuk "IDLE időben" van-e értelme futtatni rajta a minert és hogy van-e érezhető különbség a 2200G és a 2400G között ilyen szempontból. De neten egyelőre semmit nem találtam ETH-val/ZEC-cel kapcsolatban, csak XMR bench volt...
Forza Ferrari!
-
Televan74
nagyúr
Mindenbe beleugatok!!!
-
S. Szabi
őstag
válasz AxBattler #104 üzenetére
Neeem, teljesen jó a DEll U2515H monitorom
Ha fejlesztek, lehet veszek egy VGA-t. francba, hogy tegnap megjött a kedvem a játszadozáshoz
Jó pár éve nem igazán játszottam, most is azért gondolkoztam csak erős APU-ban, hogy minden smooth legyen, rendes internetezéshez is már erőgép kell, hogy minden tényleg simán menjen, de pl. RAM-ból azért vettem 16GB-ot, hogy hagytam egy kis kaput, ha mégis később játszani támad kedvem, majd csak egy jobb videokarit kelljen berakni, hogy minden menjen maxon, ha nem is 2560x1440-ben, de FullHD-ban legalább.
-
Chaser
legenda
5 evet nem garantalom, de sztem senki mar mukodes szempontjabol, emlitettekre nagy esellyel eleg lesz
Szerk:
Bandit79 sztem ez bem realis, tul sokkal huz el a 750ti, tobbi tesztoldalnal nem lattam ekkora kulonbseget
Sima 1050 mellett lenne jo teszt es 1030 mellett, hatha ezen dolgoznak a ph-s sracok[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Ma rendeltem a következő konfigot:
Ryzen 2200g
Asrock A320m hdv
Crucial 3200mhzes ram a támogatott listabol 2x4gb.Szerintetek megfelelő optimális összeállítás?
Cel: Net film word letöltés jatek Max netes flash jatek
5 evig tartson ki. Monitor:1440x900 felbontas
[ Szerkesztve ]
-
-
S. Szabi
őstag
DiRT 3
1920x1080, 4x MSAA, High - megvan a fix 60 FPS
2560x1440-ben MSAA nélkül tudja ugyanezt, de az előbbivel szebb a kép.Metro: Last Light Redux
1920x1080, 0,5x MSAA, 4x szűrés, tesselation, High - szinte végig 60 FPS, de 50 alá nem megy
Crysis 2
1680x1050-ben tudja a 40 körüli FPS-t, FullHD-ban 24-25, High, de itt ugye az az alap, és még így sem néz ki rosszul
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest