Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yllgrim

őstag

válasz Abu85 #2293 üzenetére

Valami nagyon elszivja a VGA-kat mert azt nagyon nehezen tudom elkepzelni hogy ennyire nem jut a boltoknak a gyartasi kapacitasok miatt. Vagy tenyleg elviszik az OEM-ek a salyat kutyuikbe, akkor ebbol lassan kell latnunk valamit (Steam Machine nem tudom mennyire realis, majd meglatjuk ha odaerunk, a driverek jelenlegi szintje mellett ezen a teren szkeptikus vagyok Linux ala) akarcsak a VR-re kigyurt gepekbol, itt lehet igeny a kismeretu gepekre, de nekik meg ott van 2GPU-s monstre megoldas.

Ami eddig nekem lejott ebbol a sorozatbol hogy ez egy olyan kiserleti kiadas, osszekotve a Greenland-ot a 3XX-es sorozattal. Ott a jelenlegi tapasztalatokbol egy eleg nagyot lehet guritani, ez majd kiderul, en szivesen tesztelem nekik a kartyat, attol meg hogy nem valtotta meg a vilagot eleg baratian muzsikal, technologiailag magasrol veri a konkurenciat, a fogyasztas majd alakul 14-16 nm-en (megsem hajogaltak ki belole minden "felesleges dolgot"), teljesitmennyel meg a hardver szemszogebol eddig sem volt gond, a driverek atomstabilak nalam, low-level API meg majd kiderul szinten.

Azt meg el tudom kepzelni, ami mar kozelebb allhat a valosaghoz csak ezt senki nem fogja beismerni: uj technologiat (HBM) leprobagyartottak X darabszammal, beleraktak a kartyakba mindazt amit szerettek volna, 20nm-el akartak nyitni, de azt a dontest megvaltoztattak (hogy miert mar mind1) es maradtak 28nm-en, a VGA mar kesz volt, gyorsan atdolgoztak 28-ra (vagy ott volt a B terv) kitoltak 28nm-en az elso sorozatot amit el is akarnak adni. Hogy valami visszajojjon a befektetesbol mar most valamennyi megjelentek a variansok, irdatlan mennyisegu tapasztalat all ezaltal rendelkezesre amit szepen fel lehet majd hasznalni. A 3 (+1) varians meg a jo gyartastechnologia miatt allhat ilyen kozel egymashoz, valami biztos van belul, ami miatt a Nano-t le kellett fojtani 8 pin-re, vagy a Fury X-et vizezni, nem csak azert mert kis gepekbe rakjak. Remelem idovel megtudjuk.

Van racio a kartyaban, lassan fut fel a termeles, es az erdekes lesz amikor metszespontba kerul a nagyuzemi gyartas a megjeleno elso rendes low level API-s jatekokkal es/vagy meg jon hozzajuk egy szep VR tamogatas is. Ebben az esetben AMD-nek van eselye nagyot kasszirozni, akkor tuti veszek meg egy kartyat, mert hat ugye arrol sokan jartatjak a szajukat hogy az nem jo hogy esetleg egyszereplos lenne a piac, de tenni ellene mar nem tesznek :) Duma van, tettek nuku.

Hogy mi miert volt, nem tudjuk meg, most van ez a par termek, a tobbi meg majd kiderul.

Új hozzászólás Aktív témák