- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
válasz
Picturemaker
üzenetére
Biost nem érdemes babrálni, esetleg ha vmi nem stimmel a kártyán (textúra hiba/fagyás/nem valós teszteredmények). Én pl a használt 7950-el úgy jártam, hogy megvettem próbálgattam, de 1-2 játékban textúra hibáim voltak. Utána kipróbáltam jó pár másik ROM-ot, és kiderült, hogy szegény kártyán nem is a saját gyári biosza van, szóval ugyanazokon a frekvenciákon PL: 3DMark Fire Strike-ban egy jó 100 ponttal többet kaptam(ez többször tesztelt valós sebességnövekedés). Szóval ha veszel egy kártyát vadi újan fölösleges ROM-ot cserélgetni, kivéve ha a gyártó meg nem adja, hogy érdemes cserélni ... hibák miatt.
Szerk.: Itt a minimum FPS a döntő PL: A 22FPS-nél, azért csak jobb a 30+, persze ez maximum FPS-ben sokkal több százalékot számít.
szerk.2:"20 fps + 20% tuning = 24 fps" Azért ez így nem igaz, a tényleges sebességnövekedést neked kell kitapasztalnod. 50Mhz már valami, 100-150Mhz = már vissza se rakod alapra.

-
rígel
őstag
válasz
Picturemaker
üzenetére
Szerintem nem, mert másnál ugyanez a kártya kb. ugyanennyi %-ot kapott (feltételezem) gyári ROM-mal.
Tuning terén részben igazat adok neked, de egy 20%-os ingyen teljesítménynövekedést azért hiba lenni elbagatellizálni. Más felárat fizet a garantált tuningért (lásd. 270- 270X esete) Más az ha csak 5-10%-ot lehet húzni...
-
R3laX
addikt
válasz
Picturemaker
üzenetére
Ezeknél a kártyáknál igencsak számít a tuning(egy R9 290X-et mondjuk nem biztos, hogy húznék). Én pl már nem tudok meglenni nélküle. A 7850-es kártyám alapon 860/1250-en ment. Simán ki lehetett belőle hozni egy 1230/1450-et is stabilan. 1200/1375-ön használtam, mert ez bizonyult a legbarátibbnak, ami persze FPS-ben is meghozta a pluszt. Nem mind1, hogy FHD-ban a játék 30FPS-re esik le, vagy 40-re. Igencsak észre lehet venni, ami után tényleg nem akarod már visszarakni a gyári órajelekre a kártyát, főleg ha nem is melegszik/nem is hangos. OC korszakát éljük, lásd a K jelzésű processzorok/OC kártyák.
szerk.: Most egy 7950-es Gigabyte-om van, ami alapon 900/1250. Simán megy még 450-es táppal is 1050/1450-en(egy visszafogott tuning), ami 3DMark Fire Strike-ban 7100 pontot jelent, az alapon lévő 6200 helyett. Ez teszt közben kb 8FPS-t is jelent minimum FPS-nél. Na meg persze van egy 7970/R9 280X kártyám 7950-es áron
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Bittorrent topik
- Villanyszerelés
- Gyúrósok ide!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- PlayStation 5
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB
- MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X OC 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- MSI Radeon RX 5700 XT MECH OC 8GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- ASRock Radeon RX 6700 XT Phantom Gaming D OC 12GB számlával és garanciával eladó!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- iPhone 13 128GB 92% (1év Garancia)
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.