- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autóhifi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEV_NULL
őstag
válasz
kovsol #31185 üzenetére
Az egyik családtagomnak van 660ti-je. Amúgy nincs bajom a 7850-nel, gyári hibás volt, de az az MSI sara. Ennyi. Én egyszer sem szóltam le itt (máshol se) bármelyik amd kártyát.
Csak ugye egyes embereknek egyből habzik a szája egy bizonyos szóra. Nem flamelek. Csak én ki merem mondani, hogy az Nv sem szar.
Egyébként milyen pluszt lehetne hozzátenni? Ez a széria már kint van egy ideje. Millió teszt van róla. Mindenki tud róla mindent (vagy nem).
-
válasz
kovsol #30960 üzenetére
Igen ez a fő terv, mert az előző linkelt oldalon csak rendelésre van. Itt viszont nem XT van ráírva, szóval muszáj leszek beszélni velük valahogy
Meg jobb minden egy helyen beszerezni, mint rohangálni föl és alá...
Még1x köszi!
Steve198310: Ilyen irányú terveim nincsenek vele
-
válasz
kovsol #30745 üzenetére
Mijaza szépen alulfeszelés? Már elfelejtettem az értéket
Egyébként mióta rendberaktam a házam hűtését, nálam is (Metro LL) gpu 65, vrm 72-78 fok körül van ugyanezen az órajelen, mint Nálad.13,4-es driverrel benchmark nélkül, mert lusta vagyok a fent említett nyílt terepen 25-28, bent 40 fps körül megy. Van egy-két érthetetlenül beeső rész (akár 20 alá
), de igen ritkán. Ilyen volt pl a motoros hajtány vezetéses fejezet, ha a járgány bekapcsolt lámpáival szembe álltam.
-
PandaMonium
őstag
válasz
kovsol #30703 üzenetére
Nem fordítva raktam, lassabb volt AVX-el.
Egyébként így sem volt sehol CPU limit a játék alatt, a minimum FPS-t is a VGA produkálta.
Egyébként eddig elég tetszetős a játék, egyetlen dolog ami nem tetszik benne az a rengeteg reklám (az Intelt nagyon pofátlanul tolja a játék, és ezt tényleg nem azért mondom mert piros vagyok). -
Foxmulder89
senior tag
válasz
kovsol #30673 üzenetére
Igen, két exe van a mappájában. A Bloomfieldem még nem tudja az AVX-et és ugyan jól fut, de érdekelne kb mennyivel lenne gyorsabb. Platformot nem váltanék emiatt, a 6 magos 1366 xeon viszont avx-es, ha 10% vagy nagyobb a különbség, akkor lehet, hogy beszerzek egyet majd
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #30631 üzenetére
Az teljesen jó.
Nálam is 0%-on ez a kevés visszavétel volt.
Érdekes, a BIOS-unk verziója ugyanaz, de a zárójeles rész (elvileg a hardver azonosító) más, nekem még 113-c4740107-S03 volt.
Az ASIC miatt se aggódj, szvsz ez a 60-70% környéke a legjobb, az enyém 68%-os volt, és röhögve ment 1200-at, és szuperül lehetett alulfeszelni is.
A 80%-os 7950-em sokkal morcosabban reagál a plusszfeszre, jobban örültem volna ott is ilyen szűk 70% körülinek.Bár nem panaszkodom, azért az is megy szépen.
Én amúgy alulfeszelve is +20%-on használtam, gyorsabb és kevesebbet is fogyasztott így, ahogy a Logout tesztemben is írtam. -
HSM
félisten
válasz
kovsol #30623 üzenetére
Igen, érdemes megsasolni, dolgozik-e a powertune a háttérben játékok alatt, volt akinek az új BIOS-al a fesz is kisebb lett, de a gyári power limit is.
A régi 7870 XT-m első BIOS-ában viszont kellemesen magas volt a TDP limit, kb. mint a 7950-emen.
+20%-on csak a power vírusok alatt vett picit vissza a védelem.
Ugye ezt csak az afterburner tudja, low level hardware access opcióval. -
HSM
félisten
válasz
kovsol #30365 üzenetére
Szerintem arra felesleges... Állati jó az a Dual-X hűtő, halkan meghűti húzva is. Mondom, konkrétan erősebb volt, mint amit a VTX a 7970-ekre rak, vagy ami a Powercolor 7950-emen van...
Amúgy ha nagyon rá akarod rakni, szerintem a VRM lehet csak útban, mert ugye ezen a kártya elején van, közel a GPU-hoz, ugyanaz a NYÁK amúgy, mint a Powercolor vagy VTX Tahiti-LE-n, csak nem spórolták le a második BIOS-t meg a kapcsolóját és a DVI árnyékolást.... -
Apollo_21
addikt
válasz
kovsol #30290 üzenetére
Köszi!
Megis van a "ludas".
Teszt alatt megy neki az 1250/1500 1.219es alapfeszen mellett.
Lehet h bírná még esetleg az 1225öt vagy kicsit többet alapon..de ennyire azért nemérdekel
Játékok alatt "csak" 1250/1250 de 1.25 ös fesszel. 67fok 98%.
Ramot lehet piszkálom még, hátha bírja még ezzel a feszkóval esetleg az 1300-1400et.
Nem igazán profitálok játékok alatt..inkább csak a tesztprogik alatt..kicsit.
Az a 2-3fps meg nemszámottevő amit nyerek.
De legalább tudom hol a határmezsgye. -
-
lowzor
veterán
válasz
kovsol #29947 üzenetére
Ezt meg te mire alapozod? Ezt a GPU-t már alapból nem 860 mhz-es órajelre tervezték. Az összes képes a 7870 alapórajelét hozni. Az, meg hogy a Sapphire 7870-em max 1050 mhz-et tudott egyből cáfolja ezt (meg még sok olyan példány volt itt, amiben +50-75mhz erőtartalék volt. Te is ugyanekkora feszen használtad 1200-on a 7850-edet, mint most a Gigabyte-odat (mert gondolom 1,219V az alapfesze). Szerintem ugyanakkora esélye van annak, hogy egy 7870 alapfeszen viszi az 1200-at, mint hogy egy 7850 1,21V-on viszi.
(#29949) PandaMonium:
Azt meg már megmondtam, hogy az kb +8% teljesítményt jelent azonos órajelen.
-
lowzor
veterán
válasz
kovsol #29924 üzenetére
Azonos órajelen jobb kb 8%-al a plusz számolók miatt. A legtöbbet már nem is lehet nagyon magabb órajelre húzni, mint 1 7850-et, mert ilyen 1150-nél már végük van, az 1200-at meg már csak 1,3V-al viszik (ha viszik). Itt most ne a te jó példányodat nézd, hanem a többséget...
Ár értékben szerintem is vagy 7850, vagy Tahiti LE. -
MZsoltee
veterán
-
emiki6
veterán
válasz
kovsol #29916 üzenetére
Én levettem az órajelet is és a feszt is, mert BF3-hoz AC3-hoz elég ennyi is (a benchmark meg annyira nem érdekel), főleg mert Vsync on és általában a procit jobban használják, na azt már felvettem 4 GHz-re.
Órajel: 1050 MHz-ről 1 GHz-re
Fesz: 1219 mV-ról 1056 mV-ra
Az MSI kicsit túlzásba vitte az alapfeszt, lehet azon tuningosok miatt, akik azt nem állítják.
Szvsz akinek jobb teljesítmény kell, az vegyen jobb kártyát, kivéve ha csak annyi hiányzik, amit ép ésszel ki lehet belőle tuningolni -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kovsol #29686 üzenetére
Inkább mondd, hogy "jó", kevesebbet kell koptatni a billentyűket.
(#29685) Algotis
40 és 50% miatt sem kell aggódnod, a 60 fok miatt meg pláne nem. Az én kártyám is hasonlóan megy, elvileg 1150-en is. Azért elvileg, mert gyakorlatilag is stabil, de még nem tudtam eleget tesztelni. -
HSM
félisten
válasz
kovsol #29592 üzenetére
Ahogy írtam, játék/jelenet függő is a dolog, elég nehezen tesztelhető....
Amire konkrétan emlékszem, hogy nagyon csúnyán szerepelt a kártya a memóriasáv-hiány miatt, az Sniper Elite v2 bench. Mivel nekem most csak 7900-asok vannak itthon, megnéztem a 7950-en,
925/1000-en ezt adta: Average FPS: 39.7 Minimum FPS: 12.3 Maximum FPS: 321.4míg 925/1400-on ezt: Average FPS: 43.9 Minimum FPS: 15.0 Maximum FPS: 334.9
Tehát még a 925-ös órajelen a 7950 se futotta ki magát teljesen, pedig nem sokkal erősebb a GPU így, mint az 1175-ön tekerő 7870, és az 1000-es 384bites memória is max 1500-as 256bitesnek felel meg...
Kíváncsiságból leteszteltem még ezek után 1100-as memóriával is:
Average FPS: 41.8 Minimum FPS: 13.3 Maximum FPS: 358.3Tehát csupán +10% memória emelés hozott +5% sebességet, és +8% minimumot, ami elég jelentős. (Bár a minimum nem mindig pontos.)
Érdemes lehet neked is lefuttatni ezt a tesztet az említett két órajelen, 2 perc, én kíváncsi lennék.
A TR amúgy nálam is főleg a GPU-t dolgoztatja, bár azt nem próbáltam csak 7950-en.
Nekem anno a 7870XT gyári BOOST órajelen (+20%-os power limittel fixálva, 975/1500Mhz) 38,9-et adott, míg az 1050/1200-as sima 7870 csak 34,4-et átlagban. Driver nálam minden tesztnél 13.1 WHQL, beállítások:1920*1080, Texture: ULTRA, Shadows: ULTRA, Draw Dist.: ULTRA, Anti-aliasing: HIGH, Advanced Shadows: LOW, Supersampling: 2.25x, Anisotropic: 16, Compute Shaders: ON, Ambient Occlusion: ON, Motion Blur: ON, V-Sync: OFF, Reduce Mouse Lag: OFF, Stereo 3D: OFF -
zeus26
csendes tag
válasz
kovsol #29574 üzenetére
A monitorom meg a tv nem csípik egymást.
Kiterjesztettben 1080i 60Hz mindkét kijelző jó.
De klónozni akarom!
Akkor pedig 1080p 60Hz a monitoron, de a tv nézhetetlen.
Ha pedig 1080i akkor a monitoron remeg a kép
Na erre varjatok gombot.
Nem tom működik e a gyorsbillentyűs kijelzőcsere ha más nem lesz marad az, de akkor is eldurran az agyam. -
Keksz03
senior tag
válasz
kovsol #29568 üzenetére
Leszedtem az oldallapot mikor hallottam a zörgést és egyesével lefogtam a ventiket így derült ki melyik a ludas. Bármikor reprodukálható ha Afterburnerben manuálisan elkezdem emelni a fordulatszámot...nem vinném garba ha meg lehet csinálni úgy hogy közbe nem bukom a gart mert 1 hónapos.
-
FaTHI
őstag
válasz
kovsol #29420 üzenetére
Azért azzal vitatkoznék hogy "egy hulladek a jatek" Mert az egy dolog hogy nagyon jól néz ki,de szinte alig lehet lerakni a gamet, nagyon magával ragadó a story ,és változatosak a helyszinek.Sokkal jobb mint az első rész volt. Nem sokat vártam tőle, de kellemes csalódás.
Amúgy nálam Gtx660-on 1920x1080-ban csak az ssaa-t kell levenni, és úgy 30-60Fps-el szalad. -
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #29198 üzenetére
"Amúgy általában tudja FX esetén, hogy amíg lehet modulonként egy magot terheljen, legalábbis mikor felraktam az FX es javítást a win7 hez."
Ez igaz, csak akkor van baj, ha elfogy a 3 vagy 4 modul mindegyik "első" magja, akkor melyiket kezded terhelni? Itt van a bibi, mert a windóz nem tudja, melyik szál kritikus a sebesség szempontjából. Márpedig ha a második mag is dolgozni kezd a modulban, akkor az lassítani fogja az elsőt. Főleg ezért volt nekem a HT OFF-on végig, mert akármilyen háttérfolyamat el tudta venni az erőforrást másiktól, priorizálástól függetlenül, ami pl. játékokhoz egyáltalán nem ideális. -
HSM
félisten
válasz
kovsol #29193 üzenetére
"Az fx hajlamos arra, hogy a kevés magot használó játékok esetén szétdarabolja több magra a terhelést"
Nem az FX, ez a windóz ütemező sajátossága. Láttál volna egy magot használó játék feladatkezelős grafikonját egy HT-s négymagoson...Minden proci alig van terhelve, az össz cpu használat ~12% és atom CPU-limit...
Csak úgy tudsz reális képet kapni, ha az affinitást kapcsolgatod, és nézed, meddig skálázódik. Először adsz neki egy magot, aztán kettőt, hármat...
Bár HT/bulldozer esetén nem mindegy, melyik magokat adod neki oda...
(#29194) gyuszaa: A DX9-es játékokban alapból mindig van/lesz egy kritikus fő renderelő szál, ami be fogja határolni a teljesítményt az ilyen HT/SMT procikon optimalizálás ide vagy oda.
De van jó hírem is, nem kötelező megvásárolni a játékot, ha nem tetszik. -
HSM
félisten
válasz
kovsol #29010 üzenetére
Hát azért ez szvsz több, mind véletlen egybeesés...
Nemcsak ESD lehet, szerelés közben elég egy rossz mozdulat, és már meg is van a baj. A NYÁK-on is lehet icipici, alig észrevehető sérülést okozni, a felületszerelt alkatrészeket is könnyű "nyom nélkül" letörni...
Persze, lehet, gyárilag volt valami kaki a kártyán, aminek az utolsó lökést adta a szerelés miatti piszkálás... -
->Raizen<-
veterán
válasz
kovsol #29010 üzenetére
ESD. Csak a nyák keretét/széleit/ szabad tapizni/megfogni.Még ha leföldelted magad akkor is. A mikro elektronikának árt ha elektrosztatikusan feltöltődve érsz hozzá egy ilyen érzékeny alkatrészhez mikroszkóp alatt láttam én már rengeteg ilyen roncsolódott alkatrészt. Sok cucc halt már meg mert tapizták mindenhol.... Nekem sose múlt még ki egy cuccom sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen egeret válasszak?
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- Nyaralás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Macbook White 13" unibody
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest