Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Új, 1 év teljeskörű +2 év nagykeres garanciával (a nagykeres vagylagos, segítséggel lehet megoldani) 65k volt. TDP 210W de mivel teljesítményben kábé ua. és kellett a PhysX ezért ez lett.
csucsbicep: a fenéket... még mindig semmi. Annyit tudok, hogy az elsődleges infó nem volt helytálló, egy új 6870-et kapok garanciális csereként. Még azt sem tudom pontosan milyet, talán a héten kiderül.
Így azt eladom, talán nem lesz nehéz mert új, és 2 vagy 3év lesz hozzá (gyártótól függően ugye).
Emlékszem, hogy volt teszt de majd visszakeresek, milyen is az. -
Winne
nagyúr
Na Uraim!
Összeraktam a másik gépet, kapott stabilitástesztet és beletettem a 7850 OC-t. Ott felismerte és ki is írta a hőmérsékletet és loadot is, úgyhogy valami szoftveres/alaplapos akadás lehet nálam. 20%-on pörög idleben és 30 fokos, nekem a 6870 40%-on megy és 37 fokos.
Még kipróbálom a driver full leírtását és felteszem újra, mert az új gépen is új winnel mikor belementem a ccc-ben az overdrive fülre, akkor kikészült, befagyott az afterburner, be sem lehetett zárni sehogyan és elkezdett akadozni a kurzor. Utána néztem, a ccc-nél ott sem írta a hőmérsékletet és a venti sebességet. Ez vmi bug lesz, az én gépemen is uezt csinálta.
Hasonló gép, mint az enyém, amit korábban betettem, csak ezen nincs procituning, ezt produkálta az OC:
-
-
ImI87
őstag
AB-vel nekem is ez van.
ASUS GPU Tweak progi lát mindent paramétert, de az OC korlátot nem lehet kitolni.
Amit valaki linkelt, hogy be kell pipálni, az az opció sincs.Ez az MSI kártya sajátossága, vagy a progik még nem "támogatják" teljesen a 7850-eket?
Szóval hogy lehet a GPU-t 1050 MHz fölé húzni, milyen progival?
-
Az elállás joga
A Megrendelő az 17/1999 Korm. rendelet 4. §-a alapján jogosult az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben az iPon Computer Kft. köteles a Megrendelő által kifizetett termék árát haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha a nyolc munkanapos elállási határidő lejárta előtt a gazdálkodó szervezet a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte, a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogát, ilyen szolgáltatás például a házhozszállítás, a pickpack átvétel, a gépösszeszerelés, a szoftver installálás és az egyéb szolgáltatások.
Az iPon Computer Kft. követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Egyéb költségek a vásárlót nem terhelik.
A 17/1999 (II.5) Korm. rendelet 5. §-a alapján a Megrendelő nem gyakorolhatja elállási jogát:hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta
olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (pl: kérésre összeállított konfigurációk)Amennyiben a 8 munkanapon belüli elállás jogával élni szeretne, kérjük, hogy a termék határidőn belüli visszajuttatása mellett írásban írja le, hogy el szeretne állni a szerződéstől a fenti jogszabály felhatalmazása alapján.
forrás: iPon.hu
-
szasanyi
félisten
Nem arról van szó, hogy lehetetlenül jó áron nem vennék olyan kártyát, ami ugye nevetve tudnék ~1.5x áron tovább adni!
Saját részre 60k körül (max. 65k!) a legnagyobb összeg amit - még - erre hajlandó vagyok áldozni. De nem azért mert megéri, hanem mert hobbira áldoz az ember, sokszor ésszerűtlenül is. Bár kormányunk mindent megtesz azért, hogy ez az állapot se maradjon így!
-
szasanyi
félisten
Nem tudok még semmit.
A javítást nem tartom valószínűnek Pár óra alatt történt az egész, a meghibásodás előjele nélkül. Először színes apró négyzetek (BIOS alatt is), majd vékony, vízszintes fekete vonalak jelentek meg (Win alatt). Aztán volt fagyi, egyszínű (!) háttérrel, és végül már képet sem adott - egyik gépben sem. 13 hónapos a kártya, amit alapon használtam.
-
szasanyi
félisten
Jó lesz az!
Nálam épp garis ügyintézés alatt a meghibásodott Sapphire 6870 (a 2. is), arra várnék mi lesz, de hát.. ez a garancia rajtam keresztül nagy szívás.
Odaadtam a srácnak múlt héten szombaton (egy másik városban, saját költségemen
), és tegnapig az ég világon semmi sem történt. Ő ugyan leadta a boltba, de azt mondja többet nem tehet, várni köll...
-
szasanyi
félisten
A lényeg, hogy mivel te szeretsz tuningolni - meg fogsz is, erre fogadni mernék
- az olcsóbb 7850-et tuningolva túllépsz egy jóval drágább 7870 stock teljesítményén. Az a gáz, hogy már ez is elég drága, nem még egy 7870. Tudom, hogy ez semmit sem számít de az én véleményem szerint a 7870 ára ~80k-ig lenne elfogadható, figyelembe véve a 7850 teljesítményét és ~65k árát.
-
szasanyi
félisten
Csucsbicep válasza korrekt, sztem is úgy érdemes dönteni. Min2 kártyán uo. hűtés van, ezért az nem szempont.
Nekem nincs ugyan tapasztalatom de mivel első széria, ugyanaz a gyártó, ugyanaz a GPU, így valószínűnek azt tartom, hogy a tuning-potenciált tekintve valszeg nincs lényeges különbség. -
szasanyi
félisten
Ezt hogy érted? Vagy csak én nem értem?
Sondi1986: Ja, de akkor ne egy alapórajeles ref. 7950 árával és teljesítményével hasonlítsd össze a legjobb (és persze legdrágább) 7870-et. Viszont ha hasonló mértékben húzod a 7950-et, az a nagyobb memória sávszélességből (és +1GBVRAM miatt) 1080p és fölötte minimum megtartja, vagy akár növeli is különbséget.
-
szasanyi
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest