Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Hát nem egészen ilyen szép egyszerű a világ.
A windóz feladatütemező folyamatosan váltja a szálhoz tartozó magot, így hamis (vagy inkább megtévesztő) adatot mutat, amit monitorozol. És akkor a HT mérhetetlenségéről nem is beszéltem.
Olyan rejtett "procilimiteket" tud okozni, hogy csak úgy füstöl.
Mindegy, én leírtam, hogy tudod csekkolni, a többi rajtad áll. Próbáltam csinálni egy ingame képet Planetside2-ből, csak valamiért nem tudta lementeni se a Steam, se az Afterburner, de a lényeg, hogy a játékkal monitorozni lehet, a proci vagy a VGA a limit, és igencsak gyakran előfordult, hogy azt láttam az OSD-n, hogy "Max Thread Usage: ~70%" mellette "Total CPU-usage:60%" és mellette a VGA ilyen ~60%-on teker, ami már masszív CPU-limit, és a játék motorja is CPU-limitet ír. Körübelül a ma esti egyórás játékom 60-70%-át jellemezte ez az állapot, 100% max thread usage-ot direkt figyeltem, sosem volt, 70-80% köztött maradt mindig, mikor néztem, a HWiNFO is 97%-ot jegyzett maximumnak a szinte végig masszívan CPU-limites játékomnak:
Kattintásra nagyítódik, és az oszlopok: pillanatnyi érték, minimum, maximum, átlag. A játék elején indítottam, és a végén a kép. Annyiból csalóka picit, hogy a valóságnál kicsit kisebb az átlag azért, mert közben lehetett 3-4 perc netezés az egyórás játékban.
Tehát nyoma sincs már a régi szép procilimites ábrának, ahol szépen lehetett látni ahogy a proci 99%-on teker végig....
Csak okulásként. -
Hát ha a felbontást veszed lejjebb, hogy tehermentesítsd a processzort, akkor van egy rossz hírem. Minél kisebb a felbontás, annál jobban dolgozik a proci, annál jobban limitál. És procilimitről meg akkor beszélünk, mikor a videokártya nem képes 99%-on dolgozni végig, mert a proci visszafogja. Na most ezt én igen könnyen elő tudom hozni, viszont könnyen el is lehet tűntetni. Nem értem egyébként miért olyan nagy gond ez a minimum 60 fps igény. (jöhetnek a habzó szájú emberkék, kiknek még 24fps is elég, mert onnantól egybefüggő videónak látja a szemünk a képkockákat...TV-n! De még helyenként ott is előjön ennek a hátránya, tessék megnézni 60fps-el egy kisfilmet, de ez teljesen más tészta. Erről is volt egyébként pont itt PH-n teszt! Közben meg is találtam: katt, ha valakit érdekelne. Moziban még jobban zavaró az alacsony framerate.)
Visszatérve a témához, egy 7870-el BF3 multiplayer csutka maxon lazán megvan 60 fps körül, mégsem úgy használom, mert multinál baromi nagy előny, hogy van 100 fps-em is. Ez játékfüggő, mert pl GTA4-ben én régen 30 fps-ekkel is vígan elvoltam. Viszont pont olyan játékot néztél ki magadnak, ahova az i3 tényleg kevés lesz szvsz. Legalábbis egy i5, vagy bármilyen 4 magos megváltás lenne, sokkal folyékonyabb lenne a játék, nem lenne mikrolagg, stb...Egy szó mint száz. Azt veszel amit akarsz, de előbb utóbb kelleni fog jobb proci, és az i3 a 7850 mellé kevés lesz sok helyen, de ettől még egyáltalán nem lesz használhatatlan!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged