- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rostiron #28486 üzenetére
a lényeg ugye a ASIC Quality rating by Iddq: 3.125% sajnos ezek a leg gyengébb GPU -k minél magasabb a % arány annál jobb a GPU, Az átlagos GPU -k 50-60.% körüliek amik pedig igazán jók 75-85.% osak! nekem volt egy elég jól sikerült PowerColor Ref kártyám ami így ment és ehez 1,1825.v kellett neki ez 83,7.% os volt a progi szerint
nemrég szereztem megint énis egy szintén Xtreme (5850) kártyát és ezen nekem is csak 3.125% ot mutat ami igaz is mert nagyon gyengén megy a kártya alapfeszen nem megy még 750.MHz et sem!
-
-
Dealer95
őstag
válasz
rostiron #25292 üzenetére
az a 6 fok különbség meg már lehet a hővezető paszta miatt is... az én kártyám új ( még friss
) a tiéden már veszített a hővezető értékéből,
pasztázd újra ( ha mered ) és akkor -5 fokot megint nyersz ha pl. AC MXM4-et raksz rá...
(nekem a X4 B50-es PhenomII procim terhelés alatt max. 42fokos... mondjuk egy Thermalright IFX 14+IFX10 van rajta... de a paszta is sokat számít.... )
-
-
-
-
dilipok
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz
rostiron #22943 üzenetére
A játékok kissebb felbontásban jobban használják a processzort mint nagyba. Ha 1024X768 ban játszanál az 5830 kártyáddal akkor a videokártya hiába tudna többet kipréselni magábol a processzor lesz a gyenge láncszem,erre mondják,hogy processzor limited van.
Viszont ha nagyobb felbontásba játszol ott már igazán a kártya számit.
/persze egy egymagos cpu oda sem elég/
Biztos van aki szebben el tudná magyarázni!Interceptor.: Igen erre irtam hogy egy négymagos Phenom 2.5 orajellel ebben a játékban amit néztem, ebben a felbontásban amit irtam már kevés egy 5830 kártyához.
-
kisza25
félisten
válasz
rostiron #20877 üzenetére
tudom kaptál pár választ és példának felhozták az én HD5850-em nekem alapon 775Mhz-ig bírta és + fesszel 1,163V 860Mhz-et tudtam elérni, de a tied alapon 1,163V feszt kap én azon már nem emelnék
maximum egy-egy tesztre,
a 880Mhz-et csak egy pár teszt erejéig 1,18V-vel értem el, amúgy alapon használom a kártyát, de ha húznom kellene maximum a GPU-t használnám 1,163V 850/860Mhz-en a memórián nincs semmilyen hűtés én azt csak tesztre húzom, kipróbáltam alig ad valami +pontot 1000 vs 1200Mhz-re húzott memória tehát minek kínozzam, ha nem muszáj -
Sandrew
őstag
válasz
rostiron #20877 üzenetére
Az órajel tovább növelhető a segítségével. Főleg nagy felbontásban ahol Gpu-limit van a min fps-emelkedhet.
Példa:
Alapfeszes 5850 775Mhz-en megy max stabilan. De picit +fesszel Pl 880-at is megy stabilan.Ha jól tudom kisza25-kártyája.
(#20879) Lord Vader:
Picit ad neki semmi baja nem lesz. Nekem 1Hónapig volt az 5850 1.2V-al és semmi baja nem lett.(#20880) rostiron
24/7 = Éjjel nappal a Hét 24Órájában mindennap.
-
TeeBee73
veterán
válasz
rostiron #20659 üzenetére
3D Render elindít, ha hibázik, az alatt 15-20MHz-el általában stabil. (Lehet, "ciceregni" fog a VGA, ez normális.)
HANDO88: Ezt már így én sem vágom.
Sandrew: A "troll etetés"-t nem rád értettem, ne vedd magadra. Nem sok játékom van. De: A BFBC2-n és a Crysis2-n kívül mindegyik alatt 2 mag ment 100%-on, 2 meg 25-30%-on. (A Shi(f)t 2-t nem teszteltem, mert fél órát volt a gépemen, még aznap este eladtam.)
MOD:
Giot: Én az ATT tuningját jobban szeretem, igaz alapfeszeshez bőven elég a CCC Overdrive is.rostiron: Emeli mindkettő, automatice. Te csak bonts egy sört, és várj.
gyuri844: Innye! Szép órajelek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE 1080 Ti Turbo 11G - HIBÁS
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest