Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- UHD filmek lejátszása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
borkarico
üzenetére
A 450-es Chieftec-el nagyon határon vagy a tuningot inkább hanyagold. Legalább egy 550-es a csifitől. Ha pld egy Corsair lenne akkor okés.
(#15289) arn: Én csak a 4870-emet monitoroztam anno. Azt tudom hogy amikor restart volt megnéztem a mentett hőmérsékleti értékeket és a VRM volt a ludas amikor elérte az adott hőfokot a kártya újraindult. Ugyanezen logikát követve cseréltem jobb szellőzésűre a házam, és utána nem volt ilyen gondom.
Próbáltam összeszedni minél több infót a kártyámról amit itt le is írtam: [link]
Kérlek tekints el a lelkes amatőr stílustól.
(#15290) leonel: GTS250 fizikára ha sok fizixes játékkal játszol.
-
Giot
addikt
válasz
borkarico
üzenetére
Nem muszáj cserélni a proccot inkább 1280-as felbontás környékén van gáz.
Az igen nem aprózta el az Aero.
Rakott bele rendesen ventit.(#15283) arn:
Erről még nem hallottam. Arról viszont igen hogy ha 120C környékét eléri a VRM lekapcsol a kártya nehogy megfőjön. Anno 4870-el is jártam így. TT volt rajta és nem volt elégséges a VRM-ek hűtése elérte a hőfokot és kártya lekapcs.
Házcsere utáni stability teszt eredmény: [link]
És ezek az órajelek bármely tesztben stabilak. -
Giot
addikt
válasz
borkarico
üzenetére
Jó a hűtés! Hasonló mint a Vapor hűtés. Azzal különbséggel hogy a hűtőborda talpa "csak" a gpu-val érintkezik így a memók nem kapnak külön hűtést max annyit amennyit az áramló levegő el tud vonni a chip-ekről. De eddig még senki sem panaszkodott a memók hűtésére.
A Vapor esetében a hűtőborda talpa a memókkal is érintkezik. Viszont a kérdezett kártyán a hűtés 5 hőcsővel rendelkezik míg a Vapor 3-al.
Nálam a Vapor hűtés bevált. Amire oda kell figyelni az ilyen tipusú hűtőknél, hogy a házba is termeli a meleget így megfelelő szellőzés kell hozzá. Pld nálam 1xer lekapcsolt a kártya a nagy tuningolgatásban 950/1200 igaz ez már az extrémebb kategóriába tartozik. Minden előjel nélkül miközben 20 percig beton stabilan ment a furmark. Aztán mikor lecseréltem a házam egy jobb szellőzésűre egy órán keresztül ment ua órajeleken gond nélkül. Tehát valszeg előtte túlmelegedhettek a Vrm-ek.
+szerk: A procc esete attól is függ milyen felbontáson játszol.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen házat vegyek?
- Autós kamerák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Xbox Series X|S
- Lexus, Toyota topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- PowerColor 9070 XT Hellhound Spectral White OC 16GB - Garancia 2028.05.28 - BESZÁMÍTÁS
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB GDDR6X (10G-P5-3897-KR) Videokártya
- 27% - GIGABYTE RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X GAMING Videokártya! BeszámítOK
- MSI Radeon RX 6950 XT GAMING X 16GB DDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Nvidia GeForce RTX3060 Elite 12Gb
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004,100 % Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Erről még nem hallottam. Arról viszont igen hogy ha 120C környékét eléri a VRM lekapcsol a kártya nehogy megfőjön. Anno 4870-el is jártam így. TT volt rajta és nem volt elégséges a VRM-ek hűtése elérte a hőfokot és kártya lekapcs.