Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nfsu17

veterán

válasz Pagi79 #10474 üzenetére

Erre most nem tudok mit mondani, talán melegebb volt. De igen, a prime az 100%-on nyúzza a procit, míg egy játék messze nem. Télen Crysis-oztam pl 50 fokos stabil proc. hőmérséklettel, akár órákon át, majd nyomtam egy prime-ot és pikkpakk felugrott 60 fokra pár perc alatt.

Egyet még tudsz tenni, ami LÉNYEGESEN csökkentené a hőmérsékletet, mégpedig alul kell feszelned a procit. Csodálom, hogy a hozzáértő kollégák ezt még nem javasolták. Ez hasonló, mint amit tettél már, hogy visszavetted a szorzót, csak itt a sebesség megmarad (3200mhz), viszont kevesebb feszt kap, ami addig jó, míg nem lesz instabil a proc.

A bios-ban keresd meg a cpu feszt., ami most szerintem auto-n van. Ezt csökkentsd. Szabályosan ezt úgy szokás, hogy csökkented egy lépéssel, prime-olsz, ha stabil megint csökkentesz, meg prime és így tovább. Nekem most 1,25V-al stabil, az eredeti 1,37V volt. De még ennél lejjebb is menne, többen már bizonyították.

Ha nem tudod pontosan mit csinálsz a feszekkel, akkor inkább ne piszkáld, felelősséget nem tudok vállalni érte, ha elfüstölsz valamit.

Új hozzászólás Aktív témák