Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Dell notebook topic
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
Pagi79 #10474 üzenetére
Erre most nem tudok mit mondani, talán melegebb volt. De igen, a prime az 100%-on nyúzza a procit, míg egy játék messze nem. Télen Crysis-oztam pl 50 fokos stabil proc. hőmérséklettel, akár órákon át, majd nyomtam egy prime-ot és pikkpakk felugrott 60 fokra pár perc alatt.
Egyet még tudsz tenni, ami LÉNYEGESEN csökkentené a hőmérsékletet, mégpedig alul kell feszelned a procit. Csodálom, hogy a hozzáértő kollégák ezt még nem javasolták. Ez hasonló, mint amit tettél már, hogy visszavetted a szorzót, csak itt a sebesség megmarad (3200mhz), viszont kevesebb feszt kap, ami addig jó, míg nem lesz instabil a proc.
A bios-ban keresd meg a cpu feszt., ami most szerintem auto-n van. Ezt csökkentsd. Szabályosan ezt úgy szokás, hogy csökkented egy lépéssel, prime-olsz, ha stabil megint csökkentesz, meg prime és így tovább. Nekem most 1,25V-al stabil, az eredeti 1,37V volt. De még ennél lejjebb is menne, többen már bizonyították.
Ha nem tudod pontosan mit csinálsz a feszekkel, akkor inkább ne piszkáld, felelősséget nem tudok vállalni érte, ha elfüstölsz valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest