Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Akciókamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egérpad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ki beszélt itt 1 valakiről? Írtam? Nem emlékszem rá. Én csak 1 kommentre válaszoltam ennyi. És kicsit olvass vissza. Ki írta, hogy nem ment vízzel 3600 felett? Erre sem emléxem.
Szerintem te..De mindegy, nem vitatkozom veled. Biztos van otthon nálad kismilló példány 240/245/250-ből, ugyanennyi hűtés, plusz a hozzájuk passzoló lapok, és szépen kiteszteltél minden példányt, így tudod, hogy biztos, hogy nem lehet stabilan 3600 felett járatni egyiket sem.
-
-
válasz
sitzoookaaa #4769 üzenetére
De gondolom nem gyári hűtéssel? Nekem ugyan is az van
-
válasz
sitzoookaaa #4765 üzenetére
Athlon II 240 alapfeszen 3640. De még 3800-on is boot-ol, csak a prime elvérzik
-
-
A fentebb linkelt cikkből idézet:
Amennyiben valami nagyon balul sült el, akkor újraindulás után egy nem induló géphez lesz szerencsénk, ahol nagy valószínűséggel csak a BIOS reset segít. Ez két dolgot jelenthet: vagy az aktuális alaplapi BIOS ezen része nem tökéletes, vagy a processzorban található letiltott részek valóban teljesen hibásak. Amennyiben eljutottunk az operációs rendszerig akkor kezdhetjük a tesztelést. A újonnan feloldott magokat a Prime95 Small FFTs tesztjével tegyük próbára, míg az L3 cache-hez a Blend teszt javasolt inkább.
Azaz egy BIOS frissítést ki lehetne próbálni, hátha..
-
válasz
Stati001 #4568 üzenetére
Jut eszembe, ha nagyon olcsót akarsz, és esetleg nem kell a DDR3, akkor itt van AM2/AM2+ tokozással az Athlon x2 5000, letiltogatással Phenom II 920/940-ből készült elvileg, és ha szerencséd van, ezek is aktiválhatók. De ez csak AM2/AM2+ lapba jók!
Bár elég ritka, konkrétan most nem is találok neten, hol lehetne kapni
-
válasz
Stati001 #4557 üzenetére
Nem azért, de ha olcsóságra mész, akkor ne Phenom II x2-t, hanem Athlon II x2/x3-t, és ugyan akkor az esélyed rá, hogy Phenom II x4 lesz belőle. Ha az ismerősödtől szerzed be a gépet, és ad részletfizetési kedvezményt(gondolom én pc boltja van az illetőnek), akkor szerintem megbeszélhető vele az is, hogy mielőtt elhozod a cuccot a készleten lévő procikat megnézitek, és amelyik négy magosítható, azt hozod el.
-
válasz
jambiyya #4544 üzenetére
Én már elmentem 260-as alapórajelig, próbáltam 270-el is, de úgy teszt alatt már meghalt a cucc. Azt még nemtudom, hogy a lapom, vagy a proci vége ez, majd ma kitesztelem
Mondjuk most azon agyalok, hogy lehet tavasszal befektetek valami négymagosíthatóba, ha megfelelő árszinten lesznek. Sokat nem akarok költeni, lévén ezt is nemrég vettem, de kitudja mit hoz a jövő
-
Persze, szerintem se, de azért írtam, hogy attól függ, miben. Ha valami olyat használunk, aminek haszna van az L3-ból, de nincs a +1 +2 magból, akkor hiába több mag, nem jobb ugye. Mint írtam, vásárláskor én is a több magot részesíteném előnyben, viszont nekem is van nem egy olyan alkalmazásom, ami még a 2 magot sem használja ki rendesen. Persze ez idővel reméljük változni fog, addigra meg szerzek én is egy négymagost
jambiyya: ne csüggedj, majd legközelebb
-
-
-
válasz
Borokafa #4496 üzenetére
Jaja
De azért egy szép kerek 3800 jobban mutatna
Edween: valamelyik nforce chipset is tudja, most hirtelen nem tudom, melyik.
Látom meglett az új gép, gratula, jól mutatStati001: vagy írd le, mit néztél ki és megmondjuk jó lesz-e, vagy mondj egy összeget, és összehozunk valami jó lapot hozzá
Mondjuk egy GigaByte MA770T-UD3P is megfelel erre a célra.
Persze nem ártana tudni, hogy vannak-e meglévő cuccaid(ram pl), amiket használni akarsz benne, vagy 0-ról építed-e össze? -
De elírás, ami a mondatból ki is vehető, mivel írtam, hogy 1.2-re állítottam, de az everest szerint csak 1.75(azaz helyesen 1.175). Sorry érte
Borokafa: NB Vid természetesen, más nem is tudok állítani, csak lusta voltam kiírni, gondoltam így is egyértelmű lesz, hogy arról beszélek
Blend tesztet futtattam, de a ramnak nem lehet a vége(ha csak alapban nem szarok), mert 7xx Mhz-en mentek.
AOD meg nálam akkor sem ment, hiába kellene mennie. Azt ne kérdezd, mi gondja, de nem megy.
És jelzi az everest, csak szarul, mert mindig ugyan ez van ott: -
Ja értem, akkor ott a hiba. AMD Overdrive nem megy nálam win7 x64-en, nem tudom mi gondja..
Nem akartam 1.2-nél sem többet adni neki, csak azért emeltem meg még, hogy arra mit mond az everest, de nem mondott semmit, mert el sem indult a winProcinak sem szándékozom többet adni, de 1.45-ön még lehet megnézem, ha visszavett szorzóval bírja a lap a 270-et. Az írást ismerem, olvastam
CPU-Z ez volt kéznél, arra jó, amire most kell
-
Na próbálgattam még kicsit a 240-em.
Alapfeszen, ami a BIOS szerint 1.4 kéne legyen, de auto állásban 1.392-t ad, 3640-ig(260x14) megy el. Eztán Borokafa javaslatára megpróbáltam plusz feszt adni az NB-nek. 1.2-re állítottam, de everest szerint akkor is csak 1,75Vissza BIOS-ba, és adtam neki még +0.25-öt, ekkor meg üdvözlőképernyő után BSOD
Visszapakoltam 1.2-re, procit meg 270x14 azaz 3780-ra. Win betölt, de prime rögtön resetel. Akkor visszavettem 265x14-re, de így is. Adtam plusz feszt a procinak(+0,25), így ment 20 percet a prime, de megint reset..
Szóval alapfeszen enged 840Mhz pluszt, de onnan plusz fesszel is setovább?
A másik amit nem értek, hogy mért nem kapta meg a plusz feszt az NB, mikor BIOS szerint igenNa mindegy, egyenlőre:
szerk: lefuttattam a win7 pontozását, és 6.8-at ad így a procira, havernál a phenom II 720 kap alapon 6.7-et
-
Nálam ennyi:
A CPU-ra írt 50 felettit én annyira nem figyelném, mert az gyakorlatilag amint terhelést kap a proci, 8-10 fokot ugrik fel, a terhelés elmúltával meg hasonló tempóban esik is vissza. A magok meg látszik, hogy egész kellemes hőmérsékleten üzemelnek. Mindez a gyári hűtővel. És kb ugyan az volt a helyzet alapórajelen is.
-
válasz
ricsy888 #4412 üzenetére
Alapórajelen minden piszkálás nélkül is ennyi feszt kap, és nem is nyúltam hozzá.
FSB van 250-en, NB és HT szorzó visszavéve, így pont gyári órajelen mennek ekkora FSB értéknél. Ram úgyszintén alapórajelen, és időzítéseken fut, a fesz meg mindenhol AUTO állásban, illetve a szorzó is a procinál.
Tovább még nem léptem, biztos, hogy van még a prociban is, illetve lehetne ramot, HT-t, NB-t is feljebb tornászni, csak lusta vagyok most hozzá -
válasz
rt_Morgan #4124 üzenetére
Értelek, csak gondoltam ha visszateszed 14-re a szorzót, az fsb-t csökkentheted ugyan ezen órajel eléréséhez. NB-, HT-t meg belövöd a gyári értékek közelébe.
Az persze más kérdés, hogy a szorzókkal úgy már lehet nem jönnek ki pontosra.
Végül is ha így stabil, akkor nincs gond -
válasz
kisza25 #4097 üzenetére
Sajnos nem BE proci.. túl egyszerű lenne
Én is így gondoltam a dolgot, csak most nemnagyon van időm kitesztelni, majd vizsgaidőszakba
Így most stabilnak látszik, vagy marad egyenlőre ennyin vagy visszaveszem alapra, és majd ha lesz időm megnézem a végét.
Köszi
rt_Morgan: Csak 3250-en stabil
-
válasz
#31757056 #4090 üzenetére
A feszültségeket nem is bántottam, azt hagytam a BIOS-ban AUTO állásban, így kap ennyit a proci. Hőfok terheletlenül 40 alatt(magok valamikor 30 alá is lemennek), terhelve meg olyan ~50-52 fok. Gyári hűtéssel.
Feszt nagyon emelni nem is akarok, csak azért kérdeztem rá, mert ha így nem gond neki, akkor marad auto-n, ellenkező esetben beraknám kézzel 1.35v-ra, és úgy nézném meg megy-e.Köszi a segítséget
-
Üdv!
Most vettem egy athlon II x2 240 procit, és próbálgatom hogy mit bír tuning terén. Jelenleg 3400Mhz-ig vittem el, a feszt auto beállításon, így kap terhelés alatt 1.392 voltot. Meddig lehet ilyen téren elmenni vele? Ez még okés?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Asustor NAS
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest