Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bakosgabor57
őstag
válasz
benc3000 #2326 üzenetére
A NB tuningal csak a proci memória elérési idejét csökkented, attól a memória sávszél nem nő, ami így sincs kihasználva. A memória sávszél a memória órajelétől függ.
Ha pedig csak szorzóval tuningolod a procit, akkor biosban fixálhatod NB frekvenciát, a C'n'Q kikapcs, utána Win alól PhenomMsrTweaker-el úgy játszol, ahogy akarsz. -
bnss
veterán
válasz
benc3000 #1503 üzenetére
El kell keserítselek, 1 óra 15 perc Prime sem jelenti, hogy stabil. Majd az általad használt alkalmazások eldöntik, hogy valóban stabil-e a negyedik mag. (Volt már rá precedens, hogy 2 óra prime felett is képes volt hibázni, illetve Prime alapján stabilnak tűnő rendszer is megadta magát egy mezei alkalmazásnál, ami közel sem izzasztotta meg a rendszert. Persze éppen az ellenkezője is megeshet, hogy Prime szerint instabil a rendszer, de a "valós" alkalmazásokban mégsem jelentkezik a hiba. Igaz, ilyen rendszeren én nem dolgoznék.)
-
Joshi
titán
válasz
benc3000 #1501 üzenetére
Csak egy db memória modulod van hogy Single chanelbe megy?
Mert elég gyengék a memória írás/olvasás eredmények.
Tibi86:ha az alaplap képes arra hogy a maximumot kihozd az 1066-os memóriákból akkor érdemes lecserélni, mert nálam az Everest memória teszt alapján olyan 1000 ponttal többet hoz 1066-os ramokkal. Mondjuk röhej hogy az nForce 570 SLI lapomban 800Mhz-es memóriákkal simán meg volt az az eredmény ami most ezzel a konfiggal éppen hogy csak elérhető. Nem gondoltam volna hogy az AMD chipset ezen a téren gyengébb az nForce-nál.
-
bnss
veterán
válasz
benc3000 #1501 üzenetére
Ez szép eddig, de még közel sem biztos, hogy rendesen működik. Nekem közel egy óra Prime95 után állt fejre a rendszer a negyedik, bekapcsolt mag miatt.
---
Ha már írtam, legyen közérdekű is, ha valakinek van vagy lesz a listába szánt eredménye, megkérném, hogy az említett e-mail címre is küldje el, mert nem sok időm van a topic olvasására. A kereső nem mindig segít, csak ha szerepel az adott hozzászólásban a listába szó. Köszönöm!
-
Joshi
titán
válasz
benc3000 #1495 üzenetére
Nem olyan tesztre gondoltam
, csak egy kis Prime95+Everest+CPU-Z ablakkombinációs képre.
THX!
Bowril: a hőfokok kiírása az alaplapi szenzorokon múlik és nem a procin, egyébként mindenkinek jó hőfokokat írna ki ugyan azon procinál, ugyan azon szoftver verziónál.
Egyébként pont ezért nem is olyan pontosak ezek a hőmérséklet értékek.
A legtutibb egy Prime95 v. Orthos teszt, mert ha ezekkel fut kb 30-60 percet a vas akkor tutira stabil a verda. -
Joshi
titán
válasz
benc3000 #1479 üzenetére
HERR Z-től való a proci vagy csak vettél egy X2 550-et aminél sikerült életrekeltemi a +2 magot?
Egyébként a 4 magosításnak van két hátránya: az egyik hogy hidegindításnál vagyis kikapcsolt állapotból csak úgy indul a gép ha a Start után nyomsz egy Reset-et is. A másik pedig hogy a 4 mag bekapcsolásakor nincs mag hőfok információ semelyik diagnosztika proginál.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest