Hirdetés
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- BIOS frissítés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulus08
aktív tag
válasz
chabeee #7019 üzenetére
Hát nemtudom, végülis megkéne kérdezned az alaplapod topikjába,hogy melyik menüben van.
Sajna én nemtudok segíteni, a kézikönyve régebbi verziós,ami a neten van....
Az én Giga lapomban, az Advenced BIosFeatures: Patch AMD Terraum résznél van.
Ha a Win7 szoftveresen kapcsolta be a patchet,azt se tudom hol lehet kikapcsolni mert engem még nemnagyon foglalkoztatott ez a hiba. Esetleg kérdezd meg a Win7 vagy hasonló topikban...
Szerk: ezt nézd meg. -
gyulus08
aktív tag
-
gyulus08
aktív tag
válasz
chabeee #7015 üzenetére
Szia!
Esetleg gondoltál arra,hogy a COD egy magra van optimalizálva?
(ebben nemvagyok biztos, nemjátszom vele)
Viszont azért sokkal másképpen (is) tudnak viselkedni 64 bites környezetben a szoftverek.Nemvéletlen vannak programokból x64 verziók is.
Meg gondolom a Dirt2 inkább VGA limites lehet (bár ugye nemtudom milyen beálítások mellet játszol...)Szerk: véletlen nemállítodott el valami, mint pl a TLB patch, hogy esetleg a Win7 bekapcsolta volna...
-
gyulus08
aktív tag
válasz
brunzwik #7012 üzenetére
Előző procid milyen volt?Azzal futott rendesen?
Amúgy lehet hogy a memória kevés, mert nekem a COD 5, 1 gb memóiával eléggé szaggatott.
Illetve próbáld meg őket,hogy leveszel mindent teljesen minimumra és úgy akad-e.Ha nem akkor valszeg proci kizárva.Szerk:mondjuk azt nemfigyeltem,hogy ezt így raktad össze,bár szerintem a vga (is) lehet h kevés ide
C&Q: mert azterhelésnél amúgyse szokott bekapcsolni, de aztis lelehet tiltani biosban is.
-
gyulus08
aktív tag
válasz
chabeee #7000 üzenetére
Kellett valami, ami kellően rugalmas és az FSB-t helyettesítve összeköti a chipkészletet és a processzort, ezzel megvalósítva a nélkülözhetetlen CPU<-->chipkészlet kommunikációt. Így született meg és vette át a Front Side Bus szerepét a HyperTransport busz. Ez benne volt az írásban amit mutattam.
Hát sajna az a baj ezzel a lappal,hogy elég régi (értsd, 690-es chipset ami inkább AM2 höz lett tervezve)
A CPU támogatása se igaz(95 W) ,hasonló MSI-je van Karapecze21 tagnak,neki 3x meghalt a lapja phenomtól. (9750)
Nagyon nemtudom milyen menük vannak a lapba(a kézikönyve nemsokat ír róla)
De próbáld visszaosztani tuningnál a memóriákat,hátha az fogja meg. -
gyulus08
aktív tag
válasz
chabeee #6996 üzenetére
De ha 68 a vége csaknem a szorzót állítod
(vagy elég furcsa ha mégis szorzót, akk bocsánat)
Az elviselt feszültségemelés tág fogalom.Tehát Most a jelenlegi az 1.25 szerintem próbáld meg 2 lépcsővel nagyobb volton.(vagy 0.025.-0.050 emeléssel) tehát 1.275 vagy 1.3-on akár.
Cell menu/Processor Voltage.
Szerk: inkább 1.275,szerintem ottis stabil -
gyulus08
aktív tag
válasz
chabeee #6989 üzenetére
igen végülis ígyvan.
De én ajánlanám,hogy BIOS-ból húzd a dolgokat úgy könnyeb segíteni is ha elakadsz.
Amit mindenkinek szoktam ajánlani, hasznos dolgok vannak a túlhúzásrol.
Majd a memóriákat oszd vissza nehogy amiatt menjen csődbe a tuning. -
gyulus08
aktív tag
válasz
gyulus08 #6984 üzenetére
Az MSI Live Update-vel egyszerű és nagyszerű.
-
gyulus08
aktív tag
válasz
brunzwik #6979 üzenetére
Szia!
A Proci nevében nincsen benne a HD.Csak a VGÁkéban.
Teszt. Ezt olvasd el,ennek fényében mérlegelj.
A játékoknál, ha húzol az Intelen egész korrekt processzor lehet,Videószerkesztésén valamelyest biztosan érzel plusszt de ez változó.
Bár én AMD párti vagyok,nem teljesen biztatlak Phenom I-re.
Ha egy kicsit többet szánsz rá már van Phenom II X2 ami 4 magosítható megfelő lapban. -
gyulus08
aktív tag
válasz
chabeee #6973 üzenetére
hát végülis nemtudom mennyiért veszed.
A BE alapvetően nemrossz csak ezek még rendelkeznek a TLB hibával.(erre ugye van patch,csak nemszabad bekapcsolni mert akkor eléggé visszaesik a teljesítmény)
Személy szerint nekem tetszenek a Phenom 1-ek ,kár hogy a lapod nem támogatja a Phenom II-t azzal jobban járnál már mostanában... -
gyulus08
aktív tag
válasz
chabeee #6970 üzenetére
hát am2 lefogató alatt azt értem hogy a zalman rámegy pl a 775 illetve az AM2-re is.
ha esetleg használtan veszed,akkor nézd meg hogy ad e hozzá akitől veszed am2 lefogatót.Erre gondoltam
hát én annyira nemismerem ezt a hűtőt,megkell nézni egy-két tesztet...
Viszont ha a kérdésed a milyen hűtőt (vagy milyen) topikban teszed fel,ott nagyon vágják ezeket és ők biztosan jobbantudják mint én... -
gyulus08
aktív tag
hát sajnálom
Valahogy az ASUS lapokat nembirom megérteni...
néhány(tíz) hsz-el előtted egy fórumtársnak is ASUS Crosshair II lapja volt azon is lejjebb kelle venni vmit(már nemjut eszembe) de azon se lehetett emlékeim szerint..
igen gyori222, és neki is az NB volt 2100 körül -
gyulus08
aktív tag
jaa értem már bocsánat
Hát az én laponál van olyan a Biosba CPU NorthBridge Freq. elméletileg azzal venné lejjebb.
Nálad ha bemész a Chipset/NorthBridgebe ott van valami speciális lehetőség? (szorzóállítás esetlegvagy nemtudom)
szoftveresen:
Esetleg még az AMD Overdriveba is van középen egy CPU NB multipler, esetleg azzal is kipróbálhatnád,bár nemtudom hogy működik e a lapoddal -
gyulus08
aktív tag
Feszültség emelés nélkül nyugodtan megpróbálhatod nemlessz semmi baja a procinak.
Meg ha ráadod a plussz 0.025-öt akkor sem lessz semmi gikszel... -
gyulus08
aktív tag
-
-
-
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6919 üzenetére
Szia
Menni fog a 400 Wattossal szerintem is.Hasonló konfigom van, Pedig nekem Sz@rabb minőségű tápom van mint a tied de viszi...
Amúgy meg kár hogy nem viszi a lapod az AM3-mat akkor talán egy Athlon II X4-el jobban járnál.
Vagy ha viszi akkor sztem télleg azt vegyél,( nem tudom eldönteni, a giga oldalán az összegzésbe nem írja a phenom 2-t,de a CPU supportba igen.)
Ebben az árfekvésben kb kicsit nagyobb teljesítményt nyújt,jobban húzható is(bár ahogy írtad te ezzel nem foglalkozol) -
gyulus08
aktív tag
-
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6908 üzenetére
Az időzítéseknek semmi közük ehhez.
De ha akarod:
- 1066@ 555 MHz 6-7-7-25
- 667@ 333 MHz 4-4-4-15 ezeken mentek.De ezek nemfognak szerintem segíteni, a visszaosztáson azt értjük hogy a ramok szorzóját csökkentjük.Ez azért kell, mert ha növeled az FSB-t akkor azzal párhuzamosan nő a memóriák sebessége.Ha nem osztanánk vissza akkor elérne egy szintet pl 840 mhz ami lehet hogy sok neki ezért nemtud elindulni a memó.
Ha visszavesszük pl 667-re akkor ilyenkor csak pl 710 Mhz lesz a sebeség amit bőven elbír.
(Természetesen amit megadtam számokat, azok viszonyítás alapúak valszeg nem ennyin menne akkor igazábol.) -
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6905 üzenetére
Nekem Gigabyte Ma770-UD3 rev 2.0 (alap giga lap,egyik legolcsóbb) elég tuningos kis lap,sok mindnet belehet benne állítani.
Nekem a konfigom kb így volt beálálítva
Fsb 280 körül
HT: 1,6 ghz
A ramokat visszaosztottam 2.00 szorzóra (533 eredetileg 1066)
Fesz 1.45 volt asszem
Ezt télen csináltam (kinyitottam az ablakot meg minden, kint -18 volt) így volt ekkora sebességen 45 fok körül a gép.
Később utána még visszavettem a gépet az alap órajelekre így volt 2.3 .Erről van valahol egy everestes képem majd megkeresem,de az a lényeg hogy a cpu magonként asszem 11 fokos voltDe szobahúmérsékleten nekem elérte a 90 nemtomhány fokot is és nem égett le.(De ezt sztem ne próbáld ki,ahogy mondtam gyári hűtővel)
Megy ugye nekem meg Award van azt jobban vágom,mint az AMI-t.
Bár a másik gépembe is Asus van de ott nem ilyenek a beállítási lehetőségek ( az régebbi alaplap meg socket 478-as)
am meg sztem kts88-nak privit írj úgy hamarabb idetalál mint így
-
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6902 üzenetére
Hát pedig nem "olyan" rossz ez a lap. SLI-s is (bár nekem az az nvidia chipset nem tetszik) Meg prémium dolgok is vannak rajta,Post kijelző, cmos Clear reset, kikapcsolás gombok,ledes megvilágítás.Ha jól tudom ezen a lapon vannak,és ezek azért inkább a túlhajtós -prémium kategóriára jellemzőek.
-
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6894 üzenetére
Nekem 9650 van, az nyögvenyelősen kb fél napi szenvedés után felment ~3,2 körülre de gyári hűtővel,és sok kínszenvedéssel jutottam el odáig,meg ittis sokat segítettek.
Milyen steppingje van a procidnak?
Mert asszem a második? steppingeseket nem lehetett nagyon húzni,bár sztem az xx50-eseket már csak b3-mal gyártják. -
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6886 üzenetére
esetleg nagyobb fesz?
Vagy ha azis megvolt próbáld vhogy megnézni hogy melyik szorzó álítással változik a lap tuningolhatósága.
Sztem majd előbb utóbb kts88 (ő nagyon vágja) vagy valaki biztos idetéved és majd segít már ha énnem nagyon tudok.
Északi hidat vedd lejjebb.
vagy a CPU <-> NB HT-ba leszz vagy a CPU <-> NB HT Width-be szerintem -
gyulus08
aktív tag
-
gyulus08
aktív tag
átnéztem a kézikönyvet...
Feszültségek :
- CPU Voltage: ugye ezt értelemszerűen növeled majd ha nem lesz stabil.
- DDR2 Voltage: Ezt hagyd auton-vagy ahol volt.
- HT Link: Ezt hagyd úgy vagy csak akkor növeld ha a HT órajelét is szeretnéd tuningolni,bár sztem nem
- NB core : Ezen lehet emelni, ott van abba amit linkeltem hogy mennyire lehet/érdemes.
- SB core ezt se kell piszkálni.Igen tegyél fel képeket az a biztos , bocsi hogy most írtam vissza csak nem vettem észre hogy írtál
-
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6871 üzenetére
na.
Ha elolvastad amit mnodtam akkor:
A HT Linket fixáld kb 1.6 környékére
utána kezd el szép lassan növelni az FSB-t olyan 5-10 mhz-s mértékekben.
Ennek hatására előbb-utóbb bekövetkezik h a gép újra fog indulni, ilyenkor majd vedd feljebb a proci feszültségét.De azért folyamatosan nézd majd a hőmérsékleteket.everest: nálam 16:6-ba van. nálad nemtudom mért mutat annyit, de ha a tuning megy akkor szerintem nem baj.
-
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6867 üzenetére
A biosban a memória beállításainál keress egy olyan opciót h memory clock vagy hasonlót.Ahol ott lesz egy szorzó pl ( 2.00 , 2.66 , 3.33 , 4.0).
És ott vedd vissza egy kisebb értékre.( Ez azért kell mert ha húzod a procit iylenkor növekszik a memóriák sebessége is.)
A húzásnál még figyelj rá hogy a PCI-t TARTSD 100 MHz-en!!
Az Asusban AMI Bios van? -
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6865 üzenetére
Szia!
Énse vagyok azért nagy dolog,meg nem csak én szoktam segíteni
Előszöris olvasd el ezt. Ez segíteni fog az AMD-nél hogykell tuningolni.
Főleg itt az a lényeg hogy jól válazd meg a feszültségeket,a memóriát oszd vissza meg az egyéb dolgokat mint a HT is jól állítsd be.
Azért ha van időd olvass majd vissza egy kicsit,hasznos dolokra lelsz
Amúgy milyen ramod van?(sebesség) -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6862 üzenetére
Ha jól tudom van olyan egy-két Phenomból ami kevesebbet fogyaszt(bár én ezt csak halottam) lehet hogy az van oda kiírva...
Ahogy nézem egy két fórumon vitatkoznak a 95 W-os TDPről -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6859 üzenetére
Jézus Mária!!
Ez azért durva sztem. Nem gondoltál rá hogy esetleg másmillen gyártótol veszel lapot? -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6856 üzenetére
Hali karakpecze21!
Még mindig nemjött meg a deszkád? -
gyulus08
aktív tag
válasz
MolnarTK #6850 üzenetére
Hali
Először ezt olvasd el
Az a 2,3 Volt nem lesz kicsit sok a memóriáknak?Hát nekem a proci kibirta kb ~1,45 V-tal is ,de ha lehet ne nagyon gyári hűtővel tuningolj mert azt tartósan nem bírja a proci -
gyulus08
aktív tag
válasz
Silentfrog #6846 üzenetére
Hali!
Próbáld meg a phenom 2-topikban mert ez a sima phenomé.
Nem lehet h a Hyper Transport akadályoz amúgy,esetleg a memóriák? -
gyulus08
aktív tag
válasz
Kenvelo7 #6842 üzenetére
Nanus jól írja innen biztos lehet szerezni
Hát az athlonhoz képest elég gyors,de én szerintem egy legalább 9850 v 9950 be ruháznák be, ezek vannak 2,6 környékén assszem, de a legjobbak a black editionok lennének,ha tuningolni is szeretnél ( komolyabban, könyebben).
És ha nézed a procikat figyelj hogy xx50-es végződésűek legyenek abban javítva van a TLB bug. -
gyulus08
aktív tag
válasz
Kenvelo7 #6837 üzenetére
Hali!
A sima Athlonnál szerintem mindenképpen jobb a phenom,már ha azt nézzük hogy a support listben az x2-eseknek is 95 W TDP-je van, meg pl egy 9650-nek is 95 W.
De végülis így nehéz dönteni attól függ hogy mire használod,bár mostanában az athlon x2- eléggé kevés. A phenom x4 se mai széria de azért teljesítménybe kicsit előrébb van mint az athlon. meg azért leírhatnád lécci a konfigod mert pl egy Nvidia 6600 gt mellé nem éri meg a 4 mag. -
gyulus08
aktív tag
válasz
szpac86 #6829 üzenetére
Hali!
Hát ez szerintem is TLB-lessz...Elvileg ha BEVAN kapcsolva akkor ilyen nagyok a késleltetési idők én úgytudom..De nagyon én ígysem tudom mi baja lehet neki...
Most akkor nálad KI vagy BEvan kapcsolva a TLB ?
vagy esetleg próbáld ki egy újabb everestel mert már a tiedhez képest vannak újjabbak is hátha csak az mér el ...(de ez nem valószínű...) -
gyulus08
aktív tag
De most hogy a témába vagyunk eszembe jutott hogy régebben olvastam a topikban vmelyik fórumtársunk hsz-ét (most hirtelen nemtomkiét) énis kipróbáltam az Underclocking-ot.
(alul-órajelezés v mi a neve magyarul) én meg lebirtam vinni 50-mhz-re is az órajelet.(aki mutatta annak csak 100-ig ment.)
Asszem 0,50-0,60 közötti voltot adtam neki, majd amikor néztem Easy Saver-be hogy a proci durván 3 Wattott vett felTudom hogy ez nem pontos eredmény de akkoris
Bár 50 Mhz-en hallgattam zenét de elég kínszenvedés volt, ami igazábol 1 Sec volt az így vagy 4-5.A te géped működik rendesen,nem volt azóta semmi baja?
karakpecze21:Hát majd szolj ha megjön az új lap.
-
gyulus08
aktív tag
válasz
szuhib007 #6821 üzenetére
Hát nekem a TDP-je 95 Watt de ha a Gigabyte Easy Energy Saver-re hagyatkozok ami csak néha megy akkor kb
Terheletlenül: 18-25 watt Ilyenkor csak 1-2 porgram megy pl Utorrent,Wmp...
Leterhelve: 70-90 között ugrál. 100% cpu terhelésnél
De ezek friss eredmények most mértem( a progiban minden energia gazdálkodásos sz..r kivolt kapcsolva)
Amikor multkor 2,6-ra vettem akkor emlékszek hogy 120 W körül írta a fogyasztást tehát a tuning elég keményen dob rajta
Amúgy már azt hittem végleg kihal a topik -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6818 üzenetére
Jujj.
Akkor elég jó volt az a hűtő
Hát az az alaplapnak nemtudom mi baja lehetLehet hogy a tápáramkörei sérültek neki húzásnál mondjuk,de ezt így nehéz megmondani.De eggyáltalán semmit se csinál?
Lehet hogy hülyeség (így látlanba) de egy Cmos Cleart v elem kiszedést adhatnál neki -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6815 üzenetére
Ezám a hűtő,ahogy írják nem is rossz,jó döntés ezért az árért.
Hát mindent elkell kezdeni valahol,biztos belejössz majd előbb-utóbb.
Hát a BE-ket sokkal könyebb tuningolni mint a sima procikat,mert itt szorzó állításkor nem módusol nagyon semmilyen más hardver beállítása sem.( Pl. Memória sebessége,tehát ez sem hat ki a tuningra..)
Tehát ugyanolyan jó tuningolni de talán még jobb is.....
Off: az a hűtő b****tt jó, lehet hogy beujítok eggyel,csak most az új gityóm legyen meg először -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6813 üzenetére
Milyen hűtő lesz rá?
Jó kis hőcsöves?
Ha azt mondod hogy "Eddig 3,4 Ghz-re tudtam húzni fesz emelés nélkül' de ha nem emelsz feszt én úgy tudom akkor nem szabadna "sokkal" jobban melegednie, vagy tévednék?
Meg gondolom ezt az eredményt szorzó-állítással érted el nem Fsb-tuninggal....De azért sztem ehhez a procihoz képest szép eredmény...
-
gyulus08
aktív tag
válasz
gyulus08 #6811 üzenetére
Bocsánatot kérek mert látom feltetted ott is a kérdést
(most mentem át abba a topikba és látom Cadal ugyanazokat ajánlotta mint én
)
karakpecze21: Te hogy állsz a tuningal? Kipróbáltad azokat a Varázs-kapcsolókat?És legalább eggyetértett most valaki velem nem lettem egyből szidva
-
gyulus08
aktív tag
Hali!
Hát jobb lett volna ha a Itt teszed fel a kérdésedet,vagy itt.
Én személy szerint ebben nem nagyon tudok segíteni ezzel a procival nem foglalkozok de egy kis olvasni való ami biztos segít eligazodni neked[link].Mindenesetre azért nézz vissza van itt egy-két ember akinek Phenom II-je van és segít is szivesen. -
gyulus08
aktív tag
Jaja elviszi
De télleg nem ajánlottMindenki mást mond, van akinek elviszi és előbb utóbb megdöglik tőle a gépe, van akinek nem. Akinek besz..rik az természetesen szidja. Nekem nem ment (még) tönkre tehát én úgy ahogy jó véleménnyel vagyok róla. De majd ha valaki aki nagyon vágja a tápokat az idejön és belém fog kötni,hogy mit képzelek ezzel a Codegenes témával....
Úgyhogy ennyit erről
-
gyulus08
aktív tag
Hali!
Szerintem biztos elbírja ( nekem egy kicsit jobb konfigom van --> adatlapom) a táp.
De ezt ha lehet lekellene cserélni egy márkásabb tápegységekre,mert ezekbe nem nagyon van védelem, stb.. meg főleg hogy messze elmaradnak a ráírt teljesítményüktől.
Bár az a 8500 gt se olyan zabagép.. -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6802 üzenetére
Hát én ahogy nézem ez valami feszültség korlát feloldó lehet a kép alapján
Bár lehet hogy tuningol is,bár ezt ott nem nagyon lehet eldönteni.De te jobbban tudodd és gondolom ki is próbáltad mire jó(Már ahogy írad)
De végülis szerintem ennél nagyobbat is kilehet hozni a prociból úgyhogy kb tök mind1 hogy rajta van-e. -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6800 üzenetére
Micsoda micsoda???
Milyen kapcsoló?
Ez hol is van? vagy ez ilyen szoftveres? Bocsi hogy nem értek hozzá nincsen MSI lapom és még nem is volt sose
Jah hát kb ugyanazt csinálhatja csak az ott szerintem úgy van megtervezve hogy biztonságosan,stabilan húzza a gépet( tehát arra gondolok hogy tudja hogy az adott százalékú növeléshez mekkora feszültségmódosítások stb-ik kellenek...)
Nekem 9650 ( ~2,3 Ghz) van,hát ami nem stabil de a win futott rajta 3239 Mhz volt de ott az AMD overdrive elég hamar megadta magát.
Ahol azelőtt MÉRTEM 3104 Hmz-en ott stabil volt a teszt. Ezen sebességek között nem mértem a stabilitást. Utána meg nagyon nem is próbálkoztam mivel nekem is gyári hűtőm van (nem hőcsöves) és hát az eléggé beforrósította a procit sajna -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6798 üzenetére
Amikor tesztelted akkor mennyire volt húzva?
a procihoz milyen hűtőt adtak simát vagy hőcsöveset?
Én személy szerint gyári hűtővel húztam rajta "elég sokat" de azt inkább nem ajánlom
-
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6795 üzenetére
Hali!
Szorzó állítással könnyebb tuningolni(a lustáknak meg a kezdőknek is)
Fsb állítással nehezebb ,de ott is lehet azért szépen húzni.(Nekem csak erre képes a procim)
Egy kis olvasnivaló
Ha emeled az Fsb-t akkor oszd vissza vmennyire a Ram-ot (nem muszály teljesen) és a Hyper Transport ot is fixáld maximum 1,8 ghz-nél(hogy ennél ne menjen feljebb)
Továbbá amit linkeltem ott naggyábol minden megtalálható érthetően fogalmazva
Sok szerencsét -
gyulus08
aktív tag
Ha jobban figyeltél volna láttad volna hogy azt mondtam hogy a Codegen nem valami jó,a Corsair sokkal jobb
(Ezt nem kritikának mondtam)
Am a Codegen tényleg egy beteg valami ott ahol összegzi a teljesítmény ott 400W-ot ír
de felül van egy 350-A tipusjelzés(asszem így volt,de a 350 az biztos benne volt) Akkor hogyis van ez? -
gyulus08
aktív tag
válasz
gyulus08 #6776 üzenetére
Bocsi a dupláért de lejárt
Most milyen freezer 64-re gondolsz? Mert több fajta is van
Erre gondolsz inkább? -
gyulus08
aktív tag
válasz
fireproof #6773 üzenetére
Hát kárt szerintem nem fog benne tenni mert ilyen táptól ez elvárható lenne
Vagy else indul vagy csak menet közbe kapcsol le.De ha van benne túlfeszvédő akkor meg eggyáltalán nagyon kicsi az esélye.Egy próbát megér,szerintem menni fog vele
Bár most így ahogy ezt írom rájövök hogy elég komolyan ellent mondok magamnak -
gyulus08
aktív tag
válasz
fireproof #6771 üzenetére
Hát nemtudom
Én ott vagyok hogy nem annyira ajánlott(az én konfigomat egy 400-as Codegen viszi ami ugye nem egy életbiztosítás, meg ugye a Corsair azért márkásabb)
Az alaplapom userjében azt írják hogy 550 w táp kellene neki( bár ezt inkább a gagyikra értik)
Meg azért mostanában már elég kicsit egy 400-as táp a töbihez képestMeg ha később véletlen mégis lenne egy bővítés csak jól jönne egy minimum 500-550 wattos táp.
De ez csak az ÉN véleményem,Gooool teljesen mást mond(bár őt ismerem úgyhogy hnap kicsit elbeszélgetünk a témán) A másik fórumban( gondolom táposban kérdezted)
ott azért szerintem csak jobban biztosak a dolgukban,de várd meg amíg többen írnak,hogy biztos legyél a döntésedben -
gyulus08
aktív tag
Jaj jólvanna kicsit már keverednek a dolgok hogy így bejött ez a DDR-2 -es AM3 mas lap már így belezavarodtam hogy ki mit akar
Tudom hogy egy kicsit off lesz de: Te ma jössz majd a busszal vagy csak reggel?
Bár ahogy nézem csak holnap mert ilyenkor már nem szoktál itt lenni -
gyulus08
aktív tag
Hát egy kicsit lemaradtam az észosztásrol,de azért én úgy tudom ez nem teljesen igaz
Nem minden régebbi AM2-es lap díjjaza ha AM3-mas procit raksz bele.De az Am2+ ok nagyrésze támogatja az új generációs procikat( Bios frissítéssel)
josy28:Ahogy mondtam szerintem jobb lenne az Athlon,egy véleményen vagyok Gooool-lal -
gyulus08
aktív tag
válasz
fireproof #6745 üzenetére
Hali!
Hát lehet hogy elbirná de én személy szerint nem ajánlom
Ide szerintem minimum egy 450-500 Wattos táp kelle,már a biztonság érzet maitt is.DE Goool kollega már kiegészített az ő tudsával is
Am nem lesz olyan rossz konfigjosy28: Hát végülis ha neked megfelel akkor cseréljed, bár az a 2200 Mhz nem olyan sok
[Egy Teszt] -
gyulus08
aktív tag
Akkor nincs ráfizetés?
Végülis megéri,de nemsok javulás lesz sztem,valahol lehet hogy még lassabb is lesz.
(Főleg olyan játékoknál amik max 2. magot használnak ki,mert ugye az Athlonnak 700 Mhz nagyobb órajele van).
Bár mostanában inkább Athlon II X4 vagy Phenom II X4-re érdemesebb befektetni(a jobb tuningolhatóság miatt is) -
gyulus08
aktív tag
szuhib007: még mindig nincs semmi hír az alaplapodról?
Ha nemjó feltetted a kérdésed oda ahova mondtam?
Ja látom egy kicsit "kényszerszabadságon vagy"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejtörők, rejtvények, feladványok
- Futás, futópályák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ingatlanos topic!
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest