Új hozzászólás Aktív témák
-
xDarkBoyx
csendes tag
Üdv!
Ha minden jól megy, héten megjön a 6900XT Red Devil Kíváncsi leszek a MSI 2060S után mit hoz majd
2020.04.22 vásárolt 3 éves garival mennyiért lehetne eladni MSI RTX 2060 SUPER - GAMING X - GEFORCE RTX 2060 SUPER GAMING X
Bontatlan, bányászmentes.
-
ScomComputer
veterán
válasz Atti777 #17598 üzenetére
Lehet módosítani a venti beállításokat,rengeteg leírás, videó van,az interneten, nem igaz,hogy egyet sem találsz,ami segíthet...én tudom mit rontottál el...nézd meg az elejét és rájössz... [link]
De ezt jó ha elolvasod,mit lehet állítani és mit nem.. [link][ Szerkesztve ]
-
senior tag
Bios módosításon kívül lehet állítani a Zero RPM paramétereit?
Jelenleg 60 foknál kapcsol be a venti, 50-nél ki, és 35% a minimum PWM.
Leginkább ez utóbbi zavar.
Az MPT-t néztem, de nem tiszta hogyan működik (néztem az igorslabos leírást). Ha a felső legördülő menüből kiválasztom a kártyát, akkor minden opció szürke, nem lehet állítani semmit. Bios fájlt lehetne szerkeszteni, de ugye azt nem szeretném.
Mit ronthatok el? Vagy nem is tudja, amit szeretnék?
A kártya egyébként egy Hellhound 6700XTПутин, иди нахуй!
-
tusi_
addikt
Nekem a Pulse van, non XT szinten, de maximalisan elegedett vagyok vele, mitobb szeretem is.
Huvos, halk es jol tuningolhato. Ment 2550 mhz-n is, de mivel folyamatosan belefeljelek a 240W kuszobbe, sokat nem hozott teljesitmenyben.
Most 910mv val is viszi a 2400-t memo is 2112n gyors idozitessel es jatekok alatt 180-200W fogyaztassal.
Ahol kicsit keves lenne, ott RSR es joccakateat, sleep, play, replay
-
R3laX
addikt
Naa, aha köszi!
Igen a LED-en annyira én sem aggódom, bár szerettem hangulatfényeket váltani. Nem a folyamatos szívárványálom , hanem csak minimál 2 színt mixelni a gépházban, amit szeretek. Szóval marad egyelőre, csak dühös vagyok, hogy az ember erről nem tájékoztatott. Jó kis kártya, csípem. Korábban be is raktam ide róla tesztet, csak a sima 6800-ak ritkábbak [link]
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
Azert a Saphire garancia lehet kinos a nagy gamerekenk.
En is visszakuldtem az enyemet es 3-4 hetet irtak JO ESETBEN.
Szerencsere talaltam egy pontot a garancia papiron, ami alapjan kuldtek egy masikat, de igy is majd 3 het volt, amig megallapitottak, hogy a kartya gyari hibas. (szallitassal ide-ode egyutt 3 het)
Nalam csak a Ray Tracing nem ment, ami engem nem zavart, de egy eladasnal lehetett volna problema ebbol es nem akartam penzt vesziteni rajta.
Ha csak ilyen LED hiba, akkor lehet nem problemaznek, plane ha a chip egy jobb darab.
Sokakat, - pl engem is - zavarnak a ledek, igy nem donto tenyezo.eat, sleep, play, replay
-
R3laX
addikt
válasz Vistaboy #17590 üzenetére
Igen a gyártónak próbálj írni. Nálam van egy Sapphire RX 6800 Nitro+ kis RGB hibával. 1-2 led melegedés hatására a világosabb színekkel hibázik. Piros jó, sötétkék jó, lila árnyalatai megint jók. Innen apróról vettem egy hülyegyerektől u.gabor fórumozótól, aki nem árulta el ezt a hibát. Azóta be sem lépett ahogy látom, mert elküldtem a p1csába, hogy be fogja szopni.
Na mindegy nem is ez a lényeg, mert annyira nem is nagy probléma, viszont eladásnál bukhatok majd rajta. Utánanéztem és ő egy Iponos gyerektől vette (Ipon garanciás kártya), aki feltűntette a hibát megjegyezve, hogy nem hiszi, hogy garanciában megoldaná a gyártó. Én ezt nem hagytam annyiban, ráírtam azért a Sapphire-re, hogy elvileg a bolt azt kommunikálja hogy nem rendezhető... DE! Lám visszaírtak:
"Dear Sir :
Please forward our wordings to them that we accept them to claim the warranty service via our RMA center.
Thanks."Szóval lazán elfogadnák, de úgyis manapság a piros/kék dizájnt tolerálom szóval hagytam. Majd eladásnál jól jön ez a szöveg, mert minden más hibátlan a kártyával, a hőfokok is teljesen jók. 2024.01.12-ig garis.
Amúgy nálam is eltűntették már az antisztatikus zacsit és a csatlakozó takarókat. Én is szeretek igényesen bánni minden cuccomnak a tartozékaival és úgy tovább is adni VGA cserekor. Sok bolt rohadt trehány. Alapból trógerek, meg most a bánya időszakban még kevésbé becsülték meg szerintem a dolgokat. Valszeg nagy mennyiségben bányásztak is a kártyákkal, mivel simán megoldhatták maguk között. Ki tudja mit kapsz már vissza, vagy ha Alzáról rendelsz egy használtat mit köpnek eléd.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
apollo12
veterán
válasz Vistaboy #17590 üzenetére
Ezt pontosan hova küldted ?
Én anno német Asrockhoz küldtem egy 9800gtx et és nekem kicsit ciripelt a ventilátor, automatikusan cserélték a kártyát . Egy RGB hibás vga-t is cserélni kell, én ASUS al szívtam be Magyar résznél Laptopnál fél éves procedúra volt mire vissza adták a pénzemet.
-
Vistaboy
veterán
Jó reggelt, üdv mindenkinek.
Akik figyelemmel követik a topikot, tudják, hogy úgy egy hónappal ezelőtt vettem itt a Hardveraprón egy AMD Radeon RX 6900 XT Phantom Gaming D 16G OC típusú VGA-t. Fontos már előre leszögezni, hogy az elkövetkezőkben leírtakról NEM AZ ELADÓ tehet, akitől vettem a kártyát, vagyis nem őt hibáztatom az esetért! Ezek a tapasztalatok teljes mértékben az ASRock garanciális szolgáltatását minősítik, és nem jó értelemben.
De kezdjük az elején. Aki olvasta a korábbi posztjaimat, tudja, hogy akadt némi gondom a kártyával már az elején, néha nem adott képet, csak pár újraindítás után. Próbáltam DisplayPort és HDMI-kábelen keresztül is, de a jelenség ugyanaz volt. Végül ezt sikerült megoldani, egy elemkivevős BIOS resettel, ám azóta akadt más gond is, aminek a megoldására még nem jöttem rá. A videók lejátszásánál pár másodpercre szétesik a kép, mikor beletekerek, ami azért is kellemetlen, mert animék feliratait szoktam időzíteni, amihez elég sokszor kell ezt használni. nVidia kártyánál ez nem jelentkezik, sem az 1080Ti-nél, sem a GT 710-nél, ami most átmenetileg a gépben volt. Csakis AMD-nél. Fura.
De nem ez a lényeg. Mivel még bőven garanciális a kártya (9 hónap van rajta), ezért úgy döntöttem, hogy elküldöm javíttatni, hátha meg tudják csinálni az RGB-világítást, ami, bár nem létkérdés, de azért szebben mutatna vele, arról nem is szólva, hogy a gari erre is kiterjed (gondolom én). Szóval visszacsomagoltam a dobozába, sőt, mivel a PCI-Express csatiról hiányzott a műanyag védőkupak, így a GT 710-ről tettem rá egyet (amit addig betettem a gépbe, míg a 6900 XT vissza nem kerül). Ez úgy két héttel ezelőtt volt, és tegnap végre visszajött a kártya, mégpedig az alábbi állapotban:
Nem elég, hogy nem tudták megjavítani, de még a csomagolást is lenyúlták belőle. Az antisztatikus zacsit sem adták vissza, de még a GT 710-ről való PCI-Express csatlakozó porvédő kupakját is lenyúlták, amit azért tettem rá, hogy ne sérüljön a csatlakozó. Ez már pofátlanság.
Állításuk szerint a kártya valóban hibás, azért nem működik rajta az RGB-világítás sem, mert egy speciális chip tönkrement a nyákon. Ilyen chipet az ASRock az alaplapokra és a VGA-kra szokott szerelni, de külön nem lehet ezeket rendelni, azaz csak úgy lehet megjavítani a hibát, ha a teljes kártyát kicserélik. Viszont állításuk szerint az RGB-világítás hiánya még nem jár a kártya cseréjével, mivel az összes többi alkatrésze hibátlanul működik, így a funkcióját teljes mértékben el tudja látni. Vagyis szerintük a kártyának semmi baja, az pedig, hogy nem világít, még nem jogosít fel a cserére, hiszen képet ad, játszani lehet vele, szóval tökéletes állapotban van.
Na most, egyesek szerint nem fontos az RGB-világítás, és nem is mondom, hogy nincs igazuk, hiszen legtöbben úgysem használják azt. Ezért kapott helyet a kártyán egy kapcsoló, amivel ki és be lehet kapcsolni a fényeket. Na de, könyörgöm: Csak mert sokan nem használják az RGB-t, de attól még az is a kártyának a része!!! Azaz, ha azt írják, hogy két év jótállás van a kártyán, annak ugyanúgy vonatkoznia kell az RGB-re is, vagyis ha elromlik és nem tudják azt megjavítani, akkor igenis, ki kellene cserélniük! Ahogy a Cooler Master Cosmos C700M esetén is, amikor azon sem működött az RGB-világítás. Visszaküldtem és szó nélkül megcsinálták. Nem cserélték ki, de meg tudták javítani. Viszont ha akkor is visszaküldik, majd közlik, hogy nem tudják cserélni, mert bár tényleg nem jó az RGB, de erre nem terjed ki a garancia, na, akkor biztos, hogy tőlük sem veszek többet semmit, mert azért az a ház sem volt éppen olcsó.
Szerintem ez nem a megfelelő hozzáállás, pláne egy prémium árszintű termék esetén. Az ember több százezer forintot fizet értük, aminek jó része a garancia vállalása, mégis, ha történik valami, akkor egyből azt nézik, hogyan ne kelljen azt cserélni. Akár a biztosítók...
Szóval ennyi, elnézést a sok szövegért, de részemről ez az utolsó ASRock termék, amit vettem. Szerencsére viszonylag jó áron volt, az 1080Ti eladásával kevesebb, mint 130K-ból megúsztam, ezért nem leszek öngyilkos miatta, hogy nem világít, ám ettől függetlenül még szerintem jogosan várnám el tőlük, hogy ha már valamire garanciát vállaltak, és elromlik, akkor tessék megjavítani, vagy ha olyan hibája van, ami nem javítható, akkor cseréljék ki.
Hiszen ők is elismerték, hogy hibás rajta egy chip, és azt is, hogy nem tudják megjavítani. De cserélni már nem akarják, mert a garancia nem terjed ki az RGB-világításra. Érdekes. Ha a ventik nem működnének, akkor sem cserélnék, mondván, hogy passzív módban is jó a kártya hűtése, játszunk 1080p-ben LOW-on, és akkor nem melegszik fel??? Szóval nem értem. Ja, és a másik: Miért lopták el a védőkupakot és a zacsit? Nincs nekik elég, így pótolják??? Érdekes.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
őstag
ScomPapa már belinkelte, nincs nagy tudománya, neked kell megtalálni és kitesztelni, hogy az adott villanyhoz milyen gpu min/max freki párosul. (100mhz legyen köztük, de lehet 50 is)
Mivel nem 4K a célod, az FT2150 nem követelmény, fps-ben nem fogod észrevenni, maradhat alapon -
Apollyon
Korrektor
válasz ScomComputer #17581 üzenetére
Köszi srácok, de nem akarok videokártyát venni már. :) 6700 XT elég lesz, mert csak 1080p-n tolom az ipart. Egyébként Britisztánban lakom, itt nincs olcsó 6900XT, 1000 font a legolcsóbb, és az sem ultimate (a 6700XT-t fele ennyiért vettem boltból).
Pedig elvileg létezett ilyen kártya: [link] és itt kapni is lehetett, csak out of stock: [link]#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Bossp
addikt
válasz ScomComputer #17584 üzenetére
Oké oké... De wattmanhoz is néztem 4 youtube videot mire rájöttem hogy közük nincs és belőttem magamtól Gondoltam ehhez nem árt ha értelmes tutorialt nézek Köszi!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
És valaki tud linkelni valami jó tutorialt a cucchoz? Mit merre meddig? mikor mennyi legyen a min-max. Igazából egy jó 200 és 300 wattos profilt akarok belőni. Van aki 300 W-al jobb eredményt ért el mint az én 22400-am? Mennyi lehet ott a reális max ha nagyon jó a kártya? persze léggel értelemszerűen.
-
ScomComputer
veterán
-
Apollyon
Korrektor
Csak kíváncsiságból kérdezem, most ugye lehet kapni bőven videokártyát, még jó áron is. Én 2 hónapja vettem az enyémet, RD 6700XT lett, de sima 6800-at szerettem volna Red Devilből, és azóta sincs. Red Dragont láttam, de az ránézésre is gagyibb. Szóval miért nincs Red Devil 6800? A weboldaluk szerint pedig létezik. Az XT nélküli verzióra gondolok.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Bossp
addikt
Na igen ebben már én is biztos vagyok. 1100mV vagy alatta szinte instant elhasal. Akár -150 Mhz-el is 1125 mV-hoz képest. Azt hittem ennyit bírnaz Ultim de sajna a driver a ludas :D. 1125-ös fesznél meg nem tudtam kitesztelni mit bír mert meg fog a 350es tdp. Hát ezt még mindig nem sikerült összehozni az AMD-nek. Na mindegy egyenlőre maradok így: 11255 mV 2625 Mhz 300W tdp 2150 Mhz fast timing Ram. Így atom stabil :D 1 hete nincs kártyám most inkább megnézem mit tud játék közben :D rekordot dönteni semmiképp nem akartam azért sem akartam 3. Party alkalmazást. De lehet tudná ezt 1100mV-al is ezek szerint és máris nagyobbat megy :D Na majd elszánom magam. Az a 2240 így is elég jó sztem alázza a 3080am :D. 200wattos profilt így viszont nem fogok tudni csinálni.
-
őstag
válasz DroiDMester #17558 üzenetére
Kis tartalékot mindig hagyok mielött szarásig szétfeszelem
#17561 Bossp
Parancsolj, téli teraszmód, ezekből tudsz csemegézni (legtöbb setup német fórumról van, tesztelni kell ezerrel), de víz nélkül nem ajánlott, közel 500W és szigorúan saját felelősségre, garit nem vállalok! (A gpu 1.200 és a memória 0.850 is túlléphető, ésszel)
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
Feszültséget MorePowerTool-al korlátozd, a Wattman-os feszállítgatást kénye-kedve szerint felülírja az algoritmus úgy, hogy most teszem azt 1100mV-ra téve ad 1125mV-ot is, gépresi után meg lehet 1050mV-ot fog csak. Régen legalábbis csinált ilyet.
Instabil, megbízhatatlan, aztán majd pislogsz mikor összecsuklik emiatt egyik játék -
Bossp
addikt
Ennyit sikerült kihoznom az Ultiból Wattman-al. (max tdp limit, UV, OC). Érdekes hogy 1100 mV-ot adva már a gyári órajelekkel is elhasalt 1125 mV-al még +100Mhz-et adva is stabil volt de a tdp limit megfogott. igy maradt a 2625+1250 mV. Ram-ot nem teszteltem ki azt csak belőttem 2150 gyors időzitésre.
Érdekes hogy mosta ram 2190 fölé boostolt pedig 38-42 között ugrál csak elvileg."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
steewcv65
őstag
válasz ScomComputer #17569 üzenetére
minden egyes bit számít
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Bossp
addikt
-
Man0gatya
aktív tag
válasz ScomComputer #17563 üzenetére
egyféleképpen lehet bekötni az 5 voltost
-
Man0gatya
aktív tag
válasz ScomComputer #17566 üzenetére
Szerinted nem állítottam át?
-
-
ScomComputer
veterán
válasz Man0gatya #17562 üzenetére
A megfelelően (polaritás helyesen)dugtad be a kábeleket, ha ige és nem jó akkor passzolom....nézz utána neten,vagy kérdezz rá az overclock.net-en...
#17564Bossp:
"Ha egyszer véletlen még is forditva kötötted be akkor az már kuka ".....nem mondod,hogy ettől elszáll valami...az durva lenne...[ Szerkesztve ]
-
Man0gatya
aktív tag
válasz ScomComputer #17560 üzenetére
az megtörtént de semmit nem reagál
-
Bossp
addikt
Memory Voltage nálad is 0.85 Azt nem is találtam opcióként hog állithatom. Egyenlőre csak wattmanból próbálkozom. Mondjuk az gyanús hogy 1.125-re belőve 1.045V volt a max nálam...
Azt mondjuk nem vágom jég nélkül hogy tutdat igy lehűteni. Télen kivitted a hegyre?[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz Man0gatya #17559 üzenetére
Van a vga-n RGB header a bios switch mellett,esetleg meg kell próbálni kábellel összedugni az alaplappal,a megfelelő kábellel..
Google barátunkat segítségként hívva ezt dobta:
"A VGA-hoz egy ARGB kábelt kapunk, vagyis a GPU/VGA ARGB kábelét az alaplap ARGB fejlécéhez, az alaplap ADD GEN2 fejlécéhez kell kötni. csak ügyeljen arra, hogy a kábelen lévő nyíl megfeleljen az alaplap kivezetésén lévő 5V-os fejlécnek."[ Szerkesztve ]
-
Man0gatya
aktív tag
Sziasztok! Akinek powercolor RD 6900 xt videokártyája van, hogy tudom az alalaplapról irányítani a ledkezelést?
-
nagyúr
-
őstag
-
Bossp
addikt
Azt hiszem kifogtam egy anti tungi Ultit Ram-ot belőttem 2150-re fast timing-al. TDP-t kitoltam, órajelet nem piskáltam (min 500 max 2539) ezek voltak a gyári értékek és neki áltam az UV-nek. Először 1100 mV-on lefutott 1050-en instant halál 1075-nél birta egy kis ideig aztán másodszorra az 1100 is elhasalt TimeSpy alatt. 1125 V-al lefutott 5* stabilan. Ez gondolom elég gyenge egy Ultitól
Vagy lehet hogy mivel lentebb vittem a feszt a vRam miatt meghasalt? Mintha valamelyik régebbi aMD-nél valahogy együtt kezelte volna a vRam és a mem feszültségét."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
nagyúr
válasz ScomComputer #17550 üzenetére
-
őstag
válasz ScomComputer #17537 üzenetére
Ne igyál több páleszt 6900xt 1.175, 6900ulti 1.200, de látom csak user error volt
-
Bossp
addikt
válasz DroiDMester #17549 üzenetére
Ahh ezt megfogom 300 watton! Csak még azt sem tudom hol álljak neki Gondolom először a ramot kéne kimaxolni. Mivel érdemes tesztelni? Ha hibázik egyből eldob hibávala driver vagy figyeljem a pixel hibákat? Fast timing vagy inkább au órajel a fontosabb?
Amúgy pofás a kicsike:
-
BullKoxa
őstag
válasz ScomComputer #17539 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
válasz DroiDMester #17549 üzenetére
Oké..hideg lábvizes borogatással jó hogy megy..
-
nagyúr
-
Bossp
addikt
válasz ScomComputer #17547 üzenetére
Az van. Hál isten nem piszkált bele a biosba és egy újabb restart megoldotta Hát azért van egy határ!
Hiányzott ez.. Nvidiával semmi baj nem volt... Unalmas! xD"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
válasz ScomComputer #17545 üzenetére
Na jó... Ez az AMD driver már most kiakaszt. Rámentem hogy állitson vissza mindent Régen csak vissza tette a gpu-t alapra most meg visszalőtte a biosomat és elkúrta az atom stabil cpu OC-m váá . Gyanus volt hogy újra indult a gép Amúgy ez lesz az nem a betat töltöttem le a simát
-
Bossp
addikt
válasz ScomComputer #17542 üzenetére
Rossz adatot mér a hw info? Hozzá nem nyúltam, meg tudtommal ha szerencsés vagy akkor bir 2150 et
-
Bossp
addikt
Igaz! De nem is volt teljesen alapon, valamit belőttem biosban. Mértem pár kört.
Ez lett teljesen alapon:
Ez "Rage" módban:
Ez pedig driverből kitolt TDP-vel:
Hát olyan hú de sokat nem hoztak a konyhára
Az a memory clock az Bug?[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
válasz ScomComputer #17539 üzenetére
105 környéke
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Kolbi_30
őstag
-
ScomComputer
veterán
Ok..de magasabb az órajel +40W a power..magasabb vcore....
Kolbi_30: nem is rossz eredmény azért a hőfokra kíváncsi lettem volna
,ha lesz időd rá jöhet egy hwinfos kép is..Még valami ! Akinek RD 6900XT van "Sima" az nézze már meg,hogy az MPT-ben neki is 1200mv a max...meg az is nézze meg akinek Ultimate van....köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
válasz ScomComputer #17527 üzenetére
Meglepő módon most driver upgrade utran lefuttattam..igaz nem neztem hany fokos lett..sima auto UV semmi mas.
-
Bossp
addikt
-
Moby
veterán
válasz ScomComputer #17533 üzenetére
Abban a hitben éltem az életem eddig, hogy a kettő ugyanaz
-
Moby
veterán
Arra van esetleg valami ismeret, hogy az első gpu mérésnél miért van egy gödör az órajelben? Minden mérésnél ott van. Elfogy a procim alóla azon a ponton?
-
Kolbi_30
őstag
Meglepő módon, magatol jobb lett..most 80 fok környeke a HS..De valamiert atlag alatti eredmenyeket hozok 3D markban..
-
Bossp
addikt
válasz ScomComputer #17529 üzenetére
Nem így de ahogy vegzett kikapcsolta a gepet. Azt valasztottam :D
-
ScomComputer
veterán
Nem kell, miért kellene...ha így csináltad a DDU-t akkor, semmi gond nincs..az a legjobb,ha a radeon slimmert használod,mert akkor nem teszi fel a sallangot(olyan mint az nv.slimmer)...
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
Sziasztok! Megjött a 6900XT Red Devil Ultimate. 3080 volt előtte. Ddu-val leírtottam mielőtt kiszedtem a kártyát. Érdemes lesz azért újra rakni a win 11-et?
-
őstag
válasz ScomComputer #17522 üzenetére
Most taposd ki a szemét amíg olcsó az áram, lássuk mit tud
-
R3laX
addikt
válasz ThodEE #17520 üzenetére
Egy ideig még tuti . Én már valami védelemre tippelnék, hogy amiatt adja ezt a hangot, vagy a nagy hőmérséklet miatt tágul szerencsétlen és pattog, mert túl van hajtva. Szerintem ne told ki a power limitet, én azért aggódnék..., de te tudod . Amúgy a Bequiet tápkalkulátorral ránézve egy Pure Power 750-et is 80 százalék fölé terhel a te cuccaiddal OC nélkül. Én 750 alá nem mennék 6900XT-vel, mert idő előtt kipurcan majd a tápod. Kell benne hagyni pluszt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
BullKoxa
őstag
válasz ThodEE #17518 üzenetére
Én 650W-s (nem gagyi ) táppal hajtottam anno a 3700X-t és a 6800XT-t. Hangos volt a táp, elviselhető. Aztán érkezett az 5800X , na a tápom visított játékok alatt, terhelős alatt. Táp cserélve 850W-ra és lám néma csendes a gépem !
ui; én a vga ventikre gondoltam , vagy a házon lévőkre. Lehasaltam a gép mellé játék közben és hallottam hogy a táp a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
AB-be a Power limitet eltoltam jobbra és megszűnt a CW
A tápom viszont 20-30 másodpercenként olyan hangot ad mint mikor koppan a winyó olvasófeje, először azt is hittem hogy a HDD, de kihúztam a tápját és közelről fülelve egyértelműen a tápból jön, ha úgy tartja kedve elmúlik vagy legalábbis olyan halk hogy nem zavar Volt másnak ilyen
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
nagyúr
-
-
bobalazs
nagyúr
Rx 6700
ryzen 3600
Fallout 76 35 fps Foundationben.
37% os a gpu load.
Ha valami tipped van, segíts kérlek. -
ThodEE
őstag
válasz steewcv65 #17511 üzenetére
Nem csak értelmetlen sz@rrágásról van szó, mi jelenleg is annyi áramot használunk hogy havi 50-100k között emelkedne a villanyszámla, persze érthető módon nem azon fogok spórolni ami napi 1-2órát működik, de jól átgondolom majd hogy min tudunk spórolni ha egyszer ígyalakul ahogy híresztelik
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
steewcv65
őstag
válasz gera021 #17510 üzenetére
Ennyi faszságot is rég olvastam, adjátok el a kártyákat
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
gera021
aktív tag
Teljesen igazatok van. Nem kell eladni. Csökkentek neki a teljesítményén. Meg kell találnom az arany közép utat ahol teljesítményt sokat nem vesztek de azért jóval kevesebbet fogyasszon. Akkor ezt a kb 200w max határt beallitom. Aztán meglátom mennyi teljesítményt vesztek. De hát ez van. Ha jól számoltam akár a 17 ezer villanyszámla ami most van akár 60 ezer körül is lehet jovo hónaptól.
A kártya 350w ot eszik max most. De azért mert tuning meg minden játszik nála. -
Devid_81
félisten
válasz DroiDMester #17504 üzenetére
Jah en csak annyit neztem Sapphire Toxic, azt hiszem az 300W TDP-s, mar -50 Watt is nagyon nagy segitseg lenne hofokban, de jah akar mehet lejjebb is
Siman megneznem mennyit szalad 1.000Volton aztan csoki, ott mar tutter huvos lenne
...
-
BeZol
őstag
válasz gera021 #17500 üzenetére
Olyan felbontáshoz eleve 6700 XT kategória kéne minimum ami 200W körül fogyaszt.
Nekem sikerült anno finomhangolni 165W környékére ugyanolyan teljesítményt megtartva.Ha a 6900 XT-t alulfeszeled 200W alá, az még mindig gyorsabb lesz, mint egy 6700 XT
Szóval tartsd csak meg és MorePowerTool-ban korlátozd be 900mV-ra.
Ha az még mindig sok, akkor nézd meg 850mV-on is, majd 800mV-on.
Emlékeim szerint 800mV alá már nem érdemes menni mert némelyik kártya nem szereti.
800mV mellett emlékeim szerint (kártyafüggő) 2000-2100MHz-es gpu-órajel-tartományt állítsál majd be Wattman-ban.
Time Spy-ban leteszteled, ha bírja, akkor 50MHz-el emeld az órajelet, de vhol 2200MHz környékénél esélyesen egy jobb chipnek is vége ennyi feszültséggel.Jó kísérletezgetést
Közben kerestem neked egy beállítást német fórumról, lehet nálad is jó,
ez 200W-hoz elég: [link] (ennyi áram kb. 13,5ezer Graphics Score-os 6700 XT szint)[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz DroiDMester #17504 üzenetére
Csak annyit enne gyakorlatban? Én a 6750 XT esetén 265 Wattos értékeket is láttam 3DMark/játék esetén minimális OCvel.
-
nagyúr
-
-
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Windows 10
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Vírusirtó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest