Új hozzászólás Aktív témák
-
ThodEE
őstag
Az az utolsó lépés, előbb meg kellett tudni hogy mindennek vane elég hely
trek81
Kompreszorral ha kifújom, akkor ez a finom lerakódás vakuzva vagy erős fénynél pont ugyan így néz ki, nem is kell 2 hetet várnihttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
-FreaK-
veterán
Nekem BF2042 alatt van, és nem tudtam rájönni hogy mi csinálja,próbáltam a játékkal is csinálni valami, újra telepítés, másik driver, shader cache törlés, semmi. Le cseréltem a 1080Ti-t a 6800XT-re és akadozik a game.. Nem kicsit frusztráló.
Ilyen periodikus kb. 5mp-ként van egy drop, a jobb esetben csak alig érezhető, mert mondjuk 110-130-ról leesik 85-75-re, de volt hogy ilyen 10-es tartományba esett le egy pillanatra, az már kemény akadás, többször volt hogy amiatt haltam meg.
Itt eddig senki nem írt rá semmit, hogy egyáltalán hogyan tudnám kideríteni hogy mi okozza. Az adrenalin beépített mérője meg grafikonjai nem mutatják ki.Már ott tartok, hogy lecserélem a picsába egy nV kártyára.
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
Igen, mindet kipróbáltam, ugyanez volt. A kábelt is kicseréltem, ugyanaz.
Most átkötöttem HDMI-re, de sajnos már nincs időm nagyon próbálgatni, meló van. Majd kiderül délután, hogy pár újraindítás után mit fog alkotni.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
Volt hozzá mindkettő, de a monitort én eddig DP-kábellel használtam, mert a HDMI-vel a TV volt összekötve. Akkor volt csak HDMI-vel, mikor gariztatni kellett a házamat, és kölcsön házba költöztettem a gépet, amibe nem fért be az 1080 Ti, és egy ASUS GT 710 volt benne, azon csak egy HDMI-kimenet volt, DP nem.
Okvetlenül kipróbálom, lehet, hogy már most, nagyon kíváncsi vagyok rá, remélem, tényleg csak ez a gond vele.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
Mindenképp kipróbálom, remélhetőleg tényleg csak ennyi a probléma, mert amúgy más tekintetben nincs semmi baja a kártyának.
Köszi.
-
palfitom
félisten
Én rászántam a zsetont, megvettem a 4.0-ás risert (Merlinéktől), 3.0-ám volt otthon, de inkább nem használtam fel. (már nincs meg a 3.0-ás kábel)
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nagyúr
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
Én amikor megvettem a Red devil 6900xt-m
akkor egy evga 850 gq tápom volt és borzasztó hangos volt a cw illetve játék alatt csinált olyan hogy fogta magát és kilépett a játékból ! Aztán kérdeztem itt a srácokat ajánlottak egy seasonic focus gx 1000w gold tápot . Azóta semmi probléma nincs vele és még a cw-t is alig hallani . Szóval számít a táp .[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
steewcv65
őstag
Resize bar enable a biosban, majd az adrenalinban kell bekapcsolni, de azt megtalalod szerintem
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
ScomComputer
veterán
"GPU chipen több mérőpont is található"..nagyon sok van benne...nem csak a gpu-ban pl. a ryzen procikban is..olvass utána ha érdekel...
példa..anno mindig írták,hogy az nvidia milyen hűvös vga,mert nem láttuk a gpu HS-t,aztán mikor a hwinfo ki tudta olvasni..tele volt sírással pl. a reddit...ja milyen forró... -
-FreaK-
veterán
Én most úgy akarom "belőni" a tápot amit veszek, hogy sima netezés/YT közben is a lehető leghatékonyabb legyen (kisebb hőtermelés, jó nyilván ilyen 10-20W lehet a difi vs. overkill táp), hogy nyáron a lehető legkevésbé fűtse a tetőtéri szobát. Meg persze játék alatt is a max hatékonyság közelében legyen. Így 650-750es táp lenne az ideális, szerintem a 660-as Fractal lesz a befutó.
A tüskékhez meg annyit fűznék hozzá, hogy a minőségi tápok simán le tudják kezelni a névleges teljesítményük +100W-os tüskéket is, persze ettől még nem ideális az ilyen állapot.
-
senior tag
Van kb 4 jelentős hőfok adat, amit a Hwinfo kiír neked:
- GPU: vmi fix helyzetű szenzor, ezt használják hűtés vezérlésére.
Általában 85°C a thermal throttling határ
- GPU Hotspot: a GPU chipre helyezett összes temp szenzor közül a legnagyobb értéket mutatja
Limit: 105°C
- Memory Junction: memória chip hőfoka (mindegyiken van szenzor, legnagyobb értéket írja ki)
Limit: 105°C (HBM-nél 85°C volt anno)
- VRM: értelem szerűen a tápellátó áramkör (chip) hőfoka (legnagyobb értéket írja ki)
Limit: 115°CHa nem tudod mi az a hotspot, akkor miért kérdezgetsz itt róla napok óta?
-
-
őstag
Sosem volt vizes 6900xt-je, csak álmában 65..110fok nagy általánosságban, watt, összeszerelés minősége és venti rpm függő (vagy te most a gpu és hot spot közti difit kérdezed?)
Vazzav13, üdv a klubban, nagyon jó vga, ne hallgass a többiekre, inkább gémelj[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
ScomComputer
veterán
A gigán van a tápcsatik felett egy kis fehér led,ha kevés neki a nafta akkor fel villan a led,vagy világít terhelésnél...ha nem akkor nincs gond..de mondom ha szép magas boost órajeleket akarsz látni nem 1500-re gondolok hanem 2700mhz akkor FH5...
A táphoz még annyit ha végkép nem bírja akkor restartol a gép..[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
Nem pont erre gondoltam(de ez is egy szempont lehetne) és SEHOL NEM ÍRTAM hogy JÁTÉKRÓL van szó!
Pepe78: Videó vágás, tömörítésre céloztam, sok h265ös 4K anyagot vágok, tömörítek GPU.val.
És ott a CUDA magok reggelire megeszik a 6900XT-t, egy 6.éves GTX1060.is gyorsabb nála, pedig játékban még a RX6500XT is erősebb mint a 1060.Amúgy meg olvass vissza, linkeltem be jópár tesztet 6800XT és 6900XT vel!
-
Pepe78
őstag
Akkor aki kifejezetten ezzel a címmel szeretne játszani az vegyen azt.
Pár napos teszt 3060Ti vs 6700xt 50 játékban
Érdemes megnézni, hiszen árban ezek vannak 1 csoportban.
AZ 50 játék azért már elég átfogó. -
Pepe78
őstag
Teljesen igazad van.
Nekem most még csak Warzone 1080P összehasonlításom van.
Egy pécsi haverom Gigabyte 3060ti-t vett pár hete.Tegnap este együtt trió-ztunk Azonos beállítások mellett a 6600xt többet tud. Bár nekem kicsit húzva van a kártya. Neki meg gyárilag elég gyors verzió van.
Ízelítőben az árakról:
XFX 6600XT 429€ volt
ugyan ott a legolcsóbb 3060Ti 599€ volt abban a pillanatban.170€ diferencia / 65000Ft Kb
619-ért meg Red Devil 6700xt-t adtak volna.
A normálisabb 3060ti 699€ -tól van jelenelg is ugyan abban az áruházban.
30K val olcsóbban egy Red Devil 6700XT simán csak jobb választás mint egy 3060Ti.
Sőt , ha olyan tesztet kerestek ami az utóbbi 1-2 hónapból van ott a 6700XT már inkább a 3070 ellenfele. -
nagyúr
Nekem a legerősebb verzió van belőle, gyárilag 2000MHz a Boost órajele, így hozza gyárilag a 2080Ti szintet (ahogy már említettem RX6700XT szint) hogy tudd hová tenni ha tesztet keresel!
Amikor vettem még híre sem volt a 6600XT nek, és amúgy is amire használom sokat ott sajnos az AMD kártyák labdába sem rúgnak még a 6900XT-m is csak fele annyit tud ott mint a 3060Tihol írtam olyat hogy olcsóbb a 3060Ti ilyet nem írtam sehol nV kártyák mindég is drágábbak voltak, és lesznek is mint az AMD még az azonos kategóriások is.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Elektromos cigaretta 🔞
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest