Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolty20
senior tag
válasz
JulianSinulf #18499 üzenetére
Szerintem az ASUS nem ad, plusz az MSI szerintem drágább, mint 350
-
mumin007
tag
Nem tudom másnak mi a véleménye, de én vettem egyet alá. Ezeket a nehéz dögöket hosszútávon nem bízom a foglalat/2 csavar kombóra.
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok.
Most egy olyan kérdésem lenne, hogy ezen drága és nem könnyű VGA-khoz ajánlott-é VGA tartó s ha igen, milyet ajánlotok? A célszemély a korábban említett ASUS TUF 6900 XT.
-
Bossp
addikt
válasz
apollo12 #18432 üzenetére
Na jó. Végre lenne egy kis időm. Feldobtam az MPT-t de kiválasztom a kártyám de nem lát semmit nem tudok állitani semmit. Feldobtam előtte a legújabb drivert valami 8.2, Adminként inditottam. Driverben minden alapon de kézi módban! Halp!
A linkelt leirás MPT-hez tünde nyelven van (Német)
Ja és mégegyszer, weben miért villódnak a videók?
Pár napja bekapcsoltam a gépet akkor is ez volt már és el is ment a kép majd vissza állt wattman alaphelyzetre... -.- Weben video nézés közben
-
Zsolty20
senior tag
válasz
JulianSinulf #18486 üzenetére
Hálás vagyok nektek srácok.
Akkor szerintem marad a korábban linkelt ASUS TUF 6900 XT, aztán pár évig én meg is vagyok -
Bossp
addikt
Mik ezek a villódzó videók?
Ez driver vagy windows?
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Zsolty20 #18483 üzenetére
A gépedhez teljesen jó a mostani tápod. Ha meg olyan jó márka, akkor úgyis el van látva mindenféle védelemmel.
Nekem egy Seasonic 750W-os van benne.
5950X, 6800XT, 4 memória modul, 1 2,5" SSD, 1 nvme m.2 SSD, 1 HDD, vízhűtés, meg 5 venti.
De volt már benne több SSD és HDD is.
Játékok alatt a sosem vett fel 600W-nál többet. De addig sem ment el. Játékfüggő nagyon.
A proci max 125W-ot fogyaszt hwinfo szerint. Teljes terhelés mellett, ami játékoknál nem jellemző.
A VGA valahol 200-250W körül fogyaszt. Ha jól emlékszem, akkor inkább a 200W-hoz közelít. -
Moby
veterán
válasz
Zsolty20 #18483 üzenetére
Ahhoz a géphez elegendő a tápod mindkét kártyához. Egyébként tele az internet ilyen kalulátorokkal, ahol ki tudod választani, hogy mi van a gépedben, és megmondja mekkora táp kell. Meg van itt tápos topik, ott is tudnak segíteni, de ez most itt szerintm nem akkora megfejtés. Elég az a táp.
-
-
Moby
veterán
válasz
Zsolty20 #18473 üzenetére
Jók ezek a gyári megmondások, anélkül, hogy ismernék a gépedet. Vagy 850-es táp kell akkor is, ha egy 85W-os procid van mellette, meg akkor is, ha egy 300W-os húzott szörnyeteg, 4 HDD+NVMe farmmal?
Számold ki, hogy mennyit kér a géped. Mindkét kártya 300W TDP körüli. Ha azon múlik a keret, hogy melyiket veszed, akkor mindkét esetben cserélni kellene.
-
Zsolty20
senior tag
Köszi, igyekeztem jó minőséget választani és most néztem, hogy abból a szériából nincs is nagyobb, csak a 750-es. De annak külön örülök, hogy nem kell új tápot venni.
Apollo12: az undervoltban lehet kérek majd segítséget, mert az egy olyan terület ahol a tudásom nem túl erős.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Zsolty20 #18470 üzenetére
Elég neki a 750W.
Nekem egy MSI GamingX Trio-m van.
Ránézésre majdnem ugyan olyan, mint amit te kinéztél.
3 venti, 4 kimenet.
Halk és akár 4 monitort is rádughatok. Nekem majdnem teljesen jó. 3 FHD monitor volt rádugva. Játékfüggően, de 100 FPS fölött is tudta az ultrán ultra széles felbontáson. 144 Hz-esek a monitorok.
Most csak 2 FHD monitor van rajta és egy 4K-s. A 4K-n futnak a játékok. 60 FPS nem gond, többet amúgy sem tud a monitor.Az AMD szoftver nem tetszik, az NVidia sokkal jobban kezeli a több monitort. A következő VGA-m NVidia lesz megint. Csak emiatt. Viszont az AMD proci miatt vettem az AMD VGA-t. A SAM tényleg hoz pár FPS-t. Így olyan játékok is képesek 144 FPS-sel futni, mint a Cyberpunk. Enélkül nem volt meg csak 120 körül.
-
Moby
veterán
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok.
Hamarosan - ha minden jól megy - akkor lecserélem a mostani RXT 2060-amat egy Rx 6800 XT-re. Ebből kifolyólag két kérdésem lenne:
Elég-e neki a 750-es táp?
Illetve az alábbi VGA-t néztem ki, szerintetek ez jó-é?
[link]Köszi előre is
-
fanti
addikt
Figyelj!
Engem mindenki lebeszélt a Sapphire Pulse 6700XT - ről, mondván, jó, jó, de 2 ventis és ezért hangos.
Nos, annyi a történet, hogy a lányomnak vettem egy ilyet, és olyan szépen le lehet szabályozni, UV, meg limitkitolások, ventiprofil, és a végére kapsz egy nagyon derekasan dolgozó 6700XT - t, ami teljesen moderált hangon megy.
Ha elengedem a hotspot hőmésékletet 100 fokig, akkor 2000-et pörögnek maximális terhelés alatt a ventik 27 fokos szobában.
Ugyanott, ha csak 88 fokig engedem el, akkor meg 2500-at pörögnek, ami ugyan nyilván hangosabb kissé, de mivel a lányom fejhalgatóval gémel, ezért egy atomrobbanást sem hallana meg...szóval...teljesen jó az a két ventis Pulse 6700XT, pláne 200k környékén...bőven hozza a tuningolt 3060Ti szintjét teljesítményben, és ugye a +4GB VRAM az azért tutira nem egy hátráltató tényező... -
zebra_hun
veterán
válasz
ScomComputer #18464 üzenetére
-
válasz
ScomComputer #18459 üzenetére
Thx, ezt már próbáltam
X percenként olyat laggol, 8..14fps a 0.1
Neten, jutubon mások is szenvednek a stutteringgel. Minnyá veszek egy megsütött aprós 3090-est
-
Szpisti
addikt
válasz
ScomComputer #18453 üzenetére
-
Vigneau
félisten
Igaz, el is felejtettem, hogy osztrák forrásból szoktál szemezgetni.
Egyelőre csak ez a sima Radeon néven futó RX 6700 10GB érhető el mostanság, de van még PULSE verziója is a gyártó honlapján. Sok helyen találkoztam vele, hogy olcsóbb, mint egy RX 6650 XT és annál gyorsabb. Ezért is ajánlottam, hátha van benne fantázia.
-
tomic
addikt
válasz
ScomComputer #18449 üzenetére
Na ez nekem nem éri meg a felàrat.
-
tomic
addikt
6650xt és a 6600xt között csak a hùzott órajel a különbség vagy valami más is elkerülte a figyelmemet?
-
válasz
ScomComputer #18445 üzenetére
6900XT mikrolaggok miatt inkább 4090, intelhez jobban megy
-
válasz
ScomComputer #18443 üzenetére
Nyugalomság van, zsetongyűjtés ON
-
fanti
addikt
válasz
ScomComputer #18431 üzenetére
Parancsolj Mester!
Sajna a szoba ismét 27 fokos...de csiszoltam a ventiprofilon, így egész moderált a hangja. Mondjuk lehet vehetném lejjebb is a ventiket, és elengedhetném a hotspot hőt 95-100 fokig?
Ja, Mesterem, egyébiránt azt az Unreal Engin 5-ös demót is lehúztam és kipróbáltam, amit Te linkeltél be.
CPU terhelés majdnem semmi, viszont GPU...akár 1080p-ben is :
Very High :
6800 : 60-65 fps
6700XT : 50-55 fps
Ultra :
6800 : 40-43 fps
6700XT : 30-33 fps -
belaazallat
addikt
válasz
ScomComputer #18434 üzenetére
Jaja, megtaláltam, köszi!
-
TeeBee73
veterán
válasz
belaazallat #18433 üzenetére
Le lehet, Tixike megoldja.
MOD: Látom, már megválaszolták.
-
ScomComputer
veterán
válasz
belaazallat #18433 üzenetére
Van hozzá sw a Sapphire oldalán,azzal megy, ott nézz szét...
Itten e,ilyen hülye neve van hogy "Trixx" ebben van benne... [link] -
belaazallat
addikt
Üdv!
Most lettem egy Sapphire 6600XT nitro tulajdonosa. Nem tudja valaki le lehet-e kapcsolni a világítást, vagy legalább a színét megváltoztatni?
Köszi! -
törölt tag
válasz
trek81 #18428 üzenetére
szerk.: nem válasz akart lenni, félrenyomtam.
Dobok be két képet, a vga-t végül visszaküldtem.
4 GHz allcore 2600X miatt kevés az összesített pontszám, de graphics score rendben volt.6800XT Red Devil stock:
Time Spy: 14670
Graphics score: 190276800XT Red Devil 881mV @ 2100MHz:
Time Spy: 13861
Graphics score: 17527Utóbbi a beállítható legkisebb feszültség melletti stabil órajel volt, fogyasztás durván csökkent, és 9% alatti teljesítményvesztést okozott papíron.
Itt már töredéke volt a coil whine, de még így is bőven irritáló volt számomra, negyed millás kártya nekem ne "sípoljon".
Maga a kártya és a hűtés nagyon odab@$zott, igazi mestermunka, csak azok a fránya "tücskök" nem kellettek volna bele. -
Bossp
addikt
válasz
ScomComputer #18424 üzenetére
Ha végre lesz egy szabad estém mgszabadítom szegényt az 1.2 V-tól és a 370 watt-tól
-
Bossp
addikt
válasz
ScomComputer #18422 üzenetére
Akkor ha mondjuk ott fixálom 1.1 V-ra majd minden mást wattmanban állítgatok onnantól nem fog össze akadni?
-
Bossp
addikt
válasz
ScomComputer #18417 üzenetére
MPT-ben mennyire fix a fesz amit megadsz?
-
Cs7
tag
válasz
TommiStyle93 #18419 üzenetére
AMD Radeon Chill-t próbáltad?
-
TommiStyle93
csendes tag
Sapphire RX 6750 XT Nitro+
Ryzen 5 5600X
4x8 gb 3200mhz ram
1440p 165 hz monitora cpu és a vga teljesen gyári beállításokon van, semmit nem nyúltam eddig hozzá.
Játékoknál RivaTuner-t szoktam használni, hogy multi játékoknál ne legyen véletlenül se FPS dropp. Azonban most azt vettem észre, hogy akárhogy csökkentem RivaTuner-be az FPS limitet, úgy csökken játékok között a VGA kihasználtsága is.
PL: COD MW multi, 165 FPS a limit, akkor ugrál az FPS 110-165 között, közben a GPU usage ilyen 55-90% között ugrál. Lejjebb veszem a limitet mondjuk 120 FPS-re, akkor a GPU usage is lecsökken ilyen 40-60%-ra, így az FPS továbbra is droppol, ami zavaró.
Levettem már 70 FPS-re a limitet, ekkor meg 35%-on duruzsol a VGA, emiatt megint FPS dropp van...
Olyat tudok csinálni valahogy, hogy a GPU az FPS-től függetlenül pörögjön játék alatt végig 95-99%-on??
-
válasz
ScomComputer #18417 üzenetére
Inkább líkelj nekünk erdienéj három bencs pöttyöket, milyen gyorsulás várható, ha már tele vagy csájníz frencekkel
-
ScomComputer
veterán
Jaja próbálkozok,mint a kutya szokott...
Visszatérve a "MoreClockTool"-ra jól működik,ez ua. mint a wattman..csak egy gyorsabb felület az oc-hoz,de majd javul ez még...
Most próbálkozok még a V/F curve szerkesztéssel majd az MPT-ben...na ez hosszabb idő..#18416Ubi82....hehehe, ÉN nem TE vagyok én értek hozzá...
bár,soha nem mond,hogy soha..
-
fanti
addikt
válasz
ScomComputer #18414 üzenetére
Nagyon bírom benned barátom, hogy ilyen nagyon kísérletezős kedvű vagy!
-
ScomComputer
veterán
Hali..van egy ilyen..un. MoreClockTool...még tesztelgetem....
Info róla ! -
Elit3Zotya
addikt
Köszönöm az infót, ez bíztató. Úgy néz ki, célegyenesben vagyok ezzel a kártyával.
Egyébként egy r5 3600 mellé kerül, remélem kiszolgálják majd egymást. -
ScomComputer
veterán
válasz
Elit3Zotya #18409 üzenetére
Nálam volt 2db, raktam vele össze 2 gépet,nem volt rossz,sokáig nem volt nálam,de nem panaszkodnak rá,hogy hangos vagy gond lenne vele,bár az is igaz,hogy ahová kerültek,nem ezt nézegetik,használják és kész..
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Elit3Zotya #18409 üzenetére
[link] Ezt találtam róla, ez alapján nem tűnik olyan rossznak.
-
Elit3Zotya
addikt
6600XT Asrock Phantom Gaming 8gb modell van esetleg valakinek..? Mennyire számít jónak/rossznak..?
-
Vigneau
félisten
válasz
Elit3Zotya #18407 üzenetére
Így már teljesen világos az egész hirdetés. Láttam én is korábban, de úgy voltam vele, túl szép, hogy minden klappoljon.
-
Elit3Zotya
addikt
Igen közben leírtam neki és az a válasza, hogy saját nevén van a cég, de segíteni csak akkor tud ha számlásan veszem meg tőle is + 27% áfával. Szóval csak akkor segít gariztatásban ha többet fizetek. De elengedtem ebben a formában és nem is akarom tovább a topik lakókat ezzel a témával zavarni.. Köszönöm a segítséget..
-
Moby
veterán
válasz
Elit3Zotya #18405 üzenetére
Ez nem feltétlenül van így. Ha az eladónak köze van a számlán szereplő céghez, akkor tud segíteni ilyenkor a gari intézésbe, de mindenképpen be kell vonni ilyenkor őt is. Ez főleg akkor szokott problémát okozni, ha ő is így vette már, és nem ismert a kontakt.
-
-
Moby
veterán
válasz
Elit3Zotya #18403 üzenetére
A HRP egy nagyker. Ott magánszemély nem vásárolhat. A számlád is cégnévre szól gondolom. Ezzel lehet gondod a garanciális ügyintézésnél, mert többnyire nem is adják ki az ügyintézés végén a nagykerek a csereterméket, csak annak a cégnek, aki a számlán szerepel, és csak őket értesítik, hogy hol áll az ügyintézés. Ez a legtöbb nagykernél így van, a HRP-t nem ismerem e tekintetben, de mivel viszonteladókat szolgálnak ki a nagykerek, ez érthető is.
-
Elit3Zotya
addikt
Sziasztok.!
Adott egy Sapphire Pulse AMD Radeon rx 6600 xt gaming oc 8gb, használtan tervezem a vásárlását. Elég jó áron tudnám megvenni most.(90-100k de ez a maximális keretem is rá) Számlája valami HRP-be szól.(nem ismerem)
De azon nincs rajta, hogy mennyi gari érvényes rá.
Valaki esetleg ismeri ezt a céget és ha igen mik a tapasztalatai garanciális ügyintézésben.?
Sapphire ha jól tudom 2 évet vállal rá, de gondolom egyenesen nekik nem lehet küldeni ha baja lenne.
Ha esetleg zavarná a topik lakókat a kérdés, nyugodttan jöhet a válasz privátban is. -
arpi6k
addikt
válasz
ScomComputer #18397 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adobe Photoshop
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- További aktív témák...
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest