- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Amazon Kindle
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek elvileg egy i7 8700 lesz hozzá ami szerintem kissé határ eset lesz
-
Speedy007
őstag
válasz Istvan2020 #15454 üzenetére
Akkor valószínűleg a 600-s lenne neki a jobb
-
Speedy007
őstag
Ne haragudjatok hogy itt rontom a levegőt PowerColor Red Devil Radeon RX 5700 XT esetén mi az alja amit egy tápegység ki bír szolgálni? Mert sehogy se bírom megértésére adni akj nálam érdeklődik hogy egy Zalman 500W-s bronze vagy egy 600W-s Seasonic Bronze nem igazán tud meg birkózni vele talán 600W-s még igen de az 500-s szerintem kizárt.
-
Speedy007
őstag
válasz Istvan2020 #15450 üzenetére
garancia ilyen esetben olyan mint a két élű fegyver az az érzésem, mivel nem bizonyítható külsős szemmel hogy hol ment az a bizonyos bele a palacsintába.
-
Speedy007
őstag
nem tudom hogy tudtok segíteni.árulom az 5700XT-t rám írt egy tag aki garancia miatt kilincsel nálam magyarán adás vételivel. Rám mint eladó mi vonatkozik? Mert most fordult elő velem ilyesmi és nem akarok bele tenyerelni rosszba
-
Speedy007
őstag
válasz Istvan2020 #15417 üzenetére
Nekem az anno UV-val volt tűrhető még a PCX-hez is vissza küldtem garanciában mert sehol sem tettek róla említést hogy máshogy elhelyezett hőmérséklet szenzor ide vagy oda képes 100C° fölött menni a hot spot hőmérséklete full stock beállításokkal. Ott egy hónapig "nyaralt" a kártya erős a gyanúm hogy semmit sem csináltak vele csak "pihentették" mivel semmilyen jegyzőkönyvet nem kaptam hogy mi volt a gond vagy ez normális vagy esetleg újra padozták és pasztázták-e a kártyát 30 nap után írtam rájuk mert semmi jelet nem küldtek hogy mi a helyzet és més nap jött a kártya minden előre jelzés vagy tájékoztatás nélkül.
Most valami hasonló megy az Alzánál is 7900XT-t vissza küldtem mert CW-t produkált eléggé és nem a játékok menüjében hanem mikor játszom ez olyan szinten megvolt hogy ha volt RED 2 alatt mikro laggom akkor a CW is abban a pillanatban elhalkult és kezdte előlről, valamint a 3 tűs A-RGB csatlakozóm elszált rajta az alaplap nem volt képes vezérleni a VGA LED-jét de külső A-RGB vezérlők sem. Pontosoan le írtam mindent és mi is a hiba oka szerintem. Mielőtt elküldtem Alzát kifaggatam hogy egy mennyi idő is ezt mondták hogy 15 nap maximum mert ennyi szokott lenni az átlag. jövő hét után telik le a 30 nap de azon kívül hogy ma kaptam olyan e-mailt hogy igyekeznek és legyek türelemmel majd jelentkeznek semmi állapot változás nem történt. -
Speedy007
őstag
válasz TechN7ne #15413 üzenetére
Pedig a 7900XT-m 1.5x-r zabál többet de egy kicsivel hűvösebb . Az a gond szerintem RX 570/580 és 590 már túl vannak árazva 30k az átlag áruk függetlenül hogy OEM vagy gyári felszereltségű ami vicc mert egy majd 10 éves modell családról van szó. De ugyanez igaz a GTX 1080-ra hiába hogy "paliban" van a 3060-al akkor is vicc hogy 80 az átlag ára 1070/1070Ti meg 50.000 körül megy. Így 5700-5700XT ennek tükrében best buy 50-60.000 körüli áron. Nem a bányász láz ami igazán be tette a kaput ennek a szériának hanem az hogy a szoftveres gondok akkor volt igazán a tetőfokára hágva az AMD-nél és emiatt vették sokan inkább a drágább 2070 Supert vagy az olcsóbb 2060 Supert. Meg a hőmérséklet jut eszembe az előbb említett RTX a máshol elhelyett érzékelők miatt hűvösebbnek mutatkozott a hotspot-nál mind eközben az 5700/5700XT-nek meg az "üzemi" hőmérséklete jóval magasabb volt ami még rá tett egy lapáttal arra hogy ne legyen annyira népkártya mint az 570/580/590 vagy a 1060-s.
Tudom mert nekem s volt 3 RTX 2060 Super 5700XT és végén 2070 Super. Egyszerűen bosszantott hogy UV-t kellet használni hogy ne főzze le a kv-t a gépben a VGA-m akkor[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Sziasztok szert tettem kisebb időre egy Powercolor Red Devil Radeon RX 5700 XT-re míg a 7900XT-m a szervíz vendég szeretetét élvezi. A kérdésem az lenne a tulaj akitől vettem nagyon kézséges volt és elmondta hogy ő szét szedte és kapott a VGA egy Arctic kúrát MX-4 és TP-3 Thermal padot. Szerintem a hőfokok teljesen jók 10-15 perc Red 2 után 72C° volt a GPU a Hot Spot 92C° volt silent biossal (régebben volt egy MSI Radeon RX 5700 XT GAMING X-m állítólag ez volt a legjobb 2 ventillátoros ebből a szériából de az ehhez képest egy kazán volt) kérdésem ez így jó lesz vagy esetleg később problémás lehet és kellene neki egy komolyabb kúra?
-
Speedy007
őstag
Esetleg ha MSI After burner van telepítve a gépre az is be tud zavarni.. Nálam úgy szokott lenni hogy hiába állítokba bármit ott de még külön a kártya driverében is be kell ugyanazt állítani
-
Speedy007
őstag
Sziasztok a legutolsó driverrel van vmi gond? vagy a windows-nak xar az utolsó update-ja? Kérdezem azért mert az istenért sem akar működni a gyári videofelvevője Xbox Game Bar meg olyan FPS droppok vannak időként amik eddig nem voltak egyik pillanatban 100PFS pár másodperccel később 20-30FPS, másik hogy a Radeon-t használom emiatt (hogy nem működik a gamebar) korábban nem volt ilyen mert függetlenül bírtam használni és csak a játékok alatt működött de most már CTRL+A nem bírom használni windows-ban mert állandóan képernyő mentést akar csinálni.
-
Speedy007
őstag
Sziasztok 20.9.1 és 20.9.2 Optional-t próbáltam az utóbbi időben de azt vettem észre hogy a GPU Juction megint magas lett nekem szimulátor játékok estén még a 95 se ritka de RED 2 alatt is 90 volt a plafon. MSI Radeon Gaming X 5700XT. Tegyem vissza azt a drivert ami ezek előtt volt? Vagy ez a kettő frissítést ment megint félre az AMD-nél. Előre is köszönöm a válaszokat
-
Speedy007
őstag
Sziasztok lenne egy kérdésem lehet hogy egy kicsit zagyván fog hangzani. Egy játéknál vettem csak észre eddig hogy van úgy mikor elsőre indítom el alacsony fps-t kb.50 körül 80-90 helyett produkál illetve a kép minősége is hagy kívánni valót maga után. Vagy a gépet vagy a játékot restartolom akkor mit akkor minden jó lesz.
-
Speedy007
őstag
Nem lehet hogy a Dragon Centre zavar be neked ha fel van téve? Mert én most kaptam vissza a szervízből MSI Radeon RX 5700XT Gaming X-t 65C° feljebb nem megy akármit teszek illetve a GPU JUNCTION is 80C°-85C° között ingázik utóbbi csak nagyon ritka inkább átlagosan 80C°
-
Speedy007
őstag
válasz ScomComputer #11836 üzenetére
5 hetet volt a PCX-nél semmi reakció semmi se volt felőlük hogy mi van vele teganp írtam rájuk de ha nem írtam volna akkor malmoztak volna még rajta
-
Speedy007
őstag
Meg van a gpu juntcion eredménye is 85 ennél magasabbra nem ment fel lehet hogy az artic ventillátor is sokat segít rajta mer nagy nyomáson fújja be a levegőt
-
Speedy007
őstag
Sziasztok lehet már le rágott csont de azért hátha.....Van/volt 5700XT-m (malmoznak rahta még) jelenleg RX570-t használok de az XT esetén bűvészkedni kellet hogy a wbOS LG tv-n szóra bírjam még a Hz-t is 30-ra kellet be állítani hogy legyen vmi 570-t meg rá dugtam minden mókolás nélkül tudja a 60Hz-t villogás stb nélkül.3840x2160-s felbontáson
-
Speedy007
őstag
Sapphire Radeon RX 5700 XT 8GB Nitro+ Special Edition vagy a sima testvéréről mit tudtok mondani? Lehet hogy alacsony TDP-s az RX570 de nagyon megfogott a Sapphire. Legközelebbi álló kártya amit használtam teljesítményben az a 1660 TI de az se volt ilyen kulturált. Azt fontolgatom hogy ha az MSI 5700XT-t vissza akkor elpaszzolnám és Sapphire-re váltanék megérné?
-
Speedy007
őstag
válasz Speed® #11229 üzenetére
Valóban igazad van megnéztem és törlődött minden,viszont ma munkába menetel előtt jött a kártya így csak annyi időm volt hogy be dobjam és be driverezni.Most csak leszedtem a külső borítást de a hűtőd borda maradt fent a nyáklapon.Amit láttam a hűtő bordán..... Szőr csomók voltak rajta meg a ventillátorra rávolt tapadva a kosz. Le kapartam mindent 75 helyett maximum 63 de a fogyasztás 140W-t. Igénytelenség ne továbja ha vmit eladsz azt nem takarítod ki
[ Szerkesztve ]
-
-
Speedy007
őstag
Azért látszik hogy most már az RX570-t használom hogy nem klappolt vmi az 5700XT-nél szebb a képe a játékokban az RX570-nek illetve 40C°-n nem üvölt fel a ventilátorok játékok indulásánál
-
Speedy007
őstag
Sziasztok lehet hogy off de az lenne a kérdésem hogy, míg a szervízben malmoznak az 5700XT-m felett addig vettem egy RX570-t a drivereket újra kell telepíteni vagy elég az amit az 5700XT után maradt fent?
-
Speedy007
őstag
Alulról felfelé és közép tájékról elkezd hullámosodni a kép az hibának minősül ez játék közben jön elő pont mos. Vízhűtés beszerelés óta nem megy 110C°-n csak 108-109C°-n onnan kap egy kis levegőt VGA
-
Speedy007
őstag
Na úgy néz ki hogy siker van a PCX be adta a derekát és mondta hogy küldjem vissza hozzájuk be vizsgálásra. Ezt válaszolták :
" VGA élettartamát nagymértékben csökkenti, ha a hőmérséklete 80C° felett van.
Szíveskedjen elküldeni a konfigurációban szereplő alkatrészek típusát."
-
Speedy007
őstag
szerintem a hot spot hőmérséklet teljesen normális találtam egy oldalt ahol 115-ig van írva egy bios verziós oldal ott megtaláltható a kártya tulajdonságai.De viszont se youtube-n sem találtam semilyen teszt videót ahol ki lett volna jelezve a hot spot hőmérséklet.Vmint a korábbi megosztott cikk ami itt volt az 110--t ír így a 112 szerintem a PCX szerint majd a tűrés határon belül lesz
https://www.techpowerup.com/vgabios/213745/msi-rx5700xt-8192-190903[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
De csak a Red Dead Redemption 2 alatt megy fel 110-112 mellett feszelgetéssel és anélkül is ultrán FHD-n
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz dani0904 #10969 üzenetére
Szia. PHANTEKS ECLIPSE P400A TG RG házat használok ami a két oldal lapon kívül mindenhol perforált, MSI after burnerben be lőttem a ventilátorokat 40%-ra és a feszültséget a korábbi tulajdonosa által megadott értékekre ( Undervolt előtt a gpu olyan 70-75 fok körül volt, a gpu junction volt, volt hogy felment 100 fok fölé, de 5700 xt-nél ezt normálisnak mondták. Undervolttal levittem a feszültséget 1055 mv-ra az órajelet pedig 1950 mhz-ra. Teljesítményben így semmi észrevehető csökkenés nem volt. A gpu hőmérséklet 61 fok körül volt a gpu junction pedig 85-90 fok környékén volt) nekem ezzel érzésre változás nem történt. 40%-s ventilátor esetén történt csak annyi hogy már nem hangos csak észlelhető hogy üzemel. Érdekesség kedvéért Euro Truck Simulator 2 alatt 75C°-ig be nem akar kapcsolni sőt a GTA 5 alatt sem. De a Red Dead Redemption 2 alatt meg "kínlódik" FHD ultrán ja igen World War Z alatt is hasonló értékeket produkál.
-
-
Speedy007
őstag
-
Speedy007
őstag
Szerintem ez csak Driveres bug mert a GTA V alatt minden ok FHD-n ultrán
-
Speedy007
őstag
válasz odorgg #10929 üzenetére
Ezért mondtam hogy vmelyik Arctic Accelero Xtreme-t ráhagyítom mert a referencia modellek esetén a youtube szerint "csodát tett". Vagy bele ölök komoly összeget és vizezem szerencsére az alapom meg van hozzá Alphacool Eisbaer 240 erre lehet szerelni vízet VGA-t is csak 100-nál áll meg a számla mindennel együtt
-
Speedy007
őstag
Red Dead Redemption 2 alatt FHD-n kimaxolva minden https://drive.google.com/file/d/14RY_RfSTdytHO_HNSBNY0SCUAOOhl5eO/view?usp=drivesdk
-
Speedy007
őstag
sebaj ha tovább idegesít akkor vagy vizeztettem vagy Arctic Accelero Xtreme III vagy IV-t rá hagyítom mert a youtube-n ódákat zengenek róluk a renferencia modellekre való szerel után
-
Speedy007
őstag
-
Speedy007
őstag
Jeleztem ma a PCX-nek hogy az MSI Radeon 5700 XT Gaming X-nek 40%-s ventillátor fordulatnál terhelésen hajszárító hangja van és engem néztek hülyének virág nyelven.Ezt a videot küldtem elnekik: https://drive.google.com/file/d/14DCho7jTkBgGdfXZtaqIc6ff_FozEZrt/view?fbclid=IwAR2h53Kqm16vzem-murOD-3KwimfMQsdKQUXEu27-mEfLXKjnD8lPDvNS6A
és ezt a választ kaptam tőlük:
A videó alapján nem lehet pontosan beazonosítani a hang forrását,
amennyiben adott fordulaton hallható a hanghatás javasolt átállítani a
hőmérséklet/fordulat arányt.
Véleményünk szerint a súlypont elmozdulása miatt keletkezik a hang ami
nem garanciális probléma.
utóbbira annyit hozzá fűznék hogy szintben van a kártya -
Speedy007
őstag
Sziasztok csak kíváncsiság képpen, félre ne értsétek teljesen meg vagyok elégedve 70-75C° közötti hőmérséklettel FHD-n ultrán. De érdekes opció lenne ha be vizenénk vagy Arctic Accelero Xtreme III vagy IV-re történő csere lehetséges ezekkel nyerni vmit?
-
Speedy007
őstag
Heuréka..... MSI esetén a zero fan stopot a Dragon centere-ben kell be állítani és nem a catalyst control centerben
-
Speedy007
őstag
válasz AlienApollo #10683 üzenetére
bekapcsolom a 0 RPM-met raámentem a változások alkalmazására.és aztán vissza áll a kikapcsolt állapotra.
-
Speedy007
őstag
válasz GIORGIONE76 #10678 üzenetére
automata
-
Speedy007
őstag
Sziasztok a videokártyánál hol lehet be állítani hogy csak terhelésen pörögjön a ventik és csak sima asztali felhasználás esetén ne
-
Speedy007
őstag
sziasztok segítséget szeretnék kérni,zöldeknél egyből működik de itt nm jövök rá hogy lehet a TV-vel összekötni a kártyát?HDMI-n össz van kötve de nem látják egymást
-
Speedy007
őstag
válasz GIORGIONE76 #10637 üzenetére
nekem is az lesz ,most veszek még rá jó áron egy bazinagy thermalright silver arrow sb-e extreme-t így már már bőven lesz hová vagy mit tenni a gépbe
-
Speedy007
őstag
Az MSI most be bizonyította nálam hogy nem mindig érdemes a gyártóra halgatni. 5700XT Gaming X gyártói oldal szerint 700W-t az elő írás de viszont a dobozon 600W.t van felírva.Végül is nem bánom hogy azt a 25k-t arra a jó minőségű 850W-t Gold minősítésű használt tápra mert elkell egy stabil PC-hez.De viszont a gyártó(k) eldönthetné(k) végükl is mi ajánlott és mi nem
-
Speedy007
őstag
Sziasztok csatlakoztam ma én is az 5700XT-t használók táborába Láttam hogy sokan az új driverrel kínlódanak ezért egyel régebbit tettem fel.De tényleg döbbenetes milyen a teljesítménye 2060 Super kimaxolva fhd-n 30-40 FPS a RED 2 alatt és 60-65 fok 20-22 fokos szobában ezzel szemben MSI Radeon Gaming X 5700XT alig 60 fok és stabil 60 FPS vulkan és Directx 12 alatt érdemes volt váltani
-
Speedy007
őstag
Sziasztok nem tudom hogy szoktátok e követni vagy nézni a PCX-s videokat.De a tegnapitól szabályosan felrobbant a komment szekcio. Nekem szerdán jön meg elvileg MSI RX 5700 XT Gaming X az lenne a kérdésem hogy lehet "szakszerűen" feltelepíteni a drivert és az eszköz illesztőit?Mert az említett tegnapi adás után kis millio okosságot olvastam ott és nem tudom eldönteni melyik a jó és az érdemes. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Speedy007
őstag
sziasztok, azt szeretném kérdezni hogy az msi drangon centere programban lehet frissíteni a vga bios-át? kérdezem azért tudom hogy nem tartozik ide de flsh bios frissítést dobott fel és azóta a ray tracing-s kártya mintha jobban muzsikálna nem kínlódik pl RED 2 alatt
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz arnoldito #10400 üzenetére
Én a személyes tapasztalatokra lennék lettem volna kíváncsi nem arra amit a topic gazda össze ollózott olyan youtube tesztekből amiknél a gépek fele darabokban számítógépház nélkül vannak használva és így kapnak fals adatokat. De köszönöm szépen az eddigi segítséget
-
Speedy007
őstag
És jó hűtésű kártya és halk vmint nem problémás mint a Mech OC és az EVOKE?
-
Speedy007
őstag
sziasztok MSI RX 5700 XT 8GB GDDR6 - Radeon RX 5700 XT GAMING X 750W-t a tapegység igénye de egy be quiet system power 9 600w-t elbírja?225w-t a maximási fogyasztása így nem értem minek egy olyan bivaly tápegység neki.65W-t TDP-s Ryzen 5 2600 lenne mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest