- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Biztosan lesz Xiaomi Pad 8
- E-book olvasók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
válasz
snake1977 #12234 üzenetére
Megtaláltam a hiba forrását azthiszem.
Ám thx az ötletet, ezzel most tudok használni még1 HDD-t.
A hiba pedig az egyik Sata áramellátó csatlakozóban volt, ferdén voltak a csatlakozók.
Még jó hogy nem halt meg a HDD tőle.
-1 pont Chieftec, +1 WD.
szerk: Pont most állt le a csökkentett teljesítményű HDD. Dehát, az igazából nem fontos nekem .
-
peti_s
addikt
válasz
snake1977 #12228 üzenetére
Nekem 5000AAKS-em, van, az 1 lemezes, le akartam menteni róla az adatokat, már vagy 1 hete, inkább másfél, hogy ha tényleg sikerül, akkor fel tudjam küldeni a PH! teszthez. Erre mikor másolok róla, + msn ment, kékhalált dobott. Utána restart után Mafia II közben csinálta u.ezt. Majd HDSentinel kiírja hogy 8 gyenge szektor van. De hallatszik hogy nem tud felpörögni. Pl. éjszakára benthagytam, csak nem lesz gond, hiszen nem lesz terhelve a gép. Erre kékhalál, restart, és kb 6 órán keresztül próbálta elérni a 7200-as fordulatot, sikertelenül... Ebben a WD-ben nagyot csalódtam. De azért majd még egy mélyformázás után megnézem mit teljesít.
A Seagate-t az gyógyította meg.
-
peti_s
addikt
-
Dyingsoul
veterán
válasz
snake1977 #12219 üzenetére
Nekem is van egy másik 80asom, hasonló problémája annak is van, kb 3-4 óránként rájön és félig felrobban, de üzemel tovább. Annak már asszem vannak bad szektorai, de azt a vinyót csak ugy kaptam és csak adattárolásra használom. Viszont tesóm 160 gigás samu vinyóját semmi nem übereli, rengeteg bad szektora van, asszem a HD senti 3-4%-osra saccolta a vinyót...
Azt a vinyót már adattárolásra sem nagyon használjuk, inkább csak amolyan elrettentő példának.
-
válasz
snake1977 #12189 üzenetére
Ismert, nehéz probléma a Live5.1- nél.Két esetben fordul elő.
1: ha a driver valóban nem hozzávaló.Nekem pld. két kártyám van belőle.
Egy SB0100 és egy SB0220.Egymás drivereit nem fogadják el.Ezekhez van gyári
CD- m, evvel megoldódik a gond.
2:ha XP alá akarod telepíteni és már előtte bármikor volt telepítve, nem megy fel, az
általad írt hibaüzenettel leáll, bármelyik kártya és bármelyik driver esetén is.Tehát
akkor is ha a kártyához való gyári driverről van szó.Megoldás: pld. jv16PowerTools-
al kiszedni a registryből az összes Live bejegyzést.Vagy újratelepítés......
A gondot súlyosbítja hogy más előzőleg telepített hangkártya is bekavarhat.Nekem pld. az AV8 alaplapi hk. registry bejegyzéseit is el kellett távolítanom hogy felmenjen a Live.A Creative programozói fenomenális munkát végeztek
Viszont ha már sikerül és működik, marha jól szól -
válasz
snake1977 #12187 üzenetére
Ha némítod a mikrofonbemenetet jelentősen csökken a ciripelés és a zaj is.Bár nekem csak 1 gépben ciripel jelentősebben, ebben viszont mikrofonnémítás után is kicsit megmarad.Sok mástól is függ - kártyák elhelyezkedése, egyéb alkatrészek. A hangzás nálam feledteti a kisebb hibákat
-
Oti86
tag
válasz
snake1977 #12038 üzenetére
Szerintem igen. Bár ki tudja. Igazából 4-et még el tudok képzelni, hogy összekötnek. Kell egy programot írni. Két kártya a páros, két kártya a páratlan sorokat számolja. A legnagyobb kihívás, hogy az a floppy kábel szerűség nem a világ legjobb adathordozója, és 4 kártya esetén már valószínűleg annyira hosszú lesz, hogy nem fog látszani a sebességnövekedés az adatok késlekedése miatt. Ráadásul még a Voodoo 5 6000-nél is kellett egy külön chip, ami öszehangolta a négy GPU munkáját és ez is hiányozna a V2-knél. 3 kártyát nem hinném hogy össze lehetne kötni, mert hát mi a fenét csinál a 3. ha az egyik a párosat, a másik meg a páratlant számolja.
-
djculture
félisten
válasz
snake1977 #12024 üzenetére
Ja én is ilyet kaptam két éve ugyanezen hibajelenséggel.Tipikusan a hűtése sz@r meg a kondik.Hűtésnek beraktam egy nagyobb fordulatú ventit,kondit meg kicsit brutálisan túlbiztosítottam,beraktam 2200mikro 25v kondikat.Házba elfért igaz egy néhány helyen hosszú lábas megoldás és lábszigetelés zsugorcsővel volt a móka.Jóformán napi 12 órát megy azóta is.Néha kiganajozom a port belőle,a venti csapágyát műszerolajozom és annyi.
Nem jelent a márka se már semmit,láttam én már corsair tápba ott vigyorogni a JunFu kondit. -
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #11945 üzenetére
na de kérlek hát nem olvastad?
Amúgy nincs baja a cuccnak, csak nem SD ram kell bele hanem DIMM-EDOpersze hogy SD-vel nem megy
-
válasz
snake1977 #11939 üzenetére
Grat hozza. Az en velemenyem nagyjabol a kovetkezo, szepen megfogalmazott idezettel:
Very difficult to speed-rate, as its 32-bit performance was excellent but its 16-bit performance slower than a standard Pentium, let alone the newer chips. Serious Pentium Pro fans tend to froth at the mouth and wave their arms around when we say this, but the reality is that back when these were on the market, nobody had much 32-bit software to use them with and they were really just a great way to waste bucket loads of money doing something a Pentium MMX or a 6x86-200 could do faster anyway.
Az ideze innen szarmazik, erdemes belelapozni.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #11893 üzenetére
Tény hoogy tuning terén tudok ezt, azt de az igazi enciklopédia az akosf frescho meg Yutani
Bár Yutani barátunk manapság úgy tűnik, hanyagol minket
mrgg! Igaz hogy kajak ninsc LGA-s lapom, de még DDR2-es ramom se' de ajánlottak egy Abitot, szóval akár érdekelhet is a dolgo, ilyen kölcsön cuccokból cask összejön egy LGA-s platform tuningolásos célra
Más!
Jöttem mutogatni: -
peti_s
addikt
válasz
snake1977 #11883 üzenetére
De olyan vagyon amit sokáig tudsz használni.
Ám köszi.
(#11884) Bacsis, 2 évig nem kérhetek másik egyéni avatart, én meg hosszútávra gondoltam.
Ki tudja hogy megöregszem-e 2 év múlvára?
(#11887) Snake1977, ennek meg örülj, én a régi lapomon 1.3875-t tudok minimum fesznek beállítani, de így is sokszor 1.44-t ad szegény CPU-nak.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #11889 üzenetére
ez azé van hogy hírtelen terheléskor amikor a proci felveszi a sok kraftot, akkor ne kapjon túlfeszt és ne nyíródjon ki a proci... a jobb lapoknál ez már kikapcsolható Loadline calibrationnak híják, és tényleg elég jól megnövekedik a CPU tuning potenciálja amint azt engedélyezed.. írja hogy a proci károsodhat, de ha nem feszeled alapból szarrá a procit nem lesz lehet gond
ráadásul azzal sem szűnik meg teljesen a drop, csak mérséklődik -
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #11885 üzenetére
Igaziból az 5GHz-et én is kényelemsen elértem vele, de még az 5,3-hoz se kellett semmi extra, csak oda már tolni kellett a feszt, de sajna az fölött FSB wallba ütköztem vele, pedig Asus Maximus extreme alaplap volt alatta inkább olvasd el magad
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #11883 üzenetére
Oks köszke, jó lesz késöbb is! ha megy 5,5GHz-et akkor majd meg is venném
S478as nem köll abból még van pár amit le kell etsztelnem
peti_s! pont most szereztem egy ilyentet, Igazibóll Cedar Mill magos lett volna a legjobb, na majd egyszer olyan is lesz
nekem viszont nem tetszik az avatarod
Valami fiatalosabb nem vóót? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
snake1977 #11783 üzenetére
Mindegyik 5x86-oson ott van a 25544 és az N betű a két sarokban.
Ebből gondolom, hogy túl sok pluszt nem jelenthet.szerk.: Ha nem virít fehéren a felirat, az azért van mert más színű festékkel vitték fel vagy épp lézergravírozott. De ott van.
szerk.2: Néha nem N betű van ott hanem valami furcsa jel. Én azt mondanám, hogy ez csak valamiféle technológiai jelölés. Pl. a gyártósoron egy kamerával megnézik, hogy rendben rákerült-e a felirat a processzorra és ez a jel az ellenőrzés referenciapontja.
-
mrgg
tag
válasz
snake1977 #11695 üzenetére
Ha lenne pénzem, érdekelne a cucc, de így...
Remélhetőleg gondos gazda kezébe kerül a cucc!
UP!
Szerk.: Az én Athlonomat (A1200AMS3C AXIA 0130BPAW) jól ismeri fel, szerintem itt lesz valami félreértés...Lenne egy kérdésem a procival kapcsolatban, ha már ilyenem is van: Van-e valakinek ezzel a processzortípussal húzási tapasztalata? (A steppingeket hasonlítanám össze legszívesebben, de örülhetek szerintem, ha választ kapok...
)
-
laci1128
tag
válasz
snake1977 #11461 üzenetére
Az a furcsa, hogy ilyen ellentmondásos eredmények és tulajdonságok (magas fogyasztás, magas hőleadás, a hihetetlenül magas órajelek ellenére nem túl veszett teljesítmény, stb.) ellenére is az Intel éveken át tolta le a nép torkán ezeket a NetBurst-ös vackokat.
Na persze évekkel később a Core-ral igencsak a fején találták a kékek a szöget. (+ a Pentium M-mel is, csak azt macerásabb asztali gépbe farigcsálni.)
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #11461 üzenetére
Az én 631-esem sajna FSB Wallos, így az megállt 5325MHz-nél, pedig meglett volna a 6GHz
De még úgyis elég lassúcska, persze a mai procikhoz képest... a Celó420 viszont jó proci, elvégre a conro architektúrár alapul, így nem csoda hogy megeszi a 3gigás P4-eket... Ráadásul simán mennek 3giga környékén
-
Davidof92
senior tag
válasz
snake1977 #11336 üzenetére
De-de, legelső verziós p2 slot1 volt a klamath, aztán jönn a deschutes. Van egy alaplapom, 440lx chipset van rajta, és csak a klamathokat támogatja
. AGP-s kártyám van nekem is, 9200SE universal agp, de köszi a felajánlást. Sajna elég messze laksz. Jó pár évvel ezelőtt jártam ott, rokonoméknál, mivel ott laknak
. Majd lehet benézek a helyi pc-s boltba mit tud felmutatni ilyen témában. Mondjuk nem sok jót remélek
.
-
válasz
snake1977 #11144 üzenetére
Lesz, de nem tul nagy, mert a G5-ot szepen felbovitgettem. Az uj a parja lesz, egy oreg G3-mat fog kivaltani.
En is az UFO-ra gondolok, Steam-en megvettem 5Euroert. Tok jol fut virtualis gepben, gyorsan ki is probaltam. A telepitesben az image masolasa tartott a legtovabb.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977 #11123 üzenetére
nekem volt 4gigás DDR2 400-as memóriám.. a szerverekbe előszeretettel használták
akosf! Nincs már meg az MVP3G2 lapod meg? ezt nézd meg mindenképp -
Badman 4ever
őstag
válasz
snake1977 #10903 üzenetére
A melegedés függ a fordulatszámtól és főleg a lemezek mennyiségétől, több lemez, több zaj és jobban melegszik. Erre a legjobb példa a gépemben a kétlemezes 160 gigás Samu és az 500-as egytányéros Samu (HD502HJ) közti különbség, főleg így netezéskor, amikor egyik sincs használva. Jelenleg (meg egyébként se) nincs fönt a gépem oldala, alul meg egy 12-es AC hűti a gépet.
7 fok a különbség.... -
Dyingsoul
veterán
válasz
snake1977 #10872 üzenetére
Nah épp ezt tettem!
Csakhogy nem jött össze, azért is jöttem most ismét tanácsért a fórumra!
Ugyanis az alaplapon 2 darab 3 tűs CPU venti hely van, mindkettőre van ventilátor kötve: az egyik a CPU-t a másik a VGA-t hüti.
Egy régi VGA-ról leoperáltam egy piciket ventit, kétpines (ha számít akkor piros-fekete színű a madzagja), na ezt hova dugjam?
Amit próbáltam: a tápon megkerestem azt a kis power csatit, ami asszem a floppynak adna áramot, abból kis 1mm vastag rézdrótból csináltam összekötőt, rákötöttem onnan a piros-feketét (nem gányolós módszer, nagyon szép, nem lötyög nem jár ki, feszül és nem mozdul el rángatás hatására sem, máshoz nem érintkezik, müanyag nyak tökéletesen boritja). De ez nem volt neki jó, nem pörög a venti bekapcsolás után
Na most hova kössem? a nyakamba?
-
válasz
snake1977 #10748 üzenetére
Ha megnézed topik első hozzászólását, ott van a link a CLUB 500 megatesztemhez. Abban egy Ati Radeon 9500 Pro kártyát használtam SS7-Slot1-S370-SlotA-S462 alaplapokhoz, amik között volt bőven 2xAGP is, és semmi gond nem volt a kártya beüzemelésével.
Más lehetett a probléma a te esetedben, mert az R300 alapú kártyák mennek az only 2xAGP lapokban. -
draco31
veterán
válasz
snake1977 #10751 üzenetére
A feszt 1,95V-ig lehet állítani. Gyári hűtőborda van rajta, a venti viszont nagyobbra van cserélve 120mm-esre. Picit lelóg róla, mert a hűtőborda kisebb, mint a venti. Közvetlenül alatta van egy szintén 120mm-es venti, mely a videokártya tetejére van téve (a kártya felé fúj) a kártya másik oldalán pedig a hűtőbordára van felrakva a proci gyári ventije. Mindehhez még kivágtam a gép oldalát nagyjából a közepén, és ott is egy 120mm-es venti duruzsol. Fél óra NFS Carbon után 45°C-ig ment fel a proci, de 2-3 perc múlva ismét 33-35-ön állt.
hűtés -
draco31
veterán
válasz
snake1977 #10740 üzenetére
Hello. Sokadik átolvasás és újraindítás után leesett, hogy miről van szó. Rájöttem, hogy hogyan lehet állítani az FSB kis lépcsőkben, először 133-ra állítottam, és már +1,85V-on volt a fesz, de még így sem akarta. Ezután 120-at állítottam be, és 1,8V-ot fesznek, és így most 1,2Ghz-n ketyeg. A ramok egyébként (3 darabból jön össze a 895MB) mindegyike 133Mhz-s, és ha most jól néztem az everestben, akkor valódi, és az effektív órajel egyaránt 120Mhz-re változott, a sávszélesség pedig 160Mb-vel nőtt.
Van még több benne, lehet még tovább húzni, vagy egyenlőre teszteljem így egy pár napig, hogy hogyan bírja? -
válasz
snake1977 #10635 üzenetére
Azok a mini alaplapok sajnos sokba fájtak, és routernek lettek használva (arra készültek), de már le lettek cserélve. wireless-bolt.hu-n találsz még sok mást is. Htpc-be ez nagyon nem megfelelő. Vagy ha a nagyon kicsi alaplapok alatt a mini-itxre gondolsz, akkor az egy gclf, egy gclf2, és egy zotac ion-a. Utóbbi tökéletes htpc-be, és talán már nem olyan drága. (én még 45khufért vettem)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest