Hirdetés
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS blog: B650 alapokon
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Sziasztok.
Már olvaslak egy ideje Titeket, de hozzászólni még lusta voltam, bármennyire is tetszett a téma, inkább csak gyönyörködtem és nosztalgiáztam.
Jó látni, hogy vannak még hozzám hasonló felfogású emberek.
Egy kérdés, ha már előjött a szanálási láz:
Nincs véletlenül valakinek egy fölösleges vrm modulja intel840-es duál-p3 slot1 lapba?Hátha szerencsével járok, előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Köszönöm a linket, nagyon baráti "gépek". Ahogy látom linux-os routernek használják sokan a mai napig. Én mondjuk régi játékokat futtatnék rajta.
Van egy testvére éppen ebay-en
Itt van a pdf-e is, hátha más is kedvet kap hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz zoltanz #10219 üzenetére
8db vsa-100 chip és pci slot. Az igen!
Az én szavazatom procira: P3 1000 slot1.
Xt-vel kezdtem anno pc-s "ámokfutásomat", de valahogy ez ragadt meg legjobban bennem. Számomra a p3 szigorúan slot1.
VGA-ban amik nagy kedvenceim voltak: S3 VirgeGX 4mb, STB Velocity 100 (v3 8mb), Ati Rage Fury Maxx 64mb, 3dfx V5, BBA Ati Radeon 8500.
-
senior tag
válasz snake1977 #10286 üzenetére
Nem csak Te vagy ilyen kiváltságos. Pötyi is a hibátlanul WinMe-t futtatók táborához tartozik.
Én szerettem a win98se-t. Gyakorlatilag nem volt olyan probléma, amit parancssorból ne lehetett volna percek alatt orvosolni. Driverekkel sem volt gondom. Életemben nem tákoltam össze annyi drivert házilag, mint akkoriban. Ragyogóan lehetett több driverből 1 használhatót csinálni, akkor is ha nem ahoz a hardverhez voltak. Így volt nekem pl d3d képes s3 virge 4mb kártyám, igaz a hardver hiányában játék futtatáskor a textúrák hiányoztak, de működött minden. Csini volt így a Re-volt 3szögekből álló autó és pálya kobinációval játszani. Most melyik 3szög melyik is? Lehet nosztalgiából megint összerakok egy retro gépet win98se-vel. Csak az asszony meg ne tudja...
Win95 az valóban elég gyatra volt. Először egy i386 alaplapos IBM486dx2-66 procis gépre telepítettem 8mb rammal. Érdekes volt, hogy vasárnap délután kezdtem telepíteni, este lefeküdtem aludni, másnap elmentem suliba és mire délután hazajöttem, épp akkor ért a végére a telepítő.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Dyingsoul #10313 üzenetére
Acorp 5ali61-ben nekem K6-2 266 procim volt. Tudtommal nem is evett K6 III procit, de ebben lehet tévedek.
snake1977: A jó öreg copy con (a végén ctrl+F6+enter) már vakon is ment dos alatt. Később átszoktam a dos beépített qbasic texteditorjára, azzal sokkal kultúráltabban lehetett szerkeszteni a fájlokat.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Badman 4ever #10314 üzenetére
A vicces az, hogy nálam is ez az első hármas lista. (xp sp2, 98se, 3.11) Windows for workgroup... Itt volt először emberbaráti módon megoldva a hálózatkezelés és a nyomtatómegosztás. Ha a telepítőlemezek tartalmát bemásoltad egy könyvtárba, akkor nem kért lemezeket telepítéskor, hanem feltelepült magától. Ez később cd meghajtóval 1 perc alatt megvolt. Emlékszik még valaki a subst parancsra?
snake1977: Akkor az ali alaplap támogatására rosszul emkékeztem.
-
senior tag
válasz snake1977 #10318 üzenetére
A subst parancs nem valami meghajtó hozzárendelős okosság volt?
De-de. Talán a daemon tools korabeli megfelelőjének lehetne nevezni. (Ma ezt Hálózati meghajtó csatlakoztatása néven találni meg.) Akkoriban nem igazán volt a programoknak másolásvédelme, max a telepítő fájlokat ellenőrizték, hogy mindig megvannak-e az eredetiek. Azt is csak a programkészítő által elvárt helyén tették meg. Erre volt ragyogó megoldás a subst parancs, amivel meg lehetett adni hogy melyik könyvtár melyik önálló meghajtó betűjelnek feleljen meg. Pl: subst a: c:\win311 parancsra a win311 telepítő könyvtára lett az a: meghajtó (álá kisflopi) és vígan települt kérdezés nélkül az összes lemez, az előre összemásolt forráskönyvtárból.
Edit-et ismertem, de a qbasic texteditor jobb volt, mivel az tudott 2 fájlt is megnyitni egyszerre osztott képernyőn és egyikből másikba másolni a kijelöléseket. Anno ez dos-nál komoly nagy szó volt. Emlékszem milyen jó kis rendszerindító menüket kreáltunk az autoexec.bat + config.sys párosból. Boot-kor bejött egy rendszerválasztó menü, hogy mire akarjuk használni a gépet és aszerint indította el a programokat és osztotta el a memóriát különböző részekre. (emm386 és társai...) Amire nem volt az adott feladathoz szükség, az be sem töltődött. Akkoriban ez volt a géptuningolás legolcsóbb formája, amivel plusz teljesítményt lehetett elérni a programok számára. Ha meg utána másik programot akartunk használni, akkor reset gomb és 15másodperc múlva már az a profil futott. Ma ezt úgy mondanánk, hogy optimalizáció.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz #95904256 #10862 üzenetére
Nekem még volt olyan matricám (kemény, fémes) amin szerepelt a processor felirat. Lehet hogy még van is belőle valahol itthon.
Emlékeim szerint az első matricákon volt processor felirat és később miután a péhárom önmagában eladott egy gépet, vált "platformjelzővé". Mint a milyen géped van kérdésre, a pénégy volt az elterjedt válasz egy időben...
-
senior tag
válasz Davidof92 #11507 üzenetére
El fog menni hibátlanul. Volt már sok dual slot1-es lapom (csak hülye fejjel eladtam őket, most meg vehetek újra ha retrózni akarok.) és mindegyik szó nélkül ment 1 procival. Az utólagos 2. procibővítés szokott a problémásabb lenni az esetleges vrm hiány miatt.
Dual celeron működőképes, még slot1-ből is, csak ahoz átkötés kellett a procin, de már nem emlékszem melyik lábakra.
Röviden: igen a dual slot1 ugyanúgy képes single proci működésre, mint a gyárilag max 1 procis hagyományos lapok.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz FoxiestFox #76098 üzenetére
inno3d agp -> agp-to-pci ->pci-to-pcie 1* -> pcie flexi hosszabító foglalat... Gyönyörű!
-
senior tag
válasz FoxiestFox #76292 üzenetére
Rendezd át a pci slotokat. W98 hisztis volt rá, hogy mi-mivel osztozik. Én ezzel kezdenék driver installálgatás helyett. Az alaplapi eszközöknek nincs külön sávja, osztoznak a pci foglalatokkal, így ha van bennük valami, ütközhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz MasterDeeJay #76343 üzenetére
Azigen. Felém nincsenek ilyen kukák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Automata kávégépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nem mond le Kínáról az NVIDIA
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4460 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 9600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest