-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz Pixx96 #67725 üzenetére
Nah, azt hittem csak trollkodni fogsz, amikor kerestél...
Örülök, h itt vagy. Ha nem áll távol a tuning és a bios buhera, akkor tetszeni fog az FX. Igazán ha normális VGA-t kap, akkor lesz csak jelentős különbség egy újabb i5-i7 és az FX között - nyilván ezt nem hiszik el, itt minden tesztben csalunk4,5 GHz 1,4 V alatt nagyon jó, van még ott tartalék.
Fogyasztás nem para, ha tudod hűteni.Ha vki játékra vesz gépet mittomén 200k-ért, annak ne fájjon már a havi extra ezres villany (már ha van annyi). (OFF)SZERINTEM.(/OFF)
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pixx96 #67749 üzenetére
Nos... kezdjük az elejéről.
Ai overclock: Manual -ra tedd.
cpu nb frekit 2400-ra
Ht linket 2600-ra (ennek amúgy is 2400-on kellene hogy menjen, nálad meg valamiért 2200 a default)cpu veszt próbáld meg offsetre tenni, és megkeresni azt az értéket hogy újra 1,35 (1,356 volt lesz) volt legyen az érték. Itt alap+hozzáadott, így kell számolni! Ez azért is jó, mert üresjáratban a cool n quiet visszavesz az órajelből (minek tekerjen üresjáratban a cpu, ha nem muszáj?)
A DIGI+ ban a CPU/NB-t se hagyd auton, tedd át high-ra!
Ezután teszt, és finomhangolgatás![ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pixx96 #67753 üzenetére
Pont az lenne a lényege, hogy a voltot is visszaveszi a frekivel együtt ebben az esetben. Turbo mindig off, még alaphelyzetben is, csak káoszt okoz, shemmire nem jó!
Elvileg ad egy alap volt számot. Tegyük fel 1,2volt ehhez hogy 1,35 öt kapjál, hozzá kell adjál azaz + 0,15v -ot. (de egy kicsivel adj többet mert általában alulszámol az asus lap.) aztán ha betölt a win, megnézed hogy mennyit kap terheléskor a cpu. Ha újra 1,356volt akkor jól csináltad, ha több akkor vissza a biosba, és egy -két lépcső mínusz, ha kevesebb akkor vissza a bioszba és adjál még neki.A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Jakuskacsa
senior tag
-
Jakuskacsa
senior tag
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pixx96 #67765 üzenetére
Változó... nálam 1.288 volt. Viszont 4.7 ghz-n 1.368v ot kér. Minél kevesebb a defaultja valszeg annyival jobban tuningolható, de van itt is azért kivétel. Az fx az egy érdekes állatfaj. Sok vacakolást igényel de sokat is kilehet belőle hozni ha van türelmed és szerencséd.
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pixx96 #67767 üzenetére
Nézd... nekem volt 8320 asom annak a default feszültsége 1.32v volt. A 4.5 ghz-t viszont már csak 1.44 volton tudta stabilan. Innentől fölfele már megfőtt, nem lehetett tovább húzni. Aztàn volt egy másik 8320 am ami még 4.4 er is alig bírta. A mostani 8350 4ghz-n csak 1.28 voltot kér. 4.7 ghz-n stabil 1.356-1.368 volton. Itt megàlltam most épp két ventillátorra várok mert van még benne de nem bìrom lefujni a birdáról a hőt. Meglátjuk. Nos mint látod változó a default fesz. Minden kockának más. Amd belövi, minél alacsonyabb általában annál virgoncabbak a tuningban. Szerintem a 8350 és a 8320 egy futószallagról gördült le és jobbra mentek a 20 asok balra az 50esek. Aztán belőtték hogy mekkora a stabil fesz hogy jol működjenek 3.5 ill 4 ghz-n. De ezt csak az én elméletem. Ugyanis ugyanannyi jól tuningolhatót találsz a 20 ill az 50-es között is.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Pixx96 #67770 üzenetére
PSCheck amúgy inkább a downclockhoz kell, vagy a P-state állítgatáshoz, ha erre van idő... Mezei tuning biosból a legjobb, de nekem azzal is összeveszett, pedig idle fogyasztást vissza tudtam venni.
Jah, biosba kellene Pstate beállítás lehetőség és kész.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
lee56
őstag
válasz Pixx96 #67773 üzenetére
Azért azt se feledd hogy FX-eket magas frekvenciára tervezték (szerették volna), lehet hogy fogyasztásból tudnál lefaragni, de nem valószinü hogy sokat, főleg ha elkezded terhelni. Idle még oké nyerhetsz vele gyakorlatban is, főleg ha a feszültségen is tudsz csökkenteni. De amint elkezded számoltatni valamivel, nem biztos hogy ez akkor is megállná a helyét. Mert akkor már nő a feszültség is és vele a fogyasztás is ugye exponenciálisan. A 800Mhz Skylake és 800Mhz FX nem igazán egy súlycsoport, amit skylake még így is ki rud számolni esetleg, hogy közbe nem váltana föl nagyobb sebességre, FX-nél ez nem biztos hogy igaz lenne, sőt.
No Comment
-
ViZion
félisten
válasz Pixx96 #67773 üzenetére
Igen, ha rákeresel, akkor mittomén 2 éve ezt csináltuk pontosan... De ez is egy elhanyagolt terület, sleep után elfelejtette betölteni (erre végül összehoztunk egy actiont, vagy mittomén mi a neve, amit sleep után futtat), ha beállítás után bioson változtattam, akkor meghülyült, etc. Szal. én feladtam, ennyi időt nem ért meg, de mások sokat hegesztették, keress rá.
Plasticbomb: az FX-ben rengeteg mindent elbaltáztak, vagy kis ráfordítással, odafigyeléssel lehetett volna sokkal jobbra csinálni, de ez van. Reméljük Zemn-nél jobban odafigyelnek majd. Kicsi vigasz, h intelnél is ez megy, csúcs procit kiadják cipőkrémmel a kupak alatt és hasonlók... OK, nincs rákényszerítve a versenyre, az is baj.
-
Habugi
addikt
válasz Pixx96 #67777 üzenetére
Továbbra is kizárólag többszál optimalizáció és felbontás kérdése az egész.
Normális optimalizáció & közép/felső kat. VGA, 1080p, FX@4.5+ = Nincs hátrány Intelekhez képest vagy minimális.
Kotvány sz@r optimalizáció/erős egy szál igénye & közép/felső kat. VGA, VSR/DSR 1440p vagy magasabb, FX@4.5+ = Nincs hátrány Intelekhez képest vagy minimális.
End of story, ugye ami a kettő közé beékelhető lenne, az az utóbbi variáció esete, annyi módosítással hogy 1080p, mert ilyenkor vérzik a történet, játéktól függően kisebb-nagyobb mértékben és 99%-ban ezen szegmens miatt van "lehúzva" az FX.
Egyébként ahány CPU annyi féle, neked kell kitesztelned felfelé lépkedve adott órajelekhez mekkora feszt kér.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pixx96 #67777 üzenetére
Egyszerű a dolog... fogod és lépcsőnként emeled a szorzót, majd a feszt is hozzá. A többit már elmondtuk, (apm, offset voltage, amiket tanácsoltam a múltkor), újraindít, majd tesztel! Játékkal, benchmarkokkal, amivel csak akarod. NÉzed a hőfokot, hogy ne menjen járék alatt 65 fok fölé, tesztek alatt 70 fok is elfér, de nem tartósan! Lesz egy pont ahol már vagy elfog fűteni, vagy már nem lesz stabil. Így tudod kitesztelgetni. Sok újraindítás, sok teszt, sok macera, de erre nincs igazán jó tanács, magadnak kell megtalálnod a beállításokat. Ahogy hablaty mondta használhatod akár a vantage cpu tesztjét is, nagyon jó tesztprogi stabilitásra.
szerk.:
Hablaty megelőzött... de már nem törlöm amit írtam...[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pixx96 #67780 üzenetére
Én 4.7G-n Very High LLC-t használok, de volt, hogy high-on is találtam jó beállítást, viszont azt csak nyáron használom, mikor meleg van, kevésbé fűti el a cpu-t, és ilyenkor vissza is veszem 4.5-re. Télen (ha a lakásban már kevesebb mint 24 fok van) megy vissza very high LLC-re, és 4,7G-re. Az energia gazdálkodásból nekem egyedül a cool "n' quiet van engedélyezve. Minden más off. Pár nap múlva megjönnek az új ventik, meglátjuk mennyit adnak hozzá a hűtőborda teljesítményéhez. Télre szeretném a közel 5Ghz-t, nyárára pedig a 4,7et.
-
Hencso
Ármester
válasz Pixx96 #67792 üzenetére
AM4 kapujában akkarsz alaplapra költeni ? minden AMD s várja az AM4 et énis várom mit hoz sajnos most nincs esélyem haswell re váltani de ha meg mérgesedek akkor be ruházok sabertooth mark 1 z97 re meg egy G 3258 ra amig farmolok kreditet 4790k ra
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
lee56
őstag
válasz Pixx96 #67792 üzenetére
Az sajnos noormális igen vagyis annyira nem az, de hát ez ilyen elavult vacak már szóval fogyaszt és melegszik mint állat. AM4-be viszont már procin belülre kerültek a chipsetek (részben), ebben majdnem felzárkóztak mostmár intelhez. Szóval sokkal egyszerűbb alaplapok várhatóak. Reméljük ez az árazást is jófele viszi majd.
VRM hőmérsékletet nem mindegyik lap tudja kijelezni, általában ez fizetős speckó, de ha van lézeres hőmérőd vagy nem sajnálod a kis kezedet, használhatod is akár körülbelüli hőmérésre
Egyébként a VRM-ek sem 0°C-ra vannak tervezve/legyártva/hitelesítve, ezek sokkal magasabbat is ki kell hogy bírjanak mint a CPU, szóval annyira nem para. De ha biztosra akarsz menni, és/vagy a házad szellőzése miatt bent rekedne a meleg levegő pont azon a tájékon, akkor nem árthat egy kisebb ventillátort beszerelni hogy ez ne történhessen meg.Az EVO R2 az egyik legjobb lap a kis 970-esek köztt, talán van rá esély hogy egy méregdrága lappal többet is ki tujd hozni a processzordból, de az már 5Ghz-en felül lesz valószzínűleg, és oda már úgyis vagy csak igazi vízhűtés jöhet szóba vagy valami duplaventillátoros duplatornyos szörnyeteg léghűtő. Szóval igen kijavítom magam, lehet hogy mégis tovább jutnál egy 990 lappal, de azon a szinten már kb mindegy szvsz.. Mert ha az összes költséget levetíted (új lap + hűtés) rájössz, hogy 1-2 száz megahertz plusszért fizettél kb. 80ezret. Ez nálam a nonszensz kategória, persze aki a pontokra veri vagy 3dmarkokkal játszik, annak talán megéri..
No Comment
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pixx96 #67838 üzenetére
segszikla (asrock) nevével óvatosan a topicban! Nem sok jó minőségű lapja van fx alá... (persze itt is vannak kivételek)
whited: Évvége fele szerintem... de nem gondolnám, hogy akkora áresés lesz, hogy féláras lenne minden. Függ ez attól is, hogy épp az eur/usd merre mozdul a forinthoz képest. (Mo.-on nem nehéz elérni, hogy naponta több tízforintos kilengése legyen, csak valaki köp valami okosat, oszt már megy is az egekbe minden valuta)
Tanult kollégám meg lehet elmondta a tutit
Az asrock egyébként kék oldalon elég jó lapokat gyárt, csak valahogy a vörös oldalon "naggyázta" el a tervezést
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pixx96 #67846 üzenetére
Akkor az am3 ba kell meghirdetni nem az am3+ ba, mert max arra jó, amire Te is írod. Nem lenne rossz az a 6 magos phenom. Hogy is fogalmazzak: Nyers erőben jó a maga nevében, még a mai játékokat is megmozgatja, főleg ha húzott a kis dög. Viszont öreg, architektúrában elmaradott, utasításkészletben hiányos az új tesókhoz képest. A szívem mondaná, hogy jó, mert jó (imádtam a phenom II cpu-imat - volt vagy 4-5), de... max 1 év, és szerintem végleg kevesek lesznek (új) játékra.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pixx96 #67939 üzenetére
Fhd-ban lenne hátránya az intelhez képest 4k-ban már szinte utolérné. Nálam 8350 + 970 kombó van, kb 10% hátrányom van Fhd-ban egy intellel szemben. 4K-ban szinte ugyanaz.
És most ez csak az én véleményem: Nem jatsssaa ki, DE a játékok 80%-a nem procigyilkos, hanem vga-t használja jobban. Így én ezt nem tartom rossz választásnak. Évvégén, vagy januárban és is gondolkozok egy esetleges 970-980ti cserébe, (vagy még tovább várok, és akkor inkább már 1070)
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pixx96 #67943 üzenetére
Hja.. ez mind szép és jó, csak a gyártókat kéne meggyőzni arról hogy ne fix fps-es játékokat adjanak ki (maffia3 - ma megláttam azt hittem agylobot kapok), 30 fps mellé mondjuk úgy hogy semmi értelme a 144hz-nek...szép új világ, kapsz pc-re egy konzolról átfaragott játékot,fix 30, vagy 60fpssel
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pixx96 #68335 üzenetére
Megmondom őszintén én is gondolkodta már ilyesmin. Viszont nálam a 2. mag a gyenge mag. Az száll el leghamarabb. És ha jól tudom akkor pont az első kettőt nem lehet tiltani. Elképzelhető hogy jobban lehet húzni, viszont ki kell tapasztalnod melyik mag a gyenge, azt kell tiltsad.
-
M0ng00se
őstag
válasz Pixx96 #68338 üzenetére
Én egy fx6300-mat húztam fel 4,7-re egy hd6850 társaságában 200 fps körüli átlagot csinál, legalacsonyabb grafikán. Ha jól tudom a source amúgy sem használ 4 szálnál többet. Nyomattam én is egy képet ahol te csináltál, 1280*1024-ben minimum grafikán, és az előbb felsoroltakkal
V6
-
lee56
őstag
válasz Pixx96 #68365 üzenetére
Pedig könnyen meg lehet hogy mégis antituning; az alacsony alapfeszültség vagy könnyű alulfeszelési lehetőség általában pont annak a jele hogy sokáig nem megy jól fölflé tuningban. De subaruwrc erről biztos tudna mesélni, ha itt lenne.
Hűtéssel minden rendben le is tudnád hűteni ha esetleg 4.5-ön túljutnál? Mer ha nem akkor meg méginkább felesleges lapot újítani.
No Comment
-
Beretvás
veterán
válasz Pixx96 #68371 üzenetére
egy az egyben az mint Vizio irásában van, onnan állitottam be. annyi hogy cpu fest azt ki kell tapasztalni menyi kell az adott kockának.
ez 4,8 on megy 1.428 at kap terhelésen. nekem c1 meg ezek mind kilve csak a C&Q megy. ennyi a nagy ördöngösség. cpu offset + és ugy lépegetsz felfele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs