Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nikon DSLR topik
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz kovi831 #17576 üzenetére
Az F1 2012 egy igazán szarul optimalizált játék,,nem a procival lesz ott a gond,hanem a kártyával. Nekem a 7870-el sem a legjobb. Tele van buggal,a játék.
(#17568) Malibutomi: Köszönöm. Csak azért voltam kíváncsi rá,hogy érdemes-e cserélnem,de szinte pontra ugyan ennyit hoz a 8120-am 4Ghz-n. + 6e-be fájna a csere. De azért csak hajt a kíváncsiság.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz kovi831 #17580 üzenetére
Azert nem jo programbol, mert sokszor instabilabb mintha biosban allitod.
A tuning egyszeru ha nem csucsokat akarsz donteni.
Biosban a turbo coret kapcsold ki, meg az apm-et.
Allits be manualisan 1.3v-ot kezdesnek, ezen a 4ghz-et (20x szorzo) vinnie kellene.[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz kovi831 #17576 üzenetére
Tuning csak bios-ból ! Ezt olvasd el kezdésnek. Amit állítgatsz, az a digi tápellátása a lapnak. Állítsd vissza alapra egyenlőre !
-
mackosajt
addikt
válasz kovi831 #17364 üzenetére
nemrég írtam be pont
amúgy én az ilyen power saving meg performance módokat hanyagolnam.
bízd az alaplapi bios-ra az egészet, ne segédprogramra.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
oz82
senior tag
válasz kovi831 #12349 üzenetére
Fx4100 at akarok venni,alulfeszelni akarom, már ha van értelme a bull oknál. Ha az UEFI be lejjebb állítom a feszt a procinak akkor kikapcsol a C'n'q (Asrock 880 GMH/U3S3), ezért kellene.
Most egy 630 X4 es Athlon om van azon megy nagyon jól
[ Szerkesztve ]
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
Milka 78
nagyúr
válasz kovi831 #12353 üzenetére
Ez egy baromság.Van vele sok baj(nekem 4 szer cserélték,mert kerregett a pumpa,de bővebebn a topickjában olvashatsz róla),de csöpögni pont nem csöpög(max a boltos) Ha van helyed bőven és nincs magas bordás memóriád akkor egy Alpenfohn K2 megteszi.A PHANTEKS PH-TC14PE még ettől is durvább,de az már 25-26 ropi(szépen felmentek az árak,mert én még 24 ropiért vettem a H80-at).,de ennyiért már Antec H2O 920-as t lehet szerezni ami nem kerreg és simán hozza a h80-as szintet...
-
Asbee
veterán
válasz kovi831 #12334 üzenetére
Te most 1 GHz-en akarod fixen járatni a procit? Szerintem egyátalán nincs sok lehetőség. Ami fontos tuningál, a Turbo, APM, szorzó, feszültség, esetleg energiatakarékossági funkciók pl CnQ de azokat nem érdemes kikapcsolni mert tuningal és szépen működnek.
[ Szerkesztve ]
-
Plebi
senior tag
válasz kovi831 #12287 üzenetére
"az 500Wattos Chieftec megadta magát, ciripel benne valami"
Úgy néz ki az FX eszi a tápokat Nem kell kiselőadást tartani, egy 5 éve használt LC power 420-as colt alatta, és hát őőőő nap végére úgy gondolta, hogy hatalmas pukkanással eltávozik, nem kicsi volt a riadalom, főleg, hogy fél napos volt az új konfig, de a tép saját kondiján kívül más nem adta fel a küzdelmet. Most sem egy csoda van a gépbe, főleg, hogy sokan szidják, de a az LC power sem maga miatt adta meg magát, hanem user error történt, nem kellett volna agyon terhelni.
A jelenlegi 650-es eddig jól muzsikál, van rá 2 év gari, meglátjuk, a proci jó, csak a hűtést kell száműzni mihamarabb.
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: Sokan Alpenföhn Brockent használtok, érdemes egy ARCTIC COOLING Freezer A30-on gondolkodni (nekem valahogyan kinézetre bejön) vagy mindenképpen Brocken, vagy jó mind a kettő és szimpátia kérdése?
Köszi!
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
atti_2010
nagyúr
válasz kovi831 #12290 üzenetére
Kikapcsoltam a Cool'n'Quiet-et de most is 1.4-ről 3.4-re meg 4 Gz-re ugrál.
Változtasd meg az energiagazdálkodási sémát a Windowsba, kiegyensúlyozottról tedd energiatakarékosra, a C&Q-t meg kapcsold vissza.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
endruboy1
senior tag
válasz kovi831 #12287 üzenetére
Mondjuk ez a teljesítmény nem annyira meglepő ám annyi maggal .
Fogyasztást sose mérünk szoftverrel, konnektorba dugható mérővel tudod mérni a teljes konfigod fogyasztását, abból tudsz következtetni. A 60W biztosan nem jó adat.
Az Inteles mondatoddal maximálisan egyet értek, szerintem is felesleges az a plusz teljesítmény normál használatra pláne akkora felárért. -
-
Whysperer
addikt
válasz kovi831 #12264 üzenetére
alapokat tanuld meg a többit itt tanuld. olyan akcentus van Angliába ,hogy az otthoni angolt feldughatod 8))
Egyik jó barátom Khölnbe született és ott lakik csak jól beszél magyarul mivel magyar szülők. de például már Ő alig ért meg egy kelet németet. Szóval ahova sikerül menned oda kell tanulnod vagyis ott kell ráfeküdni!
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz kovi831 #12260 üzenetére
jobbos a legviccesebb. Angliát úgy írnál le pár szóval. Erős pénz, Zárkózott emberek, maximális kényelem + fogyasztó társadalom. 2 dolog szórakozó helyen az ital/étel, cigi és a ingatlanok nagyon drágák. aztán jó. sok helyen referencia kell sok helyen leszarják csak az a lényeg mit tudsz. Ez szakma válogatja.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz kovi831 #12258 üzenetére
most egy milliárd fok van a szobámba 59 fokot m taut zárt házba 3 órás BF után de jelzem nagyon meleg van rohadok kb.! Meg itt az a baj Angliában ,hogy nem azért van meelg mert nagy a CElsius fok hanem mert 90% + os páratartalom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen autót vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Ryzen 5 3600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest