- Milyen SSD-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi hangfal építés
- Milyen videókártyát?
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
válasz
üzenetére
És sem értem, minek kell így megbonyolítani a chipsetekkel a dolgot.
K*rvul az AMD. 
#7841 Petykemano: A pórnép között a PCIe Gen4 még mindig csak terjedget, bőven elég még a Gen3 is. Gen5 csak különleges helyzetben szükséges, nem nép-igény. Fizesse meg az, akinek indokolt a használata.

-
Petykemano
veterán
válasz
üzenetére
Volt már erről szó korábban ugyanebből az ábrából kiindulva
Nekem az a tippem, hogy a PCIE5 kialakítása drága lehet. Valahol olvastam, hogy a konkrétan vastagabbnak kell lennie a PCB-nek és a vezetékeknek is.
Persze lehet hogy a költség minden áremelkedést / spórolást nem indokol és azért benne van az is, hogy szeretnének (=> AMD & alaplapgyártók + Phison + memóriagyártók) megszedni magukat az újdonságnak számító PCIE5 és DDR5 érába lépésen.
Ha kell a CXL, meg a szupergyors DirectStorage és minden egyéb új fícsör, amiről S_x96x_S szokott áradozni, akkor nyisd ki a pénztárcád. A prémium élmény nem jár mindenkinek.
Nekem nem az a bajom ezzel a szegmentációval, hogy nem jut le a PCIe5 a pórnépnek, mert az olcsóbb alaplapok esetén spórolnak rajta. Hanem az, hogy az alaplapok esetén a PCIE generáción spórolnak, a GPU-k esetén pedig a sávok számán. Az AMD szerintem hezitálás nélkül fogja kihozni a Navi33-at PCIe5 x4-gyel, miközben az alaplapok, amikbe azt ár alapján "szándák" javarészt nem fognak tudni PCIE5-öt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen SSD-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elemlámpa, zseblámpa
- Beköszöntött az űrinternet kora
- LEGO klub
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Filmvilág
- Battlefield 6
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

K*rvul az AMD.