- Apple asztali gépek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Xeon 6+ néven hozza a Clearwater Forestet az Intel
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #8036 üzenetére
Szerintem ennek a hőfoknak nincs különösebb jelentősége.
Amúgy nyilván van. Biztosan igaz, hogy minél magasabb a hőfok, annál nagyobb feszültség kell a frekvencia tartásához, ami hozzájárul a fogyasztáshoz és persze a további hőtermeléshez.
Ez alapján persze szerintem is jó lenne, ha nem lenne olyan magas.De ha az AMD szerint ez elfogadható érték és egyébként a mérések alapján a magas hőfokból fakadóan nem throttlingol és nem ég le, a megfelelő hűtőeszközzel hűthető, akkor nincs sok értelme hasonlítgatni.
Másként fogalmazom meg:
Fizikusok bújócskáznak. Einstein a hunyó, úgyhogy eltakarja a szemét és elkezd visszaszámolni 50-től.
A fizikusok meg elbújnak. Egyedül Newton nem talál egyetlen szabad helyet sem, így leül a földre és rajzol maga köré egy 1x1 méteres négyzetet.
Einstein persze azonnal megtalálja:
- Megvagy,Newton!
- Nem, nem, drága barátom, tévedsz! Én egy Newton vagyok egy négyzetméteren, úgyhogy tulajdonképpen Pascalt fogtad meg...Lehet, hogy ez a 95-100° mérhető hőmérséklet egy kisebb területen keletkezik a zen4 esetén, mint a 10°-kal alacsonyabb hőmérséklet akár a Zen3 akár más konkurens Intel processzorok esetén. Ami azt jelenti, hogy amennyiben a kisebb terület felől a hűtő felé a hőátadás/hőszórás (heat spreader) elég jó, akkor a leadott hőmennyiség akár kevesebb is lehet.
Egyébként lehet, hogy a vastagabbnak látszó kupakot valójában nem az AM4 hűtőkkel való kompatibilitás indokolja, hanem épp a megfelelő hőszórás, hogy a CCD-n keletkező hőt az erre a célra megfelelően kialakított forrasztott IHS már önmagában eléggé jól szétszórja arra a felületre, amelyen a hűtőbordával érintkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro 126GB Gold Független 86% gyári Akku iOS 17.3.
- Dell OptiPlex 7050 Micro i5-7500 / 8GB RAM / 256GB M.2 SSD
- Kompakt Gamer PC - i5-4750 + R9 380 4GB + 8 GB RAM
- Dell OptiPlex 7060 Micro i5-8600T / 8GB RAM / 256GB M.2 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő