Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz S_x96x_S #7289 üzenetére

    A L2$ mérete bizonyos benchmarkok esetén már korábban is jelentett problémát. Amikor a Zen1 megjelent 512Kb L2$-sel, akkor is volt valami benchmark, amiben kiugró eredményt ért, mert belefért az L2$-be az egész feladat.

    Külön-külön sem az 1MB L2$-nek, sem az AVX512-nek nem szabadna ilyen kiugrást eredményeznie. Előbbi ugyanis az Alder Lake esetén okozott volna hasonló ugrást, utóbbi pedig a Rocket lake esetén.

    Azt tudnám elképzelni, hogy a megnövekedett L2$ és az AVX512 teszt együttállása okozza. Mondjuk hogy az 1MB L2$-be már pont belefér az AVX512-es teszt. Hiszen az 1MB L2$-t az AVX512-képes Rocket lake hiányolta, míg a 1.25MB L2$-sel rendelkező ADL pedig AVX512-t nem tud.

    De ez is sántít, mert az ADL megjelenésekor még az E magok letiltásával vissza lehetett nyerni a P magok AVX512 képességét. Kizártnak tartom, hogy soha senki ne futtatta volna le a UB tesztet E magok nélkül - és akkor ki kellett volna jönnie hasonló "anomáliának", aminek hasonló marketing hírverést kellett volna okoznia, hogy "Hahó, tiltsd le az E magokat, mert nyersz vele +20% ST teljesítményt az UB szerint "

    Ezúttal az UB nem adott magyarázatot az anomáliára. Ez alapján sajnos arra kell következtessek, hogy az UB processzorgyártó/család alapján más és más teszteket futtat és a más tesztek eredményét közli néhány pontszámba gyúrva, vagy ha a futtatott teszt ugyanaz, akkor processzorgyártó/család alapján a kapott eredményeket máshogy pontozza vagy máshogy súlyozza.

    Létezne, hogy az UB úgy működik, hogy van egy elvárt végeredmény és úgy alakítják ki a mintavételezési algoritmust, hogy pont az jöjjön ki?

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák