Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz S_x96x_S #6041 üzenetére

    Az általad linkelt táblázat alapján:

    16C
    az L3$ alapján a hagyonányos verzió (7343) csak 4 CCD-t tartalmazott (4c/CCD), míg az V-cache-sel szerelt verzió (7373X) 8-at (2c/CCD) Tehát összességében 6x annyi L3$-sel rendelkezik, nem pusztán annyival több, hogy a meglevő CCD-ket v-cache-sel is szerelik! Ha lenne ilyen változat is (128MB+256MB), az kerülhetne éppenséggel ennek fele-kétharmadába is.

    24C
    Ugyanaz igaz itt is.
    A hagyományos változatban 6c/CCD aktív (Najó, esetleg az is lehet, hogy olyan hibás chipeket alkalmaztak, aminél az L3$ fele le volt tiltva)
    Az új változatban viszont biztosan 8 CCD van egyenként 3 aktív maggal.
    Itt is 6x annyi az L3$.

    Meg nem is biztos, hogy ennyi lesz az msrp. Ha jól látom, akkor valami bolt által megszabott árazás. Bár a hagyományos Epyc lapkák is drágábbak, mint az msrp, de nem kizárt, hogy egy csak egy ilyen scalper árazás, ami mindig megjelenik egy-egy új, nagy keresletre számot tartó termék esetén.

    Ha az AMD csak a 12-16 magos konzumer változatokra teszi rá, akkor sem adhatja azokat 2x-3x drágábban. Ki venné meg? (Márminthogy azon kívül, akinek épp szüksége lenne ilyen cuccra, de nem akar $5000-t kiperkálni az epyc változatért.) Az AMD elvileg ezt "ígérte" 2021-es konzumer product update gyanánt a "gamereknek"
    Persze tudom, hogy ha eladnak úgyis mindent, akkor nem érdekes, hogy mit szól a low-end közönség.

    Egyébként volt asszem szintén a wccf-en egy cikk arról, hogy megjelent pár teszt a Milan-X-ről, ahol épphogy semmi haszna nincs a v-cache-nek és hogy - az alacsonyabb órajelek miatt - épphogy némiképp gyengébbek voltak az eredmények.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák