Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
Aktív témák
-
FefeeX
veterán
válasz
mr_ricsi #5040 üzenetére
a szaggat az inkább néha gondol egyet és beleakad, egyébként frankón megy. Szóval vidkari kizárva, főleg mert Rad9800Pro, zalmi VF700al...
A leggyengébb láncszem a proci, NOD32 letiltása után már jobb a helyzet, a baj sztem hogy nincs HT támogatás a procin...
Ezért gondoltam, hogy meghúzom picit...
és írtam h mio történt, de a konkrét dolgokra megint nem válaszoltál... -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #5046 üzenetére
Köszönöm!!
Supolooooock?nesze nekem!
Nemsokára hazajutok és megpróbálom átültetni a gyakorlatba, hátha lesz belőle valamit!
45-fok körül szokott lenni a proci (lehet kicsit sok,már csak azért is mert elvileg 3,2- hez való lenne a hűtő ami rajta van...), jobb hűtésen már gondolkodtam az amúgy is meglesz, a ház szellőzését 2 napig teszteltem mire megtaláltam az ideálisat!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #4953 üzenetére
Persze,teljesen igazad van, Köszönöm! ( ''Ezért van, hogy ilyen kérdésekre mindig azok válaszolnak, akiknek nincs vesztenivalójuk'' erre nem gondoltam) azt gondoltam, valaki csak segít akinek van tapasztalata!
De általában csak olvassak, meg minek kell ez nekem! (nem itt) mindegy
Bár nem vagyok teljesen kuka hozzá, de ez még új nekem!
A CMOS-okon már tulvagyok,már az időzítés állítgatás után is kellett...
4 nap olvasás után arra a megállapításra jutottam, hogy nem lock-os a procim, aztán utánanézett a cimborám,ő aztmondta lockos! Hát mondom semmi gond,utánaolvastam, megoldjuk! Kibányásztam a procit, hogy összekötözgessem a L1 híd kivezetéseit, erre azt látom, nicsenek lézervágások, hát akkor vissza és a leírtaknak ,egfelelően,állítgatás! /különben a hűtőborda kipucolással meg az újrapasztázással hűvösebb lett 4-fokot/ Engedett mindent, de az everest mindíg 1827 MHz-t írt ki, aztán meg filmszakadás,CMOS és gondoltam feladom, csak most olvastam a hozzászólásod. /nem volt net/
Ez van a procin, nem a magján, hanem mellette :
AMD Athlon AXDA 2200DUV3C 2353615260463 AIXIB 0342UPDV 1999 AMD
Az everest Thoroughbred-B nek írja, verz:00000681h
Felraktam 13-ra ahogy írtad, régebben 2200MHz-et írt bootolásnál, most meg 1800 MHz-et
Tehát sorry,de nem tudom levonni a megfelelő konzekvenciát!
Szerintem változott, talán nem locko-os, de nem 2100MHz, hanem 1800MHz ezt nemtudom mit jelent,tehát lehet mégis?
(legközelebb már nem dumálok ennyit mellé)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
FefeeX
veterán
válasz
mr_ricsi #5002 üzenetére
valóban ingyen és a szabadidőd terhére írkálsz, mint ahogy a DVD és optikai írás területén én is irkálok és segítek másoknak, mert abban vagyok otthon... De attól még ha nem tudom valamire a választ akkor nem kezdek el kötözködni.... No mindegy.
Egyébként nem vagyok kezdő, csak régen volt már mikor szervizesként dolgoztam egy NAGY számtekcégnél... Akkoriban még az 500Mhz volt a király, a k6-2 300-am meg stabilan 366on ment, nem volt olyan h szorzólock meg miegymás, időzítéssel nem foglalkoztam, blabla.
Eddig meg megvoltam a régi vassl, de szaggat a NFSMW... -
FefeeX
veterán
válasz
mr_ricsi #4984 üzenetére
***''mit érdemes állítani meg hogy, mármint az időzítéseknél...''
Mindent a lehető legkisebbre, amit még stabilan elbír.***
de mégis mivel kezdjem? hol látszik hogy nem bírja el?
***ilyen tápot érdemes akkor venni?...''
Az első 4-et.***
de mégis, melyik milyen, mennyire jó, kicsit szakmaibb és hozzáértőbb választ vártam. pl hogy a Q-tec milyen, mennyivel járok rosszabbul, mit vesztek vele, blabla...
Írj valami használhatót is, vagy ne is szólj hozzá, mert a szarkazmusod nem épp építő jellegű... -
tikhunter
tag
válasz
mr_ricsi #4985 üzenetére
Codegen 300 watt modell 300X
asus a7v600-x (ez fsb t elméletileg 250 ig húzhatnám szal 100 hogy témogatja a 800 as FSBt
AMD Athlon xp 2400 + Thorughbred B (szorzó lock mentes)
512MB Elixir pc 3200 (amire az everest vmi NANYA nevet dob ki de tényleg elixir memoriachipek vannak rajta)
gef 3 ti 200 vagy inno 3d 6600Gt mikor melyik (a 6600Gt vel még nem próbáltam ez fog jönni most)
1 db maxtor 80 Gb SATA winyó +1 Nec 1300 A DVDRW
ennyi lenne benne -
-
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #4913 üzenetére
Amúgy meg sajnos az ismerőseim közül ''mindenki ért hozzá'' oszt meg mégse!
Azt szerettem volna kideríteni, hogy tényleg lock-os e a procim, mert én arra az eredményre jutottam,hogy igen.De van aki szerint ez pont nem!
(Sok helyen ha kérdeztem valamit, lehurrogtak,/bár azt nem itt a PH-n/ meg miért nem olvasok!? Csak aki nem ért hozzá annak nehéz elképzelnie,hogy a sok infóbol a ''tudtlan''miért nem tudja kiválasztani a neki megfelelőt, pedíg nem könnyű! 2 eset szokott előfordulni kérdésnél, vagy *hülye vagy, le van írva párszor,miért nem olvasol, ha meg elolvastál pár dolgot és csinálsz valamit aztán írod,hogy elrontottál valamit, akkor meg miért nem kérdeztél elötte?sok helyen olvastam, hogy eléggé konfig függőek a dolgok, és ha már mondjuk 2 odat nem egyezik a tiéddel, de magadraveszed és nekilátsz ''bütykölni'', azzal bukhatod az egészet! )
Sorry a hisztiért!! -
atosz
őstag
válasz
mr_ricsi #4848 üzenetére
Elmentem ma egy orashoz. Az elemben 2.9V volt. (Volt volt
) Sztem ennek is elegnek kellene lennie, de hulye vagyok elektronikabol, igy vettem egy ujat (3.26), de sajnos igy sem nyekken meg. Vagy kurvara behalt a tap vagy a lap, nemtom melyiknek oruljek jobban. A tap nem garis, buknek rajta egy keveset, ha a lap, akkor az tovabbi X ido a gari miatt + osszesen vagy 1 nap szereles.
-
atosz
őstag
válasz
mr_ricsi #4879 üzenetére
Csak ne csusztassunk!
''Anyi mindenesetre fix, hogy a memok okesak, de nem birjak a magasabb frekit.''
Csak ez utan irtam, hogy nincs beljebb. Igazabol nem pont arra gondoltam, hogy mi az oka hogy nem megy a tuning, hanem arra hogy tuningteljesitmenyben nincs beljebb. Nem fogalmaztam kellokepp korultekintoen.
Mindenesetre azt viszont tartom, hogy van ertelme jatszani az idozitesekkel, ha mashogy nem megy. Az termeszetes, hogy ugy a legjobb ha magas FSBhez nagyon alacsony memoriakesleltetesek tarsulnak, de ha ily modon tud nyerni akar 20/40MHz-et, akkor megerheti. Regebben en is eleg sokat pocsoltem ilyenekkel, es tobbszor sikerult olyan beallitasokat talalnom, ahol a magasabb freki lazabb kesleltetesekkel jobb eredmenyt hozott ki a memoriak teren. Ez persze nem azt jelenti hogy igy is van, de megeri kiprobalni, jatszadozni vele. -
arpadmagic
csendes tag
válasz
mr_ricsi #4814 üzenetére
Szerintem azért tudtam megvenni a 2800+ -os procit 10K!! -ért, mert bármit próbálok nem engedi húzni magát.
FSB-t feltoltam 180-ra, procifeszültséget megpróbáltam emelés nélkül, emeléssel.
Ramot hagytam autón, 6/5, 6/6 -on
A gepem nem hajlandó így elindulni.Próbálkozok még, de létezhet ennyire lezárt proci?
-
SakaB_86
csendes tag
válasz
mr_ricsi #4815 üzenetére
Nem fogod elhinni (igaz énse
) de 10:02kor találkozok azu j gazdájával
1xer feltettem az apronetre és 24 óra se telt el már csörgöt a tel hogy vevö lenne rá vki
vannak még csodák
6500ba szerintem korekt ár,nem?
most akkor azt az 1órát már megelölegezem és lehet gondolkozni hogy most mien lapot vegyek helyette?még 1xer...sajnos nem 3,2es
bár neked lenne igazad..de ''csak'' egy 2,5ös Athlon XPmeg 2x256/400as Infineon meg egy másik noname DDR meg ugye eza porigalázott meg szidott Gef 4 MX 460 szal ehez keresek vmi lapot amivel TUTI 1000%alék hogy megy normálisan 166/333on nem az van hogy 150töl nemáll fel ja meg olyat keresnék amivel azért kilehet ezekböl hozni a maxot magyarul húzás terén is jólegyen, ha 1általán lehet, haigen mennyi a plafon ami még biztonságos...vízhütésem van igaz házi de legalább csendbe van
igy most jelen álapotba 50 55 néha 57 fok volt a plafon így ''húzva''. És olyan 7 8 9 eerig terjedöen keresnék ilyet használtan vagy ujjonan. Ha esetleg itt van vkinek eladó vmije ehez akkor szoljon mindenképp
köszi még 1xer a segítséget
-
atosz
őstag
válasz
mr_ricsi #4817 üzenetére
Vmi ilyesmire gondolok en is. Ma nagyon faradt voltam, csak a csatikat igazitottam meg, utalom szetszedni...
Az RTCt kizarnam, mert ha mar eljut a postig, akkor mar csak okes, nem?
Tap, lehet, de furcsallnam. Huzva lement a memtest, utana meg a BIOSig sem jut el a gep teljesen defaulton? -
SakaB_86
csendes tag
válasz
mr_ricsi #4792 üzenetére
őőő Athlon xpm van és igen nem szorzó lokocos! a plafon 13x os! Most akarom eladni az aproneten 6500 HUF ért és ha vki elvinni akkor szerintetek mit vegyek helyette?Ami tényleg megbizható böven kezeli a 2,5ös XPmet meg akár húzni is lehene ja persze és ne legyen egetverő ára se
-
atosz
őstag
válasz
mr_ricsi #4809 üzenetére
Nemtom, talan. De azert az a DDR 266 nem tul vmi sok. Mindesetre a piacon az nf7ek olyan 7 ezer korul mennek, igy par ezerbol megoldhato a csere, annyit sztem megerhet. Bar attol fugg mire akarja hasznalni, mert ugye netezni aztan hooot mind1.
Jahh erre nem lenne vmi 5leted, most irtam be az AN7es topicba:
Kezd a tokom tele lenni ezzel a sok szar alkatresszel, hogy most a lap e vagy mas, nemtom, de arra gyanaxo. Mar volt annyifele marka es tipus, de nincs egy ertelmes gyarto...
Na duhonges off...
Reggel kapcs be a gepet, es furcsalltam hogy nem indul. Nem csinal semmit, nem ad videojelet, power es HDD LED egyutt vilagot. Mondom erdekes, masodszorra okes. Elofordul az ilyesmi. Csak par percem volt, mert siettem, megakartam csak nezni vmit, erre explorer elszall hibaval, mondom fasza. Kivancsisagbol elinditom a prime-t, le is resetelte a gepet 1 perc alatt. Kilottem es rohantam el. Most delutan kapasbol memtesttel kezdek, bejon, lefut, okes. Ujrainditasnal az az Abitos bejelentkezo POST kepnel lehal, nem lehet belepni BIOSba. Van hogy el sem indul, van hogy elindul, de a BIOSba mar nem lehet belepni. 7.5. es 6.d. a hiba alt, de hogy ez hogy jon ide... Jahh insert gomb es CMOS reset sem segitett.
Kb 1-2 hete 10 ora folott teszteltem a rendszert prime full terhelessel, semmi gond nem volt.
Velemeny? Sztetek laphiba vagy lehet mas is? Rohadtul nincs idom es kedvem sem szerelgetni ezt a szart.
Kicsit feldult voltam...
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
válasz
mr_ricsi #4791 üzenetére
Ahham, ez nem szep dolog, hogy masba dobozoltak.
Ill annak adtak el. Ennek igy szinte semmi koze a KT333-nak. Mindenesetre akkor jol gondoltam.
Vszinuleg lockmentes a barci, en is ezert ajanlottam kapasbol vmi jobb lapot, mert azzal ki is tudja hajtani normalis FSBn.
Fehersolyom: Nekem ugy remlik, hogy ha 1.5V az alapfesz az Asuson, akkor annyit ad neki, de ha mar emelni akarod, akkor asszem az 1.6-hoz adja hozza a szazalekokat, ami nagyon nem jo. Mindenesetre te lejjebb szeretned venni, nem?De aztan lehet hogy rosszul emlexem az Asussal kapcs, es alapbol 1.6-ot ad, megha 1.5-os is a proci.
-
SakaB_86
csendes tag
válasz
mr_ricsi #4789 üzenetére
jaj nemár
nem értem a dobozra az van ráírva hogy 333 meghogy támogatja az athlon, athlon xp, duront, tbredet!igy elvileg támogatnija kéne nem? vagy csak én vok a hülye gondolkozású
mien lapot ajánlotok amivel biztosan megy és lehet huzni is vmeddig?Azt meg már végkép nem értem hogy ha esetleg találok vkit aki kicseréli velem a tbreedjét akkor azhogy megy 333on? ha az xp nemmegy csak 266on? ááá nem akarja vki elvinni az alaplapom olcsoba?
vagy ráfizetnék egy olyanra amibe megy azenyém,de ha már ujjat kell vennem akor olyat vennék amibe nem 333om vagy 266 a max...
köszi szépen a választ
-
atosz
őstag
válasz
mr_ricsi #4705 üzenetére
Ahham...
Nem felteteleztem termeszetesen, hogy az lennel, elnezest is kerek!
Amugy nem tudom miert, de nekem a Tbredek huvosebbnek tunnek mint a Barton/Thorton magosak. Tudom hogy kisebb a feluletuk, de nem is fut az a plusz cache amivel nagyobb. Mindenesetre nem allitok semmit, csak azt, hogy tapasztalataim szerint megis huvosebb egy Tbred azonos korulmenyek kozt. -
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
mr_ricsi #4706 üzenetére
''Akkor te valamit iszonyatosan elrontottál:''
Ajaj, tényleg valamit elronthattam, mert 1:1-ben ugyan ezt írja ki nekem az Everest csak a processzor más (értelemszerűen a Barton).
Miket kell beállítani BIOSban? Gondolom csak a memória és CPU beállításainál ronthattam el. Esetleg újabb BIOS kellene? (Vagy a Barton nem megy kisebb FSB-vel? Vagy hirtelen nem jó 166-ról 133-ra állítani? Az aluljáratáshoz és tuninghoz egyáltalán nem értek.)
''(Ha viás lapod van, miért nem mobilosítod a Bartonodat? Viszont alulhajtáshoz ez a lap nem túl jó, mert lefelé nem lehet a Corefeszt állítani.)''
Azért nem mobilosítom, mert azt nagyon rizikósnak érzem. Tudom, hogy nem ideális, de ha szerencsém van a kisebb processzorral és kisebb szorzókkal már annyit nyerek, hogy pont jó legyen.
-
Savage5
senior tag
válasz
mr_ricsi #4684 üzenetére
Szerencsémre nincs rajta szorzólock, tehát azt át tudom állítani... És 200x10 sztem még nem 2700 Mhz, ez felel meg az alapórajelének
Azért kérdeztem, hogy esetleg, akinek van hasonló tapasztalata 2400+ -t 200-as FSB-re állítás terén, az mondja el, hogy sikerülhet-e, vagy nálam is T-Bred B combú sültcsirke lesz a vacsi? -
SGTech
tag
válasz
mr_ricsi #4705 üzenetére
Valóban így van egy helyen el van vágva.
De a legújabb BIOS benne van a lapomban és annál oda van írva hogy Sempron támogatva.
Viszont nem csak az én lapomban volt próbálva. Abit NF7-ben se ment és még egy hasonló Epoxban mint az enyém abban sem.
Ha van valakinek ötlete mitől lehet és hogy egyáltalán mitől romolhatott el ha nem látszik rajta semmilyen fizikai sérülés? A kiszedés és a postázás fázisában lehetett hacsak nem ver át tényleg és alapból rossz volt. -
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
mr_ricsi #4702 üzenetére
Rosszul írtam: A Windows elindul, de a képernyő tartalma felismerhetetlen
. De szabályosan újraindítható a Windows megfelelő kombináció leütése után. Alaplap: ASUS A7V880. Ha minden igaz akkor tudok venni egy lockmentes T-Bred 1700+-osat. Ezt a gazdája többször használta 11*100-on. Ennél lejebb valószínű nem fogok tudni menni hőtermelésben, és akkor ez is kérdéses, hogy elindul-e 100-as FSB-vel. (Persze ennek a szorzója elméletileg csökkenthető 11 alá.)
-
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
mr_ricsi #4696 üzenetére
Most a gépben egy 2500+-os Barton van. Lockos. Sem az FSB-t, sem a feszültséget nem lehet csökkenteni, mert a Windows nem indul el.
AMD honlapja szerint ennek maximális hőtermelése 68,3W. Ezt kellene csökkenteni, amennyire lehet. Feszültség és órajel módosítással nem lehet. Tehát maradt a processzor csere mint lehetőség.
Egy 1600+ Palomino maggal szerelt gép hasonló körülmények között 10 fokkal hűvösebb. Ez már jó is lenne. Szintén a cég honlapja szerint ez maximum 62,8W-ot termel.
Ez azt jelenti, ennél kisebb, vagy vele megegyező teljesítményű (itt W-ban nézve) processzort kell vennem. Namost, az adatlap szerint egy 1700+-os T-Bred 49,4W-ot fogyaszt. Gyári adatokkal minden változtatás nélkül. Ez, a Bartonhoz képest -18,9W (-28%). Mivel teljesítményről lévén szó, ez nagy mértékben szerepet játszik a hőtermelésben.
Csak az adatokat megnézve, az ideális valóban egy lockmentes T-Bred lenne, azonban egy lockos is már majd 30%-al kisebb teljesítményen üzemel (arányosan kisebb hőt produkálva) ami már bőven elég.
Ezzel szemben egy Sempron 2200+-os 62W-on üzemel maximális terhelés mellett. Az tény és való, hogy ez már a Palomino teljesítménye, de ha ilyet veszek azzal azt kockáztatom, hogy ha nem indul el 100-as, vagy 133-as FSB-n nem biztos, hogy elérem a kívánt hatást és megint ott vagyok ahol elindultam (azzal a különbséggel hogy kiadtam valami olyanért pénzt, ami nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket). -
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
mr_ricsi #4687 üzenetére
Úgy tudom a Sempron az még több hőt termel, de ha így visszaveszem akkor lehet, hogy ez a feltevés már nem igaz. A Sempronos nem lockosak? Tehát el fog indulni egy 2200+-os Sempron 100 -as vagy 133-as FSB-vel?
Azt hiszem teljesen igazad van! Egy lockmentes 1700+-os lenne számomra az ideális, de gondolom ezeket aranyárban mérik. Az adatokat nézve egy lockos is megoldaná a problémámat. -
Isa
csendes tag
válasz
mr_ricsi #4653 üzenetére
Szia!
Igen, lefele gond nélkül müködik. végülis ez is jó eredmény. ha filmet akarok nézni este akkor nem kell hogy pörögjön.
B**i asus!lehet szerválok valahonna egy kt600-as lapot. Te kipróbáltad már valami más alaplapban hogy megy-e? valamit tudsz ajánjani? Tudom nics értelme cserélgetni a deszkát de azért még ennyi kérdésem lenne. Úgy tudom nem sokba kerülnének már az socket A lapok töbsége.
Köszönöm a segítséget mégegyszer!!! Hálám örökre üldözni fog!!
Isa -
Isa
csendes tag
válasz
mr_ricsi #4644 üzenetére
Sziasztok.
Na megcsináltam. Viszont csak félsikerrel.
A lyukakat körbe szépen kimaszkoltam és belesatíroztam a grafitot. (gondoom így éretted a feltöltést) Majd lefedtem cellukxal.
A probléma ott van hogy nem ismeri fel a biosz alapbol mobil procinak és továbra is 13-as szorzóval indul. elrontottam volna a satírozást?
Van a gépemen egy Crystal CPUID nevü program és az felismeri hogy AMD Athlon XP-M
Sem az Xp sem az evererst nem ismeri fel mobilnak.
És engedi is a szorzómódosítás de csak egyszer. Így beállítja 11*166Mhz-re 1826Mhz
de vissza már nem állítja ha szeretném, csak a következő ujrainduláskor.
Van olyan progi amivel a Win-ből lehet állítani az FSB-t? mert igy nem ér az egés semmit mert ok hogy leveszi a szorzót de miért nem rakja vissza ha kéne?
Valami öttlet hogyan tudnám beállítani a 11*200-at?
Isa -
Isa
csendes tag
válasz
mr_ricsi #4644 üzenetére
Szia
Köszönöm szépen kipróbálom.tehát valami puha garfit bele és mobil lesz.
A lábak összekötögetésével nem menne ugyanez. valahogy nagyon kicsik azok a lyukak
''Akkor miért cseréltél procit? A 2200-at a TBreded is tudta''
Igen tudta de az akkor is egy kihajtott proci volt és ahol annak a vége van ott kezdődik a 3000+-es tuningja. megaztán szeretném kihasználni a 400Mhz-es ramjaimat is. így biztos jobban menne.
''ha egy kicsit hibázik a procid, akkor majd egy hónap múlva fog fejreállni minden. (És pl. eltűnik a partició a vinyódról.''
Aham.. vágom akkor vigyázok vele.
Köszönöm a segítséget mégegyszer.
Isa -
Isa
csendes tag
válasz
mr_ricsi #4642 üzenetére
Szia
''mivan a mobilitással? azt menne vele?''
Menne, de nincs értelme...
Annyira nem zavarna hogy csak 2200hz-en menne mert az is bőven jó lenne csak izgatja a fantáziámat úgyhogy ha tudsz adni egy linket vagy leírást hogyan kell mobillá tenni akkor megköszönném.Vagy küldjek privit?
Figyu! És ezen a 2400 körüli órajelen a Prime95 teszt hibátlanul lefut 4-5 órát?
nem próbáltam de 190*13-on 1.8volton megy szinkron memória órajelekkel az NFSMW. egész jól csak jobban megy 180*13-on 200Mhz-es memóribeállítással
Még nem nagyun tuningoltam a gépem és nem is használtam prime95-öt mindjárt kipróbálom( bocsi lama vagyok)
Isa -
Isa
csendes tag
válasz
mr_ricsi #4639 üzenetére
Szia
megnéztem mégegyszer hogyan megy. Ha a memória 333-ra (Samsung memók 3.0-3-3-7 időzítéssel) van állítva akkor a proci tudja a 13*185-öt is fesz emeléssel. A PCI fixálva van.
Jobban teljesít igy a gép ha szinkronba megy a memóval a proci fsb-je? Memória teszteknél az Evereszt szerint roszabb. Használjak más mérő progit?
-''Igazán elárulhatnád, miben tudna az NF2 többet a lapodnál ''
Csak azért gondolom így mert a az Evereszt szerint jobban teljesítene egy nf2-es lapban.
Vagy ez csak parasztvakítás és azért az 5-7% teljesítményért ne sírjak?!
-''A 2200+-t ne b.szd össze. Nem eladó?''
Miért? mit lehet belőlle kihozni , hogy ennyire kéne? Most 13.5*166-on járatom 2245Mhz-en Még bírna egy kicsit.
-''A procid szuperlockos, és a lábkötözésnek semmi értelme. (A locktól teljesen függetlenül értelmetlen.''
Akkor igazán semmit sem tudom csinálni vele? mivan a mobilitással? azt menne vele? jól olvastam fentebb hogy a szuperlockos procit lehet mobil barcinak csinálni??
Köszönöm A Válaszod!!
Isa -
Isa
csendes tag
válasz
mr_ricsi #4637 üzenetére
Sziasztok!
Most karácsonyra be tudtam szerezni egy 3000+ Bartont a kivénhedtt Athlon XP 2200+ -om mellé.Mivel hallottam hogy milyen jól tuningolhatóak ezek a procik az első pillanattol fogva tudtam hogy fogom húzni. Sajnos simán fsb emelés fesz. emeléssel nem stabilan 13*180-ig jutottam (2340Mhz)Tudom egy NForce2-es deszka dukálna neki. A lapom mindig add +33Mhzt az fsb mellé (200Mhz-en) ha emelem az fsbt. 5/6-ba járatja vagy hogyan hívják ezt.És a memó ott behal.
A kérdésem az lenne hogy ez a akkor most szuperlockos vagy csak lockos? Azt vágom hogy lockos mert se a feszkót nem tudom állítani sem a szorzót. Állandóan 1.728 Volton van
Menne e nekem a lábösszekötözgetős módszerral a szórzóállítás?
Ez alapján: [link]
A procin ez áll:
AXDA3000KV!D TO96833I40111
AQYHA 0439DPWW
Azért szeretném kipróbálni előtte a másik alanyon: Atlon xp 2200+
AXDA22000DUV3C Z433027F40682
QIXJB 0425DPAW
Lehet e ezeket mobilosítani? Mindenekelőtt a 2200+-ot próbálnám ki. Via KT880-as a lapom. Vagy fog e meni a lábösszekötözgetős dologgal a Barton 11*200-on? és akkor mennyi feszkót kell állítanom?
Ha ezt már százszor elmondtátok akkor ha megkérhetlek benneteket adjatok egy linket ahol nekem is érthetően le van írva magyarázva.
Köszönöm a választ előre is: Isa -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
mr_ricsi #4583 üzenetére
Akkor tud? Ok, én sokat keresgéltem google-lel, mert a A7V880 ocslóbb lett volna, és ugyanazt tudja, mint az NF7 S 2.0, de sehol sem találtam leírva egyértelműen, hogy tud aszinkron FSB/AGP-t, sőt KW7-ről több helyen írták, hogy a VIA chipset még mindig nem tudja, stb.
A mobilosításra gondoltam a KT880-nál, aki tuningolni akar, az legalább tud ilyenről gondolom, nemc sak az FSB-t tolja neki ész nélkül.
[Szerkesztve] -
markastor
tag
-
markastor
tag
válasz
mr_ricsi #4567 üzenetére
''Akkor nem értem, miért nem teszed szabvány 166-os FSB-re, és szorzóval tolod felfelé?''
Mert a cél a minél gyorsabb proci és 166*12-t már nem bír szegény. (windows töltéskor dob egy resetet).
Most -köztes megoldásként- 170*11.5-en megy.
Szerinted ennél jobb lenne a 166*11.5?
Mennyire számít az,h. szabvány FSB-n megy-e vagy sem?
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- French press gyűjteményem felszámolom :) A kettő együtt 2999 Ft
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Varon Oxygen generator újszerű, 6 hó jótállással/számlával
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest