Hirdetés
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- Milyen videókártyát?
- HP notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Bundás)
addikt
válasz
Ali G91 #3397 üzenetére
Szia!
Még mielőtt:
- Milyen alaplapod van? -> PATA vagy SATA merevlemezt használsz?
- Milyen tápegységed van?
- Milyen processzor és házhűtésed van? Terhelt processzor hőmérséklet?
Parlagfű: Gratula!
Ha Thorton lenne a processzor, akkor lenne esély a +256 kB cache aktiválására, mert ott van és le van tiltva (néha nem hiába), nálad nincs. Ha a processzor 2003. 39. hét utáni, akkor elvileg superlock-os, amit nem lehet felnyomni sajnos. -
Ali G91
csendes tag
hi!
még új vagyok.
szerteném húzni a procit csak nem tom pontosan hogy kell
tud valaki segíteni?
config: Amd athlon 2400+ (most 2000Mhz-n megy), 768 MB RAM 333Mhz-n (egy 256MB/333Mhz-s modul és egy 512MB/400Mhz-s modul)
teljesen el kéne magyarázni, lépésről lépésre pls
kösz! -
Parlagfű
tag
Sikerült az 1600+ Palominóból kihajtani egy 2000+ ost. (10,5x159) a ram 318 mhz-en ketyeg, (400mhz samsung). A stabilitás teszt még hátravan, de a windws stabil...
Az L2 cash-t ami 256 os, nem lehet 512 re felvinni, illetve a szorzólockot megszünteteni? (Elméleti síkon érdekel a dolog...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Parlagfű #3394 üzenetére
miután abban a lapban lezárod a pci/agp órajelet 33/66MHz-re, már kezdheted az FSB emelést. Ezek a procik lockosak, de van pár módszer a lock megszüntetésére, vagy kézi szorzófixálásra....
A lapod a lehető legjobb az FSB emelésre, ott már csak procin kívül a memória szabhat határt a dolgoknak, ha nembírná, oszd vissza őket. Jah és ajánlom h. használj valami memteszt progit, hogy lásd meddig stabil a memória. -
Parlagfű
tag
Ezek szorzólockosak, vagy azzal ne is variáljak, inkább az fsb húzzam feljebb?
-
Parlagfű
tag
Egy 1600+ palominoból, mit tudok kihozni egy nf7 2.0 deszkával? (Durva tuning hűtés van rajta)
[Szerkesztve] -
siriq
őstag
Ez most off . Latom mennek a tunigok nagyon a bartonokkal. Sajna most a DFI NF2 gepem szet van szedve de majd en is megnezem mi a vege. Egynlore 2600 mhz (nna jo kicsivel tobb mint 2600) leghutessel. Meglatjuk majd ha a mostani gepemet befejeztem mit hoz a mobile barton meg a konyhara. Talan lesz 2700 ha mazlim van leggel de sajna nekem nincs kompreszorom meg nem is akarom egyenlore mert ritkan hasznalnam ki a tavolsag miatt. Mindenesetre fel a tuningra bartonok!
-
oliba
őstag
Az hogyan lehet, hogy a 10x220-as beállítással az everest 3100+ra írja ki a procim, miközben a 13x166os beállításnál 2700+?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
elfelejtette #3386 üzenetére
Igen, teccek érteni. és aztis tudom, hogy előfordultak 39. hét elött lockos, és 40. hét után is lockmentes barcik, de nagyon kis mennyíségben.
-
oliba
őstag
válasz
elfelejtette #3362 üzenetére
Közben a procimat megpróbáltam húzni. 1,8V-t adtam neki, de így is alig bírta a 11,5x200-at. 12x200-on már a win nem töltődött be
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
elfelejtette #3380 üzenetére
2003 40. heti 2500+ Barcim van, és nincs lockom még...
-
Paqito
senior tag
-
ataaa
csendes tag
Sziasztok!
ASUS A7N8X-es alaplapomba most vettem egy Barton3200-est. Megdöbbentem, hogy a szorzót nem engedi emelni, pedig a 2000-es procimnál engedte. Úgy tudtam az nForce-os lapoknál nincs korlátozás. Mi lehet a megoldás. Lábakat kell kötözgetni? Úgy hallottam erre a célra van egy speciális tapasz. -
oliba
őstag
válasz
elfelejtette #3362 üzenetére
Még alapfeszen voltam, mert hiába emelek feszt nem tudom feljebb állítani a procit. Na meg a gyerek mondta, hogy ez egy 2500+os széria, amit gyárban javítottak fel 2700+ra. Ha hazaérek megpróbálom a 12x200-at, de ez lehetetlen lesz. Amúgy Coolink NPH-2es hűtőm van, ami elég jól hűt
-
(Bundás)
addikt
-
-
(Bundás)
addikt
válasz
delirobi #3369 üzenetére
Ha alap dolgokkal nem vagy tisztában, akkor inkább ne piszkáld. Elrontani nem fogod, legfeljebb nem indul el a gép, s ha nem értesz hozzá nem tudom majd miért, s mit kell csinálni. Nem komplikált dolgok igazából, ha érdekel, akkor segíthetek/ünk a tuningon, de annyira sok értelme nem lesz. Plusz 200 Mhz nem sokat jelent. Többet nem hiszem, hogy ki lehetne hozni belőle.
CPT.Pirk: Ahogy mondod, erősen alkatrész-függő, én azért nem merném hosszú ideig úgy használni. -
delirobi
tag
válasz
(Bundás) #3368 üzenetére
ajajjaj olyan dolgokat mondasz amikhez fingom sincs.
Na szóval bemegyek a Bios-ba és mit nézzek meg? de mondom inkább nem nyúlok hozzá ha ettől elromolhat.
a hűtő meg az amit a boltban beleraktak, szval nem egy kész gépet vettünk hanem mi válogattuk bele a dolgokat és sima hűtő ami a procihoz volt
és mi a baj a 44°C -al? -
(Bundás)
addikt
válasz
delirobi #3367 üzenetére
BIOS-ban van lehet fix-re állítani AGP/PCI sebességet? Mert ha nem, akkor az FSB emeléses tuning kizárva. Marad szorzónövelés, ha nem szorzózáras processzorod.
Hűtés sima ventilátoros mit jelent? Gyári alu gyűtő? Picike? Egy jó hűtés fontos ám.
Tápegység mi?Benézel a házba, általában legfelül van, a processzorhűtő fölött, szürke @15x20x12 cm-es fémdoboz, áramot adagolja szét.
Ez terhelve 44 °C? -
delirobi
tag
Na akkor:
Alaplap: MSI KT4V (MS-6712)
Hűtés sima ventillátoros semmi xtra
Memória:
Memória sebessége: PC2700 (166 MHz)
Modul szélessége: 64 bit
Modul feszültsége: SSTL 2.5
Frissítési gyakoriság: Csökkentett (7.8 us) Self-Refesh
Memória időzítések:
@ 166 MHz 2.5-3-3-7
@ 133 MHz 2.0-3-3-6
Tápegység: az meg mi?
Hőm.: olyan 44°C -
delirobi
tag
sziasztok! Egy AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+ -as procim van hogy lehet tuningolni biztonságosan és mit lehetne rajta tuningolni? Ha rizikós dolog ez a tunongolás akkor inkább hagyom mert nincs pénzem újra.
-
elfelejtette
veterán
Hali!
Hát azért grat a haverodnak a tuningeredményéhez! Te a procinak mennyi feszt adtál, amikor nem bírta a 10x230MHz-et? Ha el akarod érni, lehet, hogy komolyan el kell gondolkodnod az 1.85V körüli értéken, ha le tudod hűteni kellően. Bár sztem felesleges, használd inkább 11x200-on a procit, vagy próbáld meg elérni a 12x200-at!
Üdv.
[Szerkesztve] -
oliba
őstag
válasz
elfelejtette #3345 üzenetére
Haveromnak ugyanez a lapja van, mint nekem, csak -E Deluxe és nem sima deluxe
-
Neptun24
csendes tag
Nekem az everest 3100+ ír ki 11*200ra!
Throughbread mag. -
(Bundás)
addikt
Picit félremér, úgyszint 2400+ tulaj, de ahogy a kolléga linkelte, nem lehetetlen a 3000 MHz!
elfelejtette: azért nem egyszerű ez a 3000 MHz egy 1466 Mhz-en ketyegű processzortól, elég komoly eredmény. Ha belegondolsz nem is mostani példány, jó pár éves technológia és ilyen erő rejlik benne... -
-
elfelejtette
veterán
válasz
(Bundás) #3348 üzenetére
Hali!
Kipróbáltam a kalkulátort, hát...
Az én 2400 MHz-es eredményemre azt mondta, hogy 3100+ nak felel meg. Igaz, hogy azt én úgy értem el, hogy 16x150 MHz.
Kíváncsiságból rákérdeztem a 4000+ ra, azt mondta, hogy az 3000 MHz. Ez azért már szép eredmény lenne egy AthlonXP-től!
Üdv. -
elfelejtette
veterán
Hali!
Bocs, ha nem tetszett a hangsúly, nem sértésnek szántam.
Ebben a prociban ugyanaz a mag van, mint az 1700+os Athlonban. Azok 11x133-on (1466MHz) mennek, ugyanaz a mag alapfeszen nálad 13.5x166-on (2250MHz). Az 1700+os Athlonokat is általában 11x200-ig (2200MHz) húzták, a tied ennél magasabb órajelen megy. A lényeg a magas FSB, meg a szorzóállítási lehetőség. És az, hogy nálad 10x222MHz-en megy, az nem jelenti azt, hogy jobb tuninglapban nem megy jobban. Haverodnak milyen deszkája van?
Üdv. -
oliba
őstag
válasz
elfelejtette #3341 üzenetére
Az lehet, hogy az 1700+os széria, de az enyém 2700+. Ha nem hiszed, hogynem megy feljebb akkor ne hidd. Amúgy megvettem a procit és akkor írtam el a sorszámát a gyereknek és azt mondta, hogy extrakaki széria, max 2900+on megy. És láss csodát 13,5x166on még megy és egyszer beindult 14x166-on és vége
Ja és nem kell neki a szar procim, mert véletlen van neki egy 1700+os ami 4000+on megy
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
Ahogy előttem írták kódja alapján tényleg a tuning szériák közé sorolható, más kérdés, hogy 2700+-ról van szó, és minél magasabb egy proci órajele annál kevesebb az esély a megabeteg tuningra.
222 lehet már az alaplapnak sok, lehet a processzor bírná. Ezen segíthet egy BIOS frissítés: [link], nekem 235-ig sikerült a Merlin-nel kitolni az FSB határt, igaz NF7-es alaplappal.
A memóriát túl tudod pörgetni az osztó mahinálásával, amennyiben az alaplapod képes eme funkcióra. Így kipróbálhatod vaj ő mit bír. Ígaz, már egyre kevesebb értelme van 10x222 fölött az FSB emelésre, de a lelkednek jót tesz. -
Paqito
senior tag
válasz
elfelejtette #3341 üzenetére
Ööööööööööööö........
Ehhez nincs mit hozzátenni,
Legjobbakat -
elfelejtette
veterán
Hali!
Ha jól emléxem, az 1700+os Athlonok közzül a JIUHB, AIUHB szériák volta a 'tuningprocik', tehát a tied is ilyen. Nem tudom, hogy a haverod miért mondta, hogy nem látott még ilyen rossz szériaszámot. Vagy nem ért hozzá, vagy arra számított, hogy olcsón megszabadít téged a 'szar' procidtól!
De javítson ki egy nálam okosabb, ha tévednék!
Üdv. -
oliba
őstag
válasz
(Bundás) #3339 üzenetére
Nem cetli, hanem msn-en küldtem el a havernak a számot és nekem el vannak mentve az üzeneteim. Na mindegy
Itt a száma:
AXDA2700DKV3D Y860262250120 AIUHB0329TPGW
A tesztek, amit kértél (2,5-3-3-3)
10x200 : 54,5 FPS, másodikra 64,4 FPS
11x200 : 57,1 FPS, másodikra 67,9 FPS
Tegnapi beállítás (2,5-3-3-3)
10x222 : 59,8 FPS, másodikra 71,7 FPS -
(Bundás)
addikt
Írd már le azt a sorozatszámot kérlek.
ha 444mhz-en bírja a 2,5-3-3-3 as időzítést, akkor 460on miért ne bírná a 3-6-6-9-et?
Talán mert nem bírja a memória a 460 MHz-ek sebességet akármilyen időzítésen...
Amúgy 10x222-n vagyok most 2,5-3-3-3-as memóriabeállításokkal. Doom3-al (minden lowon) mértem le a változásokat és a régi beállításon 13,5x166 (2-2-3-3) 49,1 FPS míg az újon 59,8 FPS. Persze ezek első mérésre voltak. Másodikra 63,1 és 71,7 FPS lett
Próbáld már ki kérlek (10 vagy 11)x200-on mennyivel hoz kevesebbet, mint 10x222-őn. -
Parlagfű
tag
Ez nagyon gyerek kérdés, de hogy kell visszaosztani a ramokat?
-
oliba
őstag
Nem hiszem, hogy a ram lett volna a ludas, mert ha 444mhz-en bírja a 2,5-3-3-3 as időzítést, akkor 460on miért ne bírná a 3-6-6-9-et?
Közben a proci szorzóját levettem 6-ra, de még úgy sem bírta a 230-as FSB-t szóval gondolom ez a lapnak a vége. Memónak is kb ezen a ponton van a vége, mármint időzítéseket tekintva.
14x166os beállítással egyszer sikerült a 3DMark2001SE-t lefuttattni, de többször már nem indult be ezen a beállításon -
Solad
addikt
tanacs. ha tuningolsz, es az optimalis beallitasokat szeretned megtalalni, akkor kulon-kulon kell az egyes osszetevoket kulon-kulon kell tesztelni, es megnezni hogy mi a vege.
oszd vissza a ramokat, nezd meg mi a lap es a proci vege (minel magasabb FSB) majd utana neyd meg hogy a ramok birjak-e az adott frekit. ha nem, akkor vosszaosztani addig amennyit meg bir. Ezekutan johetnek az idozitesek. -
oliba
őstag
Köszi szépen. Prógálgattam közben a beállításokat 9,5x230 már nem ment, nem tudom, hogy a procim, alaplapom, vagy a memóm nem bírta-e?
Érdekes módon nincs 223 és 224-es FSB beállítás. Nem tudom, hogy ez direkt van így vagy csak véletlenül.
Amúgy 10x222-n vagyok most 2,5-3-3-3-as memóriabeállításokkal. Doom3-al (minden lowon) mértem le a változásokat és a régi beállításon 13,5x166 (2-2-3-3) 49,1 FPS míg az újon 59,8 FPS. Persze ezek első mérésre voltak. Másodikra 63,1 és 71,7 FPS lett
Gondoltam csak leírom, mit tapasztaltam.
Köszi mindent, már csak a VGA karim kellene megoldani
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
oliba
őstag
Sziasztok
Van nekem egy Tbred-B magos 2700+os procim, ami persze elég hamar megadja magát. (2800+). Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan állítgassam a szorzót és az FSB-t, hogy gyorsabb legyen? 13,5x166 (2-2-3-2 a ramom időzítése), 11x202 (2-3-3-3). Nem tudom, hogy melyik lenne a legjobb. Esetleg mehet feljebb az FSB még? -
(Bundás)
addikt
válasz
Levin01 #3324 üzenetére
Azért mert kevés menne a cache még tökéletesen kell mennie.
Tuningolva van a kicsike? Tápegységed? Hűtésed? Nincs lesarkazva? Ház hűtésed? Merevlemezek rendesen hűtve vannak-e?
Teszteld a memória vezérlést Memtest-tel [link], fusson végig körülbelül 4 alkalommal, ha nincs hiba (error = 0), akkor ez a rész rendben.
Ezután nyúzd meg a gépet Prime95-tel [link], közben figyeld a hőmérséklet emelkedést. Ezt a programot 12-24 óra között érdemes futtatni, de ha ennyire fagy a géped valószínű pár óra alatt leáll a program hibával. -
Levin01
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémával találkoztam amire van egy elméletem és szükségem lenne egy megerősítésre vagy megcáfolásra.
Van egy ASUS A7N8X-X alaplap benne egy 1400MHz-s Duron (Applebred magos).
Ugyebár ez a típus 64K L2 cache-el rendelkezik.
A probléma a következő: valamilyen okból kifolyólag újraindlgat és fagyogat a gép. Főleg bizonyos játékok közben pl. San Andreas, MS Fligh Simulator stb... Többszöri win XP telepítés és többféle vga drvier install sem oldotta meg a problémát, szóval ez kilőve.
Kipróbáltuk más ramokkal is , de ez sem segített.
Én arra gondoltam, hogy a prociban kevés nagyon a 64K L2 cache és ez okozhatja a fagyást. Van ebben valami ráció? Megoldaná a problémát egy Thurugbred vagy Barton magos CPU beszerzése? -
(Bundás)
addikt
válasz
szasza42 #3322 üzenetére
►Tuning:
1, FSB emelés: itt korlátot jelenthet az alaplap, és a memória. Nem írtad milyen memóriád van, a legalja 400-as memóriák átlagban a 410-420 MHz-et viszik, alaplapnak FSB talán 210-220. Próbáld 11x210-en mit csinál a gép, ha tudod emelgesd tovább.
2, Szorzó növelés: átrakhatod 12x200-ra, ha szorzózáras, akkor 3200+-on marad, ha nem és beindul, akkor már 2400 MHz (kérdés stabil-e-> Prime95, ha kiakad feszültség emelés), ha be se kapcsolt a monitor, akkor nem bírja (feszültség emelés talán segít).
Átlagban: tuninggal a memóriavezérlés nem lesz már gyorsabb (11x200 után), maximum CPU MHz-eket nyersz vele, azonban sok értelme nem lesz, szerintem. Ha alapfeszültégen el tudsz érni 11x220, vagy 12x200-as eredményeket, akkor használd azon. 2400-2500 MHz-es eredmények szépen hangzanak, de inkább a lelki világodnak tesznek jót.
►Foglalat: Socket A , Socket 462
►Vízhűtés: nem érdemes költeni rá, hacsak tuning rekordot akarsz dönteni és 2 Volt mellett eléred a 3000 MHz-es sebességet, ennek esélye 0.
►2x512 = Dual Channel mód nem ér semmit, maximum 3-5 %-os javulást, 1x1GB értékállóbb -
szasza42
csendes tag
CPU típusa AMD Athlon XP, 2200 MHz (11 x 200) 3200+
Alaplap neve Asus A7N8X-E Deluxe (5 PCI, 1 AGP Pro, 1 WiFi, 3 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Ezt milyen orajelen és szorzoval kéne megpróbálni? Ez milyen foglalatos ? Elég kezdő vagyok! érdemes vízhűtést venni rá? Milyent lenne érdemes? most 512 mb ram van benne! vegyek hozzá még 512 v. egybe vegyek egy 1gb?bocs van nemi off is! -
-
szasza42
csendes tag
Alaplap neve Asus A7N8X-E Deluxe (5 PCI, 1 AGP Pro, 1 WiFi, 3 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Ebbe milyen ram kéne hogy jól menjen ami benne van
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)
ez nem hülyeség?
everest irta ki! -
Murok
tag
Hi!
Az, hogy egy barton 'axdl', csak annyit jelent, hogy csökkentett feszen, adotta esetben 1.5 volton tudja a névleges teljesítményt, vagy egyéb vonzata is van? -
DZs
senior tag
Korábban olvastam errefelé, de most nem találom, van a Speed Fan-hoz hasonló progi, ami a proci ventillátorát szabályozza. Az én lapommal a Speed Fan nem működik. Melyik az a másik erre való softwer?
-
(Bundás)
addikt
válasz
Parlagfű #3309 üzenetére
Ahogy néztem nem épp ismert Stepping-ek...
2000+-on ketyegő Palonimo-k nem épp tuningbajnokok (sőt), bár az 1600+-os társaik jobban szeretik az FSB-t, így vaktában 1600 mhz talán kisajtolható belőle.
A másik Thoroughbred magos prociról se lehet mondani semmit nagyon, nyúzni kell mindkettőt és elválik melyik-mit bír.
Ha olcsó és jó hűtést akarsz, akkor ajánlom az Alcomp hűtését, jó kis magyar termék: [link]. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Júúúúj, ez lehetséges lenne?
Nézzétek meg az extrém pontlista második helyén álló 1700+ -t, ami2936MHz
-n megy 2.06V és víz melett... [link]
Hehe, én meg örültem hogy 200 mhz-et ráhúztam levegővel.. -
Parlagfű
tag
Valami link, ahol az összes régebbi amd athlon procit meglehet nézni? Teljesítmény stb...
[Szerkesztve] -
fiATHaLON
őstag
-
elfelejtette
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest