Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini-ITX
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Bundás)
addikt
válasz
Big_Lac #3497 üzenetére
Feszültség és tuning hőmérséklettől függ. 48 °C jó, olyan 65 °C fölött nem nagyon járatnám személy szerint a processzorom.
Minél alacsonyabb a feszültség, annál kevésbé melegszik. Noname chippjeire mi van írva?
Ha szarakszik a nyúzás egy memóriával próbálkozz, lehet az egyik visszafogja. -
Big_Lac
csendes tag
válasz
(Bundás) #3496 üzenetére
Igen alapfeszen(1.5V Everest szerint: 1.47V) megy 2000-t.
Most 100%-os terhelésnél(shrink) 48 fokos a proci(Evesrest(Ultimate 3.01) szerint).
Gondolom ez még jó?
Memoriak: rosszul tudtam:
1: Noname 512 (2.5-4-4-8 gyári érték)
2. Kingston 512 (3-3-3-8)
Most a latency: 2.5-3-3-6
Max mekkora volt-ot adhatnek a procinak, hogy még ne legyen gond( 1.7-et??)
Szinkron mod mindenkepp maradna, Ram-okbol max 420-at nezek ki.
Majd probalkozom, ha van érdemi fejlemény jelentkezem.
Addig is kösz. -
(Bundás)
addikt
válasz
Big_Lac #3495 üzenetére
Szevasz!
Gondolom alapfeszen szereti a 2000 Mhz-et.Hogy mi a határ, azt nem lehet megmondani, a JIUHB az egyik legjobb stepping. 2400 Mhz nagy valószínűséggel járhat, 2 Volt fölött talán 3000 Mhz, nitroval vagy vizzel.
Milyen hőmérsékleten van terhelve a processzor?
Emeld az FSB-t, szinkronban a memóriával. Az alaplapnak minimum 215-ig el kéne mennie FSB ügyben, a memóriákat se nagyon lehet tudni, azért a 410-415 Mhz-et minimum bírniuk kéne. Asszinkron módnak nincs értelme, ha a memória nem bírja, akkor maradjon így. -
Big_Lac
csendes tag
válasz
(Bundás) #3484 üzenetére
Szia Bundás!
Kérdésem a következő lenne: adott az alábbi konfig:
Abit NF7-S v.2.0
Athlon XP 1700+(1466MHz, Throughbred B) @2000MHz(200*10) (JIUHB, ha jol emlexem)
2*512 DDR400 sajna nem valami márkásak(asszem 2 db Infenion)
Q-tec 550 W
Cooler: Thermaltake Volcano 7
Mekkora max. freki érhető el ezzel a procival, s az milyen fsb ill. szorzóval?
Vagy csak egyszerüen örüljek a 2000MHz-nek, s ne piszkáljam.
Az még hozzátartozik a dologhoz, hogy a gép 3 éve megy ezen a sebességen atomstabilan.
Választ előre is kösz.
Big_Lac -
GS9 Miller
tag
válasz
heavy_metal #3488 üzenetére
''Egy kérdésem lenne csak hozzátok, mégpedig az hogy a procim/gépem megfelel-e még a mai játékokhoz?''
Hát, a maiakhoz már nem, de a tegnapiakhoz még biztosan.
Ez csak annak a kérdése, hogy mit akarsz játszni? Milyen részletességel, milyen felbontással? Egyébként a pudding próbája az evés! Feltesz, beállít, kipróbál. Nem szaggat? Akkor emelsz a grafikus opciókon, és újra kipróbálod.
Nekem is hasonló pontjaim vannak, csak az a különbség, hogy 3DMark03 -ban és 05-ben!
COD2, BF2, NFSU-k azért elvezhető minőségben szaggatás nélkül mennek. -
ktg3
őstag
válasz
Monya78 #3492 üzenetére
nem megy visszaosztással de mondom sztem lehet h van ebben a pqi-ben 500mhz-s tartalék....
azért nem ma kezdtem én sem
nem vagyok olyan h nem veszem észre ha nincs visszaosztás
még a 386osomat is megrángattam
polgárpukkasztó-->>ilyen konfiggal ilyen eredmények
bazz én 9800proval nem kaptam annyi pontot 3dmark2K5ben mint te...
polgárpukkasztó...(by Rover) -
Monya78
veterán
Mostanában elég keveset lehet hallani az epoxról, azért nem jutott eszembe, pedig tényleng ez a márka elég jó tuningolható és kiváló felszereltségű a nforce2 lapok között.
Az Epox müködik ram vissza osztással? Mert ha igen akkor a memó tuningolása nélkül is megtudhatod mit tud fsb terén a proci és az alaplap.
(DFI csak szinkronban hajlandó elindulni, e miatt kellett vennem min.500Mhz-es ramot)
Ui: Mi a polgárpukkasztó? -
ktg3
őstag
1ébként sztem tényleg menne feljebb csak kell neki ram...
de 1szer megpróbálom h meddig bírja fsb-t...
1ébként a 250mhz-t tűztem ki magam elé mint cél
de lehet h előtte eladom a procit
[Szerkesztve] -
heavy_metal
csendes tag
Szevasztok! Egy kérdésem lenne csak hozzátok, mégpedig az hogy a procim/gépem megfelel-e még a mai játékokhoz?
3Dmark05: 3490
3Dmark06: 1920 -
BaKeSZ87
őstag
Az nem annyira jó az én 1700+-os thoroughbred-emhez képest
, elegendő fesszel elindult még 500-as fsb-n is. Asszem 1,9V-ot kapott
, de csak elindulásig hagytam, aztán inkább visszavettem. Amúgy meg 244, azaz 488-as FSB-vel használtam, kár hogy nincs képem
, 10k-ért adtam el azt a procit egy bp-i srácnak, vízhűtéses gépet akart magának, qrwayool járt vele, 4évig szolgált
Jah, és az alaplap egy ABIT NF7-S V2.0 volt, természetesen tuning bios-szal ;)
[Szerkesztve] -
ktg3
őstag
az a nem semmi h a 2200+ os tbred b magos procim elmegy 460as fsb-vel,9-szeres
szorzóval
benchmarkok meg memtest fut minden..
nagyon vicces
1ébként lehet h megy feljebb is de nem volt pofám tovább tolni mert 1részt nem hinném h a ram bírja másrészt az alap 266-ról ez is nagy előrelépés -
tomcsi23
veterán
válasz
Dr. Romano #3476 üzenetére
és mindenki örül...
-
Dr. Romano
veterán
Megoldódott a probléma. CSak annyi volt, hogy 166-os külsőt kellett neki adni és onnastól már az XP is Sepronnak ismerte fel!
THx a helpet! -
válasz
Dr. Romano #3471 üzenetére
Valóban az lehet, TB-B. L2:256, Tranzik:37M(Barton:kb. 54M). Vagy talán vmi régi az alaplapi BIOS, s az állítja 100-ra az FSB-t?
-
tomcsi23
veterán
válasz
Dr. Romano #3471 üzenetére
Szia!
A kesek alapján sempinek látszik, csak valamiért így ketyeg. Próbáljátok meg felemelni az fsb-t 166-ra. CBI-vel is megnézhetnéd, hogy mit mutat a prociról. [link] -
Dr. Romano
veterán
Helló mindenki!
Haverom vett egy gépet, ami papíron Sempron 2200+ cpu-t tartalmaz. A gond ott kezdődik, hogy az XP Athlon XP-nek ismeri fel, ja és 900MHz-n jár (9*100), holott ha jól tudom ez 1500-on kéne menjen.
Az Everest (Ulti. Editon 3) ezt írja róla:
--------------------------------
CPU tulajdonságai:
CPU típusa AMD Athlon XP, 909 MHz (9 x 101)
CPU alias Thoroughbred-B
CPU stepping B0
Utasításkészlet x86, MMX, 3DNow!, SSE
L1 kód gyorsítótár 64 KB
L1 adat gyorsítótár 64 KB
L2 gyorsítótár 256 KB (On-Die, Full-Speed)
CPU fizikai információk:
Tokozás típusa 453 Pin PGA
Tokozás mérete 4.95 cm x 4.95 cm
Tranzisztorok száma 37.6 millió
Gyártási technológia 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu
Processzormag mérete 84 mm2
Magfeszültség 1.50 - 1.65 V
I/O feszültség 1.6 V
Tipikus teljesítmény felvétel 44.0 - 64.0 W (órajeltől függően)
Maximális teljesítmény felvétel 48.5 - 74.3 W (órajeltől függően)
--------------------------------
Na most átverték haveromat, vagy csak ''véletlenül'' a külső freki lett levéve. Ezt abból sejtem, hogy a Thoroughbred-B magos Sempronnak a külső frekije 166 és ha 166*9 az nagyjából 1500.
Szeritem ez Sempron lehet, mivel 900-as AthlonXP nemigen volt. -
csokiss
csendes tag
sziasztok!!!!!!
lehet hogy hülye kérdésem lesz de az AMD athlon64 3500-as az most 3.5Ghz?????????
lécci valaki segitsen!!!!! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
tomcsi23
veterán
Gombelem feszültsége: 0.034V. Ez ugye jó még?
Franc, hogy egy évet se bírt ki, pedig nem kínait vettem. Egyébként, ha nincs bekapcsolva, jobban fogyasztja vagy csak ennyire ratyi/lejárt példány jutott nekem? -
Zsol
csendes tag
Most jövök rá, ez valószínűleg s754 foglalatos...
Nekem socket A kellene -
Zsol
csendes tag
Már megint érdeklődnék
Itt [link]
azt olvasom, hogy Barton mag, és L2 512K. Akkor ez most milyen Sempron..?
A másik, ami érdekelne, hogy létezett Sempronból 3400? Egy listán láttam ilyet, de nem 3400+ nak szerepelt, hanem 3400s... Elírták?
Előre is köszi -
EffEkt
csendes tag
hali
én az AMD atholn64 3000+ -on szeretnék egy kicsit az órajelén álitani most megy 2000 kb 2500-ig ha igy gyári hűtésel megoldható, most 39-40 fokos cpu szerintetek lehet húzni avagy nem csak hűtő csere útán biztosab a dolog? válaszotok előre is kössz. -
Zsol
csendes tag
Köszi mindenkinek az infot!
-
Zsol
csendes tag
Sziasztok!
Socket A-s prociknál hogy volt az FSB?
A Thorougbred max 133MHz, a Barton 200MHz-et tudott? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor erősen csökkennek a lehetőségeid.
Kezd el szép lassan emelni az FSB-t (ajánlott 1MHz-enként), és feltenni egy második windózt a teszt erejére, hogyha pl. memória túl nagy sebességet kapna, ne csessze el a windózodat... Szóval először a memória időzítéseket állícsd a legmagasabra (csak ideiglenes)
ezután kezd el az FSB emelést. A lapod 220-240 -ig bírni fogja, a procid fogja megadni magát valahol 2200-2400 között (optimális esetben, de lehet h. semennyit nemtudsz rajta húzni...) Ha ezt az értéket megtaláltad, elkezdheted picit alá beállítani FSB-t, és közben stabilitás teszteket futtatni (pl. Prime95 6 órás futása...), majd ha megtaláltad stabil beállítást, azután lehet csökkenteni a memória időzítéseket. Itt jön a memtest86 nevü progi, ami CD-ről indul, és megnézi ramjaid stabilitását. Ezekután még egy 24 órás prime teszt a biztonság kedvéért, és készvagy.
Alapszinten és nagy vonalakban ennyi a tuning, itt még nem említettem olyat, hogy feszemelés (szándékossan)... -
(Bundás)
addikt
Elvileg lehetséges.
Kérdés: alaplapod rev. 2.0-ás (PCI slotok közelében fehér matrica vonalkódokkal és rá van írva a lapod neve és a rev. száma), milyen memóriád van, tápegységed, processzorod szorzózáras (BIOS-ban a 10.5x-es szorzót vedd mondjuk 9-re s ha beindul a gép, akkor 9x200, azaz 1800 MHz-en megy a gép, ez esetben nincs szorzózár, ha nem indul vagy ugyanúgy 2086 Mhz-en marad, akkor szorzózáras)? -
Paqito
senior tag
válasz
(Bundás) #3441 üzenetére
Szívesen
Mivel a lapok döntő többségében ''csak'' a foglalat alján lévő dióda van csak, ezért a széles nagyközönségnek összehasonlítási alapot valószínű ezek az értékek adnak. Igazából nem is tudom, hogy a Soltek -illetve más gyártók, ahol alkalmaztak maghőmérséklet mérést- mivel méri(k) a hőmérsékletet...
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
válasz
(Bundás) #3439 üzenetére
Szia!
Pl a jó öreg Soltek lapokilyen a SL-NV400-L64-es [link] [link]
A szövegben fLeSs azt írta, hogy: ''A Soltek lapoknak van még egy jó tulajdonsága, melynek köszönhetően a BIOS nem csak a processzor felületi hőmérsékletét méri, hanem a belső hőmérsékletét is, ami a legtöbb esetben a felületi hőmérsékletnél jóval magasabb, de a legritkább esetben azonos vele.''
Én kardinális különbséget nem éreztem2200+ Tbred b-t használtam akkor. Nekem ''ugyanilyen'' lapom volt csak ViaKT880-as chipsettel, ott a mag illetve felületi hőmérséklet között átlagban 3-5 fok eltérés volt
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
Mely nForce2-es lapok mérik a magból is a hőmérsékletet?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Némi támpontot nyújthat, (az adatok nem tőlem származnak, tehát ne vegyél rá mérget...) hogy azonos órajelen egy A64 10-15% -al gyorsabb egy Barton procinál, és az Athlon XP-k meg elmaradnak a Bartonétól. Szóval 1 mag esetén érdemes beruházni 3500+ -ba, de már kétmag jobb, ott meg 3800+, ami azért alaposan helybenhagyja az AthlonXP-ket.
-
derm2
csendes tag
Hello!
Jelenleg egy 2100+os Athlon XP-t használok (thoroughbred mag), és a közeljövőben tervezem lecserélni. Viszont kicsit elbizonytalanított, hogy még mindig a 3000+ környékén járunk.
A PR szám helyesen tükrözi a teljesítmény arányokat? Ha nem, akkor lehet valahonnan származtatni őket? Az újabb procik benchmarkjaiban az Athlon XP-k sajna már nincsenek benne :/ -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Őszintén eddig azt halottam, hogy nF2-es lapok egyáltalán nem szeretik ezeket a procikat, és nem indulnak el velük.
Szerintem könyebben szerzel VIA-s alaplapot, mint egy másik Barcit ez helyére... (és olcsóbb, plusz asztali barcik nem ennyire húzhatók...)
Az meg hogy milyen feszültség kell neki, azt nemvágom, valami a7n8x fórumban kellene megkérdezned... -
Cika
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #3426 üzenetére
Akkor az 1,65V-on 2400MHz egy enyémhez hasonló nf2-es lapban csak szerencse volt? Nem szeretném tartósan használni nagy feszültségen, ezért is gondoltam egy kisebb étvágyú bartonra. Szóval ezt bebuktam.
Kell valakinek egy axmh2400xxxx-es, asszem 04 22.heti mobil barton? -
Parlagfű
tag
Az enyémhez mit szólsz? Neked is valami hasonló volt állítolag...
(2800+, elméletileg szorzózáras, gyakorlatilag lehet állítani.) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Próbáltam valami használható screanshotot nyomni, de CBID szerint még 1700+ van a gépben, az OPN-jére meg azt írta, hogy not determined... Megnéztem CPUID-del is, ott meg szerinte az alap sebesség 2300MHz, és 11.5X a gyári szorzó... Szóval nemtudom mivan...
''Szóval empirikus kutatással bizton állítható, h CPT.Pirk egy szovjet típusú 2500+ Barcival bír.... Egy jól sikerül kópia '' Ez a szöveged nagyon tetszik, lehet h. ha engeded, beteszem aláírásomba... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A probléma egyszerű. Egy mobil Barcit raktál egy olyan lapba, aminek a chipsetje nemigazán szereti a mobil Barcikat. Az nForce2 egy jólsikerült chipset, csak pár dolog kimaradt róla, ami miatt még annak is örülhetsz, hogy megy a géped. Ilyen procikat a VIA és a SiS chipsetes lapok visznek el gond nélkül, és ott korrekt feszültséget kapnak. A tartós használathoz nem javaslom a feszültséget 1.75V fölé vinni, pláne nem 1.9-re!
Legalábbis ha jól tudom... -
Cika
csendes tag
Hi Mindenki!
Átpakolnám hozzátok a topicomat.
Bocs az ömlesztésért, de sürgős lenne a téma kivesézése.:
A napokban vettem egy, ha jól emlékszem axmh2400... mobil bartont. Beraktam egy asus a7n8x-e deluxe alaplapba (utolsó biosfrissítéses) és nem tudja azt a tuningot, amiért megvettem. Elvileg 1,65V 2400MHz, de nálam 2300MHz-hez is 1,78V kellett.
Nem bírja a lapom a procit? Esetleg elfáradt a barton?
venember83:
lehet kisebb feszultseget ad a lap mint kellene
Én:
A cpu-z azt mondja, hogy a belőtt érték+4...5% -ot kap a proci
venember83:
szoftveres meres pontatlan, se bios, se cpu-z, se everest, se semmi. Megoldast nem tudok, de ez lehet a problema
Én:
A korábbi procimmal viszont nem volt semmilyen probléma. 2200+ Sempron 1,6V-on (1,68V mérés szerint) vitte a 200 fsb-t, szóval a fesszel szerintem nem lehet probléma.
Meg a melegedés is azt mutatja, hogy megkapja az írt feszt.
Bundás:
Biztos bírta az a tuningot? Láttad?
Milyen memóriád van? Az is kell ám hozzá! Hűtés? Milyen beállításokkal próbáltad (szorzó/FSB-re gondolok)?
Én:
Nem láttam a tuningot, csak cpu-z képet. Régi motorostól vettem, nem 0 napostól, szóval nem kételkedtem, mert miért tenném. A memória rendben van (2x512 PQI 400MHz, teszteltem régebben, valahol 22x fsb a vége), 200-as fsbvel próbáltam szorzóállítással. Hűtésem csak egy whisperrock IV rézmagos aluhűtő, ezért nem akartam nagyon elszaladni a fesszel. De ha mégis tenném és menne 1,9V-on 2400-at, az akkor sem 1,65V.
... itt tartottunk és bocs, hogy közétek rondítok.
Előre is kösz a segítséget!
Cika -
Paqito
senior tag
válasz
Parlagfű #3423 üzenetére
Igen, jól értelmezed
Írtad hogy a procidon AQXCA 0410 MPM olvasható, ez ugye 2004 10. heti gyártást jelent. AMD 2003 39-ik hetében lockolta a cpu-kat.
CPT.Pirk kolléga írta: ''2003 40. heti 2500+ Barcim van, és nincs lockom még... '' [link]
Szóval empirikus kutatással bizton állítható, h CPT.Pirk egy szovjet típusú 2500+ Barcival bír.... Egy jól sikerül kópiaTe pedig szintén valami ilyesmi -boldog!!!!- tulajdonosa lehetsz.
Vagy átmatricázták a procidat
Komolyra fordítva, fogalmam sincs miért működik lockmentesként a procid, amikor nem szabadna. Csak ezt nem mondták meg nekiPasszolom a kérdést, remélem majd jön valami megmondóember is felvilágosít engemet...
Legjobbakat -
Parlagfű
tag
Most 10,5x200 on stabil. 11x200 el se indult. 9,5x171 en fagyott. Bár az egyik beállításnál rögtön az elején kiírt valami ''80 valami conduktor valami'' szöveget, csak nem tudtam elolvasni mert gyors volt.
A hűtés 700b alcu.
[Szerkesztve] -
-
Parlagfű
tag
Hai. Mi tudható eme darabról?
AXDA2800+ DKV4D 9747146119282
AQXCA 0410 MPMW
Barna nyákos.
[Szerkesztve] -
oliba
őstag
Jó procim van. Két oldalon le van sarkazva de még megy. Lassan csinálok egy memóriaolvasás tesztet
-
attiati
veterán
Igazából nagyon nem értek hozzá, de olvastam valamit, hogy a memória üzemeltetésének sebessége valahogy összefügg a processzor órajelszorzójával
(vagy magával a megszorzott értékkel?
)
Szerintetek két AM2-es Athlon proci közül 3000+ vagy a 3500 plussz tudja jobban maximumon járatni az 533 Mhz-es DDRII memóriát?
(csak ez a kettő proci és ez a memória az alternatíva, más nem jöhet szóba) -
Parlagfű
tag
Thx
-
Parlagfű
tag
Tehát 70-80 még elviselhető hosszutávon?
-
Parlagfű
tag
Mennyi az egészséges load hőmérséklet? Max terhelési celsius
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung A54 5G 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap állapotban
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest