Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoSTo
csendes tag
válasz
greatchaos
üzenetére
értem köszi azért írjon vk iha tud valamit kösz písz
-
SoSTo
csendes tag
válasz
greatchaos
üzenetére
Értem, vagyis hát nem nagyon érzékelem... de a lényeg az, hogy akkor nem lehet rajta húzni semmit?

-
SoSTo
csendes tag
válasz
greatchaos
üzenetére
QDI K7N2S típusú az alaplapom.. Köszi a helpet előre is!
-
SoSTo
csendes tag
Hali!
AMD Athlon XP 1900+- os procim van... azt szeretném kérdezni, hogy hogy tudom felhúzni, és hogy mennyit húzzak rajta? A BIOS-ban csak a RAM-ot tudtam állítgatni, de a procit nem engedte... le volt tiltva vagy nem tudom, nem annyira értek hozzá... v02.56 American Megatrends -es BIOS-om van vagy ilyesmi...

Segítsetek pls! Köszi előre is!
-
killer1203
senior tag
okok

-
killer1203
senior tag

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
killer1203
üzenetére
Na ezt nagyon gyorsan fejezd be, különben kapsz egy figyelmeztető jellegű eltiltást a modoktól.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
killer1203
senior tag

-
killer1203
senior tag
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
killer1203
senior tag

-
killer1203
senior tag

-
killer1203
senior tag

-
killer1203
senior tag

-
killer1203
senior tag
45654646
-
killer1203
senior tag
879879
-
killer1203
senior tag
546
-
killer1203
senior tag
3
-
killer1203
senior tag
2
-
killer1203
senior tag
1
-
darius
tag
Mostanában lett aktuális nálam a téma megint. Memória csere után végre megnyílt az út a 200-as FSB előtt

A vas: xp 1800+ Thoroghbred B
Jelenleg 1900 Mhz-nél járok 9,5x200
Nem tudom hol lehet a vége, de most alapból 43 C fokos, részletes tesztelésre meg még nem szántam rá magam.
Vajon mitlehet még kisajtolni belőle?
Mellesleg eszméletlen, hogy a mostanában amit sempron néven árulnak procit, valószínűleg gyengébb ennél a kétéves kis tuninghősnél.
[Szerkesztve] -
simbazz
aktív tag
Nnaakkor. Tegyük fel, adott egy 1800+ Palomino szorzózáras. Húzni próbálnánk, de 145 FSB körül megáll a tudomány, feszkó ilyenkor már 1.85-ön (Abit KX7-333, 2x256MB DDR333, stb.)
Ha teszemazt szorzót kiütjük, azt jobban tolerálná a proc, vagy egyszerűen a Palomino ennyit tud és kész? Valakinek van locktalan 1800+ Palomino? -
-
Vizes8as
csendes tag
Hi a hűtőm igloo 2410 a legolcsobbat vettem mert már nem volt pénzem
viszont a procim az egy Xp 1800+ Tbred B steppinges és tegnap tesztelgettem
2000 MHz en stabilan működött egésznap ez a 2400+ nak felel meg 55 foknál nem volt melegebb. Nyugodtan húzhatod majd azzal a hűtővel.
Futtas hő teszteket meg mindent amit kell de nekem stabil volt.
Elég király! -
Aram
tag
Hát srácok, lehet, hogy én nyúltam bele 2x, de nekem is és havernak is 1700+ Athlon XP-t vettünk és mindkettő 2083 MHz-en (166x12.5) megy tök stabilan. Azt írja, hogy 2600+ a proci.
Mondjuk ez az első procim, amiről nem tudom, hogy meddig húzható...
Aram -
ödönke
aktív tag
ugye a táp nem a hűtő felett van?, mert ha igen akkor az az 1cm nagyon kevés szellőzésnek, szilokont meg tegyél rá lehetőleg ezüstözöttet, ez is sokat számít, ha ez a két dolog (szellőzés és paszta) adott akkor szerintem le kell menni a hőmérsékletnek 35-40 fokra és nem is ilyen baromi nagy rpm-en 3000-4000 rpm bőven elegendő lenne
-
pappwba
csendes tag
Na Hali megint!
A Silent Breeze-ről letettem, helyette vettem Volcano 9+-t, 5850 RPM-n a procit kb 45-50 fokon tartja. Ja és szilikonpasztát nem raktam még rá. Mondjuk a zajszintje kb egy hajszárítóval egyezik meg. A hűtő jó nagy, miután beraktam a venti és a táp között kb 1 cm hely maradt. Egyébként tök jó. A proci tuning 1725 Mhz-ig tök stabil, utána már néha szemetel meg fagy. (11,5*150 asszem) -
haris
őstag
válasz
Thx1138Hu
üzenetére
Nekem sem akarja igazán a tuningot.
A gépem:
MSI KT4V, TbredA 1800+ gyárolag unlockolt, Spire FridgeRock, Samsung 333Ram
Megy 10*166-on(2000+) , de a feletti szorzóval nem tölt be a Win XP
Nagyobb FSB-t pedig nem akarok adni, nehogy a PCI, AGP vagy Winyó bánja.
Csináltam pár tesztet minimálisan lett csak gyorsabb, cserében viszont jóval melegebb(terheletlen 52°C).
Ekkor levittem a szorzót 9-re(9*166=1494 minden 1800+ként látja) de így is melegebb mint eredeti állapotában ezért visszavittem 10,5*133-ra.
Próbáltam 10,5-es szorzo helyett nagyobbat is adni, de akkor is 11,5-ig jutottam.
13 vagy 14-es szorzó bár van a lapon, de ekkor a BIOS 886MHz-et ír ki (ha jol emlékszem a számra) Szóval nagyobb szorzóval sem lett 2200+
Nem baj. Elszórakoztam vele pár napig (állitgatni, tesztelni).
Majd ha már kevés lesz a teljesítménye adok a testinek, addig meg jó így. -
LukE
veterán
-
Thx1138Hu
tag
Hát én hozzá nem nyúlok még egyszer
Örülök hogy igy sikerült és még mindig működik a proci ! Meg arra jöttem rá hogy az a plussz 100 vagy 200 mhz nem sokat számit ! pl ut 2003 1533 Mhz-n ugyanugy ment mint 1700 Mhz-en ! egy frammel se volt több ! akkor meg minek tuningoljam? Hogy 3dmarkban több pontom legyen...kuttyát nem érdekel 
-
LukE
veterán
válasz
Thx1138Hu
üzenetére
Akkor nem tökéletes az unlock. Ez van, én is azthittem, alaplap hiba, mert csak néhány szorzó működik, de sikerült ''tökéletesen'' kilockolni, és akkor a többi is jó lett.
Ja, Palo alapfeszen 1710, 1.8V-on 1741, 1788-on 1.85V-on sem volt betonstabil, bár 3dmark azért még belefért. 1811-en kb 10 perc CS
-
Thx1138Hu
tag
-
Manitou
veterán
-
Lazsa Boy
aktív tag
Hát ja de a vilanyszámlát nem én fizetem a fülészet meg úgyis mondegy 2db 250-es hangfal mellett! De 5V kifejezetten halk!
Más:
Az nforce2 készleten kívül más alaplapon nem lehet az AGP feszültségét állytani? (természetesen Socket A) -
LukE
veterán
válasz
Lazsa Boy
üzenetére
b+ venti 17 volton, meg a 2.2Vcore miatt szerintem pár hónap alatt villanyszámlán és fülészeti kezelésen bejönne egy Tbred ára

gumira tényleg csak annyi, hogy próbáld meg, ha működik, akkor azért adj neki valami teszet, és gyorsan kötő betont a gépbe. Fél szúnyogseggnyi eltérés miatt nem megy néha. -
Lazsa Boy
aktív tag
De most alapon megy minden, mert ígyse szaggat semmise! Ja és van egy kapcsoló ami 17V és 5V valameikét adja a ventinek!
-
Lazsa Boy
aktív tag
Csak egy kis tuning Spire Whispelrock(szem így kelll leírni) 3-as hűtövel ami 12V helyett 17V kap de csak azért mert a tápom egy kicsit gyenge és nem birná a 24V-ot!
A gumi megpróbálom akkor mégegyszer! -
Lazsa Boy
aktív tag
Üdv!
Nekemis 1800+ procim van 11,5*166 5-ös osztóval meg 2,2-es feszültségen megy csak kevés neki a hütő! 11,5*155-ön stabil csk féltem a többi alkatrészemet a magas fsb-től mert itt csak 4 osztóval megy!
Nemtudtok valami szorzózár feloldásra módszert gari vesztés nélkül nert a gumizás nem jött be! -
pappwba
csendes tag
Palonimo magos, már majdnem egy éve vettem. Nekem alapból 11.5-esen van a szorzó, a busz pedig 133 Mhz. BIOS-ban A buszt felveszem 166 Mhz-re, és voalá 11.5*166=1930 Mhz. Na persze az Abit alaplapokat nem ismerem, nekem ECS K7S6A-m van. Most van rajta vmi drabál állat Coolink hűtő, de hát alapjáraton is 60 fok, szal nem vmi jó.
-
Bass
addikt
Hogy a jó életbe lehet 1900mhz-n járatni egy 1800+ XP-t??? Nekem is az van de én nekem max 1600mhz-n megy(11.5x139) stabilan e felett már kilép egyes dolgokból,nem vagyok egy tuning bajnok(sőt fingom sincs az egészről)de azért érdekelnének engem is ezek a dolgok Abit Kr7a 133r a lap.
-
divot
veterán
Ugyanígy gondolkodtam én is, csak nekem 1700-asom van. Megvettem az SB hűtőt, és nem történt semmi, sőt. Nem igazán szellőzik jól a házam, ráadásul nagyon porosodik a parketta közelében a mikrovilág, így most alapjáraton magasabb a hőmérséklete a procinak, mint a régi hűtővel.
-
pappwba
csendes tag
Hali!
Van nekem egy AMD Athlon XP 1800+-m, ami alapon megy 1540 Mhz-n, és azt szeretném kérdezni/megtudni, hogy :::::: ha veszek egy GlacialTech Igloo Silent Breeze ventit ( 2700+ -ig jó, 19 dBA/2000 rpm), akkor az 1800+-s procihoz elég lesz-e, ha felhúzom 11.5 x 166, azaz 1930 Mhz-re?????????????
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Sopron és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bestbuy játékok
- Spórolós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha teszemazt szorzót kiütjük, azt jobban tolerálná a proc, vagy egyszerűen a Palomino ennyit tud és kész? Valakinek van locktalan 1800+ Palomino?